Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Tiny houses

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21031
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Tiny houses

Bericht door Arie »

Tiny houses in Twente en de Achterhoek: dit zijn de plannen in Enschede:
Enschede wees in 2019 het Zalo-terrein in Lonneker en het gebied tussen Enschede en Glanerbrug aangewezen als terreinen waar eventueel tiny houses passend zijn. Aan de Robsonstraat staan drie tiny houses van woningcorporatie Domijn. Het Green Team Twente pleitte voor een aantal tiny houses op de campus. De sociale onderneming Surplus heeft op een terrein bij de Forelderij in Usselo een aantal tiny houses voor kwetsbare mensen.
zie: https://www.tubantia.nl/enschede/tiny-h ... ~a649b5b9/
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21031
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Tiny houses

Bericht door Arie »

Tiny Houses
Werken en wonen bij de Forelderij in Usselo, Enschede

De stichting Surplus wilde bij de Forelderij in Usselo 11 tijdelijke woonunits plaatsen. Die maken het mogelijk om hier aan zeer kwetsbare mensen zeven dagen per week een compleet pakket aan te bieden van huisvesting, werk, leefgeld, zorgverzekering en toezicht. Het nieuwe initiatief van de sociale onderneming Surplus heet Paradijsvogels. De pilot richt zich op mensen die niet zelfstandig kunnen wonen vanwege verschillende beperkingen en problemen waaronder sociaalpsychische stoornissen, verslaving, werkloosheid en vaak hoge schulden.

De doelgroep verblijft echter niet in een voorziening Beschermd Wonen. Daardoor vallen zij in de hulpverlening tussen wal en schip. Ze wonen verspreid over de stad en vormen een prooi voor huisjesmelkers die hoge huren vragen, geen al te beste voorzieningen bieden en soms zelfs verkeerd gebruik van pgb’s uitlokken. Er is relatief vaak sprake van (kleine) criminaliteit.

Het project Paradijsvogels moet een oplossing bieden voor deze ongewenste situatie en krijgt de steun van het college van B en W. Op het terrein van de Forelderij wordt stabiele huisvesting geboden aan tien mensen, bestaande uit kleine, verplaatsbare houten woningen volgens het concept Tiny Houses.

De bewoners gaan bij de Forelderij aan het werk, bijvoorbeeld in het groen, bij de horeca of bij de visvijvers. zie: http://studioar.nl/project/forelderij/
Plaats reactie