Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Deurningerstraat

Wijken en overige onderwerpen die met de stad te maken hebben.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21650
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Deurningerstraat

Bericht door Arie »

Eroticaland in Enschede is weg, dit gebeurt er nu in de seksbioscoop
10 apr '24
Charmain Zwijnenberg
Deurningerstraat 24 Eroticaland.jpg
eroticaland Enschede
De kobaltblauwe gevel is nu mysterieus zwart. Foto: Google Maps
Als je geregeld over de Deurningerstraat rijdt, is het je ongetwijfeld opgevallen. De kobaltblauwe gevel en luifels van Eroticaland zijn verdwenen. Het pand is nu zwart en met witte letters staat ‘Maze’ op de gevel. Dit gebeurt er nu.

Jarenlang zat Eroticaland in het pand aan de Deurningerstraat 24. Een sekswinkel, seksbioscoop en darkroom ineen. En nu zit Maze in het pand. Een bedrijf met een soortgelijk concept.
Deurningerstraat 24 seksbioscoop Maze.jpg
Eroticaland is nu Maze. Foto: indebuurt Enschede. zie verder: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ni ... _indebuurt
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21650
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Deurningerstraat

Bericht door Arie »

Is het spookrijden opgelost op de ovatonde in de Deurningerstraat? Niet helemaal, zo lijkt het
Deurningerstraat hoek Raiffeisenstraat.jpg
Dankzij de ‘knip’ in het midden kunnen auto’s toch vanuit de richting stadskantoor linksaf de Raiffeisenstraat in. De meeste chauffeurs doen dat, maar als er verder geen verkeer is, schieten sommige toch direct linksaf tegen het verkeer in. © Lars Smook

Vijf jaar lang reden automobilisten mopperend over de ovatonde. Massaal keerden ze illegaal, of reden stiekem tegen het verkeer in. Sinds twee weken is de ovatonde aangepast, maar of het werkt?

Lilian ten Donkelaar 03-05-24, 08:00
Het geklaag over de vreemde constructie in de Deurningerstraat was al direct na de aanleg niet van de lucht. Een onding, vonden veel mensen. Onoverzichtelijk, fietsers komen van alle kanten, en bovendien kon je niet meer linksaf de Raiffeisenstraat in vanaf het station.

Spookrijden
Veel automobilisten wilden dat juist wel, ze willen niet in de file staan op de singel. Dat leidde ertoe dat spookrijden en illegaal keren schering en inslag werd. De politie controleerde op allerlei momenten en deelde ook boetes uit. Maar het hielp allemaal niks, erkent een woordvoerder. De bedoeling was ‘bewustwording’ te creëren. Maar tevergeefs. „We zagen het effect nauwelijks terug in het aantal illegale bewegingen.”

Werkt het?
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, dachten ze uiteindelijk in het gemeentehuis. De ovatonde werd aangepast: vanaf het stadskantoor kun je nu toch de Raiffeisenstraat in. Halverwege de rotonde is een linksaf-optie gekomen. Werkt dat? Een kwartiertje kijken bij de ovatonde geeft als antwoord: ja en nee. Drie auto’s achter elkaar negeren de knip totaal en schieten alsnog direct illegaal linksaf tegen de rijrichting in.

Motor op fietspad
Wanneer er ander verkeer nadert, van welke kant dan ook, kan dat uiteraard niet. Ongeveer de helft van het passerende verkeer kiest voor de knip om richting de Raiffeisenstraat te gaan. De overige chauffeurs rijden rechtdoor richting de singel. De bochtjes zijn scherp en soms te krap, meerdere chauffeurs nemen stoepjes mee terwijl ze proberen fietsers te vermijden. Een motorrijder pakt gewoon het fietspad.

Betere doorstroom
Het probleem lijkt kennelijk slechts deels opgelost. Loop het verkeer nu niet vast omdat iedereen in de spits staat te wachten op dat kleine middenstukje? Nee, zegt een woordvoerder van de gemeente. In de oude situatie liep het verkeer juist vast: er stond vaak een file te wachten voor de stoplichten bij de singel. „Dankzij de doorsteek wordt dat minder. En de verkeerslichten stadinwaarts zorgen ervoor dat de verkeersstroom regelmatig wordt onderbroken waardoor het verkeer dat van de doorsteek gebruik wil maken kan oversteken.” bron: https://www.gelderlander.nl/enschede/is ... ~a384d783/
Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 4238
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Deurningerstraat

Bericht door enschedeinansichten »

Niks helpt tegen hufters, hoe komt die foutgeparkeerde links daar ? Over het fietspad en doorgetrokken witte strepen. :cry:
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.
Plaats reactie