Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Afval

Wijken en overige onderwerpen die met de stad te maken hebben.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21419
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Afval

Bericht door Arie »

Enschede wil af van gratis plastic zakken voor verpakkingenafval
Gepubliceerd: Donderdag 19 september 2019 15:09

Enschede wil af van gratis plastic zakken voor verpakkingenafval
Het inzamelen van plastic-, metaal- en drankverpakkingen is relatief duur. Het college wil de plastic zakken voor verpakkingenafval daarom niet langer (gratis) verspreiden.

Alleen al de aankoop en verspreiding van de zakken voor verpakkingenafval, die onder meer bij supermarkten af te halen zijn, kost de gemeente zo'n 400.000 euro per jaar. Bovendien duurt het inzamelen van deze losse zakken langer en is het proces daarmee ook veel duurder dan het simpelweg ledigen van containers. Voor bewoners van laagbouw wil het college vanaf 2021 daarom een extra container voor plastic introduceren.

Zo'n container aan huis maakt de gratis plastic zakken bij de supermarkten overbodig. Niet iedereen zit op een vierde container in de tuin te wachten. Ruim 60 procent van de respondenten in de enquête van deze krant vindt dat zelfs te veel.

Selectie
Alle huishoudens krijgen straks de mogelijkheid zelf een selectie te maken uit de vier containers. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen plastic of restafval zelf naar een ondergrondse container in de buurt te brengen. Mede uit kostenoogpunt wordt de inzameling van restafvalcontainers teruggebracht naar een keer per vier weken. De verpakkingencontainers worden tweewekelijks geleegd, als het aan het college ligt. De gemeenteraad wordt nog in de gelegenheid gesteld de inzamelfrequentie aan te passen.

Het verdwijnen van de plastic zakken is wel nadelig voor hoogbouwbewoners. De gemeente en Twente Milieu willen namelijk wel dat verpakkingenafval in doorzichtige zakken wordt aangeboden, al is het in de praktijk lastig hier op toe te zien. De raad kan besluiten de gratis plastic zakken alleen in de hoogbouw te verspreiden. Die maatregel kost 100.000 euro per jaar extra.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
bron: http://enschede.1twente.nl/enschede-wil ... em?1143143
Bijlagen
Enschede wil af van gratis plastic zakken voor verpakkingenafval.jpg
Gebruikersavatar
Veteraan
Member
Member
Berichten: 4796
Lid geworden op: ma jan 02, 2012 10:10 am
Locatie: Enschede

Re: Afval

Bericht door Veteraan »

Och, och, och....
hans
Member
Member
Berichten: 2733
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Afval

Bericht door hans »

had jij ook niet verwacht he ?, of wel...
Gebruikersavatar
Veteraan
Member
Member
Berichten: 4796
Lid geworden op: ma jan 02, 2012 10:10 am
Locatie: Enschede

Re: Afval

Bericht door Veteraan »

Och wat zal ik zeggen.
Als je al een tuin hebt, dan staat die nu vol met 3 containers, straks dus met 4.
Of als je je afval zoveel mogelijk zelf wegbrengt moet je zakken kopen. :no:
Zou het dan toch uitdraaien op GEEN reinigingsrechten meer betalen? Dus de gemeentebelasting gaat dan enorm omlaag???? :( :( :( :( :( :(
Ik word zo verdrietig van goed gedrag straffen en het geld niet goed beheren. :cry: :cry:
Gebruikersavatar
Veteraan
Member
Member
Berichten: 4796
Lid geworden op: ma jan 02, 2012 10:10 am
Locatie: Enschede

Re: Afval

Bericht door Veteraan »

Herinner je je nog de ton? Die was genoeg voor een heel gezin!
Bijlagen
Ton.JPG
Ton.JPG (34.9 KiB) 11808 keer bekeken
hans
Member
Member
Berichten: 2733
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Afval

Bericht door hans »

die staat nog bij ons achter het huis , anders wordt die gejat....
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21419
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Afval

Bericht door Arie »

Enschede krijgt ja-ja-sticker
Gepubliceerd: Dinsdag 01 oktober 2019 21:16

Enschede krijgt ja-ja-sticker
De lokale politiek van Enschede wil de omvang van de papierberg en het afval terugdringen door het bezorgen van ongeadresseerd drukwerk aan banden te leggen.

De gemeenteraad heeft maandagavond in meerderheid gekozen voor de invoering van een ja-ja-sticker die tot een forse vermindering van de verspreiding van papier moet leiden. Inwoners krijgen in dat geval standaard geen ongeadresseerd drukwerk zoals reclamefolders bezorgd. Willen mensen wel folders en/of huis-aan-huisbladen ontvangen, dan kunnen ze dat met een ja-ja-sticker aangeven.

De raad schaarde zich maandag achter een motie van ChristenUnie en GroenLinks waarin de komst van de ja-ja-sticker mogelijk wordt gemaakt. Alleen de fracties van VVD, PVV, Enschede Anders, DPE en Groep Versteeg, gezamenlijk goed voor 9 van de 39 zetels, stemden om uiteenlopen redenen tegen. Wethouder Jurgen van Houdt gaat nu alle noodzakelijke stappen zetten die de invoering van de sticker mogelijk moet maken.

Sticker
Het was maandagavond niet de eerste keer dat de Enschedese gemeenteraad discussieerde over de wenselijkheid van een ja-ja-sticker. Precies een jaar geleden schoof de lokale politiek de introductie van de sticker nog even voor zich uit omdat Enschede eerst de ervaringen van andere gemeenten met de sticker wilde afwachten. Amsterdam was landelijk een van de eerste steden die al op 1 januari 2018 de ja-ja-sticker invoerde als wapen tegen de afvalreductie. Dat stuitte toen op juridische stappen van branche-organisaties die zich bezighouden met folderverspreiding die de ja-ja-sticker wilden tegenhouden. Vorige week oordeelde het gerechtshof in de hoofdstad echter dat Amsterdam met de invoering niet onrechtmatig heeft gehandeld.

Inzameling oud papier
De motie van de ChristenUnie en GroenLinks in Enschede volgt nu op de uitspraak van de rechter. Van Houdt zegde toe alle aspecten rond de ja-ja-sticker in kaart te brengen. Dat betekent dat ook de consequenties voor de verenigingen in de stad die via de inzameling van oud papier iets meer financiële armslag proberen te verwerven, zullen worden geïnventariseerd.

In Enschede doen 49 clubs in samenwerking met Twente Milieu aan papierinzameling. De deelnemende verenigingen krijgen daar, los van de eventuele prijsschommelingen op de papiermarkt, een standaardvergoeding van 3 euro per kilo voor.

Besparing
In Amsterdam heeft de invoering van de ja-ja-sticker tot een besparing van 33 kilogram papier per huishouden per jaar geleid, stellen de indieners van de motie in Enschede. VVD’er René Kreeft, die zich met zijn fractie dus tegen de sticker keerde, pareerde die opmerking dat bij de folderverspreiding vooral gebruik wordt gemaakt van gerecycled papier. „We hebben hier ook rekening te houden met de ondernemers”, meende Kreeft.

4,1 miljard folders
Bij een van die betrokken ondernemers, folderverspreider Axender, was de naderende invoering van de ja-ja-sticker in Enschede gisteren nog niet bekend en wilde niemand nog reageren op de maatregel. Axender is volgens eigen zeggen een landelijke verspreider van folders met het grootste bereik en heeft aan de Josink Esweg een vestiging in Enschede. Het bedrijf verspreidt jaarlijks 4 miljard folders via 6,1 miljoen brievenbussen. Hoeveel daarvan in Enschede worden verspreid, is niet bekend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Wouter Borre
bron: http://enschede.1twente.nl/enschede-kri ... em?1144068
Bijlagen
Enschede krijgt ja-ja-sticker.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21419
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Afval

Bericht door Arie »

Ondanks maatregelen nog 660.000 kilo afval gedumpt in Enschede
Gepubliceerd: Dinsdag 22 oktober 2019 08:22

Ondanks maatregelen nog 660.000 kilo afval gedumpt in Enschede
Er lijken geen extra maatregelen tegen afvaloverlast te komen. Wel wil de gemeente op drie locaties in de stad een proef beginnen met camerahandhaving. De bestaande maatregelen tegen afvaldump worden voortgezet.

