Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Glanerbrug

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

Alleen op het Maisveld( zie ook pag.2)

Het voorstel om de veelbesproken maiskavel in Glanerbrug te vullen met een nieuwe post voor de brandweer, 16 twee-onder-eenkapwoningen, 27 vrije kavels en 'bijzondere bebouwing' (variant B), kan rekenen op steun van een politieke meerderheid.

Alleen Leny Kloppers sputterde namens het CDA flink tegen in de stadsdeelcommissie Oost.

,,De financiële opbrengst is hier maatgevend", stelt Kloppers, daarbij doelend op de maximale opbrengst uit de grondverkoop die de gemeente nastreeft om de pijn van een miljoenentekort op het plan Eschmarke enigszins te verzachten. ,,Maar omdat alles is gericht op een zo hoog mogelijke opbrengst, wordt minder positief meegedacht met de belanghebbenden." Kloppers verwijt de plannenmakers bovendien een 'deels onjuiste onderbouwing' van hun visies. Volgens haar is de bieb best nog geïnteresseerd in een nieuw onderkomen op het maisveldje. ,,Er is hier toegeschreven naar een plan zonder detailhandel."

Kloppers vindt dat de gemeente nog een keer in gesprek moet gaan met betrokken partijen als de bibliotheek, brandweer, Fixet en Nijland. ,,Ga nog een keer om tafel met iedereen. Desnoods nemen we genoegen met een wat lagere opbrengst."
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

Alexander Pieters hoopt tegen beter weten in
Fixet-eigenaar Alexander Pieters heeft de hoop nog niet helemaal laten varen.

De ondernemer is met z'n service bouwmarkt aan de Gronausestraat uit z'n jasje gegroeid en wil dolgraag nieuw bouwen op het maisveldje. Hij was een van de Glanerbrugger ondernemers die wel oren hadden naar verhuizing naar de 'poort van het grensdorp'.

De nieuwe bouwmarkt was in de bejubelde variant C al ingetekend, op de hoek van de Heidevlinder en de Ekersdijk. De plaatjes oogden prachtig, samen met de woninginrichters Bakker en Krabbe en op de kop van de Gronausestraat een fonkelnieuwe biebvestiging. Dertien appartementen en 25 grondgebonden woningen completeerden de ideale invulling.

Helaas viel de C-variant af. Voor Krabbe Meubelen en Bakker Wonen was de investering domweg te groot en de vestiging van alleen de bouwmarkt was volgens de deskundigen 'onwenselijk' en in strijd met de gemeentelijke detailhandelsnota. Bovendien tonen cijfers aan dat er in Enschede al sprake is van een overaanbod aan bouwmarkten.
Voor Fixet-baas Pieters was de kous daarmee niet af. "Ik wil heel graag met m'n bouwmarkt naar het maisveldje. Ik hoop alsnog op een passende oplossing", verklaarde een teleurgestelde Pieters onlangs in de stadsdeelcommissie Oost. De ondernemer heeft er een hard hoofd in en denkt niet dat het lukt om naar de maiskavel te verkassen. Toch staat de deur nog op een kiertje, want collega Nijland van de cadeauzaak en winkel in huishoudelijke artikelen, heeft ook interesse getoond in het braakliggende stuk grond. Ook Nijland heeft verbouwings- en uitbreidingsplannen.

Pieters had in eerste instantie in de afgevallen variant C de beschikking over 2000 m2 (inclusief 100 m2 opslagruimte, 100 m2 voor de zagerij en kantoor en kantine). Dan zou er voor winkelruimte 1600 m2 overblijven. Pieters denkt dat z'n zaak levensvatbaar is bij 1250 m2. Hij wil zonder meer verkassen, want op de huidige stek is uitbreiding onmogelijk. De politiek toont begrip voor de ondernemer en vindt dat de gemeente hem alsnog de helpende hand moet toesteken. Pieters zelf hoopt nog op een plek op het maisveldje. Wellicht tegen beter weten in, realiseert hij zich. "Gelet op de reactie van de ambtenaar en de wethouder ga ik er eigenlijk vanuit dat het niet meer lukt. Ik loop inmiddels al anderhalf, twee jaar mee en ken de verhoudingen zo langzamerhand. Positief is dat de gemeente open staat voor een alternatieve oplossing. Ik zou alleen niet weten waar", aldus Pieters.

