Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Eetgelegenheden in Enschede

Voor alle borrelpraat.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13270
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie » vr nov 09, 2018 12:31 pm

Toprestaurant met nieuw concept in fabrikantenvilla in Enschede
Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018

Toprestaurant met nieuw concept in fabrikantenvilla in Enschede
In de oude fabrikantenvilla aan de Nijverheidsstraat, naast het politiebureau, komt een toprestaurant. Het concept moet uniek voor de regio worden.

Emiel Kwekkeboom en zijn vriendin Mandy Overbeek zijn de nieuwe huurders van de villa naast het politiebureau. Het duo, afkomstig uit respectievelijk Losser en Oldenzaal, werkt nu nog in de hoofdstedelijke horeca: hij als senior sous-chef van restaurant La Rive van het Amstelhotel, zij in de spa- en welness van het Okurahotel.

Ze keren naar Twente terug om in Enschede hun droom te verwezenlijken: een eigen toprestaurant met een concept dat nieuw is in de regio. Een naam voor het restaurant is er al: Joann. Het is de tweede naam van Mandy en een samentrekking van de namen van de moeders van het stel: Joke en Anneke. De doelgroep waar Joann op mikt is 'iedereen die houdt van lekker eten en drinken en die bereid is voor speciale kwaliteit te betalen', legt Emiel Kwekkeboom uit. Dat zijn bijvoorbeeld zakenmensen.

Ondanks zijn jonge leeftijd (28) heeft de bij Bloemenbeek, in De Lutte, begonnen kok al een behoorlijke staat van dienst. Vorig jaar won hij met zijn team de Gouden Koksmuts, de kookwedstrijd die wordt gezien als officieus Nederlands kampioenschap koken.

Aanbouw
Het restaurant wordt gevestigd in een nieuwe, grote aanbouw. De vergunningprocedure daarvoor heeft ruim een jaar in beslag genomen, maar het einde is in zicht. "De bouwvakkers staan in de startblokken", aldus Kwekkeboom. Het streven is om het restaurant in het voorjaar te openen.

De binnenkant wordt vrijwel volledig gestript. "Het is nu nog een kantoor en krijgt dus als horecapand een totaal andere functie, waarvoor een andere indeling en andere voorzieningen noodzakelijk zijn."

Originele elementen
Een aantal originele elementen zal bewaard blijven. Het gaat daarbij onder meer om de imposante entree met marmeren vloer en houten trappenhuis. "En onder de vloerkleden die overal liggen, kwam een supermooie parketvloer van 4 centimeter dik te voorschijn. Die blijft natuurlijk ook."

Kwekkeboom en Overbeek willen een apart lounge- en bargedeelte inrichten. Op de eerste etage komt een multifunctionele ruimte die met name doordeweeks voor reuring moet zorgen. Te denken valt aan een te huren vergader- en trainingsruimte.

De villa werd in de vorige eeuw bewoond door de joodse familie Van Gelderen, eigenaar van de Stoomweverij Nijverheid. Een gedenksteen herinnert aan hoe zij werd omgebracht door de nazi's.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
bron: http://enschede.1twente.nl/toprestauran ... em?1107990
Bijlagen
Toprestaurant met nieuw concept in fabrikantenvilla in Enschede.jpg
Toprestaurant met nieuw concept in fabrikantenvilla in Enschede.jpg (60.19 KiB) 187 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13270
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie » do nov 22, 2018 11:32 am

Vintage sfeertje en klassieke kwaliteit bij La Roche in Enschede
Gepubliceerd: Donderdag 22 november 2018

Vintage sfeertje en klassieke kwaliteit bij La Roche in Enschede
'Intiem en energiek' zegt de website. Speciale aandacht voor vis en vlees van de chef. We zijn benieuwd of La Roche (de Rots) in Enschede alle beloften weet waar te maken.

La Roche kennen we eigenlijk al zo lang, vooral van het voorbij rijden. Het restaurant heeft de pech dat het niet in het culinaire epicentrum van de stad ligt. Dat verklaart misschien waarom het wat onderbelicht is. Dat neemt niet weg dat een schare trouwe gasten er graag komt.

De laatste interieurtrends zijn aan La Roche voorbij gegaan. Toch stap je direct in een warm bad waar een klassieke gastheer en gastvrouw de sfeer mede bepalen. Een 'vintage' restaurantsfeertje, omfloerst licht, een aparte bar met een zwevend hekwerk erboven en een soort kunstwerk, een metalen schaal met een alziend oog aan de wand, voor wie in tovenarij gelooft.

