Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

't Rutbeek

Wijken en overige onderwerpen die met de stad te maken hebben.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21713
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: 't Rutbeek

Bericht door Arie »

Verkeersplan bungalowpark Rutbeek blijft omstreden
Gepubliceerd: Zaterdag 09 november 2019 16:37

Verkeersplan bungalowpark Rutbeek blijft omstreden
Behalve bij omwonenden en dorpsraden zijn er ook in de gemeenteraad zorgen over de afhandeling van het verkeer van en naar het beoogde bungalowpark in Het Rutbeek.

Bert Hellegers | Tubantia

Er komt een ‘goede en gespreide ontsluiting’ van en naar het beoogde bungalowpark met 250 vakantiehuizen in Het Rutbeek. Dat is althans de overtuiging van het college van B en W. „Er is recentelijk een gebiedsverkenning gehouden met enkele afgevaardigden uit de directe omgeving om samen tot de meeste geschikte route voor bezoekers van het recreatiepark te komen.”

Kink in kabel
Het college reageert daarmee op schriftelijke vragen van de PVV-fractie over vooral de verkeersafwikkeling van het vakantiehuisjespark, waarvoor de eerste plannen al dateren uit jaren 90. Opeenvolgende gemeenteraden hebben daarmee ingestemd, maar er kwam steeds een kink in de kabel. Op basis van het nieuwe bestemmingsplan verwacht het college begin volgend jaar het sein definitief op groen te kunnen zetten.

Sluipverkeer
Althans in Enschede, want de verwachting is dat bezwaarmakers tot de Raad van State zullen gaan. De kritiek spitst zich vooral toe op de toekomstige ontsluiting van het bungalowpark via onder andere de Usselerveenweg. „Die weg is nu al gevaarlijk door het sluipverkeer. Dat zal toenemen met 800 stuks per dag door het vakantiepark”, aldus PVV-raadslid Alberto Blömer. Het college wijst er op dat de Usselerveenweg door de realisatie van de nieuwe N18 rustiger is geworden. „Bovendien zal het verkeer van het bungalowpark zich spreiden over meerdere routes.”

Veel kritiek is er ook op de asfaltering van de Hegebeekweg. Dat gaat volgens PVV’er Blömer tegen het landelijke beleid voor zandwegen in. „Dat is duidelijk: onverhard blijft onverhard.” Het college geeft aan dat het gaat om verharden van een gedeelte van één zandweg. „Waarbij een zandpad blijft gehandhaafd voor wandelaars.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
bron: http://enschede.1twente.nl/verkeersplan ... em?1146872
Bijlagen
Verkeersplan bungalowpark Rutbeek blijft omstreden.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21713
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: 't Rutbeek

Bericht door Arie »

Buurt in actie tegen vakantiepark rondom het Rutbeek in Enschede: ‘250 bungalows! Weet u dat wel?’
Hegebeekweg Het Rutbeek op voorgrond zandweg met daarachter het gebied 2024.jpg
Het Rutbeek op voorgrond zandweg Hegebeekweg met daarachter het gebied © Reinier van Willigen

Spandoeken, een petitie en misschien wel een referendum moeten voorkomen dat er op het Rutbeek een bungalowpark wordt gebouwd. De buurt heeft vernomen dat burgemeester en wethouders van Enschede willen instemmen met de bouw van 250 huisjes en flyert dit weekend bij de ingang van het Rutbeek.

Corine Engelbarts 09-03-24, 15:10 Laatste update: 09-03-24, 17:36
Al om half acht in de ochtend staan drie mannen van de belangvereniging Behoud het Rutbeek bij de ingang van het Rutbeek aan de Jacobsrietweg. Voorzien van koffie en broodjes drukken ze alle voorbijgangers een flyer in de hand: ‘Geen bungalows op het mooiste deel van het Rutbeek!’

Vanuit de politiek heeft Behoud het Rutbeek gehoord dat Enschede de seinen op groen wil zetten voor de bouw van het park. Het nog onbekende besluit staat voor eind maart op de agenda van de gemeenteraad. Een plan dat al sinds 1990 af en toe voorbij komt, van tafel gaat, weer uit de la komt en weer verdwijnt.