Extra handhavers, herinvoering van het ‘gratis’ stortquotum en lagere voorrijtarieven van de ophaaldienst voor grof afval: hebben de maatregelen tegen afvaldump die vorig jaar zijn genomen eigenlijk wel zin? Uit een ambtelijke analyse blijkt dat van een effect niet aantoonbaar sprake is. Het aantal meldingen van afvaloverlast is in 2018 iets afgenomen ten opzichte van een jaar eerder (van 6668 naar 6411), maar nog altijd bijna dubbel zo veel als de 3350 meldingen in 2016, voor invoering van diftar.

Een jaar lang, tot afgelopen jaarwisseling, heeft de gemeente steekproefsgewijs onderzoek gedaan naar afval dat naast containers is geplaatst. Het gaat om gemiddeld 1800 kilo per dag, ofwel 660.000 kilo in het hele jaar. Niet voor niets komt afval(overlast) in diverse enquêtes naar boven als het belangrijkste aandachtspunt volgens Enschedeërs. Met ingang van vorig jaar is daarom het stortquotum (dat met invoering van diftar was afgeschaft) weer ingevoerd. Alle huishoudens mogen 75 kilo per jaar bij een afvalbrengpunt storten, zonder daar extra voor te hoeven betalen.

Voorrijtarief
Het voorrijtarief voor het ophalen van grofvuil aan huis is teruggebracht van 45 naar 20 euro. Bovendien zijn er twee extra handhavers in dienst genomen, afvalcoaches ingeschakeld voor adviezen aan inwoners en moeten tuintjes van kunstgras rond containers potentiële afvaldumpers van gedrag doen veranderen.

Hoewel het aantal bezoekers bij afvalbrengpunten met 14 procent is gestegen en het aantal ritten van de grofvuildienst bijna is verdrievoudigd, heeft dit volgens de gemeente niet zozeer geleid tot minder afvaldump. De containertuintjes hebben niet overal geleid tot het gewenste effect op het bijplaatsen van afval.

Ten slotte blijkt het steeds lastiger om een dader te vinden bij afvaldump. ‘Een bepaalde groep inwoners is inventiever geworden’, staat in een evaluatie van de gemeente. In de praktijk moet een dumper op heterdaad worden betrapt of een bekentenis afleggen om succesvol een boete uit te schrijven. Het aantal processen-verbaal is gedaald van 240 in 2017 naar 147 vorig jaar. Tot 1 augustus dit jaar zijn er slechts 36 boetes uitgedeeld.

Camerahandhaving
Het college stelt voor om de reeds genomen maatregelen in stand te houden, deels uit oogpunt van service. Ook wil zij op drie locaties in de stad een pilot uitvoeren met camerahandhaving. Dat is alleen al vanuit privacy gezien een zware maatregel. Er wordt nog een plan van aanpak opgesteld.

De politieke verhoudingen lijken op voorhand geen aanleiding te geven voor het invoeren van extra maatregelen. Grofweg zijn er twee kampen: PVV, EnschedeAnders, Democratisch Platform en Groep Versteeg wijten de afvaloverlast met name aan diftar. Zij willen liever naar de oude situatie en sturen aan op nascheiding van bruikbare verpakkingen uit het restafval. De overige partijen vinden de huidige maatregelen tegen afvaloverlast voldoende.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
bron: http://enschede.1twente.nl/audio-%7c-on ... em?1145575
Bijlagen
Ondanks maatregelen nog 660.000 kilo afval gedumpt in Enschede.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21419
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Afval

Bericht door Arie »

Container weggehaald: puinhoop bij milieuplein op Roombeek
Gepubliceerd: Maandag 11 november 2019 08:39

Container weggehaald: puinhoop bij milieuplein op Roombeek
Het weghalen van de grote papiercontainer moest de rotzooi doen verminderen. Het tegenovergestelde is het geval: al dagenlang is het een rotzooi rondom het milieuplein bij het winkelcentrum op Roombeek in Enschede.

De gemeente heeft begin deze maand de grote papiercontainer weg laten halen bij het milieuplein aan de Brouwerijstraat. Volgens een woordvoerder van Twente Milieu werd er veel afval naast de containers gezet, en dat is niet de bedoeling. In overleg met de gemeente is daarom de grote, bovengrondse papiercontainer weggehaald.

Het (voorlopige) gevolg: al dagenlang wordt er vuilnis, veelal karton, naast de ondergrondse afvalcontainers gedumpt, tot ergernis van omwonenden. De gemeente belooft meer handhaving in te zetten op deze locatie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Tubantia
bron: http://enschede.1twente.nl/container-we ... em?1146944
Bijlagen
Container weggehaald puinhoop bij milieuplein op Roombeek.jpg
hans
Member
Member
Berichten: 2733
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Afval

Bericht door hans »

wat een giller...
Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 4166
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Afval

Bericht door enschedeinansichten »

Ik heb het gezien.
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.
Gebruikersavatar
Vincent1971
Member
Member
Berichten: 1293
Lid geworden op: zo nov 07, 2004 6:38 pm
Locatie: Enschede

Re: Afval

Bericht door Vincent1971 »

En ook geroken?
Een goed begin heeft geen einde
Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 4166
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Afval

Bericht door enschedeinansichten »

Nee.
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.
Gebruikersavatar
Acidor
Member
Member
Berichten: 537
Lid geworden op: vr mar 04, 2005 11:05 am

Re: Afval

Bericht door Acidor »

Wat een zooi
Ooh noh
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21419
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Afval

Bericht door Arie »

Afvalzak voor plastic op rantsoen in Enschede: in 2021 alleen nog met bon
Gepubliceerd: Woensdag 26 februari 2020 15:39

Afvalzak voor plastic op rantsoen in Enschede: in 2021 alleen nog met bon
Ze zijn al even niet meer onbeperkt te krijgen in de supermarkt: zakken voor verpakkingenafval. Dat is bewust. Een run op de zakken moet voorkomen worden, nu bekend is dat ze vanaf 2021 niet meer worden verspreid.

Wilco Louwes | Tubantia

Voorheen lagen de doorzichtige vuilniszakken voor pmd-afval (plastic-, metaal- en drankverpakkingen) vrijwel bij elke supermarkt in de stad, om gratis mee te nemen. Behalve voor het afval, bleken de trekbandzakken ook heel handig voor andere zaken.

Hamsteren voorkomen
De pmd-zakken vonden dus gretig aftrek bij supermarktbezoekers, zelfs van buiten Enschede. „Wij zien dat de zakken ook voor allerlei andere doeleinden worden gebruikt”, zegt een woordvoerster van Twente Milieu. „Om te voorkomen dat inwoners massaal de zakken in gaan slaan, zijn we overgegaan op de gecontroleerde uitgifte.”

Dat wil zeggen dat de uitgiftepunten (supermarkten, servicecentra en een aantal kerken en verenigingen) de zakken alleen op aanvraag weggeven. Bij supermarkten wordt er vanachter de informatiebalie nog maximaal één rol per bezoeker verstrekt.

Gratis zakken alleen met voucher
De aankoop en verspreiding van de zakken kostte de gemeente Enschede zo’n 400.000 euro per jaar. Niet zozeer de kosten of het ’oneigenlijke gebruik’, maar een wijziging van beleid beweegt de stad om de vrije uitgifte langzaam aan banden te leggen. Vanaf 2021 wordt verpakkingenafval in een minicontainer aan huis opgehaald. Enschede en Twente Milieu willen beperken dat inwoners de zakken gaan hamsteren.

Huishoudens die plastic afval naar een ondergrondse container in de buurt brengen, behouden de gratis zakken. Zij krijgen vanaf 2021 een voucher om een aantal rollen zakken per jaar op te halen. De precieze inhoud van de regeling wordt nog bepaald. In Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal werden de pmd-zakken eerder al vervangen door de verpakkingencontainer aan huis. In die gemeenten zijn de gratis zakken al verdwenen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
bron: http://enschede.1twente.nl/afvalzak-voo ... em?1154032
Bijlagen
Afvalzak voor plastic op rantsoen in Enschede in 2021 alleen nog met bon.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21419
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Afval

Bericht door Arie »

Twente Milieu sluit kledingcontainers af: ‘Bewaar oud textiel voorlopig in huis’
Gepubliceerd: Dinsdag 17 maart 2020 09:35

Twente Milieu sluit kledingcontainers af: ‘Bewaar oud textiel voorlopig in huis’
Twente Milieu wordt overspoeld met telefoontjes van Twentenaren met vragen over afvalinzameling. Hoewel er vooralsnog niets aan de reguliere huisvuilroutes is aangepast, ontkomt ook Twente Milieu niet aan maatregelen vanwege het coronavirus.

Wilco Louwes | Tubantia

Aan het einde van de week worden alle 155 textielcontainers verspreid over de gemeenten afgesloten. Dit besluit is voornamelijk uit voorzorg genomen.

Kledingbanken ook dicht
Kringloopbedrijven kunnen de sortering van oud textiel niet langer garanderen, dus bouw Twente Milieu de inzameling ervan langzaam af. Vanaf volgende week kan de inzamelaar de chauffeurs die de bovenladers besturen bovendien goed gebruiken. Twente Milieu roept inwoners op om textiel thuis te bewaren (dit heeft geen consequenties voor de hygiëne) of zelf naar kringloopbedrijven Het Goed of De Beurs te brengen, zolang deze nog open zijn. Naar een kledingbank brengen zal niet gaan: de vestigingen in Enschede, Rijssen en Oldenzaal zijn voorlopig gesloten.

Twentenaren massaal aan het opruimen
Nu veel Twentenaren thuis zitten en het ook nog mooi weer is, merkt Twente Milieu dat mensen besluiten om het huis en de tuin te gaan opruimen. „Honderden telefoontjes over de openingstijden van de afvalbrengpunten”, zegt een woordvoerster. „De afvalbrengpunten zijn vooralsnog gewoon geopend.”

Vanwege het opsplitsen van de klantenservice zijn de telefonische wachttijden op dit langer dan gewoonlijk. Twente Milieu heeft een website in het leven geroepen rond coronamaatregelen en veelgestelde vragen over de afvalinzameling. En praktische informatie: mondkapjes, papieren zakdoekjes en latex handschoenen moeten na gebruik bij het restafval worden gegooid.

Ook in uiterste scenario gaat afvalinzameling door
Vuilnismannen vormen een van de ‘vitale beroepen’ ten tijde van de coronacrisis. De reguliere inzameling van huis-, tuin- en keukenafval blijft daarom voorlopig zoals deze in de afvalkalender staat. Wel heeft Twente Milieu verschillende scenario's uitgewerkt om diensten te kunnen blijven leveren. Zelfs als 30 procent van het personeel ziek thuis zou komen te zitten, blijft er een vorm van afvalinzameling bestaan.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
bron: http://enschede.1twente.nl/twente-milie ... em?1155394
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21419
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Afval

Bericht door Arie »

Vanaf vandaag mag elke Enschedeër kiezen: hoeveel kliko’s wilt u hebben?
Gepubliceerd: Maandag 11 mei 2020 16:04
Lilian ten Donkelaar | Tubantia

Vanaf vandaag mag elke Enschedeër kiezen: hoeveel kliko’s wilt u hebben?
Wie dat wil kan vanaf januari volgend jaar vier containers in het gelid parkeren: voor plastic, groenafval, oud papier en grijs afval. De keuze moet de komende weken gemaakt worden.

Vanaf vandaag valt bij alle huishoudens in Enschede een brief op de mat met een uitleg en een linkje naar een website. Er moet een keuze gemaakt worden: welke kliko’s wilt u met ingang van 2021 bij huis hebben? Bij flats en andere hoogbouw loopt het iets anders, daar komt een groencontainer buiten bij.

Oranje bak erbij
Op dit moment hebben woningen meestal drie vuilcontainers: voor grijs afval, groenafval en oud papier. Dat mogen er straks vier worden, want er komt er eentje met een oranje deksel bij, voor verpakkingen.

Vier kliko’s is leuk, maar ze nemen veel ruimte in beslag. Het is dan ook niet verplicht er vier te hebben. De keuze is vrij: elke inwoner mag zelf kiezen welke bak hij wil. Het overige afval moet dan worden weggebracht naar een grote container in de buurt, die opengaat met je milieupas. Behalve groenafval, dat wordt altijd opgehaald aan huis.

Zakken zelf wegbrengen
Wie geen oranje afvalbak wil krijgt rollen met afvalzakken die nu ook gebruikt worden. „Een aantal per jaar”, aldus een gemeentewoordvoerder. Die zakken moeten dan wel zelf worden weggebracht, ze worden niet meer opgehaald.

Een kleine of een grote?
Ook uit het formaat van de container kan gekozen worden. Er zijn bakken van 140 en van 240 liter. De kleinere nemen minder ruimte in, maar het is dan wel belangrijk te weten dat de grijze kliko’s vanaf 2021 minder vaak worden geleegd: één keer in de vier weken in plaats van eens per twee weken. Is-ie nu al snel vol, dan is een kleinere bak nemen onverstandig. Ook het oranje exemplaar voor verpakkingen wordt straks eens per vier weken geleegd. Het ophalen van groenafval en oud papier blijft zoals het nu is.

Een hele operatie
Als de brief er deze week nog niet is: heb geduld. „Het is een hele operatie en het gaat om veel huishoudens, dus de brieven gaan in de loop van de komende drie weken de deur uit”, aldus de zegsman. „Als het niet lukt met de link naar de website, dan kunnen mensen bellen en helpen we.” Wie uiteindelijk geen keuze maakt krijgt een oranje bak van 240 liter.

Groenbak voor flat
Begin juni volgt er nog een brief voor bewoners van hoogbouw. Die krijgen twee containers: een kleintje voor groenafval thuis en een grote voor groenafval buiten. „Bewoners van hoogbouw hebben aangegeven dat ze ook graag het groenafval in de container willen gooien”, aldus de zegsman. „Dat wordt nu in gang gezet. Voor thuis krijgt iedereen een kleintje, voor op het aanrecht zeg maar, om buiten leeg te gooien in de grote container.” Het plaatsen van de groencontainers bij hoogbouw gebeurt dit najaar.

Schoner en netter
De gemeente hoopt dat door deze operatie het straatbeeld ‘schoner en netter’ wordt, doordat er niet langer zakken vol plasticafval in de bermen zwerven. Ook wordt er naar verwachting meer groenafval ingezameld als hoogbouwbewoners een groencontainer voor de deur hebben. „Momenteel bestaat 29 procent van het restafval uit keukenafval. Er valt dus een wereld te winnen”, aldus de woordvoerder.

Enschede hoopt met deze wijziging de hoeveelheid restafval per inwoner in 2030 terug te brengen tot 50 kilo per jaar. Wat de gevolgen voor de tarieven zijn wordt eind dit jaar duidelijk als de nieuwe tarieven worden vastgesteld.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Emiel Muijderman
Bron: http://enschede.1twente.nl/vanaf-vandaa ... em?1159339
Bijlagen
Vanaf vandaag mag elke Enschedeër kiezen. hoeveel kliko’s wilt u hebben.jpg
hans
Member
Member
Berichten: 2733
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Afval

Bericht door hans »

op de ozb rekening staat dat ze de grijze container 12 maal geleegd hebben , terwijl hij maar 5 keer aan de straat stond , hoe kan dat dan ?
Sunny
Member
Member
Berichten: 589
Lid geworden op: vr jun 01, 2018 1:10 pm

Re: Afval

Bericht door Sunny »

Afbeelding

Afbeelding

Het idee is geweldig, maar de uitvoering is zwaar ondermaats.
De goeden lijden onder de slechten. Zoals altijd.
Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 4166
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Afval

Bericht door enschedeinansichten »

Vanaf vandaag valt bij alle huishoudens in Enschede een brief op de mat met een uitleg.

Dan zijn ze ons vergeten. Waarschijnlijk alle flatbewoners. :banaan:
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.
Plaats reactie