Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Straatnaambordjes

Over de rijke historie van de stad.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

Zoals ik in het topic Verdwenen straatnamen Enschede al had vermeld leek het mij een leuk idee om de straatnaambordjes In Enschede en de daarbij behorende dorpen Lonneker, Glanerbrug, Boekelo, Usselo, Twekkelo in beeld te brengen. Hierbij kan dan informatie over die straat worden bijgevoegd dmv advertententies, foto's, herinneringen, anekdotes enz.
Als eerste foto plaats ik hierbij een straatnaambordje van de Tusveldburg in de wijk Transburg.
Het straatnamenboekje van de Gemeente Enschede geeft hierover de volgende beschrijving:
Van de Kremersmaten in w.-, dan in z.-richting tot de Hoge Bothofstraat, met een zijtak in z.- en twee zijtakken in w.-richting.
Geschiedenis
Naar Johan Tusveld geboren 14 juli 1865 te Almelo, overleden 19 mei 1902 te Enschede, voortrekker uit de Twentse Textielarbeidersbeweging. Was in 1890 een der stakingsleiders en kort na de oprichting in 1891 redacteur van het blad "Recht door Zee" (10 november 1981). bron: http://straatnamen.enschede.nl/straten/01381/?char=T
Bijlagen
Tusveldburg straatnaambordje.JPG
Tusveldburg Transburg.jpg
Tusveldburg Transburg.jpg (65.42 KiB) 16210 keer bekeken
Tusveldburg.jpg
Tusveldburg.jpg (136.27 KiB) 16210 keer bekeken
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

Op de facebooksite van Oud Enschede heeft Gerrit Schorn een mooi verhaal geplaatst over Johan Tusveld, waarover hij het volgende heeft geschreven:

HOOG BEZOEK (slot)
Vorige week zondag konden we lezen hoe onze stad in 1895 werd aangekleed, opgefleurd en klaargestoomd voor de ontvangst van de hoogheden Emma en Wilhelmina.
Maar burgemeester van der Zee had een veel grotere zorg die hem vaak wakker hield. Dat was de veiligheid. Enschede was in die dagen een onrustige stad. Demonstraties en stakingen van ontevreden arbeiders en daaruit voortkomende relletjes en ongeregeldheden beheersten het nieuws. Dat was volgens de burgemeester en de fabrikanten de schuld van de socialisten die de goedwillende arbeiders opstookten tegen hun bazen, stadsbestuur en het vorstenhuis. Waarbij de heren voorbij gingen aan de werkelijke achtergronden zoals; de schrijnende armoede, woningnood en uitbuiting waaronder de arbeidersgezinnen leden… Of hij daarom ooit als burgemeester van Enschede werd benoemd, is niet bekend maar de onlusten en opstootjes waren een kolfje naar de hand van de burgemeester. Hier kwam zijn verleden als militaire houwdegen goed van pas en hij deinsde er dan ook niet voor terug om met getrokken sabel aan het hoofd van een groep agenten of marechaussees de straten of pleinen hardhandig schoon te vegen en de kroegen waar “de rooien” vergaderden met geweld te ontruimen. Zijn aartsvijand was de socialistische voorman Johan Tusveld, een slimme leider die zich buiten het straatoproer hield, niet inging op de provocaties van de burgemeester en zo uit het gevang bleef maar die wel opriep tot protest. De burgemeester vreesde terecht voor onlusten tijdens het koninklijk bezoek en voor een invasie van “rooien” van buiten de stad. De socialistische pers had door middel van vlugschriften en pamfletten de arbeiders al warm gemaakt.” Van het vorstenhuis en de regering was niets te verwachten.” ” Het dure geld voor het feest had beter gebruikt kunnen worden voor betere woningen.”
“Waar zij vorstelijk dineren, kan de arbeider creperen.”…..
De stemming was dan ook gespannen, maar van der Zee had zijn plannen gereed. Er werden zoveel mogelijk agenten en marechaussees uit de omliggende plaatsen en van nog verder opgetrommeld. Zij moesten de route bewaken. Zijn sterkste troef was echter de inzet van geheime agenten die zonder op te vallen en in burger tussen het publiek moesten gaan staan om waar iets dreigde mis te lopen door middel van een fluitje alarm te slaan waarop de achter de hand gehouden manschappen direct in konden grijpen.
Meer kon de burgervader niet doen…… Op hoop van zegen en God zegene de greep.
Eindelijk brak de grote dag aan. Op het station werden de hoogheden om half twaalf ontvangen met klokgebeier, het Wilhelmus en een bloempje van de dochters van de burgemeester en wethouder Blijdenstein. Van hier ging het onder escorte van een erewacht naar het Volkspark waar een zangkoor samengesteld uit schoolkinderen en begeleid door een muziekkorps ( zie foto) de majesteiten toezong. Vervolgens trok de stoet via de Parkweg, de Hengeloscheweg, de Marktstraat en de Langestraat naar het stadhuis waar na de gebruikelijke toespraken en andere plichtplegingen het noenmaal werd gebruikt. Tot zover ging alles goed. Het publiek was enthousiast en het Oranje boven klonk overal. Na de maaltijd volgde het meest risicovolle onderdeel van het bezoek, een rijtoer door de stad waarbij van der Zee het aangedurfde een deel van de Krim in de route op te nemen. Ook hier ging alles goed. De Oranjegezinde Krim was feestelijk versierd, er werden bloemen aangeboden en een meisjeskoor zong een prachtig lied.
De verantwoordelijken slaakten een zucht van verlichting.
……… Dan verlaat de stoet de Krim via de Diezerstraat en steekt de Beltstraat over naar de Koningstraat….Op het moment dat men daar het huis van Johan Tusveld passeert, opent de socialistenleider zijn voordeur en ontvouwt demonstratief een fel rode vlag met de tekst; “LEVE DE REPUBLIEK”. .. Of het de majesteiten is opgevallen, is niet bekend, maar van der Zee ziet het wel. Als door een adder gebeten springt hij uit zijn rijtuig en stormt woedend op Tusveld af, maar komt niet ver door de dichte haag toeschouwers. Dan beveelt hij luidkeels de twee agenten die hij uit voorzorg bij het huis van Tusveld heeft geposteerd de oproerkraaier te arresteren. De dienders die niets van Tusvelds actie hebben meegekregen omdat ze, ook nieuwsgierig naar jonge prinses, met hun rug naar het huis gekeerd stonden, snappen de bedoeling van hun baas pas als Tusveld allang weer is verdwenen. Getergd rent van der Zee zijn rijtuig na om woedend omkijkend de tocht te vervolgen……
Men bezocht zonder verdere incidenten na de Handelsschool nog de fabriek Schuttersveld en de Fabrieksschool waarna het koninklijke gezelschap om vier uur weer op de trein werd gezet.
Na het vertrek waren overal in de stad concerten te beluisteren er kon worden gedanst en werd er ter afsluiting een groots vuurwerk ontstoken……
Men kon tevreden zijn, buiten het voorval bij Tusveld was alles gladjes verlopen…..
Maar toch had het voor de burgemeester gevolgen. Al eerder waren er in de Tweede Kamer vragen gesteld over zijn eigengereide beslissingen en ruwe optreden tegen de arbeiders. De minister echter wimpelde de kritiek af en vond van der Zee in Enschede de juiste man op de juiste plaats. Maar achter de schermen werd er wel degelijk aan zijn vertrek gewerkt. Een jaar later moest hij wegens “gestoord zenuwgestel” zijn ambt neerleggen en afscheid nemen van de stad.
Rene
Member
Member
Berichten: 590
Lid geworden op: wo nov 11, 2009 1:02 pm