Met spoed spandoeken en flyers
Maar nu is het menens. Ondernemer Paul van der Merché heeft alles in kannen en kruiken voor de bouw van een park, hij heeft zelfs ruimte in de stikstofregels gevonden om aan de gang te kunnen. Alleen het akkoord van de gemeente mist nog. Aanstaande dinsdag nemen burgemeester en wethouders naar verluid een belangrijke hobbel weg door in te stemmen met het ontwerp-bestemmingsplan, de opmaat naar een vergunning.

Voor Behoud het Rutbeek aanleiding met spoed 15 spandoeken op te hangen en flyers te drukken met de oproep de petitie te tekenen. Die staat nu een week online en is tot aan de actie dit weekend al zeshonderd keer ondertekend.

Zonde van de natuur
De voorbijgangers zijn deze morgen mensen met honden, wandelaars, hardlopers, mountainbikers en ouders met kleine kinderen. „Het Rutbeek wordt blijvend van zijn charme ontdaan. Heide, bos, mountainbikeroutes en wandel- en fietspaden moeten plaats maken voor 250 bungalows. Wist u dat wel?”

Hans Punte (66) van Behoud het Rutbeek overhandigt een flyer aan Barbara en Daniëlle die hond Wammes uitlaten. Ze gaan zich erin verdiepen. „Zonde van het natuurgebied.” Een veelgehoorde opmerking deze zaterdagmorgen.

Verontwaardiging
Samen met Chris Eijkholt rent Hans Punte met een flyer in de hand van de ene naar de andere voorbijganger. Punte rent zelfs stukjes mee, hij loopt hier zelf dagelijks hard. Zo’n vijftig of zestig mensen hebben ze al aangesproken, bijna allemaal reageren ze verontwaardigd.

Punte is pas twee weken lid van de belangenvereniging. Het is drie weken geleden dat hij hoorde van de plannen voor een park met 250 huisjes die een kwart tot een derde van het Rutbeek gaan innemen. De oud-verpleger van Mediant was verbijsterd. „Dit is belangrijke natuur, er zitten hier zelfs dassen!”

Nooit van het park af
Vanuit de Helmerhoek zes kilometer uit en thuis, een mooi rondje natuur voor tussen de middag, zegt een voorbijlopende wandelaarster (63). Ze is bang dat het bungalowpark er toch wel komt. En ze begrijpt niet dat het kan. „Je mag geen houtkachel aansteken vanwege de uitstoot. Maar die huisjes hebben straks allemaal een haard. En dat mag dan wel.” Als ze wegloopt, belooft ze haar hele sociale netwerk te mobiliseren.

„Het is wel goed voor de stad, voor de winkeliers”, constateert een andere wandelaarster (71), ze woont om de hoek. De vrouw vertolkt het argument van de politieke voorstanders. Een kulargument, menen Jolanda Bult (62) en Angel Perez (74) die hier dagelijks hun honden uitlaten. „Ik ben een frequent bezoeker geweest van Center Parcs, maar kwam nooit van het park af”, verduidelijkt Jolanda.

Drukke wegen
Mountainbikers slaan een flyer af, steken hun hand op en roepen: „Al getekend”. Harry en Leo Rikkering nemen wel de moeite af te stappen. De broers van 81 en 76 uit Hengelo mountainbiken door heel Twente: Diepenheim, Ootmarsum en vandaag het Rutbeek. Slaan ze die laatste straks over? „We kiezen rustige wegen, dus ik denk het wel”, zegt Leo. Want een bungalowpark op het Rutbeek brengt verkeer met zich mee, over smalle wegen waar ook landbouwverkeer en rouwstoeten gebruik van maken.

Referendum
De vereniging Behoud het Rutbeek vraagt bezoekers te tekenen, maar ook om het raadslid waar ze op hebben gestemd, te vragen zich tegen het bungalowpark te verzetten. Chris Eijkholt van Behoud het Rutbeek vertelt dat ze zelfs overwegen om een referendum, een volksraadpleging, te houden. Als je 500 steunbetuigingen hebt kun je die sinds deze week aanvragen. Dan kan iedere Enschedeër zich erover uitlaten.

