Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Centrum: H.J. van Heekplein

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21031
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: H.J. van Heekplein

Bericht door Arie »

Winkelupdate: dit komt er in het oude pand van Perry Sport in Enschede
16 november 2022
Charmain Zwijnenberg
Van Heekplein 79 oude pand Perry Sport.jpg
perry sport enschede van heekplein
In het oude pand van Perry Sport wordt druk geklust. Foto: indebuurt Enschede
In juni dit jaar vertrok winkelketen Perry Sport uit Enschede. De zaak zat jarenlang aan het Van Heekplein 79. Wat er nu in het pand komt? Dat lees je hier.

Bij Perry Sport konden Enschedese actievelingen terecht voor outdoor- en sportspullen. Van wandelschoenen tot sportbeha’s, van skibrillen tot yogamatten. In juni dit jaar sloot de winkel de deuren aan het Van Heekplein 79.

Gigantische winkel
Sinds augustus wordt er geklust in het pand. En inmiddels is duidelijk wie de nieuwe huurder is. En dat is New Yorker! De kledingzaak, die in het pand ernaast zit, gaat uitbreiden en pakt het oude stekkie van Perry Sport mee. Fans van New Yorker kunnen binnenkort dus in een gigantische winkel shoppen.

Veel meer kleding
De modezaak verkoopt dames- en herenkleding en dat blijft ook zo. “Er komen geen nieuwe kledinglijnen bij. We krijgen gewoon veel meer artikelen”, laat een medewerker weten.

Nog even geduld
Het duurt nog even voordat de klus geklaard is. Op donderdag 17 november verhuist New Yorker vanwege de verbouwing van de begane grond naar de eerste verdieping in haar huidige pand. De verwachting is dat de vernieuwde winkel – met het pand van Perry er dus bij – begin februari 2023 opent. bron± https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ni ... de~197060/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21031
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: H.J. van Heekplein

Bericht door Arie »

Daarom staan er ineens bouwcontainers vol planten op het Van Heekplein
23 sep '23
Charmain Zwijnenberg
van Heekplein blauwe containers sept. 2023.jpg
blauwe containers van heekplein enschede_2 (1)
Een van de containers op het Van Heekplein. Foto: indebuurt Enschede
Heb je ze al gezien? Op het Van Heekplein staan sinds deze week zeven kobaltblauwe bouwcontainers vol planten en boompjes. Waarom ze daar staan? En voor hoe lang? Dat lees je hier.

Wie eerder deze week op het Enschedese winkelplein liep, zag containers gevuld met zwart zand. Inmiddels zitten er ook planten in.

Pocket parks
De blauwe bakken zijn zogeheten ‘pocket parks’, verklaart de gemeente Enschede. Daarmee zet Enschede een eerste stap naar een groener Van Heekplein. “Het plein is op warme dagen een van de heetste plekken van onze stad. We passen daarom deze versteende plek aan. Want als er meer bomen en planten zijn, ervaren we meer verkoeling en voeren we regenwater makkelijker af.”
van Heekplein blauwe containers sept. 2023..jpg
blauwe containers van heekplein enschede (1)
Containers op het Van Heekplein. Foto: indebuurt Enschede
Tijdelijke containers
De blauwe rakkers krijgen geen permanente plek op het plein. “We hebben bewust gekozen voor tijdelijke containers. Ze zijn niet te duur, makkelijk te verplaatsen en vallen op.” En binnenkort nog meer. Want op drie van de zeven containers komt streetart.

Tussen de marktkramen
En hoe zit het met de markt op dinsdag en zaterdag? “De kramen staan eromheen. Dit is afgestemd met de markt”, vertelt gemeentewoordvoerder Lies Rubingh aan indebuurt.

Groenere binnenstad
De plantenbakken zijn nog maar het begin van een groene Enschedese binnenstad. Volgend jaar start de gemeente met concrete plannen hiervoor. Dit doet ze – waar het kan – samen met inwoners, ondernemers en de marktkooplieden. bron: https://indebuurt.nl/enschede/genieten- ... in~236911/
Sno2
Member
Member
Berichten: 11
Lid geworden op: wo aug 18, 2021 7:43 am

Re: Centrum: H.J. van Heekplein

Bericht door Sno2 »

Zow, wat lelijk zeg.
Gebruikersavatar
Veteraan
Member
Member
Berichten: 4745
Lid geworden op: ma jan 02, 2012 10:10 am
Locatie: Enschede

Re: Centrum: H.J. van Heekplein

Bericht door Veteraan »

In Leeuwarden hadden ze een "wandelend bos" - in prachtige houten bakken - blijkbaar makkelijk te vervoeren. Het "bos" kon door de hele stad verplaatst worden. Heel mooi. Met namen van de boom en de onder-beplanting. Tenslotte werden de bomen ergens blijvend geplant.
Plaats reactie