DBM schreef:Alexander bestaat al jaren, denk wel 40 jaar maar Alexander is al jaren geleden vertrokken.
Tegenwoordig zitten er een chinese familie op (met een aantrekkelijke dochter). Prima lui trouwens en de patat is goed.
DBM schreef:Alexander bestaat al jaren, denk wel 40 jaar maar Alexander is al jaren geleden vertrokken.
Tegenwoordig zitten er een chinese familie op (met een aantrekkelijke dochter). Prima lui trouwens en de patat is goed.
Alexander is goed.
Ik kwam er graag. Snack Twek is ook prima trouwens. En nog dichterbij ook. Voor mij nu dus.
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.
ENSCHEDE - Restaurant De Compagnie aan de Walstraat is met onmiddellijke ingang gesloten. Reden is dat Tobi Lochschmidt, de eigenaar van het Hollandse Eethuys, het financieel niet meer kon bolwerken. Een executoriale verkoop kon onlangs nog net worden afgewimpeld. De Compagnie heeft ruim vier jaar ‘gedraaid’.
Velen hebben met verbazing kennis genomen van de ondergang van het populaire restaurant. De eettoko had namelijk, zelfs door de week, veel gasten. Lochschmidt bevestigt dat ook, maar zijn kostenplaatje was te hoog. Slokken geld was hij kwijt aan onder meer personeel, onder meer twee koks, en de huisvesting. Het pand werd gehuurd van Centipede, de vastgoedtak van de Beiaard-groep. ‘Door de hoge kosten en ‘slechts’ 42 zitplaatsen was het eethuis niet rendabel te krijgen’, licht een aangeslagen Lochschmidt toe. ‘En zeker niet wanneer je er alleen voor staat. Misschien was het twee eigenaren wel gelukt. Met zeventig werkuren per week.’
Lochschmidt geeft toe dat Cook’s ook een rol bij de sluiting van de Compagnie heeft gespeeld. Lochschmidt zette het Australische restaurant aan de Bolwerkstraat, samen met een compagnon, in 2001 op. En verkocht het, mede omdat zijn compagnon plotseling afhaakte, weer in 2003.
Lochschmidt, die in het restaurant de bediening voor zijn rekening nam, zegt druk bezig te zijn met de financiële afwikkeling van De Compagnie. Hij wil in de horeca blijven werken, maar liever niet bij een collega in Enschede.
Door de plotselinge sluiting zal De Compagnie komend weekeind ook ontbreken op de negentiende editie van de Proefeet.
Heb er wel eens gegeten, vond het toen erg duur en de maaltijd niet erg goed. Ik heb van andere mensen voornamelijk lovende verhelen gehoord. Deze tent sluit overigens voornamelijk vanwege het financieele wanbeheer door de eigenaar. Ach, in de horeca wisselen namen elkaar ook zo snel af. Er zal wel weer een nieuw restaurantje in het pand komen.
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power
LOSSER - Elke veertien dagen rijdt een Amsterdamse kroegbaas even naar Losser om bij slagerij Hogebrink droge metworsten en Twentse bakleverworsten te halen. De bakworst is nu op de Nationale Slagersbeurs bekroond met goud.
Slager Edwin Stegge (36) laat het keuringsrapport zien. Vijf tienen prijken er op de lijst. Hoger kan niet. De Losserse bakleverworst is op 60 punten - van geur en smaak tot kleur en samenstelling - gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Dat een Twentse lekkernij het landelijk zo goed doet, vervult Stegge met trots. ‘We hebben meegedaan aan de keuring om te weten waar we met onze worst staan, maar vooral om te laten zien dat er nog ambachtelijke slagers zijn’, zegt Stegge, die in 1985 als leerlingslager bij Hogebrink in dienst kwam en in 1998 de zaak overnam.De bakleverworst wordt gemaakt volgens oud recept. Zoals ook de andere 60 soorten worst en vleeswaren uit deze slagerij. Een andere topper uit het assortiment is de droge metworst, die ook landelijke bekendheid geniet. De bakworst is volgens Stegge eigenlijk een simpel product. Maar wel heel bewerkelijk. Het geheim zit vooral in het gebruik van de goede kruiden. ‘En er moet goed wat lever in. Natuurlijk geen smaakversterkers en conserveringsmiddelen, die wel in de fabrieksproducten zit. Daar is het een puur economisch verhaal. Zo weinig mogelijk spullen gebruiken, die de worst duur maken. We laten onze eigen varkens slachten en hebben dus voldoende goede ingrediënten. Aan de kwaliteit moet je geen concessies doen,’ zegt Stegge. De koeien en varkens voor de slacht koopt hij bij boeren in de buurt. De slager gaat zelf kijken om te weten wat voor vlees hij in de kuip heeft.
Bron: http://www.tctubantia.nl
Ook al heeft het helemaal niets met Enschede te maken:
jammie jammie.
Koetshuis nog steeds in de top
ENSCHEDE - Restaurant Het Koetshuis Schuttersveld in Enschede is twee plekken gezakt naar een twintigste notering in de verkiezing van beste restaurant van Nederland door het blad Lekker. Rest + bron
Heeft hier wel eens iemand gegeten, of is dit net iets buiten 't budget van de forummer?
De ondernemers willen in hun nieuwe zaak, die plaats biedt aan ongeveer vijftig gasten, een huiskamersfeer creëren. De kaart moet dat uitstralen. ‘Dus geen gerechten met hoogdravende namen je je tong over breekt, maar herkenbaarheid’, licht Dekker toe. Vijftig gerechten worden er aangeboden.
Met het openen van De Ouwe Compagnie verwachten Dekker en zijn levenspartner Agadjanian een positieve bijdrage te kunnen leveren om de smalle horecastraat verder op te vijzelen.
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power
Ben benieuwd of het eten een beetje oke is. Zijn het Hindoestanen of Creolen? Ik ben een groot liefhebber van de Indiase keuken, dus ik duim voor de Hindoestanen. Zal er binnenkort eens langsgaan, kipkorma met een Parbo-biertje.
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power
koetshuis schijnt nogal voor ouderen leuk te zijn. Echt hippe restaurants heeft enschede nog niet helaas.. Als je lekker wilt eten en niet te duur kan je ook buiten enschede goed terecht, bv bistro de holterberg, een vermelding met een bib gourment en niet duur..
Ontbijtje op zondagmorgen bij sam sam is ook lekker met een paar tijdschriften erbij, net als de sate van grand cafe goed te eten is. Wat tegenviel, de planeet, erg duur voor vette diepvriesgroenten en droog vlees, service wel ok.
Ook lekker kan je eten bij la cuisine, hoewel de tafelsetting voor een tweetje een beetje vreemd kan zijn.
Toch kan duur eten wel wat waard zijn, bv een keer duurder ipv een aantal keer gewoon. Beleving, service en drankjes zijn net wat specialer.