Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Renovatie Lintveldebrink (Wesselerbrink)

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Koos
Member
Member
Berichten: 717
Lid geworden op: vr sep 27, 2019 7:03 pm

Renovatie Lintveldebrink (Wesselerbrink)

Bericht door Koos »

Domijn heeft een nogal "beeldbepalend" project aangekondigd. Twee van de 4 grote flats gaan gerenoveerd worden. Als alles goed gaat starten de werkzaamheden aan flat 1 begin volgend jaar. Over de andere 2 flats wordt nog gesproken.

Afbeelding

https://domijn.nl/over-ons/actueel/nieu ... n-genomen/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21527
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Renovatie Lintveldebrink (Wesselerbrink)

Bericht door Arie »

‘Extreme home make-over’ voor misschien wel oudste flats van Wesselerbrink. zie: https://www.tubantia.nl/enschede/extrem ... ~a874342d/
Lintveldebrink De flats met hun nieuwe en huidige jas 10-7-2023.jpg
De flats aan de Lintveldebrink met hun nieuwe en huidige jas. © Architectenbureau Pr8 (l) en Bert Hellegers
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21527
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Renovatie Lintveldebrink (Wesselerbrink)

Bericht door Arie »

Flats aan Lintveldebrink van het gas af, bewoners zetten smileys achter het raam
De vier enorme flats aan de Lintveldebrink in Enschede worden gerenoveerd. In twee jaar tijd krijgen ze een moderner uiterlijk en gaan ze ‘van het gas af’. Tijdens het werk kunnen de bewoners met smileys achter het raam aangeven of het nog allemaal goed gaat.

Corine Engelbarts 12-02-24, 14:24 Laatste update: 16:18
De vier beeldbepalende flats worden energiezuinig, met een nieuw, fris en modern uiterlijk. Deze week al begint het werk aan de eerste flat van 10 hoog met honderd woningen, die met de huisnummers 2 tot en met 200.

Ze krijgen hr++-glas, de spouw wordt geïsoleerd en ook binnen in de woningen verandert er van alles. Zo kunnen de bewoners een nieuwe keuken, badkamer en toilet kiezen. De flats worden veiliger met een spionnetje in de voordeuren en een videosysteem.

Groene, gele of rode smiley
Tijdens de werkzaamheden blijven de bewoners er gewoon wonen. Dat vraagt van de bouwvakkers en van de bewoners wel wat begrip voor elkaar. Om frictie te voorkomen is de smiley in het leven geroepen.

Blijf op de hoogte
Krijg een melding bij belangrijk nieuws over Enschede e.o..

De bewoners krijgen een groene, gele en rode smiley die ze voor het raam kunnen zetten. Ben je helemaal tevreden, dan zet je de groene voor het raam, bij geel heb je een vraag die geen haast heeft en bij rood moet de bewonersbegeleider onmiddellijk komen omdat je een acute vraag of klacht hebt.

Per flat trekt de bouwer er een half jaar voor uit. Over twee jaar zijn ze alle vier gemoderniseerd en klaar voor de toekomst.
Lintveldebrink 2-200.jpg
Deze flat wordt het eerst aangepakt, de flat met de huisnummers 2 tot en met 200. Over een half jaar is deze flat vernieuwd.
Deze flat wordt het eerst aangepakt, de flat met de huisnummers 2 tot en met 200. Over een half jaar is deze flat vernieuwd. © Domijn
bron: https://www.tubantia.nl/enschede/flats- ... ~a6425e47/
Hendrik
Member
Member
Berichten: 2292
Lid geworden op: di nov 28, 2006 7:20 pm

Re: Renovatie Lintveldebrink (Wesselerbrink)

Bericht door Hendrik »

Heeeeel erg nodig om deze tochtflats aan te pakken! Onze jongste zoon met vriendin woont er. Het is er niet warm te krijgen. Op zich mooie en ruime woningen maar dit is echt niet meer van deze tijd.
Wat sas as dós was kaans.
Plaats reactie