Gemeentelijk projectleider Peter van den Akker noemde de vestiging van alleen Fixet op de maiskavel 'zeer onwenselijk' en wethouder Jelmer van der Zee vond het 'niet aantrekkelijk'. "Dat moeten we niet willen", sprak hij.

:no: altijd hetzelfde met die gemeente knuppels
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

Aan de Ekersdijk is een begin gemaakt met de her bebouwing van braakliggende stukken.
Langzaam maar zeker is Glanerbrug steeds meer aan het vernieuwen :)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

Afbeelding

Hmmmm dat zijn beste funderingen daar aan de Ekersdijk,
misschien krijgt de Glanerbronx nu dan eindelijk hoogbouw :banaan:
(kan iemand Defensie ff afleiden :P )
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

Geachte heer

In uw straat/buurt/omgeving zijn vandaag de volgende vergunningsaanvragen ingediend of gewijzigd:
DossierNr: 20073515
Soort: BOUWVERGUNNING
Onderwerp: situatiewijziging appartementengebouwen t.o.v. verleende bouwvergunning / verschuiving 1m in noordelijke richting
Locatie: Ekersdijk 60 t/m 80 en 112 t/m 132
Datum ingediend: 27-09-2007
Status: VERLEEND
Datum status: 25-10-2007

Juist er komen dus appartementengebouwen, weten we dat ook weer ;)
INVISIBLE

Bericht door INVISIBLE »

Er staan ondertussen al redelijk wat appartementencomplexen in Glanerbrug/(de Eschmarke).
INVISIBLE

Bericht door INVISIBLE »

Ben wel benieuwd wat daar gaat komen (het ontwerp), aangezien het een lokatie is waarvan ik niet wist dat er appartementen ontwikkeld gingen worden.
De funderingspalen zijn inderdaad van een redelijk formaat.

PS : Bij de zuiderval word ook weer geheid of geboort voor de Scholingsboulevard Fase II !!
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

Onlangs melde ik nog dat de herinrichting van de Gronausestraat in Glanerbrug voor geen meter opschoot,
hieronder is te lezen dat dit geen verkeerde inschatting was.
Het kan nu zelfs 2009 worden....dat is echt niet normaal meer :x

(ff klikken voor een betere leesbaarheid)

Afbeelding
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

heeeeeeeeeeeeeeeeeel langzaam worden de contouren zichtbaar aan de Gronausestraat..
in 2009 kunnen we u het eindresultaat al laten zien

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ik ben benieuwd wanneer de middenstanders beginnen met het opknappen van hun winkel voorgevels.
Daar hebben ze namelijk wel toezegingen in gedaan,
en het is bepaald geen overbodige luxe :P
:P :P
Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 2339
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

Bericht door Winus »

Hoezo? Dat pandje van Bakker Wonen ziet er voor Glanerbrugse begrippen best mooi uit. :D
de kloomp'maj anhoalen
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

Winus schreef:Hoezo? Dat pandje van Bakker Wonen ziet er voor Glanerbrugse begrippen best mooi uit. :D

:x...........jij hebt nu een straatverbod........... :D
Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 2339
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

Bericht door Winus »

Mooi ik was toch niet van plan te komen.
de kloomp'maj anhoalen
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

