Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Horeca enschede.

Wijken en overige onderwerpen die met de stad te maken hebben.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Toprestaurant met nieuw concept in fabrikantenvilla in Enschede
Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018

Toprestaurant met nieuw concept in fabrikantenvilla in Enschede
In de oude fabrikantenvilla aan de Nijverheidsstraat, naast het politiebureau, komt een toprestaurant. Het concept moet uniek voor de regio worden.

Emiel Kwekkeboom en zijn vriendin Mandy Overbeek zijn de nieuwe huurders van de villa naast het politiebureau. Het duo, afkomstig uit respectievelijk Losser en Oldenzaal, werkt nu nog in de hoofdstedelijke horeca: hij als senior sous-chef van restaurant La Rive van het Amstelhotel, zij in de spa- en welness van het Okurahotel.

Ze keren naar Twente terug om in Enschede hun droom te verwezenlijken: een eigen toprestaurant met een concept dat nieuw is in de regio. Een naam voor het restaurant is er al: Joann. Het is de tweede naam van Mandy en een samentrekking van de namen van de moeders van het stel: Joke en Anneke. De doelgroep waar Joann op mikt is 'iedereen die houdt van lekker eten en drinken en die bereid is voor speciale kwaliteit te betalen', legt Emiel Kwekkeboom uit. Dat zijn bijvoorbeeld zakenmensen.

Ondanks zijn jonge leeftijd (28) heeft de bij Bloemenbeek, in De Lutte, begonnen kok al een behoorlijke staat van dienst. Vorig jaar won hij met zijn team de Gouden Koksmuts, de kookwedstrijd die wordt gezien als officieus Nederlands kampioenschap koken.

Aanbouw
Het restaurant wordt gevestigd in een nieuwe, grote aanbouw. De vergunningprocedure daarvoor heeft ruim een jaar in beslag genomen, maar het einde is in zicht. "De bouwvakkers staan in de startblokken", aldus Kwekkeboom. Het streven is om het restaurant in het voorjaar te openen.

De binnenkant wordt vrijwel volledig gestript. "Het is nu nog een kantoor en krijgt dus als horecapand een totaal andere functie, waarvoor een andere indeling en andere voorzieningen noodzakelijk zijn."

Originele elementen
Een aantal originele elementen zal bewaard blijven. Het gaat daarbij onder meer om de imposante entree met marmeren vloer en houten trappenhuis. "En onder de vloerkleden die overal liggen, kwam een supermooie parketvloer van 4 centimeter dik te voorschijn. Die blijft natuurlijk ook."

Kwekkeboom en Overbeek willen een apart lounge- en bargedeelte inrichten. Op de eerste etage komt een multifunctionele ruimte die met name doordeweeks voor reuring moet zorgen. Te denken valt aan een te huren vergader- en trainingsruimte.

De villa werd in de vorige eeuw bewoond door de joodse familie Van Gelderen, eigenaar van de Stoomweverij Nijverheid. Een gedenksteen herinnert aan hoe zij werd omgebracht door de nazi's.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
bron: http://enschede.1twente.nl/toprestauran ... em?1107990
Bijlagen
Toprestaurant met nieuw concept in fabrikantenvilla in Enschede.jpg
Toprestaurant met nieuw concept in fabrikantenvilla in Enschede.jpg (60.19 KiB) 19432 keer bekeken
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Vintage sfeertje en klassieke kwaliteit bij La Roche in Enschede
Gepubliceerd: Donderdag 22 november 2018

Vintage sfeertje en klassieke kwaliteit bij La Roche in Enschede
'Intiem en energiek' zegt de website. Speciale aandacht voor vis en vlees van de chef. We zijn benieuwd of La Roche (de Rots) in Enschede alle beloften weet waar te maken.

La Roche kennen we eigenlijk al zo lang, vooral van het voorbij rijden. Het restaurant heeft de pech dat het niet in het culinaire epicentrum van de stad ligt. Dat verklaart misschien waarom het wat onderbelicht is. Dat neemt niet weg dat een schare trouwe gasten er graag komt.

De laatste interieurtrends zijn aan La Roche voorbij gegaan. Toch stap je direct in een warm bad waar een klassieke gastheer en gastvrouw de sfeer mede bepalen. Een 'vintage' restaurantsfeertje, omfloerst licht, een aparte bar met een zwevend hekwerk erboven en een soort kunstwerk, een metalen schaal met een alziend oog aan de wand, voor wie in tovenarij gelooft.

