Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Fietssnelweg F35

Informatie en vorderingen.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21524
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Fietssnelweg F35

Bericht door Arie »

FIETSBRUG LAMBERTUS BUDDESTRAAT MAAKT F35 BIJNA COMPLEET
07 november 2023
Fietsbrug Lambertus Buddestraat
In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november plaatst Strukton Civiel de fietsbrug over de Lambertus Buddestraat.

De Lambertus Buddestraat blijft tussen de Parkweg en Spoordijkstraat dicht tot en met 17 november. De fietsbrug wordt dan verder geïnstalleerd en vastgezet.

In juli werd aan de Tubantiasingel de eerste fietsbrug geplaatst. De 2 fietsbruggen, en het fietspad ertussenin, maken van de F35 een directe verbinding tussen station Enschede en station Hengelo. Naar verwachting is de F35 voor de Kerst fietsklaar, en in het voorjaar echt af.

STALEN BRUGDEK IN 1 STUK GEPLAATST
Het stalen brugdek bestaat uit 1 groot stuk. Onderdeel van de brug zijn ook al het leuningwerk, coating en de verlichting. De grote stalen brug is 46 meter lang, 5,5 meter breed en weegt ruim 107.000 kilo. Zaterdagavond laat vertrekt de brug vanaf de fabriek in Almelo op transport en wordt via de A35 naar de plaats van bestemming aan de Lambertus Buddestraat gereden. De rit duurt 4 uur. De brug wordt daarna met een grote kraan op de plek gelegd. Het plaatsen van een tussensteunpunt gebeurt overdag al.

LAMBERTUS BUDDESTRAAT DICHT TOT EN MET 17 NOVEMBER
De fietsbrug wordt de week na plaatsing afgebouwd. De Lambertus Buddestraat is dan ter hoogte van de brug voor alle verkeer dicht. De omleidingsroutes staan langs alle wegen richting de Lambertus Buddestraat.

VEILIGER VOOR FIETS ÉN AUTO
De fietsbruggen en het verhoogde fietspad leiden veel fietsverkeer straks over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel heen. Dat betekent dus minder fietsers die vanaf de Spoordijkstraat deze straten oversteken. Dat is veiliger voor de fietsers van en naar het centrum, maar ook voor de automobilisten op de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel.
bron: https://www.enschede.nl/fietsbrug-lambe ... a-compleet
Gebruikersavatar
Veteraan
Member
Member
Berichten: 4811
Lid geworden op: ma jan 02, 2012 10:10 am
Locatie: Enschede

Re: Fietssnelweg F35

Bericht door Veteraan »

Voor wie hem nog niet gezien heeft...ga voor de aardigheid eens langs de Spoordijkstraat kijken - bij Karwei of zo.
Het lijkt wel een nieuwe Chinese Muur. Kolossaal en hoog.
Als je 's middags vanaf de Tubantiasingel er op de fiets doorheen gaat mag je dankbaar zijn als je geen aanleg hebt voor epileptische aanvallen, want je rijdt dat hele stuk met de schaduw van de spijlen op je snuit. Heel hinderlijk!
Hopelijk komt er een partij bomen en of andere begroeiing.
Jeff
Member
Member
Berichten: 84
Lid geworden op: vr aug 18, 2006 5:30 pm

Re: Fietssnelweg F35

Bericht door Jeff »

Ik fietste vandaag over het nieuwe stuk langs het spoor tussen de Noord Esmarkerrondweg en de Euregioweg.
Het viel me op dat de verlichting daar 'intelligent' is gemaakt: daar waar je fietst wordt de intensiteit van de lantarenpalen tijdelijk verhoogd.

Is dat uniek voor dit stukje fietspad of wordt het op meer plaatsen in Enschede toegepast?
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21524
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Fietssnelweg F35

Bericht door Arie »

Fietssnelweg Hengelo-Enschede eindelijk (bijna) compleet
fietssnelweg F35.jpg
In 2011 werd het gravelpad tussen het FBK-stadion in Hengelo en de Grolsch Veste in Enschede eindelijk verhard en was er sprake van een (gedeeltelijke) fietssnelweg tussen beide steden. Nu is dit deel van de verbinding compleet. © Lenneke Lingmont

Fietsende pendelaars tussen Enschede en Hengelo kunnen vanaf 17 april eindelijk gebruik maken van een volledig doorgetrokken fietssnelweg tussen de stations van beide steden. Met onder meer de aanleg van twee bruggen langs het spoor in Enschede is dit stuk F35 compleet.

Loes Geerdink 28-03-24, 09:07 Laatste update: 09:14
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan deze laatste ontbrekende delen fietssnelweg. In december is de laatste brug geplaatst. Na de opening op 17 april kunnen fietsers ongehinderd over de Tubantiasingel en de Lambertus Buddestraat, twee grote hindernissen in de snelle fietsverbinding. Fietsers worden tussen beide stations helemaal niet meer gehinderd door stoplichten.


Eindelijk rode loper volledig uit
Tot de opening wordt er nog hard gewerkt aan de afwerking van de F35. door het slechte weer is het aanbrengen van asfalt van eind 2023 verplaatst naar begin april. Op de 17de is de hele weg klaar voor gebruik en is de officiële opening. Daarbij wordt door de mobiliteitswethouders Marc Teutelink, Hanneke Steen (Hengelo) en Evelien Zinkweg (Oldenzaal) samen met Martijn Dadema, gedeputeerde van de provincie Overijssel een boom aangelegd die staat voor vernieuwing en duurzaamheid, de Es35.

Met de opening ligt na 15 jaar eindelijk de rode loper volledig uit voor fietsers tussen Hengelo en Enschede. Toen werd het masterplan gepresenteerd voor een fietssnelweg, waarvoor het idee al jaren op de politieke agenda stond.

Enschede Fietsstad houdt komende tijd uitdeelacties op straat en stimuleert fietsers via de Enschede Fietst-app om het nieuwste deel tussen station Enschede en Twekkelerveld uit te proberen. De acties worden aangekondigd op enschedefietsstad.nl/f35.

Nog twee feestjes dit jaar
Dit jaar zijn er drie feestelijke openingen op de fietssnelweg, die eerder dor de ANWB is uitgeroepen tot beste fietssnelweg van Nederland. De opening op 17 april is de eerste. In mei volgt de opening van het deel Azelosestraat/Oonksweg in Borne gepland, gevolgd door de Bankastraat in Hengelo later dit jaar. Op dit moment wordt ook de F35 richting Lonneker aangelegd en is de provincie bezig met de voorbereiding van de verdere aanleg richting Oldenzaal.
bron:
https://www.tubantia.nl/enschede/fietss ... ~aeb64462/
Plaats reactie