Aangenaam geroezemoes van de gasten, de rijpere gastheer loopt kwiek in het rond om iedereen op zijn wenken te bedienen, met een wit servet op de arm als een klassieke ober. De gastvrouw houdt alles scherp in de gaten, blikken vangend met een glimlach.

Twentse amuse
Met een fles Duits witbier en een glas sauvignon blanc monsteren we de kaart. We krijgen er een Twentse amuse bij: een hapje baklever met kleine stukjes gebakken appel. Mijn tafelgenoot smult, ik ben wat minder van de baklever.

Buiten de kaart om, vertelt de ober, is er ook reewild en tarbot. De platvis zwemt direct bij mij binnen. Mijn tafelgenoot is vandaag op de paleo-tour en bestelt ouderwets draadjesvlees van een Blonde d'Aquitaine en een klassieker vooraf: steak tartaar, ook van het blondje. Ik houd het bij vis en schaaldieren en neem de salade met gamba's als voorgerecht.

Bakje met een eierdooier
Steak tartaar wordt nog maar zelden aan tafel klaargemaakt en ook bij La Roche niet. Dat is jammer, maar er verschijnt wel een bakje met een eierdooier die je zelf met de royale hoeveelheid tartaar, gepresenteerd als een timbaal, mag vermengen. Het mooie vlees kun je zelf op smaak brengen met peper en zout uit de molen.

Ik prik in het krokant gebakken huidje van een van mijn gamba's die door het beslag zijn gehaald en gefrituurd. Ze zijn nog lekker heet. Een smakelijk geheel met het tuiltje slablaadjes, de basilicummayonaise en een paar schijfjes citroen.

Intussen raakt de zaak redelijk gevuld met meer gasten. Ook aan de bar kan een hapje worden genuttigd (een oestertje slurpen bijvoorbeeld, voor 2,50 't stuk), of na het diner een kopje koffie gedronken.

Irish Coffee, tegenwoordig een zeldzaamheid, staat ook op de kaart. Zo is hier wel meer gedateerd, zoals het muzikale behang uit de jaren 70, dat naadloos aansluit bij de gemiddelde leeftijd van de gasten. Jammer dat de muziek wat ons betreft iets te hard staat, zeker als je niet zo heel erg van Bony M houdt.

Gebronsde tarbot
We zijn toe aan onze hoofdgerechten: de licht gebronsde tarbot op een groen kleedje van spinazie is een lust voor het oog en kan volledig vertrouwen op haar eigen kwaliteiten, een klein handje geholpen met wat zout en peper en een kreeftensaus in een dunne cirkel om de vis heen. De spinazie is boterzacht. We hebben hier iets goeds aan de haak, hooguit een tikje risicoloos bereid, maar wel volgens de regels.

Het draadjesvlees valt erg in de smaak bij mijn tafelgenoot. Het smaakt, met de gebakken appel en 'eigen' jus vermengd met appelstroop, als vroeger bij moeders thuis. De Franse merlot voelt zacht in de mond, ondanks het 'complexe karakter'. Al hadden we natuurlijk liever een glas genuttigd van de zware jongen, een magnum van vijftien liter Amarone. De robuuste fles staat in een geopende kist op een tafel te pronken als pièce de milieu.

Comfortabel toetje
We zijn alweer toe aan het nagerecht, terwijl achter ons de ober aan tafel een chateaubriand vakkundig op de draad trancheert.

Mijn gast past en houdt het bij een espresso. Ik stort me op de parfait, zacht en smeuïg zelfgemaakt ijs met in Drambuie gemarineerde frambozen en een romige quenelle. Een comfortabel toetje. De frambozen zijn juwelen.

La Roche voelt goed, blaast je niet uit je (bruine) stoel, maar biedt rust in de hectiek van gastronomische hypes.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Lars Smook
bron: http://enschede.1twente.nl/vintage-sfee ... em?1109977
Bijlagen
Vintage sfeertje en klassieke kwaliteit bij La Roche in Enschede.jpg
Vintage sfeertje en klassieke kwaliteit bij La Roche in Enschede.jpg (47.33 KiB) 127 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13270
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie » do nov 22, 2018 11:35 am

Hengelosestraat 200 La Roche vroeger Parkhotel .
Bijlagen
Hengelosestraat 200 La Roche vroeger Parkhotel .JPG
Hengelosestraat 200 restaurant La Roche.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten