Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Nieuwsberichten uit de stad.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20641
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Arie »

Onzekere tijd brengt winkeliers Enschede bij elkaar: ‘Als we dit doorstaan, dan komt onze winkelstraat er sterker uit’
Gepubliceerd: Dinsdag 21 april 2020 09:38
Bert Hellegers | Tubantia

Onzekere tijd brengt winkeliers Enschede bij elkaar: ‘Als we dit doorstaan, dan komt onze winkelstraat er sterker uit’
Slapeloze nachten hebben winkeliers in de binnenstad door deze crisis. Maar juist door de onzekerheid is de saamhorigheid soms groter dan ooit. Zoals in de Haverstraatpassage. „Als we deze periode doorstaan, dan komen we er als winkelstraat sterker uit.”'

Het is zo’n zonnige middag waarop je normaal over de hoofden kunt lopen in het centrum. Maar de binnenstad geeft nu een treurige aanblik. Op de Oude Markt zijn de terrasstoelen al wekenlang onbezet en op het Van Heekplein hebben de duiven het rijk alleen.

De meeste winkels zijn overwegend een onderdeel van landelijke ketens en zijn gesloten. Dat geldt voor meer winkelstraten. Een uitzondering vormt de Haverstraatpassage. Daar hebben alle 45 winkeliers besloten de deuren in elk geval ’s middags open te houden.

Allemaal lokale ondernemers
„We zijn allemaal lokale ondernemers en willen hiermee een signaal afgeven. Als je naar de stad komt, dan kun je toch shoppen”, zegt Joyce Wellink van de modezaak Dstrezzed. „We willen in deze tijd eenheid uitstralen.”

Dat komt tot uiting in de vlaggen ‘Samen Sterk’ die aan veel gevels wapperen. „Weet je, de huidige situatie is heel verdrietig en heel intens”, zegt ze. „Het is moeilijk te bevatten wat er allemaal gebeurt, maar de keerzijde is dat het ook mooie dingen naar boven brengt.” Ze ziet dat om zich heen gebeuren. „Het was altijd moeilijk om de neuzen van iedereen in de straat dezelfde kant op te laten wijzen. Iets samen organiseren ging niet gemakkelijk. Maar door deze crisis is dat veranderd. Het heeft ons bij elkaar gebracht. We helpen elkaar waar dat kan.”

Dat komt niet alleen in de gezamenlijke openingstijden tot uiting. Er is voor iedereen desinfecterende gel ingekocht, sommige winkels hebben samen kortingsacties en afzonderlijke aanbiedingen op sociale media gedeeld om het bereik te vergroten.

Inzameling voor het ziekenhuis
Ondanks de eigen penibele financiële situatie hebben de winkeliers een inzameling gehouden voor medewerkers van het ziekenhuis MST. Daarvoor zijn onder andere mondbeschermers aangeschaft. Bakker Bart heeft ze getrakteerd op donuts en Swap stelt voor hen leenfietsen beschikbaar.

Rondje door de straat
Een rondje door de Haverstraatpassage zorgt voor verschillende reacties. Natuurlijk heeft iedereen de omzet drastisch zien teruglopen en maakt men zich zorgen, maar sommigen doen toch nog redelijk zaken. Vooral online, want daar is nu iedereen actiever op.

Tineke Hessels van UNI10 Edelsmid stelt vast dat deze tijd creatief maakt. Ze heeft nu regelmatig beeldbelgesprekken met klanten. „Overleggen we bijvoorbeeld over een ontwerp voor trouwringen of speciale speldjes. Bij mij gaat het redelijk door. Maar ik zit dan ook meer in een nichemarkt.”

Modezaken in nood
Voor de modezaken is dat anders. Bijzonder zuur is de situatie voor Ridouan Mourabit en zijn echtgenote, die op 1 maart met hun kledingwinkel Zizay begonnen. De eerste twee weken liepen boven verwachting, maar daarna stokte het praktisch volledig. Net als de meeste van zijn collega’s heeft hij inmiddels een beroep gedaan op de speciale ondersteuningsbijdrage van de overheid van 4000 euro. „We hopen daarmee deze periode door te kunnen komen”, zegt hij. „Maar dan moet wel onze aanvraag toegekend worden.”

Dezelfde onzekerheid knaagt aan Olav Kelder, die aan de Haverstraatpassage twee modezaken runt. „Ik heb drie medewerkers thuiszitten die ik wel doorbetaal”, zegt hij. „Vorige week zat ik drie dagen op een omzet van 0 euro en één dag zelfs op min-39 euro, omdat iemand iets terug kwam brengen. Slapeloze nachten heb ik ervan. Gelukkig kun je op zulke momenten terugvallen op de buren hier. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Proberen elkaar op te beuren.”

Groningse projectontwikkelaars
Veel panden in de Haverstraatpassage zijn eigendom van de Groningse projectontwikkelaars Alex Veldboom en Pieter Bakker. „Zoals de halve binnenstad”, zegt een ondernemer. De winkeliers hebben van deze huurbazen een standaardbrief gehad. Daarin wordt aangegeven dat ze niet hoeven te vrezen dat er snel een incassobureau op de stoep staat, maar dat wordt gekeken naar waar de overheidsregelingen toe leiden. Of dat voldoende is om deze tijd door te komen, dat betwijfelen de winkeliers. Ze hopen op een soepele houding van hun huurbazen.

Pernell Huijer van Mad Parfum: „We blijven positief. Dit is een mooie winkelstraat geworden. Maar ik ben benieuwd hoe het er hier over een paar maanden uitziet.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Frans Nikkels
bron: http://enschede.1twente.nl/onzekere-tij ... em?1158081
Bijlagen
Onzekere tijd brengt winkeliers Enschede bij elkaar ‘Als we dit doorstaan, dan komt onze winkelstraat er sterker uit’.jpg
Gebruikersavatar
Daniela
Member
Member
Berichten: 629
Lid geworden op: zo apr 05, 2015 12:00 am

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Daniela »

Hendrik schreef: wo jan 22, 2020 9:59 pm Die pui is toch wel in een redelijk klassieke stijl teruggebracht. Nou dat pandje 2 deuren verderop nog.

Ja idd! Valt mij op dat steeds meer winkels een klassieke pui nemen. Snap ook niet dat het gemogen heeft, om een klassiek pand te vernaggelen met lelijke kozijnen en reclameborden.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20641
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Arie »

Deze koffie- en theezaak opent binnenkort een vestiging in de Haverstraatpassage
Door Charmain Zwijnenberg 7 januari 2021

Goed nieuws: de Haverstraatpassage is binnenkort een ondernemer rijker. Op nummer 18 opent koffie- en theespeciaalzaak Kaldi een vestiging. Kaldi hoopt halverwege februari de deuren te openen in onze stad.

Van koffiebonen tot espressomachines en van melkopschuimers tot theepotten. Bij Kaldi koop je allerlei soorten koffie en thee én alle aanverwante artikelen. Alles wat je op baristagebied kunt bedenken dus. Extra leuk: in het proeflokaal kun je heerlijk genieten van een kop koffie of thee met wat lekkers erbij.

Opening
De speciaalzaak hoopt halverwege februari te openen in de Haverstraatpassage, maar vanwege corona en de verbouwing van het pand is dat nog niet helemaal zeker.
bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ni ... ge~117807/
Bijlagen
Haverstraatpassage 18  koffie- en theespeciaalzaak Kaldi.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20641
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Arie »

Jammer zeg: deze ondernemer in de Haverstraatpassage stopt ermee
22 maart 2021
Charmain Zwijnenberg

Slecht nieuws voor Enschedeërs die graag een bezoek brengen aan de Haverstraatpassage 64. Het pand staat in de verhuur. Dat betekent dat conceptstore The Upperside, skateshop SBTG en kapsalon Nivo de winkelruimte gaan verlaten.

Vanwege de coronacrisis heeft eigenaar Ivo Spronk besloten om het huurcontract niet te verlengen. Ivo: “En dan vooral door de huurbaas die ons klem zet in deze tijd.”

Andere locatie
In juli sluit de winkel de deuren. Twee van de drie concepten die in het pand zitten gaan dan verder op een andere locatie. “Voor de skateshop hebben we in Hengelo een plek gevonden en met de kapsalon ga ik verder aan de Kuipersdijk.”

