Ik heb gehoord dat de huizen rond de 165.000€ moeten kosten.
Maar daar krijg je ook een stel krakers bij. Wellicht handig voor de afwas..of het tuinieren.
Wat geinvesteerd moet worden om de panden weer goed te krijgen weet ik niet, maar dat zal de kosten denk ik zeker verdubbelen.
Waarschijnlijk heb je dat op de voorgaande pagina van dit topic gelezen...
schaapje_martin schreef:De minimale prijzen liggen tussen de 115.000 en 160.000 euro, de noodzakelijke bouwkundige verbeteringen tussen de 70.000 en 160.000 euro.
ENSCHEDE - De krakers van 2 stadsvilla's in de Ripperdastraat in Enschede mogen voorlopig blijven zitten.
Dat heeft de rechter in een kort geding bepaald. Ontruiming is pas aan de orde als de strafrechter heeft bepaald dat de krakers een strafbaar feit hebben gepleegd. De sterk verwaarloosde stadsvilla's stonden leeg en zijn begin deze maand gekraakt door studenten aan de kunstacademie. De villa's zijn eigendom van het Medisch Spectrum Twente Enschede, dat ze inmiddels te koop heeft gezet. Het ziekenhuis heeft aangifte gedaan van huisvredesbreuk, maar een ontruiming door de politie is afgelast toen de krakers een kort geding hadden aangespannen.
schaapje_martin schreef:Hmmm.. Blijkbaar is het tegenwoordig niet meer zo strafbaar om zomaar een pand te kraken. :(
Sterker nog, het al ruim 50 jaar niet meer strafbaar. De krakerswet is er gekomen toen na de tweede wereldoorlog er te weinig woonruimte was en speculanten huizen leeg lieten staan om zo de huurprijzen op te drijven. Als een gebouw een jaar lang ongebruikt is mag je het in gebruik nemen. Naar mijn mening zeer terecht.
De huizen aan de Ripperdastraat stonden al ruim twee jaar leeg en en zijn ernstig in verval geraakt. Zonde, en het is dan ook een goeie zaak dat de krakers ze in gebruik hebben genomen. Met de wet aan hun zijde.
ENSCHEDE - Het Medisch Spectrum Twente (MST) eist in een civiele procedure dat een groep krakers twee panden verlaat aan de Ripperdastraat.
Binnenkort dient hier over een kort geding bij de rechtbank in Almelo, aldus H. ten Vergert van de Raad van Bestuur van het MST.
Het ziekenhuis is eigenaar van de meeste historische panden aan de Ripperdastraat. Begin februari kraakte een groep AKI-studenten de woningen met de nummers 1A en 3, omdat die al jarenlang leeg staan en de studenten zitten te springen om goedkope atelierruimte.
Omdat de Staat belanghebbende is, moet de verkoping voorgelegd worden aan een aparte commissie. Die zal binnenkort beslissen wie de woningen mag kopen. Naar verwachting is dat degene met het hoogste bod. Ook op de gekraakte woningen is een bod uitgebracht, maar onduidelijk is wanneer die verkoping plaats kan vinden. Dat het MST nu pas de civiele procedure begint komt volgens Ten Vergert omdat onbekend is wie de krakers zijn.
Eerder floot de Almelose rechtbank de officier van Justitie terug, die bevel had gegeven tot een ‘strafrechtelijke ontruiming’ van de gekraakte woningen.