Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Slijpsteen

Wijken en overige onderwerpen die met de stad te maken hebben.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21874
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Slijpsteen

Bericht door Arie »

Deze supermarkt in Enschede is straks een maand dicht
De Lidl aan de Slijpsteen in Enschede gaat tijdelijk dicht. Klanten moeten een maand lang uitwijken naar andere supermarkten.
Slijpsteen Supermarkt Lidl.jpg
De Lidl aan de Slijpsteen gaat een maand dicht © Frans Nikkels

Corine Engelbarts 08-07-24,
Deze vestiging van de Lidl wordt in de maand oktober grondig verbouwd en uitgebreid. Met het magazijn erbij is het pand nu bijna 1500 vierkante meter groot. Daar komt 800 vierkante meter bij. De winkel wordt daarmee bijna twee keer zo groot.

Snijmachine
Dit filiaal was in 2004 de eerste Lidl in Enschede. In al die jaren is er, afgezien van de komst van een bakkerij, niet veel aan veranderd. Behalve een uitbreiding wil Lidl de winkel daarom ook in een moderner jasje steken. Zo komt er een broodsnijmachine, waardoor klanten de mogelijkheid krijgen zelf hun brood en stokbrood te snijden.

Daarnaast wordt de winkel verduurzaamd en de parkeerplaats wordt groener. Nu is het een plaat asfalt met kuilen, die ook wordt gebruikt om van de Getfertsingel naar de Slijpsteen te komen en vice versa. Door de werkzaamheden ernaast en de beperkte parkeerplekken was het pand niet meer aantrekkelijk voor de supermarktketen. Het bedrijf kijkt wel voorzichtig naar een andere plek, maar verwacht daar nog niet snel duidelijkheid over te hebben.

November open
In november gaat de vernieuwde winkel open. Enschede heeft nog vijf vestigingen van de Duitse supermarkt, nadat vorige maand het filiaal in Roombeek sloot.
bron:
https://www.tubantia.nl/enschede/deze-s ... ~a53a0374/
Plaats reactie