Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Blekerstraat (Horstlanden Veldkamp)

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Koos
Member
Member
Berichten: 717
Lid geworden op: vr sep 27, 2019 7:03 pm

Blekerstraat (Horstlanden Veldkamp)

Bericht door Koos »

Op 3 plekken wordt hier kleinschalige nieuwbouw gepleegd.

De 2 barakken op het van Hintzergen terrein heb ik wat twijfel bij. De andere 2 kleinschalige projecten vind ik prima.
Projectontwikkelaar JOUW Wonen heeft plannen om de open plekken te bebouwen. Op het Hintzbergen terrein achter de Blekerstraat zijn 14 koopwoningen gepland. Op de plek waar het Rode Kruis gevestigd was aan de Blekerstraat zijn 4 koopwoningen geprojecteerd in een stijl die ontleend is aan de industriële historie van de omgeving. En waar nu de Harmonie nog zit komen 3 kleinere woningen en een kantoor.
Afbeelding

https://horstlandenveldkamp.nl/wp-conte ... kraad-.pdf
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21524
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Blekerstraat (Horstlanden Veldkamp)

Bericht door Arie »

18 huizen aan Blekerstraat op plek Rode Kruis en machinefabriek
Aan de Blekerstraat komen achttien nieuwe koopwoningen. Veertien op de plek van de machinefabriek Hintzbergen, vier op het terrein waar het Rode Kruisgebouw stond.
Blekerstraat Het voormalige fabrieksterrein van Hintzbergen, met op de achtergrond de parkeerplaats van de Aldi. Hier worden 14 woningen gebouwd. juli 2023.jpg
Het voormalige fabrieksterrein van Hintzbergen, met op de achtergrond de parkeerplaats van de Aldi. Hier worden 14 woningen gebouwd. © Erik Jan Jansen

Corine Engelbarts 13-07-23,
Het terrein van Hintzbergen ligt achter een aantal herenhuizen aan de Blekerstraat. Aan de achterkant grenst het aan het Blekerpad. De vervallen hallen waren niet meer bruikbaar en worden nu gesloopt.

Bouw kan zo beginnen
De projectontwikkelaar wil er veertien huizen bouwen waarvan acht drive-inwoningen, huizen met een garage op de begane grond.

De nieuwe buurt is te bereiken via de smalle inrit naar de fabriek tussen twee herenhuizen door. Op de tekening staat gras ingetekend bij het Blekerpad, het fietspad van de Haaksbergerstraat naar de Blekerstraat. Je kunt zo dus niet doorsteken richting de Aldi.

Fabrieksdaken
Een eind verderop in de Blekerstraat is de bouwplaats duidelijker te zien. Daar stond het immense pand van het Rode Kruis. Ook dat is inmiddels gesloopt. Het terrein kan ook hier elk moment bebouwd worden. Daar komen vier huizen. De huizen aan het Blekerhof, zoals het in de impressie wordt genoemd, krijgt daken die doen denken aan fabrieksdaken. Twee aan de straat en twee daar haaks op aan de achterkant. Ook daar komt geen aansluiting aan het Blekerpad, dat er achterlangs loopt.

Het is nog niet bekend wanneer de bouw begint en wanneer de eerste koopwoningen worden opgeleverd.
bron: https://www.tubantia.nl/enschede/18-hui ... ~a3c6bb68/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21524
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Blekerstraat (Horstlanden Veldkamp)

Bericht door Arie »

De voormalige panden van Hintzbergen aan de Blekerstraat 59.
Blekerstraat 59 Fa. Hintzbergen en Emmastraat 191  textielfabriek Van Dam.1979.jpg
Blekerstraat 59 Vooraan machinefabriek Hintzbergen, in het midden Blom t.t.v. de zwarte markt 1990.jpg
Blekerstraat 59 Vooraan machinefabriek Hintzbergen, in het midden Blom t.t.v. de zwarte markt 1990.jpg (147.92 KiB) 1267 keer bekeken
Blekerstraat 59 voorgrond machinefabriek Hintzbergen 1990.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21524
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Blekerstraat (Horstlanden Veldkamp)

Bericht door Arie »

Blekerstraat 81 pand Nederlandse Rode Kruis. Inmiddels gesloopt.
Blekerstraat 81 pand Nederlandse Rode Kruis..jpg
Blekerstraat 81 pand Nederlandse Rode Kruis..jpg (108.52 KiB) 1262 keer bekeken
Blekerstraat 81 pand Nederlandse Rode Kruis.jpg
Gebruikersavatar
Daniela
Member
Member
Berichten: 630
Lid geworden op: zo apr 05, 2015 12:00 am

