Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

wintertijd

Voor alle borrelpraat.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20677
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

wintertijd

Bericht door Arie »

Uurtje langer uitslapen: op deze dag gaat de wintertijd in
26 oktober 2022
Charmain Zwijnenberg
oude-markt-kerst-centrum-enschede-wintertijd
Uurtje extra slapen of feesten? Foto: indebuurt Enschede
De zomer is écht voorbij. Dat betekent dat je ook de klok weer moet verzetten naar de wintertijd. Wanneer is dat eigenlijk?

We kunnen je vertellen: in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober – om 3.00 uur – wordt de klok een uur verzet. Maar eh, gaat-ie dan voor- of achteruit?
Ezelsbruggetje
Een handig ezelsbruggetje om te onthouden: in het voorjaar gaat de klok vooruit. Dat betekent automatisch dat de klok in het najaar een uur teruggezet moet worden. Dus op 30 oktober mag je lekker een uurtje langer slapen of feesten!
Zo gaat dat in de Grote Kerk
Op onze smartphones en laptops wordt de tijd automatisch verzet. Maar hoe gaat dat eigenlijk met de klok van de Grote Kerk op de Oude Markt? Er hoeft gelukkig niemand midden in de nacht de toren in te klimmen om de tijd een uurtje terug te zetten. Want ook de klok van de Grote Kerk wordt automatisch via een elektronisch systeem aangestuurd.

In 2023
Goed om alvast te weten: in de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaan de klokken weer vooruit. bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/uu ... in~108553/
oude-markt-kerst-centrum-enschede-wintertijd.jpg
Plaats reactie