De uitkomst van een referendum is een advies aan de gemeenteraad. De petitie is inmiddels een kleine 800 keer getekend, Eijkholt verwacht dat het dan met die 500 handtekeningen ook wel goed komt. bron: https://www.tubantia.nl/enschede/buurt- ... ~afbb4be6/
Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 4261
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: 't Rutbeek

Bericht door enschedeinansichten »

Daar zijn ze al dertig jaar mee bezig.
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21713
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: 't Rutbeek

Bericht door Arie »

Groen licht voor 250 grote vakantiebungalows op het Rutbeek
Zaterdag werd bij het Rutbeek nog in allerijl actie gevoerd tegen de komst van een fors vakantiepark. Het was belangenvereniging Behoud het Rutbeek ter ore gekomen dat Enschede de seinen op groen wil zetten voor de bouw 250 recreatiewoningen. Dinsdag werd hun angst bewaarheid: het college wil het park inderdaad mogelijk maken. zie: https://www.tubantia.nl/enschede/groen- ... ~ab14c874/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21713
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: 't Rutbeek

Bericht door Arie »

Actiegroep Behoud Het Rutbeek bereikt mijlpaal voor referendum over bungalowpark
Het Rutbeek 2024.jpg
Het Rutbeek is nu bijna volledig natuur. Het is de vraag of dat blijvend is. © Reinier van Willigen

De actiegroep Behoud het Rutbeek heeft een volgende stap gezet in het streven naar een referendum over een bungalowpark op het Rutbeek. Aan alle voorwaarden is voldaan, maar de actiegroep staat nu wel voor een nieuwe uitdaging.

Julia Timte, Corine Engelbarts 07-05-24,
Al dertig jaar mag er op het Rutbeek een bungalowpark worden gebouwd met 290 huisjes, maar tot nu toe ziet geen enkele ontwikkelaar daar brood in. Wel in een park met 250 grotere huisjes en ruimer opgezet. Daar hebben burgemeester en wethouders nu mee ingestemd. De gemeenteraad zou daar komende maandag een besluit over nemen.

Zou, want de actiegroep Behoud het Rutbeek wil er een referendum over. Ze wil dat de inwoners van Enschede zich uitspreken over een bungalowpark: een met minder huisjes die meer ruimte van het Rutbeek inneemt, of het oude plan met 290 huisjes. Dat laatste is de wens van de actiegroep, in de hoop dat nog steeds niemand een park van deze omvang wil bouwen.

Eerste stap gezet
Voor deze volksraadpleging is dinsdag een belangrijke horde genomen: er is voldaan aan alle eisen. Met 622 handtekeningen zijn er genoeg steunverklaringen en het is op tijd ingediend.

Het is nu aan de actiegroep om officieel een referendum aan te vragen. Daar zijn 3800 steunbetuigingen voor nodig, drie procent van het aantal kiesgerechtigden in Enschede. Dat moet volgens woordvoerder Chris Eijkholt lukken. De uitdaging is volgens Eijkholt dat mensen ook hun burgerservicenummer moeten geven. „Maar het is betrouwbaar. Het gaat via de gemeente en DigiD.” Behoud het Rutbeek heeft tot eind juni om alles bij elkaar te krijgen.

Besluit uitgesteld
Het besluit over het bungalowpark is voorlopig uitgesteld. De gemeenteraad bespreekt het 13 mei wel, maar moet met de finale beslissing wachten. Tot eind juni als er niet genoeg handtekeningen zijn voor het referendum, of tot na de volksraadpleging. Die moet dan binnen een jaar worden gehouden. bron: https://www.ad.nl/enschede/actiegroep-b ... ~a7208977/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21713
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: 't Rutbeek

Bericht door Arie »

Ontwikkelaar is gesoebat beu en bereidt alsnog aanvraag voor 290 bungalows op Het Rutbeek voor

Zelfs als omwonenden erin slagen een referendum over een vakantiepark op Het Rutbeek op de agenda te krijgen, is het nog maar de vraag of die er ook komt. Ontwikkelaar Paul van der Meché is verrast dat een deel van de gemeenteraad een eerdere goedkeuring voor een vakantiepark heroverweegt. Nu de komst van een referendum een raadsbesluit over een aangepast plan dreigt te vertragen, denkt hij eraan om alsnog een vergunning aan te vragen voor 290 bungalows. Die ontwikkeling past nu al binnen het huidige bestemmingsplan.

