
Horeca enschede.
Voor de een is genieten het eten van een bord patat met frikadellen (dubbele portie mayo??) en de ander geniet zeer van zaken als reebok, zeeduivel en zwezerik etc. Het belangrijkste is dat je geniet, van het eten en van je gezelschap.
De ideale zaak heeft dus, als je met kidz gaat eten, beide zaken op de kaart staan en een gezellig terras (met zon en schaduw) om het op te eten.
De ideale zaak heeft dus, als je met kidz gaat eten, beide zaken op de kaart staan en een gezellig terras (met zon en schaduw) om het op te eten.

Het is het eindpunt van de trein, bijna geen mens hoeft er te zijn, bijna geen hond gaat zover mee: Enschede
Graze-Inn onderin het Twentec is ook een prachtige aanwinst voor de stad .
Ziet er zeer goed en modern uit van binnen .
En het uizicht is straks ook prachtig ( vooral als de HTS toren er staat ) .
Ook hier is een terras voor de deur neergezet dus weer een pluspunt voor de sfeer in de stad .
De La place heeft overigens nu ook een groot buitenterras op het VHP !!
Ziet er zeer goed en modern uit van binnen .
En het uizicht is straks ook prachtig ( vooral als de HTS toren er staat ) .
Ook hier is een terras voor de deur neergezet dus weer een pluspunt voor de sfeer in de stad .
De La place heeft overigens nu ook een groot buitenterras op het VHP !!
Ik kan je zelfs zeggen als bekwaam bezoeker van de Enschedese binnenstad .
Dat het ene naar het andere leuke idee me voorbij komt als ik door de stad loop .
Terrassen worden met de week uitgebreid, restaurants die aanpassingen doen aan hun interieur .
Zoals een restaurant aan de Deurningerstraat dat zeer modern ingericht is, of restaurant de Tropen dat een buitenterras nu heeft en een extra verdieping voor gasten .
Al met al de stad bloeit !
Dat het ene naar het andere leuke idee me voorbij komt als ik door de stad loop .
Terrassen worden met de week uitgebreid, restaurants die aanpassingen doen aan hun interieur .
Zoals een restaurant aan de Deurningerstraat dat zeer modern ingericht is, of restaurant de Tropen dat een buitenterras nu heeft en een extra verdieping voor gasten .
Al met al de stad bloeit !
Laila wil in Markstraat blijvertje worden
Terwijl Laila het vlees afsnijdt, heeft Necati de zorg over de saladebar.
Foto: Reinier van Willigen
Eethuis Laila, genoemd naar eigenaresse Laila Dalarslan, heeft zich sinds kort gevestigd aan de Marktstraat 6, in hartje centrum dus. Een huurcontract van vijf jaar, met een optie van nog eens vijf jaar, is er afgesloten. Eerder zat in genoemd pand jarenlang shoarmazaak Tel Aviv. Maar de laatste tijd werd er nog sneller van eigenaar gewisseld dan het ambitieuze Ajax van trainer. Na de sluiting van Tel Aviv werd de zaak, steeds heel kort, door drie verschillende eigenaren gerund. Tot voor kort zat Broodje Bolleboos, van Frans Koolhoven/Dennis Kooy, in het lange, smalle pand. Maar het duo verkeek zich op de intensieve werkzaamheden en deed de zaak al na enkele weken weer van de hand om zich te concentreren op de 'natte' horeca.
Laila Dalarslan (32) runt de zaak met haar partner Necati Dilikisa (39). Volgens het duo, dat eerder eenzelfde soort zaak had in Almelo, is hun eethuis een gat in de markt. 'Döner, en dan echte goede Döner, is hier in het centrum nog nauwelijks te krijgen', licht Laila toe. Zij vindt het vreemd dat er rond de Oude Markt wel veel shoarmazaken zijn maar zaken gespecialiseerd in Döner (dunne lapjes vlees van schaap, rund of kip) niet. En dat terwijl Dönerzaken in Duitsland zelfs in bijna elke straat te vinden zijn. Laila is blij dat ze sinds kort een vergunning heeft tot half vijf 's nachts. Haar saladebar noemt ze het visitekaartje van de zaak. Ze benadrukt dat er alleen met verse produkten wordt gewerkt.
TCT
Half 5? Mhoa, is te doen.
Terwijl Laila het vlees afsnijdt, heeft Necati de zorg over de saladebar.
Foto: Reinier van Willigen
Eethuis Laila, genoemd naar eigenaresse Laila Dalarslan, heeft zich sinds kort gevestigd aan de Marktstraat 6, in hartje centrum dus. Een huurcontract van vijf jaar, met een optie van nog eens vijf jaar, is er afgesloten. Eerder zat in genoemd pand jarenlang shoarmazaak Tel Aviv. Maar de laatste tijd werd er nog sneller van eigenaar gewisseld dan het ambitieuze Ajax van trainer. Na de sluiting van Tel Aviv werd de zaak, steeds heel kort, door drie verschillende eigenaren gerund. Tot voor kort zat Broodje Bolleboos, van Frans Koolhoven/Dennis Kooy, in het lange, smalle pand. Maar het duo verkeek zich op de intensieve werkzaamheden en deed de zaak al na enkele weken weer van de hand om zich te concentreren op de 'natte' horeca.
Laila Dalarslan (32) runt de zaak met haar partner Necati Dilikisa (39). Volgens het duo, dat eerder eenzelfde soort zaak had in Almelo, is hun eethuis een gat in de markt. 'Döner, en dan echte goede Döner, is hier in het centrum nog nauwelijks te krijgen', licht Laila toe. Zij vindt het vreemd dat er rond de Oude Markt wel veel shoarmazaken zijn maar zaken gespecialiseerd in Döner (dunne lapjes vlees van schaap, rund of kip) niet. En dat terwijl Dönerzaken in Duitsland zelfs in bijna elke straat te vinden zijn. Laila is blij dat ze sinds kort een vergunning heeft tot half vijf 's nachts. Haar saladebar noemt ze het visitekaartje van de zaak. Ze benadrukt dat er alleen met verse produkten wordt gewerkt.
TCT
Half 5? Mhoa, is te doen.
Vooral die laatste zin: 'Ze benadrukt dat er alleen met verse produkten wordt gewerkt.' Alsof je gaat benadrukken dat je dat niet doet
onzinnige toevoeging mijns inziens
of heb je wel eens ergens zien staan dat ze uitsluitend werken met produkten die tegen de einde houdbaarheidsdatum aanzitten (behalve bij de voedselbank dan
)


