Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Parkweg vroeger

Over de rijke historie van de stad.
Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 4233
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Parkweg vroeger

Bericht door enschedeinansichten »

Lees dit als pleistertjes plakken terwijl en een verband nodig is.
Heb er op zich niets op tegen maar dit is gewoon de verkeerde plek voor die mensen.
Het is toch maar tijdelijk dus waarom niet op het terrein dat al heel lang braak ligt aan Getfertsingel ?
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.
Gebruikersavatar
Veteraan
Member
Member
Berichten: 4820
Lid geworden op: ma jan 02, 2012 10:10 am
Locatie: Enschede

Re: Parkweg vroeger

Bericht door Veteraan »

En ze spreken nog steeds van 550, terwijl er 690 komen.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21602
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Parkweg vroeger en nu

Bericht door Arie »

Nieuw azc in Enschede maanden vertraagd, gemeente wil noodopvang tóch sluiten
Vandaag, 13:17
Parkweg waar het azc komt 2024.jpg
De Parkweg in Enschede waar het azc komt
De Parkweg in Enschede waar het azc komt
© 1Twente
De komst van een asielzoekerscentrum aan de Parkweg in Enschede loopt maanden vertraging op. Het lukt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) niet om alle noodzakelijke werkzaamheden op het terrein op tijd af te ronden. Desondanks wil de gemeente de noodopvang bij het vliegveld wel vanaf juli sluiten.
De afspraak was dat het nieuwe azc uiterlijk 24 juli zou openen. Vanaf dan zou ook de tijdelijke noodopvang op de voormalige vliegbasis zijn deuren sluiten. Aan dat laatste houdt het college nu wel vast, omdat er harde afspraken met omwonenden in Lonneker zijn gemaakt over het beëindigen van de noodopvang, schrijft 1Twente.
Eind vorig jaar is het voormalige terrein van de Kooy-fabriek aan de Parkweg door de gemeente aangewezen voor de bouw van een opvang van 550 asielzoekers. Al gauw bleek dat de grond zodanig vervuild te zijn, dat er saneringsmaatregelen genomen moeten worden. Door 'verscheidene onverwachte omstandigheden' heeft het project vertraging opgelopen. Aanvankelijk dacht de gemeente dat het om zes weken zou gaan, maar de situatie blijkt nijpender dan gedacht.
Bodemonderzoek vraagt meer tijd
In een brief heeft het COA aangegeven dat de vertraging onder meer betrekking heeft op onderzoeken die moeten aantonen dat de ondergrond sterk genoeg is om het toekomstige azc te kunnen dragen. Daarvoor moest de loods die nog op het terrein stond volledig worden ontmanteld en dat is pas onlangs afgerond.
Het streven van het COA is om uiterlijk 15 november het nieuwe asielzoekerscentrum te kunnen openen. Om dat te kunnen bewerkstelligen wordt er mogelijk tijdens de bouwvakantie doorgewerkt aan de installatie van de woonunits die op het terrein komen te staan. Ook in de vergunningprocedure wordt er vaart gemaakt, onder de voorwaarde dat de bodem duurzaam is verhard. Omdat belanghebbenden ook tegen de vergunningverlening in beroep kunnen gaan houdt het COA nog een slag om de arm of 15 november haalbaar is.
Noodopvang dicht
De toekomstige bewoners van het azc aan de Parkweg zijn nu woonachtig in de tijdelijke noodopvang op de voormalige luchtbasis. Dit is zo afgesproken, zodat er sprake zou zijn van een natuurlijke overgang. Nadat er meerdere keren afspraken met omwonenden in Lonneker niet zijn nagekomen over (eerdere) asielopvang op het terrein, heeft het college vorig jaar aangegeven dat 24 juli de absolute einddatum zou moeten zijn voor de noodopvang.
Aan die afspraak houden B&W nu vast. 'Dat betekent dat de tijdelijke noodopvang op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie na 23 juli 2024 niet meer open kan zijn', aldus het college in een raadsbrief. Daarmee komt het COA mogelijk voor een nieuw probleem te staan: de organisatie zal op zoek moeten naar een alternatieve locatie waar de huidige bewoners van de noodopvang deze zomer (tijdelijk) terecht kunnen. bron: https://www.rtvoost.nl/nieuws/2356061/n ... ch-sluiten
hans
Member
Member
Berichten: 2743
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Parkweg vroeger

Bericht door hans »

gooi de spoortunnel maar dicht.
onze oudste woont in ter apel...
Plaats reactie