Re: Blekerstraat (Horstlanden Veldkamp)

Bericht door Daniela »

Wat gebeurt er met die andere fabrieken? Die meer richting de rotonde staan?
BEDB7BFD-EA95-434F-9462-FDA6740BD8F3.jpeg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21524
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Blekerstraat (Horstlanden Veldkamp)

Bericht door Arie »

Bijna in de verkoop: deze nieuwbouwhuizen komen op loopafstand van het centrum
12 apr '24

Blekerstraat nieuwbouwoningn Bleker-14.jpg
Eindelijk is het zover! Op donderdag 18 april, van 17.00 tot 19.00 uur, gaat de verkoop van start voor de prachtige woningen aan de Blekerstraat. Dit is jouw kans om deel uit te maken van een uniek stukje nieuwbouw in het bruisende hart van Enschede. Wees er snel bij, want deze duurzame eengezinswoningen met stadstuin zijn een ware parel in de stad!

Bleker14 biedt een zeldzame combinatie van moderne luxe, duurzaamheid op een uitstekende locatie. Verkopend makelaar Fleur van Nieuw Wonen Twente Makelaars: “Deze woningen sluiten naadloos aan bij doorstromers die op zoek zijn naar het ideale thuiskomen. Met een eigen stadstuin met buitenberging en parkeerplaats ben je verzekerd van gemak en comfort. Terwijl de volledig elektrische verwarming en zonnepanelen zorgen voor een energiezuinige en milieuvriendelijke leefomgeving.” De V.O.N. prijzen liggen tussen de 400.000 en 500.000 euro.

Het voordeel van BENG
Het beste van alles? Deze woningen hebben een energielabel A+++ en voldoen aan de eisen van BENG (Bijna Energieneutraal Gebouw). Eigenaren van energiezuiniger woningen hebben een lagere energierekening, waardoor zij meer geld overhouden om de hypotheek van te kunnen betalen. Voor Bleker14 betekent dit 30.000 euro meer leencapaciteit.

Bijna elke woning binnen Bleker14 is net even anders en dus op zijn eigen manier uniek! | Foto: Nieuw Wonen Twente Makelaars
Op loopafstand van het bruisende centrum
Maar dat is nog niet alles: de ligging van Bleker14 is werkelijk ideaal. Op loopafstand van het bruisende centrum van Enschede, geniet je van alle gemakken die de stad te bieden heeft. Daarnaast is de bereikbaarheid uitstekend; zowel met het openbaar vervoer als met de auto kun je binnen korte tijd op jouw bestemming zijn. Gelegen aan een rustig hofje, geniet je van privacy en rust, met alleen bestemmingsverkeer.

De industriële uitstraling van Bleker14
Wat deze woningen echt bijzonder maakt, is de inspiratie die is gehaald uit de oude fabriek die hier vroeger stond. Met stoere elementen en een industriële uitstraling passen de woningen perfect in de omgeving. Horstlanden-Veldkamp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot vele jaren geleden. En nu heb jij de kans om deel uit te maken van de nieuwe geschiedenis van dit prachtige stukje Enschede.

Zie jij jezelf hier al zitten, een ingerichte werkplek op zolder is mogelijk. Foto: Nieuw Wonen Twente Makelaars
Mis de start van de verkoop niet!
Jouw Wonen is de ontwikkelaar en Nieuw Wonen Twente is dé makelaar die deze unieke kans mogelijk maakt. De makelaars die dit project gaan verkopen zijn Stefan, Wouter en Fleur.

Ben je klaar voor een nieuwe start in een prachtig, duurzaam huis op een toplocatie? Op loopafstand van gezellige terrasjes, supermarkten, basisscholen en meer? Zorg dan dat je erbij bent op 18 april van 17.00 tot 19.00 uur bij het Tromphuis aan de M.H. Tromplaan 47 in Enschede. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang. Mis deze kans niet om jouw favoriete droomhuis te bemachtigen en jouw toekomst te verzekeren in Bleker14!
Let op: slechts 14 diverse stadswoningen beschikbaar. Wees er snel bij!
bron:
https://indebuurt.nl/enschede/wonen/nie ... um~283765/
Plaats reactie