The Upperside
Is er een kans dat de The Upperside terugkomt in Enschede? “Ja, die kans is er. Maar waar, wanneer en in welke vorm weet ik nog niet.”

Plank huren met korting
Om de komende maanden genoeg toffe spullen aan te kunnen bieden, heeft de The Upperside een fijne actie voor creatieve ondernemers. Tot juli kunnen zij met korting een tafel of plank huren om hun producten te presenteren en te verkopen.
bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ja ... ef_week_12
Bijlagen
Haverstraatpassage 64 conceptstore The Upperside, skateshop SBTG en kapsalon Nivo stoppen ermee 22-3-2021.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20641
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Arie »

Vintageliefhebbers opgelet: we krijgen een toffe pop-upstore in Enschede
24 juni 2021
Charmain Zwijnenberg
haverstraatpassage
Foto: indebuurt Enschede
Vrolijke bloemenjurkjes uit de 70’s en 80’s, vintage vesten met een kek printje en een toffe vaas die vroeger ook in het huis van je oma stond. Binnenkort shop je ze gewoon in het centrum van Enschede.

In het voormalige Swapfiets-pand aan de Haverstraatpassage 27a opent GrannyCool.Vintage de deuren. Deze pop-upstore wordt gerund door kunstacademiestudent Mandy. Naast een flinke dosis vintage kleding en tweedehands interieuritems, is er ook elke week een wisselende, kleine expositie van Enschedese kunstenaars.

Ontmoeten, leren en shoppen
“Het idee is een plek om elkaar te ontmoeten, een gesprek aan te gaan, te leren over duurzaamheid, inspiratie op te doen en toffe vintage items te scoren”, aldus Mandy.
bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ni ... de~133492/
Bijlagen
Haverstraatpassage 27a Grannycool.vintage.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20641
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Arie »

FC Twente opent opnieuw fanstore in hartje Enschede (en deze blijft!)
20 september 2021
Martijn de Lange
fc-twente-pop-up-store
Bij het stadion van FC Twente zit al heel lang een fanstore. Ook in de binnenstad van Enschede heeft diverse keren een fanstore gezeten. Nu opent er weer een fanstore en deze blijft permanent!

Wil je het nieuwe thuisshirt kopen of ga je voor een voetbal, sokken of babykleertjes in FC Twente-stijl? Dan kun je binnenkort terecht aan de Haverstraatpassage. Op nummer 64 zat tot voor kort Conceptstore The Upperside, met onder meer kapperszaak Nivo daarin. Het pand wordt nu dus een FC Twente Fanstore.

Tweede FC Twente Fanstore
Enschede heeft vanaf eind september twee fanstores van FC Twente. Groot voordeel is dat je niet speciaal naar de winkel bij het stadion hoeft te rijden. Je kunt het nu handig combineren met een middagje shoppen in de binnenstad. Op de vorige locaties (in de Zuidmolen en de Klanderij) was de fanstore steeds na een paar maanden weer verwenen. Goed nieuws: volgens FC Twente is deze nieuwe winkel een blijvertje.
bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ni ... t_nieuw_in
Bijlagen
Haverstraatpassage 64 FC Twente fanstore.jpg
Highlander
Member
Member
Berichten: 543
Lid geworden op: ma sep 01, 2008 12:02 pm

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Highlander »

Er is nauwelijks leegstand is nu in de Haverstraat. Project ontwikkelaars hebben een slechte reputatie maar daar hebben ze het prima gedaan: pandjes mooi opgeknapt, en omdat ze genoeg geld verdienen met de appartementen boven de winkels hoeven ze voor de winkelruimte zelf geen buitensporige huur te vragen.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20641
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Arie »

Deze winkel in de Haverstraatpassage gaat na de lockdown niet meer open
24 december 2021
Charmain Zwijnenberg
haverstraatpassage
Foto: indebuurt Enschede
Nu we de derde lockdown hebben aangetikt wordt het voor veel ondernemers steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Zo ook voor Brigitte van Homeostase by Brigitte. Zij sluit door de gevolgen van corona de deuren van het pand aan de Haverstraatpassage 8.