Aan de Kerkstraat in Glanerbrug zijn vrijdagmorgen drie grote bomen illegaal gekapt.
Het bedrijf dat de kap uitvoerde was in de veronderstelling dat er een vergunning voor was, maar volgens de gemeente Enschede is die er niet. Bewoners in de straat zijn woedend. :angry: De bomen stonden er meer dan zestig jaar en waren voor veel kinderen een belangrijke speelplek. De bomen staan te dicht bij een appartementencomplex van woningcorporatie Domijn. Er wordt nu een nieuwe kapvergunning aangevraagd bij de gemeente. :no:

Filmpje !!!
http://www.rtvoost.nl/media/?video=131032&news=79957
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

Domijn wordt vervolgd voor illegale kap

GLANERBRUG - Woningcorporatie Domijn wordt strafrechterlijk vervolgd voor het illegaal kappen van bomen bij een appartementencomplex aan de Kerkstraat in Glanerbrug.

Omwonenden trokken gisteren aan de bel bij de gemeente en de milieupolitie nadat ze werden gealarmeerd door het geluid van kettingzagen. Voor de kap was (nog) geen vergunning aangevraagd. De milieupolitie, die snel ter plaatse was, heeft de kap onmiddellijk stilgelegd. Op dat moment waren al drie van de twintig bomen geveld. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de uitvoerders en opdrachtgever Domijn.

De kap van de bomen is al enige tijd een veelbesproken item in Glanerbrug. Een groot aantal omwonenden van het onlangs opgeleverde complex is tegen de kap van de beeldbepalende bomen. "Via de krant houden we goed in de gaten of er een vergunning is aangevraagd", aldus een van hen. "Dat is nog steeds niet gebeurd, vandaar dat we aan de bel trekken. Domijn heeft er volgens mij alleen maar baat bij dat de bomen zo snel mogelijk worden gekapt om zo de appartementen beter te kunnen verkopen."

De kwestie ligt waarschijnlijk iets genuanceerder. In gesprekken met diverse belanghebbenden is naar een oplossing voor de bomen gezocht. De dorpsraad is daar ook bij betrokken. Domijn heeft aangeboden op een iets grotere afstand van het complex voor herplant te zorgen.

Feit blijft dat Domijn nog geen vergunning voor de kap heeft ingediend. "Daarom is nu ook proces-verbaal opgemaakt", aldus het afdelingshoofd Handhaving van de gemeente. "De rechter moet beslissen wat er verder gebeurt."
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

In de "Grensstreek" ons dorpskrantje is een presentatie gepubliceerd van architectenbureau Ronald de Baas uit Oldenzaal.
In overleg met de winkeliers is besloten dat de gevels een dergelijke uitstraling gaan krijgen.
De meditairane kleuren waarvan ik al eerder aangaf een warm voorstander te zijn worden gerealiseerd. :banaan:

oude situatie......................................................................................................................................nieuwe look
Afbeelding
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

groenvernieling aan de Kerkstraat :no:

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Hans van Dijk op zo dec 23, 2007 5:12 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

Ook aan de Ekersdijk worden langzaam aan vorderingen gemaakt

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Hans van Dijk op zo dec 23, 2007 5:13 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
INVISIBLE

Bericht door INVISIBLE »

Ja ......kan alleen het bouwbord van deze lokatie niet vinden :) ;).

Die 2 nieuwe (grote) appartementencomplexen aan de Kerkstraat kun je erg mooi zien vanuit de trein naar Munster/Dortmund !!
Wat op zijn beurt weer wat meer verdichting aan de spoorlijn geeft.

@ Hans

Die herstructuering van de Gronausestraat door Glanebrug gaat er wel erg mooi uitizien als het straks klaar is, vooral de aanplant van nieuwe bomen ziet er veelbelovend uit :).
Hans van Dijk

Bericht door Hans van Dijk »

Onze fietsende Glanerbrug correspondent Geert.B heeft weer wat plaatjes geschoten, 8)
de ecozone aan de noordkant van de Gronausestraat word voorzien van speeltoestellen.
Waarschijnlijk bedoeld voor de basisschool ?


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Helmerhoeker

Bericht door Helmerhoeker »

Plaats reactie