Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Highlander
Member
Member
Berichten: 515
Lid geworden op: ma sep 01, 2008 12:02 pm

Re: Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

#401 Bericht door Highlander » wo dec 21, 2016 10:06 am

Hendrik schreef:Die meneer noemt de kapel een pareltje. Dat klinkt hoopvol. Als de loopbrug nou ook blijft staan. Sommige dingen zijn niet echt mooi maar horen gaandeweg zo bij Enschede dat het van mij mag blijven.
Er zijn vast wel leuke dingen voor die loopbrug te bedenken! Als ze er panorama vensters inzetten in het gedeelte over de Haaksbergerstraat kunnen ze er van alles van maken. Een fitness centrum voor studenten bijvoorbeeld. Of een old skool wegrestaurant.

Wauwthur
Member
Member
Berichten: 293
Lid geworden op: zo okt 11, 2009 2:29 pm
Locatie: Enschede

Re: Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

#402 Bericht door Wauwthur » wo dec 21, 2016 10:35 am

Ik denk dat er een aardige kans is dat de palen waarop de brug staan niet goed uit gaan komen wanneer de Haaksbergerstraat eens op de schop gaat. Die busbaan gaat vast eens naar het midden van de weg.

hans
Member
Member
Berichten: 2574
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

#403 Bericht door hans » wo dec 21, 2016 9:24 pm

ik denk niet dat de busbaan naar het midden gaat omdat de bussen de zuiderval opgaan en niet over de haaksbergerstraat naar de singel...

Boddenkamp
Member
Member
Berichten: 74
Lid geworden op: di nov 03, 2015 10:11 am

Re: Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

#404 Bericht door Boddenkamp » za apr 08, 2017 11:25 am

Horde genomen voor realisatie van stadscampus Ariënsplein Enschede
ENSCHEDE - Blije gezichten bij projectontwikkelaar Jacky Scherens en wethouder Jeroen Hatenboer deze week. De plannen voor de Stadscampus in het vroegere ziekenhuis Stadsmaten krijgen langzaam maar zeker vorm.

Met de goedkeuring van het college voor de exploitatieovereenkomst voor de transformatie van het vroegere ziekenhuis tot Stadscampus is een belangrijke stap gezet. De goedkeuring is het startsein voor de verdere ontwikkeling van de nieuwe stadscampus.

Ambitieus plan
Het Belgische bureau LIFE, met Jacky Scherens als projectleider kocht het vroegere ziekenhuis in november vorig jaar aan en ontwikkelde een ambitieus plan. Onderwijs, ontspanning, horeca, startende ondernemers en studentenhuisvesting zin de grote pijlers onder het plan, waarvoor LIFE 50 miljoen euro zal uittrekken de komende jaren.

,,We gaan het souterrain al klaarmaken voor fietsparking en gewoon parkeren. Rondom het gebouw zullen parkeerplaatsen verdwijnen en opgaan in het groen. Ik hoop dat we daarmee in september een begin kunnen maken. Onze planning ziet er dan zo uit dat we dan ook de eerste 3000 vierkante meter beschikbaar hebben voor Saxion. Daarna gaan we verder met de sloop van een aantal gebouwonderdelen die er in het verleden tegenaan zijn gebouwd. Maar we doen dat stap voor stap en met respect voor de historische waarden van het pand. En in mei of juni 2018 hopen we dan de studentenhuisvesting klaar te hebben."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Annina Romita

http://www.tubantia.nl/enschede/horde-g ... ~a6c07f13/

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 16489
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

#405 Bericht door Arie » do okt 26, 2017 7:34 pm

Saxion-gebouw per direct dicht vanwege onveilige vloeren

Gepubliceerd op: 26/10/2017

VIDEO Saxion-gebouw per direct dicht vanwege onveilige vloeren, zie: http://www.tvenschedefm.nl/video-saxion ... tem?996485
Eén van de vier delen van het gebouw ‘Edith Stein’, behorend tot het gebouwencomplex van Saxion aan de Tromplaan in Enschede, is uit voorzorg gesloten. Oorzaak is de aanwezigheid van mogelijk instabiele betonvloeren. Het gebouwdeel in is gebruik bij de Pabo. In het gebouwdeel P (Hofstede Crull) is voor de vloeren dezelfde constructiewijze toegepast als in de parkeergarage in Eindhoven, die tijdens de bouw gedeeltelijk instortte.


Op dit moment vindt in Nederland onderzoek plaats naar dit type constructie. De overheid hanteert daarbij een stappenplan dat ook gevolgd wordt door Saxion. Een eerste analyse geeft geen aanleiding tot grote ongerustheid. Om echter elk risico – hoe klein dan ook – uit te sluiten is besloten het gebouw voorlopig niet te gebruiken

De andere gebouwdelen van Edith Stein (en andere gebouwen van Saxion in Enschede, Deventer en Apeldoorn) zijn veilig. In een later stadium worden de definitieve berekeningswaarden voor de constructie door het ministerie bepaald en worden constructieve oplossingen voorgesteld.

Saxion beschikt over ruim 125.000 vierkante meter vloeroppervlakte. Het gebouwdeel Hofstede Crull omvat 2.500 vierkante meter. De Pabo verhuist tijdelijk naar een aangrenzend gebouw. Het gaat om in totaal 10 leslokalen Een aantal medewerkers krijgt een alternatieve werkplek aangeboden in één van de overige Saxion gebouwen

Studenten en medewerkers van de Pabo zijn inmiddels op de hoogte gesteld en kunnen maandag naar een informatiebijeenkomst waar ook deskundigen aanwezig zijn. Het X-gebouw van de Hogeschool Windesheim Zwolle werd vorige week al gesloten omdat het dezelfde vloerconstructie heeft als Saxion.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Emiel Muijderman
bron: http://www.tvenschedefm.nl/video-saxion ... tem?996485
Bijlagen
Saxion-gebouw per direct dicht vanwege onveilige vloeren.jpg
Saxion-gebouw per direct dicht vanwege onveilige vloeren.jpg (118.73 KiB) 3913 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 16489
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

#406 Bericht door Arie » do apr 05, 2018 6:57 pm

Saxion verstevigt onveilige betonvloer na de zomer
Gepubliceerd: Woensdag 04 april 2018 13:26

Saxion verstevigt onveilige betonvloer na de zomer
Na een bouwkundige aanpassing neemt Hogeschool Saxion in het nieuwe schooljaar de locatie Hofstede Crull weer in gebruik. Het gebouw op de hoek van de Tromplaan is sinds 27 oktober gesloten wegens een mogelijk gevaarlijke betonvloer. Te verwachten is dat de school de bouwcombinatie Haafkes/Plegt-Vos aansprakelijk stelt voor de schade.

Nadat in Eindhoven een vloer van een parkeergarage in aanbouw instortte, zijn alle vergelijkbare vloeren in Nederland onderzocht. In Enschede voldeed de vloer van het gebouwdeel voor studenten van de Pabo Edith Stein niet aan de eisen van de overheid. Studenten en personeel werken en studeren sinds 27 oktober in andere gebouwen.

Extra staalconstructie
De oplossing is een extra staalconstructie, bestaande uit stalen balken onder de naden van de vloerplaten, ondersteund door kolommen. De krachten worden volgens de hogeschool zo van boven naar beneden afgedragen naar de bestaande fundering. 'Er is voor deze oplossing gekozen vanwege de noodzaak tot flexibel gebruik van het gebouw, de beoordelingstijd van de oplossing door de overheid, de esthetiek en de kosten.'

Werkzaamheden
De Gemeente Enschede beoordeelt op dit moment de constructie en het plan van de aannemer Haafkes/PlegtVos. Naar verwachting wordt eind mei gestart met de werkzaamheden. Medio juli zullen de werkzaamheden afgerond zijn en vanaf het nieuwe studiejaar kan het gebouwdeel weer gebruikt worden.
bron: http://enschede.1twente.nl/saxion-verst ... em?1075545
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 16489
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

#407 Bericht door Arie » do jul 26, 2018 11:21 am

Enschede wil af van 'onnodig' stoplicht voor ingang Saxion
Gepubliceerd: Woensdag 25 juli 2018

Enschede wil af van 'onnodig' stoplicht voor ingang Saxion
Het stoplicht voor de hoofdingang van hogeschool Saxion aan de De Ruyterlaan in Enschede staat binnenkort vaker uit.

Voor een betere doorstroming van het verkeer over de De Ruyterlaan en de Ripperdastraat, wil de gemeente eigenlijk af van het stoplicht voor de hoofdingang van het Saxion. Omwonenden hebben dat voorkomen.

'Niet noodzakelijk'
Overdag wordt het autoverkeer regelmatig opgehouden door het rode licht. Dat zorgt voor opstoppingen aan beide kanten en een verminderde doorstroming vanuit met name de Prinsessetunnel.

Het verkeerslicht is volgens de gemeente 'in de basis niet noodzakelijk om over te kunnen steken'. Vanuit de wijk zijn er echter zorgen over de consequenties als de lichten worden verwijderd.

Daarom blijft het verkeerslicht voorlopig staan, maar wordt deze buiten de spitsuren uitgeschakeld. Na een periode van gewenning wordt alsnog bekeken of het stoplicht verwijderd kan worden.
bron: http://enschede.1twente.nl/enschede-wil ... em?1092833
Bijlagen
Enschede wil af van 'onnodig' stoplicht voor ingang Saxion.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Twekkelerveld
Member
Member
Berichten: 1563
Lid geworden op: di nov 07, 2006 7:02 pm
Locatie: Enschede

Re: Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

#408 Bericht door Twekkelerveld » do jul 26, 2018 12:04 pm

Kan je mooi die loopbrug van het ziekenhuis voor gebruiken. :)

Rooy
Member
Member
Berichten: 166
Lid geworden op: ma nov 19, 2007 4:50 pm
Locatie: Enschede

Re: Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

#409 Bericht door Rooy » do jul 26, 2018 8:40 pm

Dan zal het verkeer tussen 8:15 en 8:30 weer muurvast zitten door overstekende studenten. Zodra er één auto stop komt de voetgangersstroom op gang of is de looproute van het station naar Saxion succesvol veranderd?

Gebruikersavatar
Vincent1971
Member
Member
Berichten: 1433
Lid geworden op: zo nov 07, 2004 6:38 pm
Locatie: Enschede

Re: Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

#410 Bericht door Vincent1971 » vr jul 27, 2018 3:41 pm

Loopbrug vanaf het station naar Saxion. Ben je in 1 klap van alle problemen af.
Een goed begin heeft geen einde

Twekkelerveld
Member
Member
Berichten: 1563
Lid geworden op: di nov 07, 2006 7:02 pm
Locatie: Enschede

Re: Binnensingelgebied > Uitbreiding Saxion

#411 Bericht door Twekkelerveld » vr jul 27, 2018 3:44 pm

Ja precies. Kan zo via de Parkweg.

Plaats reactie