Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Kalanderstraat

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21527
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Kalanderstraat

Bericht door Arie »

Winkelnieuws: bekende herenmodeketen in Enschede houdt leegverkoop
INDEBUURT.NLSlecht nieuws voor Enschedese mannen die voor een gloednieuwe outfit bij Score binnenwippen. De herenmodeketen is eind juni failliet verklaard. Ook de vestiging in Enschede gaat dicht. Maar eerst is er nog een grote leegverkoop.

Charmain Zwijnenberg 29-07-23, 11:01
Kledingwinkel Score is failliet, evenals het in 1992 door Score opgerichte jeansmerk Chasin’. Twintig filialen zijn al gesloten, in de dertig winkels die nog open zijn vindt een leegverkoop plaats.

50 procent korting
De leegverkoop in het filiaal in Enschede is al begonnen, zegt een medewerker van Score Enschede. Er gelden kortingen van 50 procent op de originele verkoopprijs. De kledingwinkel verkoopt merken als PME Legend, Replay, Calvin Klein en Diesel.
Kalanderstraat 8 Score mannenmode.jpg
Score zit naast Sidestep, die eerder dit jaar de deuren sloot © indebuurt Enschede
Einde van de winkel
Het is nog niet bekend wanneer de laatste verkoopdag van de winkel in Enschede is, laat de Score-medewerker weten. bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/wi ... op~231360/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21527
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Kalanderstraat

Bericht door Arie »

Christina verhuist met kleding naar Kalanderstraat: ‘Ook hier verkopen we travel- en plussizekleding’
11 jan '24
Charmain Zwijnenberg

Afgelopen jaar sloot sneakerwinkel Sidestep de deuren van alle filialen in Nederland. Ook de vestiging aan de Kalanderstraat 8A in Enschede ging voorgoed dicht. De winkelruimte stond maandenlang leeg, maar er is inmiddels weer leven in de brouwerij. Sam Denim zit in het pand.

Komt de naam Sam Denim je bekend voor? Kan kloppen. Eigenaar Christina Ozcelik opende in de zomer van 2022 haar eerste winkel in Enschede, aan het Van Heekplein 116. Een zaak vol dameskleding en -accessoires en – toen nog – een plukje herenmode.

Kleding die niet kreukt
Vooral haar travelcollectie is populair. “Dat is kleding van een stof die lekker zit en niet kreukt”, zei ze destijds tegen indebuurt. “Mensen uit Oldenzaal, Haaksbergen en andere plaatsen in de omgeving komen naar de winkel voor deze kleding.”

Tweede winkel in Enschede
Vorig jaar opende Christina een tweede winkel in de stad. Op nummer 100 aan het Van Heekplein. In die zaak richtte ze zich op herenmode. Een mix van casual en klassiek. Lang heeft ze daar niet gezeten, want het pand aan het Van Heekplein 100 staat alweer leeg. Christina: “Ik merkte dat ik toch graag een mix wilde van dames- en herenkleding. Daarvoor had ik een grotere ruimte nodig.”

Kalanderstraat 5a Sam Denim kledingzaak.jpg
sam denim kalanderstraat enschede (1)
Sam Denim in de Kalanderstraat. Foto: indebuurt Enschede
Sam Denim aan de Kalanderstraat
De ondernemer keek al enige tijd rond voor een nieuwe stek in Enschede en vond die in het pand aan de Kalanderstraat. “Een toplocatie, hier lopen zoveel mensen langs.” In de gloednieuwe winkel kan je terecht voor dames- en herenmode. “We verkopen merken als G-maxx, Morgan, het plussizemerk Exxcelent. En ook in deze winkel hebben we een travelcollectie.” bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ni ... ng~275965/
Plaats reactie