Aangenaam geroezemoes van de gasten, de rijpere gastheer loopt kwiek in het rond om iedereen op zijn wenken te bedienen, met een wit servet op de arm als een klassieke ober. De gastvrouw houdt alles scherp in de gaten, blikken vangend met een glimlach.

Twentse amuse
Met een fles Duits witbier en een glas sauvignon blanc monsteren we de kaart. We krijgen er een Twentse amuse bij: een hapje baklever met kleine stukjes gebakken appel. Mijn tafelgenoot smult, ik ben wat minder van de baklever.

Buiten de kaart om, vertelt de ober, is er ook reewild en tarbot. De platvis zwemt direct bij mij binnen. Mijn tafelgenoot is vandaag op de paleo-tour en bestelt ouderwets draadjesvlees van een Blonde d'Aquitaine en een klassieker vooraf: steak tartaar, ook van het blondje. Ik houd het bij vis en schaaldieren en neem de salade met gamba's als voorgerecht.

Bakje met een eierdooier
Steak tartaar wordt nog maar zelden aan tafel klaargemaakt en ook bij La Roche niet. Dat is jammer, maar er verschijnt wel een bakje met een eierdooier die je zelf met de royale hoeveelheid tartaar, gepresenteerd als een timbaal, mag vermengen. Het mooie vlees kun je zelf op smaak brengen met peper en zout uit de molen.

Ik prik in het krokant gebakken huidje van een van mijn gamba's die door het beslag zijn gehaald en gefrituurd. Ze zijn nog lekker heet. Een smakelijk geheel met het tuiltje slablaadjes, de basilicummayonaise en een paar schijfjes citroen.

Intussen raakt de zaak redelijk gevuld met meer gasten. Ook aan de bar kan een hapje worden genuttigd (een oestertje slurpen bijvoorbeeld, voor 2,50 't stuk), of na het diner een kopje koffie gedronken.

Irish Coffee, tegenwoordig een zeldzaamheid, staat ook op de kaart. Zo is hier wel meer gedateerd, zoals het muzikale behang uit de jaren 70, dat naadloos aansluit bij de gemiddelde leeftijd van de gasten. Jammer dat de muziek wat ons betreft iets te hard staat, zeker als je niet zo heel erg van Bony M houdt.

Gebronsde tarbot
We zijn toe aan onze hoofdgerechten: de licht gebronsde tarbot op een groen kleedje van spinazie is een lust voor het oog en kan volledig vertrouwen op haar eigen kwaliteiten, een klein handje geholpen met wat zout en peper en een kreeftensaus in een dunne cirkel om de vis heen. De spinazie is boterzacht. We hebben hier iets goeds aan de haak, hooguit een tikje risicoloos bereid, maar wel volgens de regels.

Het draadjesvlees valt erg in de smaak bij mijn tafelgenoot. Het smaakt, met de gebakken appel en 'eigen' jus vermengd met appelstroop, als vroeger bij moeders thuis. De Franse merlot voelt zacht in de mond, ondanks het 'complexe karakter'. Al hadden we natuurlijk liever een glas genuttigd van de zware jongen, een magnum van vijftien liter Amarone. De robuuste fles staat in een geopende kist op een tafel te pronken als pièce de milieu.

Comfortabel toetje
We zijn alweer toe aan het nagerecht, terwijl achter ons de ober aan tafel een chateaubriand vakkundig op de draad trancheert.

Mijn gast past en houdt het bij een espresso. Ik stort me op de parfait, zacht en smeuïg zelfgemaakt ijs met in Drambuie gemarineerde frambozen en een romige quenelle. Een comfortabel toetje. De frambozen zijn juwelen.

La Roche voelt goed, blaast je niet uit je (bruine) stoel, maar biedt rust in de hectiek van gastronomische hypes.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Lars Smook
bron: http://enschede.1twente.nl/vintage-sfee ... em?1109977
Bijlagen
Vintage sfeertje en klassieke kwaliteit bij La Roche in Enschede.jpg
Vintage sfeertje en klassieke kwaliteit bij La Roche in Enschede.jpg (47.33 KiB) 19372 keer bekeken
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Hengelosestraat 200 La Roche vroeger Parkhotel .
Bijlagen
Hengelosestraat 200 La Roche vroeger Parkhotel .JPG
Hengelosestraat 200 restaurant La Roche.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Mr. Pancake in Enschede moet vlaggen en spandoeken weghalen
Gepubliceerd: Zaterdag 29 december 2018

Mr. Pancake in Enschede moet vlaggen en spandoeken weghalen
Pannenkoekenrestaurant Mr. Pancake heeft op last van de gemeente alle reclame aan de straatkant moeten weghalen, op straffe van een dwangsom van 5000 euro. Bij Mr. Pancake aan de Gronausestraat, pal naast het klooster Dolphia, stonden lange tijd vlaggen en borden en er hingen spandoeken met reclame.

De gemeente stelde in 2016 echter vast dat dit allemaal in strijd was met de regels: er was geen vergunning voor aangevraagd. Dat deed de ondernemer alsnog, maar de vergunning werd geweigerd omdat de vlaggenmasten en borden 'in strijd zijn met de redelijke eisen van welstand'. Om de boodschap kracht bij te zetten, kreeg het restaurant een last onder dwangsom opgelegd van 5000 euro. "Om ervoor te zorgen dat de reclameobjecten worden verwijderd en in de toekomst niet teruggeplaatst worden", aldus de gemeente.

Om verdere problemen te voorkomen heeft eigenaar Michel Nachtegaal inderdaad alle reclame weggehaald, met uitzondering van het spandoek waarop de verkoop van oliebollen staat aangekondigd. "Dat moet nu nog even blijven hangen", aldus Nachtegaal. Een nieuwe vergunning is intussen aangevraagd en dat is volgens de eigenaar 'een formaliteit'. Als die is goedgekeurd, komen de vlaggen en borden terug.
bron: http://enschede.1twente.nl/mr-pancake-i ... em?1114902
Bijlagen
Mr. Pancake in Enschede moet vlaggen en spandoeken weghalen.jpg
Mr. Pancake in Enschede moet vlaggen en spandoeken weghalen.jpg (61.74 KiB) 19285 keer bekeken
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Verkoop Rodenbach in Enschede: twee partijen claimen koopovereenkomst te hebben
Gepubliceerd: Dinsdag 05 februari 2019

Verkoop Rodenbach in Enschede: twee partijen claimen koopovereenkomst te hebben
De verkoop van Hotel Rodenbach in Enschede wordt binnenkort voor de rechter uitgevochten. Melek Yarbug claimt een overeenkomst met de verkoper te hebben. Maar hij is niet de enige.

Projectontwikkelaar Axel Veldboom is naar eigen zeggen de beoogde nieuwe eigenaar van hotel Rodenbach. De deal werd afgelopen zomer gemaakt met de verkoper, Cordonnier BV, c.q. Anna Schoenmaker. Veldboom bood 1,3 miljoen euro. Een half jaar later is de akte evenwel nog steeds niet gepasseerd.

Koopovereenkomst
Oorzaak van de vertraging is de procedure die de Oldenzaalse ondernemer Melek Yarbug, mede-eigenaar van het financieel adviesbureau Aram in Enschede, is begonnen. Yarbug stelt dat er al met hem een koopovereenkomst was gesloten toen de verkoper van het hotel met een andere partij in zee ging. Zijn bod bedroeg 860.000 euro.

Yarbug wil via de rechter afdwingen dat de verkoper de overeenkomst met hem nakomt. Hij heeft Marc Schuring uit Almelo, gespecialiseerd in vastgoed en bouwrecht, in de arm genomen om hem bij te staan.

Deal
Projectontwikkelaar Veldboom liet al eerder weten dat de Rabobank niet wilde meewerken aan de mogelijke verkoop aan Yarbug. „Wij hebben, voordat de deal met hem beklonken was, aan de Rabobank en ook aan de tweede hypotheekhouder onze interesse getoond en aangegeven 1,3 miljoen te willen betalen. Hierna hebben beide hypotheekhouders aan verkoper Cordonnier en koper Yarbug kenbaar gemaakt dat zij niet meewerken aan de verkoop aan Yarbug.”

Toestemming
Maar volgens Schuring is de Rabobank wel degelijk akkoord gegaan met de verkoop aan zijn cliënt. „En anders had de verkoper zich moeten inspannen om toestemming te verkrijgen. Die heeft de afspraken echter gedwarsboomd door een tweede overeenkomst te sluiten.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
bron: http://enschede.1twente.nl/verkoop-rode ... em?1119753
Bijlagen
Verkoop Rodenbach in Enschede twee partijen claimen koopovereenkomst te hebben.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Wokrestaurant Mr. Hu in Enschede verkocht, plan voor hotel
Gepubliceerd: Vrijdag 22 maart 2019

Wokrestaurant Mr. Hu in Enschede verkocht, plan voor hotel
Het bekende wok & grill restaurant mr. Hu aan de Gronausestraat in Enschede is verkocht. Het wordt waarschijnlijk een hotel.

De koper van het vastgoed aan de Gronausestraat 100 is projectontwikkelaar Axel Veldboom. Die wil er een hotel van maken met in totaal 53 kamers: 24 op de begane grond en 29 op de etage. Een hotel behoort tot de bestemmingsmogelijkheden.

Andere naam
Tot wanneer het wokrestaurant is geopend, is onbekend. Eigenaar Peter Hu ontkent dat hij het heeft verkocht. „Die verhalen gaan al tien jaar”, zegt hij in een reactie. Maar volgens het Kadaster staat het vastgoed wel degelijk op een andere naam, die van Veldboom.

En volgens Veldboom is er ook al wel degelijk een koopovereenkomst gesloten. In zijn plannen komt er geen restaurant in het hotel, wel een relatief bescheiden ontbijtruimte voor gasten. De gedachte achter deze formule van logies en ontbijt is dat de binnenstad, met een ruim aanbod aan eetgelegenheden, op loopafstand is.

Concept
Het concept is hetzelfde als voor hotel Rodenbach aan de Parkweg, waarvoor Veldboom eveneens een koopoverkomst heeft. Het restaurant van Rodenbach is al enige tijd gesloten, de hotelfunctie blijft na een grote, noodzakelijke verbouwing behouden. Veldboom wil de gevestigde naam Rodenbach gebruiken voor beide hotels: Rodenbach Oost voor het hotel aan de Gronausestraat en Rodenbach West voor het complex aan de Parkweg.

Het oudste gedeelte van het pand aan de Gronausestraat dateert uit 1880. Van de oorspronkelijke, karakteristieke bouw, is na diverse verbouwingen vrijwel niets meer over. Het gebouw heeft sinds mensenheugenis een sociale functie gehad. De afgelopen twaalf jaar was het een Aziatisch restaurant.

Daarvoor dreef de familie Wissink er, sinds 1927, een druk bezocht café-restaurant. Ook was hier jarenlang het AB (Algemeen Belang) gevestigd, een buitensociëteit voor enkele sjieke herenclubs. Dat was een initiatief van textielfabrikant Coenraad ter Kuile.

Appartementen
Toen het horeca-etablissement in 2006 werd gesloten, lagen er plannen om de boel af te breken. Op het vrijkomende terrein zou een groot appartementencomplex worden gebouwd. De buurt vreesde verkeersoverlast, maar appartementen zijn er nooit gekomen. Met de verkoop van mr. Hu Wok Grill krijgt het complex waarschijnlijk dus weer een nieuwe bestemming, nu als hotel. Het vooroverleg met de gemeente loopt inmiddels.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
bron: http://enschede.1twente.nl/wokrestauran ... em?1125946
Bijlagen
Wokrestaurant Mr. Hu in Enschede verkocht, plan voor hotel.jpg
Wokrestaurant Mr. Hu in Enschede verkocht, plan voor hotel.jpg (76.99 KiB) 18670 keer bekeken
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Dit restaurant opent vandaag haar deuren in Enschede
Door Charmain Zwijnenberg 15 mei 2019

Wij worden ontzettend blij als er een nieuwe zaak opent in Enschede. En vandaag is het weer zover. Toprestaurant Joann opent haar deuren in de voormalige fabrikantenvilla aan de Nijverheidstraat.

Wisselend menu
Het restaurant heeft geen standaard menukaart, maar biedt steeds één menu dat net als de gerechten en het wijnaanbod dagelijks, wekelijks of maandelijks kan wisselen. Je kiest zelf het aantal gangen en de chefkok stelt vervolgens het menu samen. Op de website zien we gerechten als buikspek en langoustine voorbijkomen.

Modern versus karakteristiek
Ook aan het interieur hebben eigenaren Emiel en Mandy de nodige aandacht besteed. Het eigentijdse ontwerp combineert perfect met de karakteristieke elementen van het monumentale pand.
bron:
https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ni ... t_nieuw_in
Bijlagen
Nijverheidstraat 2 Restaurant Joann.jpg
Nijverheidstraat 2 Restaurant Joann interieur.jpg
Hendrik
Member
Member
Berichten: 2292
Lid geworden op: di nov 28, 2006 7:20 pm

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Hendrik »

Buikspek zie ik langskomen op het menu. Voor minimaal €52,00. Menu in huize van der Steeg vanavond: speklap met bietenstamppot. Een restant uit de diepvries. Geschatte waarde € 2,50. zonder wijn dat wel :lol:
Wat sas as dós was kaans.
Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 4166
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door enschedeinansichten »

Flesje Rose 5 euro.
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.
Gebruikersavatar
Veteraan
Member
Member
Berichten: 4797
Lid geworden op: ma jan 02, 2012 10:10 am
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Veteraan »

Ik denk dat ik de daghap bij De Fusting wat gezelliger vind. :yes: De rest van de menukaart is ook prima betaalbaar. :okay:
Maar ik gun de nieuwe eigenaars van Toprestaurant Joann veel succes.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Veteraan schreef: wo mei 15, 2019 9:00 pm Ik denk dat ik de daghap bij De Fusting wat gezelliger vind. :yes: De rest van de menukaart is ook prima betaalbaar. :okay:
Maar ik gun de nieuwe eigenaars van Toprestaurant Joann veel succes.
Hengelosestraat 281 eetcafe De Fusting: "Waar lekker eten nog betaalbaar is". zie: http://defusting.nl/
Bijlagen
Hengelosestraat 281 eetcafe De Fusting.jpg
Hengelosestraat 281 eetcafe De Fusting (2).jpg
Hengelosestraat 281 Eetcafé De Fusting interieur.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Jaargetijden in Enschede stopt, maakt plaats voor Loetje
Gepubliceerd: Woensdag 22 mei 2019

Jaargetijden in Enschede stopt, maakt plaats voor Loetje
Restaurant De Jaargetijden in Enschede stopt ermee. De uitbaters zeggen na 15 jaar toen te zijn aan een nieuwe uitdaging. Per 1 januari trekt horecazaak Loetje in het pand in Het Volkspark.

De Jaargetijden benadrukt dat alle feesten en evenementen voor 2019 doorgaan. De uitbaters geven het stokje door aan Loetje, wiens restaurants bekendstaan om de ossenhaasbiefstukken. Het van oorsprong Amsterdamse bedrijf verwacht in de zomer van volgend jaar de deuren te openen in hartje Het Volkspark. „Het duurt misschien nog even maar zo’n mooie locatie konden we niet voor ons houden”, aldus het restaurant.

Loetje heeft momenteel zestien vestigingen, voornamelijk in de Randstad. Met de komst naar Enschede opent het restaurant zijn eerste vestiging in Twente. De keten, die in 1977 werd opgericht, heeft locaties in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Breda, Nijmegen en Leeuwarden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Anke Hemmer
bron: http://enschede.1twente.nl/jaargetijden ... em?1132827
Bijlagen
Jaargetijden in Enschede stopt, maakt plaats voor Loetje.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Executieveiling dreigt voor Hotel Rodenbach in Enschede
Gepubliceerd: Zaterdag 13 juli 2019

Executieveiling dreigt voor Hotel Rodenbach in Enschede
De Rabobank bereidt de executieveiling voor van het hotel Rodenbach in Enschede. De perikelen rondom de verkoop van het pand duren al een jaar.

De mogelijke executieveiling van de bank volgt na een jaar waarin diverse rechtszaken zijn gevoerd tussen eigenaresse Anna Schoenmaker en één van de twee ondernemers met belangstelling voor het hotel: Melek Yarbug uit Oldenzaal. Hij claimt een deal met de verkoopster te hebben. Volgens Yarbug was er een koopovereenkomst voor 860.000 euro met hem gesloten.

Nadat Schoenmaker was gebleken dat niet werd voldaan aan de contractvoorwaarden, ging zij met een andere partij in zee. Dat was projectontwikkelaar Axel Veldboom. Hij bood 1,3 miljoen euro, waarmee beide hypotheekhouders (waaronder de Rabobank) afbetaald konden worden.

Bodemprocedure
Yarbug wilde via de rechter echter afdwingen dat de verkoopster de overeenkomst met hem zou nakomen. Na meerdere procedures ligt er nog steeds beslag op het hotel. Yarbug spande tevens een bodemprocedure aan wegens vermeende tegenwerking van de verkoopster bij het verkrijgen van medewerking van de hypotheekhouders. Ook die zaak loopt nog.

Voor Anna Schoenmaker leek de weg bijna vrij haar hotel over te doen aan projectontwikkelaar Veldboom. Maar die trok zich vorige week ineens terug. ‘De voornaamste reden is de negatieve sfeer en publiciteit die rond de koop hangt. Mijn goede naam wil ik hiermee niet besmeuren’, liet hij Schoenmaker schriftelijk weten.

Schoenmaker zegt dat zich recent weer nieuwe belangstellenden hebben gemeld en hoopt dat het hotel snel wordt verkocht. Of dat nu op een veiling is of onderhands.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
bron: http://enschede.1twente.nl/executieveil ... em?1137998
Bijlagen
Executieveiling dreigt voor Hotel Rodenbach in Enschede.jpg
Executieveiling dreigt voor Hotel Rodenbach in Enschede.jpg (73.44 KiB) 16381 keer bekeken
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Restaurant Hanninkshof in Usselo na vijf jaar weer te koop
Gepubliceerd: Maandag 15 juli 2019

Restaurant Hanninkshof in Usselo na vijf jaar weer te koop
Het bekende restaurant Hanninkshof in Usselo staat te koop. De huidige eigenaren, Jojan Kersbergen en Sabine Hof, zoeken na vijf jaar een nieuwe exploitant.

Op de website van het restaurant leggen zij uit waarom zij een nieuwe ondernemer zoeken. Chefkok Jojan Kersbergen: „Het is voor ons het moment om de balans op te maken en om uit te vinden waar echt onze passie ligt. Die passie ligt in een mooie hippe zaak waarbij de focus op het restaurant ligt. Waar ik kan werken met de mooiste producten uit de natuur.”

Ambitie
De horecamakelaar meldt in de advertentie op zijn website dat het restaurant qua locatie uitermate geschikt is voor zakelijke- en feestelijke bijeenkomsten. „De ambitie van de huidige ondernemers ligt echter niet op dit vlak. Daarom is er tot op heden niet echt op deze markt ingespeeld.” De vraagprijs voor de onderneming is 210.000 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Marieke Bakker
bron: http://enschede.1twente.nl/restaurant-h ... em?1138133
Bijlagen
Restaurant Hanninkshof in Usselo na vijf jaar weer te koop.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Restaurant De Beren komt naar Enschede en hier komt het te zitten
Door Charmain Zwijnenberg 15 juli 2019

Goed nieuws: er komt een nieuw restaurant naar Enschede! Restaurantketen De Beren opent een vestiging in onze stad. Dat meldt Uit in Enschede op Facebook.

Voormalig postkantoor
Het restaurant komt in het voormalige postkantoor aan Boulevard 1945 te zitten. In hetzelfde pand dus waar ook de nieuwe bioscoop komt te zitten. (Al duurt het nog even voordat je daar een filmpje kunt pakken.) De restaurantketen komt oorspronkelijk uit Rotterdam maar heeft inmiddels door heel Nederland vestigingen zitten.

Vlees en vis
Bij De Beren kun je vooral terecht voor vlees- en visgerechten in royale porties en voor vriendelijke prijsjes, aldus de website van de keten. Vooral de burgers, spareribs en saté moeten echte klassiekers zijn. zie: https://indebuurt.nl/enschede/eten-drin ... nt=150x694
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Wokrestaurant Mr. Hu verhuist naar De Klomp in Enschede
Gepubliceerd: Vrijdag 02 augustus 2019 14:37

Wokrestaurant Mr. Hu verhuist naar De Klomp in Enschede
Het wok- en grillrestaurant Mr. Hu aan de Gronausestraat in Enschede is deze week na zestien jaar gesloten. „Het werd tijd voor verandering en voor iets nieuws, waarbij we de focus leggen op het concentreren van onze bedrijven op één vaste plek”, aldus de mededeling op de website van de bekende horecazaak.

Het restaurant verhuist volgens de mededeling met een vernieuwd concept naar De Klomp, naast supermarkt Peter Hu Asian Supermarket. Het nieuwe onderkomen wordt eerst verbouwd, de verwachting is dat het nieuwe restaurant eind oktober open gaat.

Ontkennen
In maart ontkende eigenaar Peter Hu tegenover deze krant nog in alle toonaarden dat hij zijn pand aan de Gronausestraat had verkocht. „Die verhalen gaan al tien jaar”, zei hij toen op vragen van deze krant. Maar volgens het Kadaster stond het op dat moment al wel degelijk op een andere naam, van een projectontwikkelaar. Die wil er een hotel van maken met 53 kamers, zonder restaurant maar met een ontbijtruimte voor hotelgasten. Wanneer het hotel de deuren zal openen is nog niet bekend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
bron: http://enschede.1twente.nl/wokrestauran ... em?1139670
Bijlagen
Wokrestaurant Mr. Hu verhuist naar De Klomp in Enschede.jpg
Wokrestaurant Mr. Hu verhuist naar De Klomp in Enschede.jpg (81.89 KiB) 16036 keer bekeken
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Nieuw restaurant in binnenstad van Enschede
Gepubliceerd: Dinsdag 06 augustus 2019 10:47

Nieuw restaurant in binnenstad van Enschede
De winkelruimte aan de Marktstraat waarin laatstelijk een tattooshop was gevestigd, is na meer dan een half jaar leegstand per 1 oktober verhuurd. De nieuwe huurder wil de aan de supermarkt Spar grenzende winkel ombouwen tot restaurant.

De gemeente is daarmee akkoord gegaan en heeft de benodigde omgevingsvergunning onlangs verleend. De restauranthouder is volgens de verhuurovereenkomst woonachtig in Gronau. Op het adres staan twee ondernemingen ingeschreven: Eiskafé San Remo en een makelaarskantoor.
bron: http://enschede.1twente.nl/nieuw-restau ... em?1139923
Bijlagen
Nieuw restaurant in binnenstad van Enschede.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Dit is waarom Eetcafé CP binnenkort Eetcafé Bij Flip gaat heten
Door Charmain Zwijnenberg 6 augustus 2019

Binnenkort kun je bij Eetcafé Bij Flip in Enschede terecht voor een hapje, drankje of een pubquiz. Nee, we krijgen geen nieuwe horecazaak in onze stad. Eetcafé CP gaat hun naam veranderen en wij vertellen je waarom.

Van Central Park naar CP
Misschien noem je Eetcafé CP nog steeds Central Park. Niet heel gek, die naam heeft de horecazaak aan de Oude Markt acht jaar lang gedragen. Vanaf 1 april 2016 kwam de leiding in handen van Ronald Philippa. In de volksmond beter bekend als Flip. De naam van de horecatent veranderde vanaf dat moment in Eetcafé CP, de afkorting van Central Park.

Afkorting
Maar CP is niet alleen de afkorting van Central Park. “Als je onze naam googelt krijg je als eerste zoekresultaat een advertentie waarin je kindermisbruik kunt melden. CP is ook de afkorting van Child Pornography,” vertelt Tabitha, een medewerker van het eetcafé. Een begrip waar het bedrijf natuurlijk absoluut niet mee geassocieerd wil worden.

Van CP naar Bij Flip
“We hebben daarom besloten om onze naam te veranderen in Eetcafé Bij Flip. Met een link naar mede-eigenaar Flip.” De naamsverandering wordt tijdens de Proef Eet officieel bekendgemaakt. “Dat vinden we een mooi moment om het aan te kondigen. Met de nieuwe naam krijgen we ook nieuwe kleding en nieuwe wijnglazen. Later zullen we ook de gevel veranderen,” aldus Tabitha.
bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/di ... eet~76929/
Bijlagen
Oude Markt eetcafe Central Park.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Bij deze nieuwe horecazaak in hartje Enschede eet je XXL-wafels
Door Charmain Zwijnenberg 21 augustus 2019

Goed nieuws! Onze stad is weer een nieuwe horecazaak rijker. Op 17 augustus opende eetcafé Eanske de deuren aan de Langestraat 47A. In het oude pand van Zavor Coffee Experience kun je onder meer terecht voor XXL-wafels.

Belgische wafels
De Belgische wafels kun je zo bont maken als je zelf wilt. Denk aan verschillende soorten fruit, ijs, chocola en andere heerlijke toppings.

Turkse Kumpir
Hou je meer van hartig dan van zoet? Geen probleem. Ook het Turkse gerecht kumpir is een specialiteit van Eanske. Dit is een grote gepofte aardappel die kan worden gevuld met groenten, vlees, vis en sausjes naar keuze.

Kidsproof
Café Eanske is kidsproof. Voor je koters kun je een kinderplank bestellen en er is een speelhoek. Extra leuk: kinderen mogen op hun verjaardag gratis een eigen ijsje maken.

Aan huis bezorgd
Natuurlijk kun je bij het eetcafé ook genieten van belegde broodjes, uitsmijters en hamburgers. Eanske is op werkdagen van 10.00 tot 22.00 uur geopend en in het weekend van 10.00 tot 00.00 uur. Ook fijn: binnenkort kun je de wafels en gepofte aardappels zelfs vanuit je luie stoel bestellen en thuis laten bezorgen.
bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/bi ... els~78030/
Bijlagen
Langestraat 47a eetcafé Eanske.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21423
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Eetgelegenheden in Enschede

Bericht door Arie »

Enschedese Kerk biedt onderhands op hotel Rodenbach
Gepubliceerd: Zaterdag 28 september 2019 09:11

Enschedese Kerk biedt onderhands op hotel Rodenbach
De Syrisch-orthodoxe kerk heeft bij de voorzieningenrechter het verzoek neergelegd tot onderhandse verkoop van het voormalige hotel Rodenbach. Dat bevestigt een woordvoerder. „Maar het is nog geen gelopen race.”

Als de rechter akkoord gaat met het bod, kan de verkoop van het onroerend goed naar verwachting binnen twee maanden worden afgewikkeld. Volgens Fehmi Yigit, oud-voorzitter van de Syrisch-orthodoxe kerk in Enschede, zijn de rechter echter meerdere biedingen voorgelegd. „Het is dus de vraag of wij het inderdaad gegund krijgen.”

Wat de kerk van plan is met het hotel - mocht zij de nieuwe eigenaar worden - is volgens Yigit nog lang niet definitief. „Maar wij zullen dan in nauw overleg treden met de gemeente en de bewoners en instellingen in de buurt.”

Geruchten
Volgens bronnen in de Enschedese vastgoedwereld is het zelf in exploitatie nemen van het hotel een van de mogelijkheden die de Syrisch-orthodoxe kerk bestudeert. Yigit gaat daar niet nader op in.

De Syrisch-orthodoxe kerk was al eerder als mogelijke koper in beeld. De kerk zou overwegen het gebouw plat te gooien ten behoeve van extra parkeergelegenheid bij het achtergelegen kerkgebouw aan de Tromplaan. Volgens Yigit is inderdaad sprake van een tekort aan parkeerplaatsen. Maar het staat volgens hem nog lang niet vast dat het pand van Rodenbach voor parkeerruimte wordt opgeofferd, „vooropgesteld dat het dus niet zeker is dat wij eigenaar worden.”

De tweede bezichtigingsdag in het hotel, die gistermiddag op de agenda stond, werd vanwege de nieuwste ontwikkelingen afgeblazen.

Geveild
Rodenbach wordt in opdracht van de Rabobank geveild. De verkoop mislukte uiteindelijk, ondanks de deal die de eigenaresse sloot met de Oldenzaalse ondernemer Melek Yarbug en later met projectontwikkelaar Axel Veldboom. Tussen de eigenaresse en Yarbug ontstond een juridische strijd. Veldboom trok zich terug, mede vanwege de publiciteit over de verkoopperikelen.
bron: http://enschede.1twente.nl/enschedese-k ... em?1143812
Plaats reactie