Homeostase by Brigitte bestaat uit een fysieke winkel aan de Haverstraatpassage, een schoonheidssalon die in de winkel zit en een webshop. “De fysieke winkel heeft het helaas niet gered vanwege Covid”, vertelt eigenaresse Brigitte.

Salon verhuist, webshop blijft open
De webshop blijft wel open. Door de code ENSCHEDE in te voeren bezorgt Brigitte jouw pakketje gratis aan huis (als je in Enschede woont). Ook van de schoonheidsbehandelingen van Homeostase kan je na de lockdown gewoon gebruik maken. De salon gaat mee naar Brigittes privéadres, aan de Harenbergweg 49 in Enschede. Een afspraak maken kan online of telefonisch via 06-13927632.
bron± https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/de ... en~149526/
Bijlagen
Haverstraatpassage 8 Homeostase by Brigitte.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20641
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Arie »

Nieuws uit de Haverstraatpassage: Zumo opent binnenkort de deuren
15 februari 2022
Charmain Zwijnenberg

Hoera, weer een leegstaande ruimte minder in Enschede! Zumo trekt binnenkort in het voormalige Hebbez-pand aan de Haverstraatpassage 14. Wij vertellen je wat je van deze nieuwe winkel kan verwachten.

Misschien ken je Zumo al. Deze herenmodezaak vind je in verschillende steden in Nederland. “We zitten vooral in het westen, dus er was nog ruimte voor ons in het oosten van het land”, vertelt districtmanager Mickael Boland.

Eigenzinnig
Bij Zumo scoor je herenkleding die eigenzinnig is. Mickael: “Onze collecties wijken iets af van normale collecties. Ook leuk: we produceren alles zelf en kopen dus geen andere kledingmerken in.”

Feestelijke opening
De verbouwing van het pand aan de Haverstraatpassage is in volle gang. “We verwachten dat we halverwege maart opengaan. Het kan zijn dat de feestelijke opening een week later is.”
bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ni ... aign=72022
Bijlagen
Haverstraatpassage 14 Hebbez.jpg
Gebruikersavatar
Acidor
Member
Member
Berichten: 538
Lid geworden op: vr mar 04, 2005 11:05 am

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Acidor »

Ik ken zumo niet, maar alles beter dan een leegstaand pand
Ooh noh
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20641
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Arie »

Deze winkel vertrekt uit hartje Enschede (en houdt leegverkoop)
13 maart 2023
Charmain Zwijnenberg


Van netpanty’s tot steunkousen en van corrigerend ondergoed tot Happy Socks. Bij Elzinga Kousen aan de Haverstraatpassage kun je al tien jaar terecht voor alles op het gebied van been- en ondermode. En nu houdt de winkel leegverkoop.

“Ik zeg weleens dat je beter tien winkels kunt hebben dan twee”, zegt eigenaar Sandra Assink. “Ik wil me focussen op één winkel en de webshop. De winkel in Hengelo zit al 52 jaar op dezelfde plek en we zijn bezig met een vernieuwde webshop. Daardoor heb ik minder tijd om de vestiging in Enschede erbij te doen.”

P@ssage5 Bodywear
Dat betekent niet dat je voortaan geen kousen meer kunt kopen in de Haverstraatpassage. “Mijn collega Kim van Kralingen opent een soortgelijke winkel in het pand: P@ssage5 Bodywear. Dat is voor haar een wens die uitkomt. We blijven samenwerken zodat we onze klanten nog steeds goed kunnen bedienen.”

Leegverkoop
In het Enschedese filiaal van Elzinga Kousen is in de maand maart een leegverkoop. Op de complete collectie geldt 30 procent korting.
Haverstraatpassage 5b Elzinga-Kousen 2023.jpgElzinga Kousen enschede leegverkoop
Leegverkoop bij Elzinga Kousen. Foto: indebuurt Enschede
Laatste verkoopdag
Sandra draait op donderdag 30 maart om 20.00 uur de deur van Elzinga Kousen op slot. Op dinsdag 4 april is op hetzelfde stekkie de opening van P@ssage5 Bodywear. zie: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/de ... op~212500/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20641
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Arie »

Deze twee winkels komen in het pand aan de Haverstraatpassage 15
13 aug '23
Charmain Zwijnenberg
Haverstraatpassage 15.jpeg
haverstraatpassage 15 enschede Zizay Mad parfum (1)
Het pand aan de Haverstraatpassage 15. Foto: indebuurt Enschede
In het pand aan de Haverstraatpassage 15 komen niet één, maar tweede nieuwe winkels.

