Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Miro

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20613
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Miro

Bericht door Arie »

Aldi naar Miro Center in Enschede
Gepubliceerd: Donderdag 20 september 2018

Aldi naar Miro Center in Enschede
Er komt een Aldi-supermarkt in het Miro Center in Enschede. Daarmee komt er voor het eerst een concurrent van de Albert Heijn in het winkelcentrum aan de Gronausestraat.

In de tweede helft van november wordt de nieuwe supermarkt geopend op de hoek van het Miroterrein, in de winkelunit naast de Big Bazar. Het gaat om een nieuwe Aldi en dus niet om een verhuizing vanuit elders in de stad.

Tweede supermarkt
De komst van een tweede supermarkt in het Miro Center was eigenlijk nooit mogelijk. Sinds jaar en dag was Ahold, het moederconcern van Albert Heijn, de eigenaar van het winkelcomplex. Die was selectief met het aantrekken van nieuwe huurders.

In 2014 werd het Miro Center gerenoveerd en transformeerde de Albert Heijn naar een AH XL. Slechts maanden later verkocht Ahold het complex aan HB Capital, het vermogensbeheer van de familie Blokker.

Elke zondag open
Niet alleen de Aldi is nieuw in het Miro Center. In juni werd nog de Action geopend en per 1 september zijn er ook vestigingen van De Viszaak en Kamphuis Kaashandel op de oude locatie van Blokker+Tuin.

De vastgoedeigenaar van het winkelcentrum laat weten dat, vooruitlopend op het gemeenteraadsbesluit op 2 oktober, vanaf nu alle winkels op zondag open gaan van minimaal 12.00 tot 17.00 uur. De Albert Heijn heeft is nu al tot 20.00 uur open zondag en mag vanaf oktober eventueel tot 22.00 uur open blijven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Charel van Tendeloo
bron: http://enschede.1twente.nl/aldi-naar-mi ... em?1100339
Bijlagen
Aldi naar Miro Center in Enschede.jpg
Aldi naar Miro Center in Enschede.jpg (52.75 KiB) 1555 keer bekeken
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 20613
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Miro

Bericht door Arie »

Nieuwtje! In dit winkelcentrum in Enschede komt een Hema-filiaal
25 mei 2023
Charmain Zwijnenberg

hema enschede miro center
Enschede krijgt er een Hema bij.
Van rookworst tot markeerstift, van make-up tot onderbroek. Wie de Hema binnenwandelt komt meestal niet met lege handen thuis. Binnenkort opent er in Enschede een gloednieuwe vestiging van het warenhuis.
Enschedeërs kunnen hun sokken, bruisballen of wenskaarten momenteel bij drie Hema-vestigingen in onze stad kopen. Aan het Van Heekplein in de binnenstad, aan het Brouwerijplein in Roombeek en in Winkelcentrum Enschede Zuid. En daar komt een nieuwe locatie bij.

Oude pand van Intertoys
De nieuwste Hema-winkel opent in Miro Center. In het oude pand van Intertoys aan de Noord-Esmarkerrondweg 421-7. Dat maakt Miro Center op Facebook bekend. De speelgoedwinkel verhuisde onlangs naar het oude Jysk-pand, iets verderop in het winkelcentrum.

Bedrijvigheid in Miro Center
De afgelopen maanden zijn er verschillende winkelwisselingen geweest in Miro Center. In januari vertrok woonketen Jysk uit het winkelcentrum. Nieuwe huurders waren snel gevonden. Intertoys XL opende op 19 april de deuren in een deel van het pand. Op 27 mei krijgt de speelgoedzaak een buurman. Fietsenwinkel.nl trekt dan in het andere deel van het pand.

Opening Hema
Wanneer de opening van Hema in Miro Center is, is nog niet bekend. De verbouwing is in volle gang. bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ni ... al~223708/
Plaats reactie