Wilco Louwes
WILCO LOUWES
REDACTEUR
GISTEREN 17:29
"Om de initiatiefnemers van het referendum tegemoet te komen, zijn wij bereid het huidige bestemmingsplan van 290 recreatiebungalows uit te voeren en de bestemmingsplanwijziging in te trekken", aldus Van der Meché. "Dit onderzoeken we momenteel." Een referendum zou in zo'n scenario onmogelijk worden, omdat er simpelweg geen raadsvoorstel meer is waarop de vraagstelling gebaseerd zou moeten zijn.

Tien jaar gewerkt aan plan
Over een vakantiepark langs de zuidoostelijke oever van recreatieplas Het Rutbeek wordt al wel dertig jaar gesproken. In 1993 lag er zelfs al een kant-en-klare vergunning voor de bouw van 290 huisjes, maar die is later door gemeente ingetrokken omdat er maar niet gebouwd werd. Ongeveer tien jaar geleden gaf de gemeenteraad het college de opdracht om met Van der Meché te werken aan een eigentijds bestemmingsplan voor de bouw van 250 huisjes.

Dat plan is onder meer door nieuwe stikstofregels en de coronatijd vertraagd en ligt nu als een raadsvoorstel bij de gemeenteraad. Het verschil is dat in het nieuwe plan rekening wordt gehouden met grotere groepen die overnachten in de accommodaties. Het totale bouwvlak in het nieuwe bestemmingsplan is kleiner, maar omdat de huisjes een hogere dak- en nokhoogte hebben is het bouwvolume juist groter.

Referendum in de maak
In de gemeenteraad vindt een groot deel van de oppositie de plannen niet meer van deze tijd. Zij willen dat Het Rutbeek weer wordt teruggegeven aan de natuur, door het bestemmingsplan zo te veranderen dat er niet langer een vakantiepark mogelijk is. Binnen de coalitie twijfelt de PvdA, dat tien jaar geleden nog wel instemde met de opdracht om het bestemmingsplan ten gunste van Van der Meché te wijzigen, nog over goedkeuring.

“Het niet uitvoeren van deze plannen zou getuigen van bestuurlijke onbetrouwbaarheid. In dat geval zouden wij uitvoering van het vigerende bestemmingsplan eisen bij de Raad van State”
PAUL VAN DER MECHÉ
Parallel aan dit proces loopt er een referendumverzoek. Actiegroep Behoud Het Rutbeek wil een volksraadpleging over de plannen bij de recreatieplas, met als insteek 'wel of geen vakantiepark'. De referendumcommissie waarschuwt echter dat de vraagstelling in een referendum volgens de regels zou moeten gaan over het raadsvoorstel. En dat houdt kortgezegd in: 250 grotere vakantiehuisjes in plaats van 290 kleinere huisjes. Uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad de vraagstelling in een referendum.

In 1Twente Vandaag gaf verslaggever Wilco Louwes dinsdag uitleg over de procedure rond het referendum. Het artikel gaat verder onder de video zie op: https://www.1twente.nl/artikel/4377517/ ... tbeek-voorBesluit niet voor de zomer
Afgelopen maandag is besloten om bespreking (en eventuele aanpassing) van het raadsvoorstel over te hevelen naar de raadsvergadering van 10 juni. Dat betekent dat initiatiefnemers vanaf dat moment zes weken de tijd hebben om een definitief referendumverzoek in te dienen. Daarvoor zijn circa 3800 handtekeningen nodig. Als dat lukt, moet er dus een stembusronde worden georganiseerd. Dat kan wel tot begin 2025 duren. Tot die tijd neemt de gemeenteraad geen besluit over het voorstel voor het vakantiepark. Vervolgens is er nog een mogelijkheid om het besluit bij de bestuursrechter aan te vechten.

20240204 Rutbeek vakantiepark met locatiekaart
LEES OOK
Raad heeft meer tijd nodig: omwonenden krijgen uitstel om referendum over Het Rutbeek van de grond te krijgen
Paul van der Meché heeft alle vergaderingen over het onderwerp gadegeslagen en ziet het met lede ogen aan. Hij onderzoekt nu een vergunningaanvraag op basis van het bestaande plan, dat wil zeggen een vakantiepark met 290 huisjes. Het raadsvoorstel om het bestemmingsplan te wijzigen zou in zo'n geval van tafel kunnen.

