Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Stationsomgeving: Stationsplein

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12501
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Stationsomgeving: Stationsplein

Bericht door Arie » ma mar 19, 2018 2:28 pm

Mad Hatter gaat dicht en verandert in Perron 22
Door Jannike Huisman 15 maart 2018

Helaas slecht nieuws voor liefhebbers van het restaurant Mad Hatter aan het Stationsplein. Het restaurant gaat sluiten en is alleen nog maar dit weekend open.

Afgelopen oktober opende het barbecuerestaurant, helemaal ingericht in de stijl van Alice in Wonderland. Het idee was bedacht door een Nederlandse en Engelse ondernemer. Het was de bedoeling dat het een pilot restaurant zou worden en dat er daarna nog meer vestigingen in Nederland volgden. Toch moeten ze nu na acht maanden al weer sluiten. De laatste dag dat ze geopend zijn, is op 18 maart.

Perron 22
Het stokje wordt overgenomen door Jasper Kokx, die een nieuw concept heeft ontwikkeld. Het terras, de bovenverdieping en het dakterras horen er straks ook bij. Het nieuwe concept is Perron 22: een lunchroom, restaurant en bar. Overdag loop je even naar binnen voor een ontbijt of lunch. Ben je onderweg? Dan stap je binnen enkele minuten weer naar buiten met de grab-and-go selectie. In de avond komt het neer op bier en borrelplanken: toegankelijk, snel en niet te moeilijk. Je kunt dan casual dineren met street- en barfood en lekkere biertjes.
bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ma ... -22~16580/
Bijlagen
Stationsplein 1 restaurant Mad Hatter.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12501
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Stationsomgeving: Stationsplein

Bericht door Arie » do mei 17, 2018 11:31 am

Perron 22 gaat open en dit is wanneer
Door Jannike Huisman 9 mei 2018

In maart sloot het restaurant Mad Hatter aan het Stationsplein. De afgelopen twee maanden is er flink verbouwd en er komt een nieuw concept. Dit weekend opent het nieuwe restaurant Perron 22.

Perron 22
Jasper Kokx is de eigenaar van deze nieuwe lunchroom, restaurant en bar. Overdag loop je even naar binnen voor een ontbijt of lunch. Ben je onderweg? Dan stap je binnen enkele minuten weer naar buiten met de grab-and-go selectie. In de avond komt het neer op bier en borrelplanken: toegankelijk, snel en niet te moeilijk. Je kunt dan casual dineren met street- en barfood en lekkere biertjes. Ook is er een terras op het Stationsplein.

De opening van Perron 22 is op 11 mei. Tijdens deze grand opening zijn er op 11, 12 en 13 mei lokale artiesten, wel 1000 hamburgers en biertaptafels. bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ni ... eer~47108/
Bijlagen
Stationsplein 1 lunchroom Perron 22.jpg
Stationsplein 1 lunchroom Perron 22.jpg (103.41 KiB) 494 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12501
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Stationsomgeving: Stationsplein

Bericht door Arie » za jul 14, 2018 11:03 am

'Lelijk' Stationsplein moet muzikale entree van Enschede worden
Gepubliceerd: Vrijdag 13 juli 2018

'Lelijk' Stationsplein moet muzikale entree van Enschede worden
Met het Stationsplein als entree van de stad heeft Enschede niet bepaald een eyecatcher te pakken. Niet voor niets wordt het plein een van de lelijkste plekjes in de binnenstad genoemd. Daar komt verandering in.

Concordia, PlanetArt en 100% Fat slaan de handen ineen om van het Stationsplein een ‘muzikale en interactieve belevenis’ te maken. Die ‘belevenis’ begint met een lik verf. Het Stationsplein oogt nu kaal en saai. Met felle kleuren worden cirkels en andere figuren op het plein geverfd.

Speeltoestellen
Ook komen er bijzondere speeltoestellen te staan, waarmee passanten muziek kunnen maken. Enschede is een Muziekstad en dat wil Concordia graag laten zien. De contacten met twee lokale aanjagers, het kunstenaarsinitiatief PlanetArt en 100% FAT (bouwer van interactieve installaties) waren snel gelegd.

Op het Stationsplein verrijzen twee schommelstoelen van Wannaplay. De schommels, die klassieke muziek spelen zodra ze gebruikt worden, stonden in 2015 al korte tijd op de Oude Markt. Sindsdien vormen de schommels een rondreizende expositie over de hele wereld.

Permanente plek
„Maar Enschede is de eerste stad ter wereld waar de Wannaplay-schommels een permanente plek krijgen”, aldus Floris Schreuder van 100% Fat. En dat is nog niet alles. Het Stationsplein krijgt ook een dj-tafel van Yalp. Schreuder: „Iedereen kan daar met behulp van een smartphone zelf muziek mixen. En zelfs met twee telefoons tegelijk. De mogelijkheden zijn groter dan ik zelf had verwacht.”

Toekomstplan
In principe blijven de toestellen vijf jaar staan. Dat geeft de gemeente de kans om een toekomstplan voor het Stationsplein te maken. Maar directeur Willem Jaap Zwart van Concordia wil meer. Er wordt gedacht om iets te doen met data, want Enschede is een Smart City. De initiatiefnemers zoeken ook samenwerking met de UT. Zwart: „We willen laten zien waar Enschede sterk in is: de combinatie van muziek, kunst en onderwijs.”

'Hufterproof'
Het Stationsplein wordt zogenaamd overgenomen van de gemeente. 100% FAT regelt de vergunningen voor de (hufterproof) toestellen. De inrichting van het plein is bedacht door PlanetArt van Kees de Groot. De totale kosten bedragen 140.000 euro, vooral afkomstig uit een provinciale subsidie. Het Stationsplein moet voor de aanvang van festival Gogbot (6 september) klaar zijn.
bron: http://enschede.1twente.nl/-lelijk-stat ... em?1091297
Bijlagen
Lelijk Stationsplein moet muzikale entree van Enschede worden.jpg
Lelijk Stationsplein moet muzikale entree van Enschede worden.jpg (205.81 KiB) 242 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
TA
Member
Member
Berichten: 1009
Lid geworden op: vr aug 25, 2006 4:05 pm
Locatie: Enschede

Re: Stationsomgeving: Stationsplein

Bericht door TA » ma jul 16, 2018 3:04 pm

Het wordt zowaar nog lelijker. Toch knap!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast