Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Toekomst Vliegveld Twenthe

Wegen, spoorwegen, kanalen etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12889
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Toekomst Vliegveld Twenthe

Bericht door Arie » zo aug 12, 2018 6:44 pm

4000 bezoekers op eerste editie technofestival Onder de Radar
Gepubliceerd: Zondag 12 augustus 2018

4000 bezoekers op eerste editie technofestival Onder de Radar
De eerste editie van festival Onder de Radar heeft zaterdag ruim 4000 bezoekers getrokken. Het nieuwe en eerste technofestival van Overijssel werd gehouden op de Vliegbasis Twente en staat volledig in teken van het elektronische genre.

Bas Amro van het organiserende Basic Grooves is blij met de opkomst. "Ik ben supertevreden met 4000 bezoekers, daar hadden we op gehoopt." Amro stond zelf ook in de line-up als dj en draaide voor de vooral Twentse en Duitse bezoekers van Onder de Radar. "In Enschede en Twente is techno populair bij een grote groep. Die liefhebbers moesten voor een echt technofestival eerder helemaal naar plekken als Amsterdam."

Onder de Radar is het eerste echte festival dat Basic Grooves organiseert, in samenwerking met Absolutely Fresh. De Enschedeërs organiseren al jarenlang feesten in Enschede, altijd op bijzondere locaties. "Dit is ons grootste evenement tot nu toe. De vliegbasis als locatie is ideaal, daarmee kun je haast niet fout gaan", vertelt Amro.

Grote namen
Onder andere grondlegger van de techno Derrick May draaide zaterdag in Enschede. Onder de Radar is één van de vijf Europese optredens die de Amerikaan deze zomer geeft. Ook Dekmantel, Avalon Emerson en Ben Sims maakten deel uit van de line-up. Robert Hood sloot het festival op de voormalige vliegbasis om middernacht af.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Robin Hilberink.
bron: http://enschede.1twente.nl/4000-bezoeke ... em?1094830
Bijlagen
4000 bezoekers op eerste editie technofestival Onder de Radar.jpeg
4000 bezoekers op eerste editie technofestival Onder de Radar.jpeg (292.63 KiB) 313 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Twekkelerveld
Member
Member
Berichten: 1108
Lid geworden op: di nov 07, 2006 7:02 pm
Locatie: Enschede

Re: Toekomst Vliegveld Twenthe

Bericht door Twekkelerveld » ma sep 03, 2018 7:42 pm

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9RsVCqQDlCU[/youtube]

‘Werk voor 2000 mensen bij onderzoekscentrum op Technology Base’
ENSCHEDE - Lithium Werks, actief in schone energie via batterijopslag, heeft met andere partijen een eerste investering van ruim 100 miljoen euro gedaan in een afdeling research en development (r&d) op de Technology Base bij Vliegveld Twenthe. Die moet de komende vijf jaar voor 2000 en later voor misschien zelf 3000 mensen werk opleveren.

De werkgelegenheid op de Technology Base moet de komende jaren een impuls van ongekende omvang krijgen door de komst van Lithium Werks. Dat de onderneming met grootse plannen naar het innovatieve bedrijventerrein komt, is het initiatief van Kees Koolen (53). De oud-UT-student, mede-oprichter van internetbedrijf Booking.com en investeerder, is sinds kort bestuursvoorzitter van Lithium Werks.

17 hectare
Koolen wil met Lithium Werks een research & development-campus ontwikkelen die op de Technology Base zo’n 17 hectare zal beslaan. De ambitieuze plannen werden maandag gepresenteerd in The Gallery, tijdens de opening van het academisch jaar.

De software-ontwikke­ling vraagt om enorme aantallen re­searchers. Twee- tot driedui­zend werknemers is een realis­tisch getal

Kees Koolen
Koolen noemt de verwachte werkgelegenheid ‘zeer reëel’. „De samenleving heeft een enorme behoefte aan ontwikkeling van batterijen die op een slimme wijze snel energie opslaan die op ieder gewenst moment beschikbaar is voor de consument”, zegt Koolen. „De software-ontwikkeling die daar voor nodig is, vraagt om enorme aantallen researchers. Twee- tot drieduizend werknemers is echt een realistisch getal.”

Lees ook
Kees Koolen, pionier en avonturier
Kees Koolen, pionier en avonturier
Lees meer
Eerste gebouw 2019
De campus van Lithium Werks op de Technology Base zal in fasen worden gerealiseerd. Doel is dat eind 2019 het eerste gebouw wordt geopend en dat er dan circa 300 mensen werkzaam zijn. Er is inmiddels al 100 miljoen geïnvesteerd door verschillende partijen in de ontwikkeling van de campus. Uiteindelijk vergen de investeringen in en door het bedrijf Lithium Werks in de technologie miljarden, voorziet Koolen.

Lithium huurt
Bij de investeringen is ook ontwikkelingsmaatschappij Oost NV bij betrokken. Voor het beheer van de campus zelf wordt een private investeerder aangetrokken. Die neemt de vastgoedontwikkeling voor zijn rekening en verhuurt de gebouwen aan Lithium Werks.

Hier in Twente hebben we de volle aandacht en publici­teit

Kees Koolen
Het ambitieuze megaproject van Koolens Lithium Werks is maandag gepresenteerd op de Universiteit Twente. Dat is ook de plek waar Koolen dertig jaar geleden technische bedrijfskunde studeerde. Koolen: „Dat we het oog op Twente hebben laten heeft te maken met de aanwezige kennisinfrastructuur met de UT, Saxion en het nanolab. Je kunt natuurlijk ook naar Eindhoven kijken, maar daar is het met Philips en ASML te vol. Hier in Twente hebben we de volle aandacht en publiciteit.”

Super B in Hengelo
Lithium Werks is recent samengegaan met het in Hengelo gevestigde Super B en is een wereldwijde speler op het gebied van batterijtechnologie, schone energie en energieopslag. In Hengelo werken nu al ruim honderd mensen. Het bedrijf, dat actief is met een productielocatie in China en meerdere kantoren heeft in Europa en de Verenigde Staten, levert nu al 200 miljoen accucellen aan duizend klanten in vijftig landen. Bij het bedrijf werken nu wereldwijd 370 mensen. Lithium Werks verwacht voor 2018 een jaaromzet van 300 miljoen euro.

Samenwerking
Lithium Werks voorziet in Twente een nauwe samenwerking met de UT en het MESA+ Nanolab, vanwege de geavanceerde faciliteiten op het gebied van materialenonderzoek, besturingselektronica en artificial intelligence. De batterijtechnologie van Lithium Werks moet het mogelijk maken dat opgeslagen schone energie door slimmere opslag en transport beschikbaar komt op de juiste tijd en plaats.

Duurzame energiebronnen als wind en zon produceren vaak de meeste energie op momenten dat de vraag gering is. Voldoende accucapaciteit kan volgens Lithium Werks hét antwoord zijn op die zogeheten mismatch. Op de beoogde campus wil Lithium Werks een mobiel batterij-ecosysteem realiseren. De accu slaat daarbij niet alleen energie op maar is ook leverancier.

Bron: TCT

https://www.rtvoost.nl/nieuws/297881/ac ... rettyPhoto

Gebruikersavatar
Vincent1971
Member
Member
Berichten: 4431
Lid geworden op: zo nov 07, 2004 6:38 pm
Locatie: Enschede

Re: Toekomst Vliegveld Twenthe

Bericht door Vincent1971 » di sep 04, 2018 1:16 pm

Ben benieuwd of dit n
Banenkanon nu echt afgevuurd gaat worden. Laten we het hopen
Een goed begin heeft geen einde

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12889
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Toekomst Vliegveld Twenthe

Bericht door Arie » ma okt 01, 2018 11:09 am

Bommen bij vliegveld Twenthe: omwonenden bang dat noodverordening averechts werkt
Gepubliceerd: Zondag 30 september 2018

Bommen bij vliegveld Twenthe: omwonenden bang dat noodverordening averechts werkt
Omwonenden van vliegveld Twenthe vragen zich af waarom de gemeente Dinkelland een terrein nabij de Sniedersweg opeens tot verboden verbied heeft verklaard. „Dat hier bommen uit de Tweede Wereldoorlog liggen, weet iedereen.”

De noodverordering voor het gebied werd vrijdagmiddag van kracht. Dit tot verbazing van de omwonenden die al jarenlang op de hoogte zijn van de aanwezigheid van mogelijk nog scherpe munitie uit de oorlog.

„Iedereen weet wat hier gebeurd is”, zegt een van hen. „Als je hier woont, kun je niet om de oorlog heen. Ik woon hier al 65 jaar. In die tijd heb ik met enige regelmaat oude bommen en granaten gevonden op mijn eigen grond. Verschillende keren heb ik daarover ook contact opgenomen met de EOD. Er komen hier ook regelmatig mensen zoeken naar sporen uit de oorlog. Als ze op mijn grond komen, jaag ik ze weg.”

Eerst jarenlang niets doen
De bewoner van de Oude Postweg die niet met zijn naam in de krant wil, vraagt zich samen met andere omwonenden af waarom de gemeente opeens tot de noodverordening besloten heeft. „Het komt allemaal heel vreemd over. Eerst jarenlang niets doen, en dan opeens dit. In dat gebied woont helemaal niemand. Het gevaar is beperkt. Juist door dit nu zo naar buiten te brengen, haal je hier juist mensen naartoe die je hier liever niet wilt hebben. Met een paar linten en een bordje los je dat echt niet op.”

Oude springputten
Directe aanleiding voor de actie van de gemeente zijn volgens hem de activiteiten van een onbekende man die sinds de zomer met enige regelmaat het gebied bezoekt. „Hij komt met een transportfiets en neemt van allerlei spullen mee. Vrijdagmorgen nog heb ik hem gezien. In het bosgebied liggen oude springputten. Daar werd na de oorlog allerlei oude munitie tot ontploffing gebracht. Door de droogte van de afgelopen maanden is het terrein nu goed toegankelijk. Al maandenlang is hij hier ongestoord aan het werk geweest. Hij leek wel een milieu-activist. Alle oude rotzooi in dat stuk werd door hem opgeruimd en in grote zakken gedaan. Vorige week lag hier zelfs een stapel oude bommen langs de weg.”

Munitie die mogelijk gevaarlijk is
Volgens woordvoerder Marion Weinberg van de gemeente Dinkelland staat de vrijdag afgekondigde noodverordening los van eventuele activiteiten van ‘derden’ in het betrokken gebied. „Er wordt al jarenlang onderzoek gedaan naar restanten en munitie uit de oorlog. De concrete aanleiding is dat er nu munitie naar boven is gekomen die mogelijk wel gevaarlijk is. Een gespecialiseerd bedrijf heeft dat deze week vastgesteld.”

Hoe lang het gebied gesloten blijft, blijft echter ook voor de omwonenden onduidelijk. „Het gaat om een gebied van ruim elf hectare in het bos. Als je dat helemaal wilt opschonen, ben je nog wel even bezig.”

De gemeente stelt dat er eerst een inschatting moet worden gemaakt van de noodzakelijke werkzaamheden. „Dat gebeurt zo snel mogelijk. Pas dan kunnen we zeggen hoe lang de verordening van kracht zal blijven.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Archieffoto: Lars Smook
bron: http://enschede.1twente.nl/bommen-bij-v ... em?1101843
Bijlagen
Bommen bij vliegveld Twenthe omwonenden bang dat noodverordening averechts werkt.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast