Rene schreef:
Om grote omzetten te behalen is een consument nodig die ook flink de portemonnee trekt. Doet hij dat niet wordt de huur en concurrentie hoger en vertrekt de winkel of gaat zelfs failliet. (BCC, Siebel etc)
Grote omzetten zijn ook te behalen door VEEL consumenten die niet flink de portemonnee trekken, iets waar zo'n beetje alle winkels aan het van Heekplein op draaien. BCC is net zo'n keten als mediamarkt, en tevens niet failliet. De IT's daarentegen wel, maar dat is grote keten vs. grote keten, niks speciaalzaak. Daar hebben we de Hobo en Hemmers voor.
Sinds wanneer worden omgevingsfactoren niet meer meegeteld in de totaalprijs?
Omdat die keten geen enkele meerwaarde zijn voor straten als de haverstraatpassage, waar zich gespecialiseerde winkels bevinden.
Geef eens wat voorbeelden
geef eens poot.. waf waf
ik vind.. is heel subjectief, toelichten heb ik geen zin meer in.
Dat geeft dan ook precies de status van deze stad aan. Enschede is niet voor niets al een keer en bijna een tweede keer artikel 12 gemeente geweest.
Is het je nog nooit opgevallen dat er de laatste jaren wel erg veel stadsvilla's rond het centrum worden gebouwd waar eerst sociale woningen stonden?
Zou het misschien kunnen zijn dat de gemeente de komst van de beterverdienende burger naar Enschede erg stimuleert? En wat heb je daarvoor nodig? Faciliteiten die passen bij iemand met een dergelijke portemonnee.
Dat heeft niks met artikel 12 gemeente te maken, dat heeft met wanbeleid van de gemeente te maken.. Enschede was een arbeidersstad en dat laat zijn sporen na, men heeft hier gemiddeld gewoon wat minder te besteden, maar dat valt niet van het centrum af te lezen en dat vind ik al een hele prestatie. Als de vraag naar faciliteiten er is, ontstaan die vanzelf, dat heet marktwerking. De gemeente heeft dus blijkbaar nog niet genoeg villa's gevuld om hier 't Gooi van Oost-Nederland neer te zetten.
Kleinere winkels met gangbare kwaliteitskleding van locale ondernemers zijn er niet eens in het centrum. We hebben een Koelink (juwelier), Paping (leder), Alink (huishoudelijk), Jagers (gebak), Kikado (houten speelgoed) en nog enkele andere, maar geen kleding meer. De rest van de nieuwe kleine ondernemers verkopen slechts goedkope Chinese decoratieve frutsels en nepartikelen.
Nu vraag ik mij af welke kleding je bedoelt, welke merken doel je op en waar worden deze gemaakt? Op welke winkels doel je dan? Zou je misschien een voorbeeld kunnen geven van een winkel (liefst met website zodat ik kan gluren

) Want ik ben het zeker met je eens dat de kwaliteit van de meeste gangbare kleding niet hoog (lees: slecht) is.
Les 1 marketing: als de vraag er niet is ga je die creëeren.
Die vraag is in dit geval wel erg moeilijk te creëren, of jij moet als een bijenkoning voor nageslacht gaan zorgen. Oh, en voor banen en geld, dan zorgt de gemeente wel voor de villa's.