"Het grote voordeel hierbij is dat we met platte daken kunnen bouwen, ideaal voor zonnepanelen", zegt hij. In het gewijzigde plan zijn schuin oplopende zadeldaken voorzien. "Voor grote families kunnen we deze kleinere bungalows schakelen of bij elkaar plaatsen." Als er op het 'oude plan' wordt teruggevallen, vervalt ook de verplichting om van de Hegebeekweg, nu nog een zandpad, een verharde toegangsweg tot het bungalowpark te maken.

'Alles afblazen is een utopie'
Volgens de Denekamper is het nadeel van het bestaande bestemmingsplan dat het bouwvlak groter is, waardoor er minder ruimte is voor groen. Vanuit omwonenden, recreanten en oppositiepartijen klinkt kritiek dat juist het nieuwe plan te weinig ruimte biedt voor natuur. Dat bestrijdt Van der Meché: "In werkelijkheid bestaat de 24 hectare (het gebied met bestemming vakantiepark, red.) uit 9 hectare weiland, waar nu stalmest wordt uitgereden en 5 hectare wilde begroeiing zoals bramenstruiken en grassen." Een al aanwezig heideveldje wordt volgens de ondernemer uitgebreid.
bron: https://www.1twente.nl/artikel/4377517/ ... tbeek-voor
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21713
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: 't Rutbeek

Bericht door Arie »

Toch geen referendum over vakantiepark Rutbeek: ‘Dit is een zwarte dag voor de democratie’
vakantiepark Rutbeek.jpg
De omwonenden hadden veel moeite gedaan om handtekeningen te verzamelen voor een referendum. © Reinier van Willigen

Er komt toch geen referendum over het huisjespark op het Rutbeek. De aanvraag van actiegroep Behoud het Rutbeek was al goedgekeurd, maar op de valreep torpedeerde de gemeenteraad deze eerste Enschedese volksraadpleging.

Lilian ten Donkelaar 10-06-24,
Op het Rutbeek verrijst een vakantiepark. Dat is al jaren de bedoeling, het plan is al zeker dertig jaar oud en de toestemming is ook al gegeven. Maar het kwam er nooit echt van. Een paar jaar geleden werd het opnieuw uit de mottenballen gehaald door een nieuwe ondernemer. Hij wilde alleen graag 250 grotere en luxere huisjes in plaats van de oorspronkelijke 290 kleinere.

Mooie troef
De gemeente wilde ermee instemmen, maar de omwonenden van het Rutbeek kwamen in actie. Zij willen geen grootschalig vakantiepark naast de deur. Ze kregen ook een mooi wapen in handen: sinds begin dit jaar bestaat in Enschede de mogelijkheid om een referendum te organiseren. De actiegroep verzamelde de benodigde 500 handtekeningen en diende een eerste verzoek in. De referendumcommissie, die de verzoeken moet beoordelen, was akkoord.

Mag eigenlijk niet
Alles leek in kannen en kruiken, maar het eerste referendum van Enschede komt er toch niet. Tot stomme verbazing van alle betrokkenen diende de ChristenUnie maandagavond plots een motie in om er een streep door te zetten. Fractieleider Henri de Roode had ontdekt dat er volgens de regels geen referendum gehouden mag worden over iets dat eigenlijk al eerder besloten is. En aangezien het plan voor 250 huisjes dat nu op de agenda staat gebaseerd is op het oude plan voor 290 huisjes, voldoet dit volgens hem niet aan de voorschriften.

Beter nu vast stoppen dan mensen aan het einde moeten teleurstellen, vond De Roode. „Dat kost heel veel maanden en heel veel euro’s en we creëren onze eigen teleurstelling. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.”

Geitenpaadje
De onverwachte actie zorgde voor een hoop irritatie bij sommige partijen. D66’er Gertjan Tillema verweet CU en andere partijen dat dit een opzetje was, vooraf bekokstoofd door partijen die tegen een referendum zijn. „U weet al wat de uitslag gaat zijn en die zint u niet.” Hij vond het ‘een bestuurlijke bende’. „Het is een geitenpaadje om onder het referendum uit te komen.”

Dit is een onding
Meerdere partijen zijn geen fan van een referendum, waarover dan ook. De mogelijkheid werd enkele maanden geleden ook maar ternauwernood aangenomen met 20 tegen 19 stemmen. De ChristenUnie was destijds een van de tegenstemmers. GroenLinks was destijds ook geen voorstander, maar dit vond fractieleider Bart Peeters Weem allemaal toch te ver gaan. „Dit bevestigt dat een referendum een onding is. Maar dit voelt niet lekker”, zei hij.

Verbijstering
Leden van actiegroep Behoud het Rutbeek zaten er maandagavond op de publieke tribune vol ongeloof naar te luisteren. Ze waren gekomen om te luisteren naar het voorstel over 250 huisjes, waarbij het zou gaan over zaken als duurzaamheid, en de voorwaarden waaronder gebouwd zou worden. Niet over het referendum.

De verbijstering was dan ook compleet toen de ChristenUnie ook nog een meerderheid van de raad achter zich kreeg en de stekker eruit ging. De leden van de actiegroep verlieten daarop demonstratief de tribune. „Ontluisterend wat hier gebeurt”, reageerde woordvoerder Chris Eijkholt korte tijd later. „Dit is enorm frustrerend en het kwam volledig uit de lucht vallen.”

Heel triest’
De argumenten van De Roode vindt Eijkholt ‘goochelen met woorden’. „Kom op zeg. Je zegt toch niet halverwege het proces ineens: dit bevalt ons niet? En dat in tien minuten tijd? Ze zetten het hele referendum voor schut. Ik krijg hier echt een nare smaak van in mijn mond. Heel triest wat hier gebeurt.” De actiegroep legt zich er niet bij neer, zegt hij. „Wij gaan nu kijken wat hier de consequenties van zijn, misschien naar de Raad van State. Maar eigenlijk is iedereen een verliezer.” bron: https://www.gelderlander.nl/enschede/to ... ~a22f1a16/
Hendrik
Member
Member
Berichten: 2294
Lid geworden op: di nov 28, 2006 7:20 pm

Re: 't Rutbeek

Bericht door Hendrik »

Je mag van zo'n actiegroep toch enige kennis van ons nederlandse politieke systeem verwachten? We kennen geen referendum of iets wat er op lijkt. Wel zo iets houden heeft geen enkele rechtskracht. Je kunt daar van alles van vinden of niet. Zo'n vakantiepark waar bijna iedere nederlander al een keer geweest is mag overal gebouwd worden maar "niet in mijn achtertuin" . Persoonlijk heb ik geen enkel bezwaar tegen zo'n vakantieverblijf. Het recreatiepark De Rutbeek is erg groot. Het was er ooit niet en is door de mens aangelegd. Daar hebben we nu toch ook geen bezwaar meer tegen? Het lawaai wat daar vandaan komt bij festivals is enorm en was bij ons oude huis goed te horen. Zelfs in ons nieuwe stekkie horen we het. Zo'n vakantiepark? so what.
Wat sas as dós was kaans.
Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 4261
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: 't Rutbeek

Bericht door enschedeinansichten »

Protesten zijn natuurlijk alleen uit eigenbelang. Gelukkig moet de gemeente naar het grotere belang kijken. Snel beginnen te bouwen het heeft al veel te lang geduurd.
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21713
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: 't Rutbeek

Bericht door Arie »

Verrassing: toch groen licht voor 250 huisjes op het Rutbeek
Een meerderheid van de Enschedese gemeenteraad stemde deze week in met een plan voor de bouw van 250 grote luxe vakantiehuisjes op het Rutbeek. Wel onder de voorwaarde dat deze soap niet nog eens dertig jaar gaat duren.

Mandy de Jong 11-06-24
Hegebeekweg Het plan is dat de zandweg de nieuwe toegangsweg wordt van het vakantiepark op het Rutbeek. 12-6-2024.jpg
Het plan is dat de zandweg Hegebeekweg de nieuwe toegangsweg wordt van het vakantiepark op het Rutbeek. © Emiel Muijderman
zie: https://www.tubantia.nl/enschede/verras ... ~a7efaaf9/
Plaats reactie