Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Noorderhagen

Wijken en overige onderwerpen die met de stad te maken hebben.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 14512
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Noorderhagen

#1 Bericht door Arie » di okt 08, 2019 3:22 pm

Pand Noorderhagen op horecawebsite: bouwval te koop als ‘hotelproject’
Gepubliceerd: Dinsdag 08 oktober 2019 10:37

Pand Noorderhagen op horecawebsite: bouwval te koop als ‘hotelproject’
De twee verloederde panden aan de Noorderhagen 44 en 46, tegenover het Muziekcentrum, worden op een horecawebsite als ‘hotelproject’ te koop aangeboden. Volgens de huidige plannen kan hier een hotel of pension met 35 kamers gebouwd worden.

De verkoop van de panden is nog maar net begonnen. Volgens de makelaar hebben zich al geïnteresseerden bij hem gemeld en is er ook een bezichtiging geweest. „Maar het is nog te vroeg om te zeggen dat zich onder de geïnteresseerden een serieuze kandidaat bevindt.”

Dealers en verslaafden
Vorig jaar was al sprake van sloop van de beide sinds jaren leegstaande panden, voor de bouw van een pension met ruim dertig kamers op deze plek. De buurt toonde zich bezorgd. Gevreesd werd dat een groot pension ‘types’ van buiten de stad aantrekt die de leefbaarheid in het centrum verder aantasten. De Noorderhagen, waar een samenscholingsverbod van kracht is, kampt al jaren met overlast door dealers en verslaafden. Die zijn voor een groot deel afkomstig uit het westen van het land en hebben in veel gevallen tijdelijk onderdak in kamers aan onder meer de Van Lochemstraat, om de hoek. „Met een pension versterkt de gemeente een probleem dat men juist dacht op te lossen”, wordt in de buurt gezegd.

Bestemmingsplan
De gemeente heeft middels Handhaving jaren geprobeerd de eigenaar van de bouwvallen tot opknappen te bewegen. Inmiddels heeft de gemeente ingestemd met de komst van een logiesgelegenheid op deze locatie. Het bestemmingsplan biedt daartoe de mogelijkheid. Een pension wordt namelijk aangemerkt als horecabestemming en dat heeft in elk geval het hoekpand in het verleden gehad. Veel Enschedeërs van boven de 40 kennen het nog als alternatieve discotheek Exit.

Een pension is gericht op tijdelijk verblijf. Permanente bewoning is op die plek niet toegestaan. Een pension valt bovendien niet onder de strenger geworden regels om het aanbod aan studio’s en kamerverhuur aan banden te leggen.

1,5 miljoen euro
De eigenaar, Z. Aygun, is lang bezig geweest om de bestemming en het volledige project gereed te krijgen. Er ligt nu een uitgewerkt plan met tekeningen voor de bouw van een complex met 35 kamers in vier lagen, de begane grond en drie verdiepingen. Volgens het plan dat door de eigenaar gemaakt is, kan het hotel/pension gebouwd worden voor ongeveer 1,5 miljoen euro. De vraagprijs voor het hele project is volgens de makelaar vooralsnog onbekend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
bron: http://enschede.1twente.nl/pand-noorder ... em?1144562
Bijlagen
Pand Noorderhagen op horecawebsite bouwval te koop als ‘hotelproject’.jpg
Pand Noorderhagen op horecawebsite bouwval te koop als ‘hotelproject’.jpg (56.5 KiB) 1812 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

hans
Member
Member
Berichten: 2382
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Noorderhagen

#2 Bericht door hans » di okt 08, 2019 4:26 pm

types van buiten de stad , wat moet je je daar bij voorstellen , zijn die erger dan onze lokale types , bijvoorbeeld die types die op het wilminkplein rondhangen ?

Gebruikersavatar
Acidor
Member
Member
Berichten: 503
Lid geworden op: vr mar 04, 2005 11:05 am
Locatie: Noordoost Twente

Re: Noorderhagen

#3 Bericht door Acidor » vr okt 11, 2019 4:11 pm

hans schreef:
di okt 08, 2019 4:26 pm
types van buiten de stad , wat moet je je daar bij voorstellen , zijn die erger dan onze lokale types , bijvoorbeeld die types die op het wilminkplein rondhangen ?
Dat zijn de types uit het westen die rondhangen rond het wilminkplein. Vaak slapen deze daar in de buurt in sociale woningen met soms wel een man of 20. dealertjes
Ooh noh

hans
Member
Member
Berichten: 2382
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Noorderhagen

#4 Bericht door hans » vr okt 11, 2019 10:19 pm

tuurlijk joh...

Sunny
Member
Member
Berichten: 405
Lid geworden op: vr jun 01, 2018 1:10 pm

Re: Noorderhagen

#5 Bericht door Sunny » di okt 29, 2019 8:15 pm

Ze zijn er al wel bezig.
Er stond vanmiddag een kleine kraan en er was bedrijvigheid.

Plaats reactie