Tot november vorig jaar zat Vibes op die plek. Een herenkledingzaak met merken als Tommy Hilfiger, Lacoste, Armani, Hugo Boss en Calvin Klein. Tegenwoordig vind je de winkel in De Klanderij.

Twee winkels ineen
In Vibes’ oude pand vind je straks twee winkels. En die ken je misschien allebei wel. Het gaat om Zizay en MAD Parfum. Zizay zit nu nog aan de Haverstraatpassage 22 en MAD Parfum zit er schuintegenover. Beide zaken gaan hun huidige stek verlaten en trekken in de ruimte op nummer 15.

Alles onder één dak
Ridouan Mourabit en zijn vrouw Josca Polhaupessy zijn de eigenaren. “Voor Zizay zochten we al een grotere ruimte, die groeit uit zijn jasje. En het is makkelijker om ons op één pand te focussen dan op twee verschillende”, zegt Ridouan. “Binnenkort vind je alles onder één dak.”

Geuren en kleding
Wat je precies onder dat dak vindt? Ruim tweehonderd dames- en herenparfums, geïnspireerd op bekende merken. “Maar doordat ze in een eigen flesje zitten, betaal je een fractie van de prijs.” Aan de andere kant van de winkel vind je kleding. “Zizay verkoopt nu nog alleen dameskleding, straks kan je hier ook voor heren- en kinderkleding terecht.”

Verwachte opening
De verwachte opening is ergens in september. “Het liefst open ik de deuren vandaag al, maar ik ben afhankelijk van andere partijen. Ik moet nog even geduld hebben.” Tot die tijd kan je nog gewoon binnenwippen bij de huidige locaties van Zizay en MAD Parfum. Er zijn voor die panden nog geen nieuwe huurders gevonden. bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ni ... 15~232503/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20641
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: nieuwe winkels in de haverstraatpassage

Bericht door Arie »

Gespot in hartje Enschede: Odido
7 sep '23
Charmain Zwijnenberg
Haverstraatpassage 1 Odido telefoonwinkel.jpeg
odido Enschede
De grijze gevel van dit hoekpand is nu zwart.. Foto: indebuurt Enschede
Misschien heb je het al gezien. De grijskleurige gevel van de T-Mobile-winkel aan de Haverstraatpassage is sinds enkele dagen zwart. In kleurrijke letters prijkt de naam Odido boven de deur. Nieuwe winkel in hartje Enschede? Ja en nee.

Telefoonbedrijf T-Mobile is samengevoegd met dochteronderneming Tele2. Samen gaan ze onder een nieuwe naam verder: Odido. In een grote ombouwoperatie zijn in 48 uur tijd alle 119 winkels in heel Nederland omgebouwd tot een Odido-winkel.

Klemtoon op de i
Het personeel van alle vestigingen kreeg dinsdagochtend de naam te horen. Tegelijkertijd werd ook nieuwe bedrijfskleding uitgedeeld. Alles met de namen en logo’s van T-Mobile en Tele2 kan de prullenbak in, voortaan is het alleen nog maar Odido. Met de klemtoon op de i.

Odido in Enschede
Ook de winkel op de hoek van de Haverstraatpassage en Langestraat in Enschede is ‘om’. Dinsdag ging de vernieuwde zaak open, zegt een medewerker van de Enschedese vestiging tegen indebuurt.

Dit verandert er voor klanten
Ben je klant van T-Mobile of Tele2 – en nu dus van Odido? Dan verandert er niet veel. Je ziet alleen de nieuwe providernaam op je telefoonscherm en factuur terug. Wandel je de winkel aan de Haverstraatpassage binnen voor een verlenging van je abonnement, dan kan je kiezen uit de nieuwe abonnementen van Odido.
Haverstraatpassage 1 telefoonwinkel Odido.jpeg
Odido Enschede_T-Mobile (2)
Odido Enschede. Foto: indebuurt Enschede
bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/he ... ee~235253/
Plaats reactie