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Rene »

En dan krijgt Tusveld alleen nog maar een steegje naar hem genoemd?
Die man verdient een standbeeld :)

http://www.tubantia.nl/regio/enschede-e ... -1.2631505

https://socialhistory.org/bwsa/biografie/tusveld
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

Rene schreef: do feb 09, 2017 7:16 am En dan krijgt Tusveld alleen nog maar een steegje naar hem genoemd?
Die man verdient een standbeeld :)

http://www.tubantia.nl/regio/enschede-e ... -1.2631505

https://socialhistory.org/bwsa/biografie/tusveld
De grafsteen van Johan Tusveld op het Boerenkerkhof aan de Deurningerstraat.
Bijlagen
Deurningerstraat Boerenkerkhof grafsteen Johan Tusveld overleden 19-5-1902.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

Ik ben maar begonnen met het fotograferen van straatnaambordjes in mijn eigen omgeving, met als eerste de Adriaen van Ostadestraat. Het eerste dat me daarbij opvalt dat de naam op een van de borden fout is vermeld, n.l. als Adriaan van Ostadestraat.

Volgens het straatnamenboekje van de Gemeente Enschede is de naam Adriaen van Ostadestraat en deze loopt van de Zwering, hoek Ferdinand Bolstraat, eerst in z.-, daarna in z.o.- en vervolgens weer in z.-richting tot de Frans Halsstraat.
Geschiedenis
Naar Adriaen van Ostade, Ned. schilder, geboren 1610 te Haarlem, overleden 1684 aldaar. Is in de eerste plaats schilder van boerenstukken, doch heeft ook andere motieven (beroepen) geschilderd (12 juli 1954, gewijzigd 4 april 1955). Oorspronkelijk was de naam "Van Ostadestraat" vastgesteld. bron: http://straatnamen.enschede.nl/straten/00758/?char=A
Bijlagen
Adriaen van Ostadestraat straatnaambord.JPG
Adriaen van Ostadestraat straatnaambord..JPG
Adriaen van Ostadestraat 9-2-2017.JPG
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

Straatnaambord Jacob van Ruysdaelstraat.

De Jacob van Ruysdaelstraat loopt van de Zweringweg, westelijk van de Carel Fabritiusstraat, eerst in z.-, daarna in w.-richting tot de Adriaen van Ostadestraat.
Geschiedenis
Naar Jacob Isaacszoon Ruysdael, Ned. schilder, geboren 1628 of '29 te Haarlem, overleden 1682 aldaar. Hij was de voornaamste Ned. landschapsschilder uit de 17e eeuw en dankt deze reputatie aan de vaak karaktervolle composities van bosachtige landschappen, watervallen, ruïnes, rivier- en strandgezichten; hij was een meester in het weergeven van wolkencomposities (4 april 1955). bron: http://straatnamen.enschede.nl/straten/00857/?char=J
Bijlagen
Jacob van Ruysdaelstraat straatnaambord.JPG
Jacob van Ruysdaelstraat 10-2-2017.JPG
Jacob van Ruysdaelstraat 10-2-2017 (2).JPG
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

Straatnaambord Fre Cohenlaan.

De Fre Cohenlaan loopt van de Thérèse Schwartzelaan in n.o.-richting doodlopend met twee zijtakken in n.w.-richting tot de Marie de Roodelaan en een zijtak in z.w.-richting tot de Marie de Roodelaan en een zijtak in z.o.-richting tot de Zweringhoekweg. bron: http://straatnamen.enschede.nl/straten/01571/?char=F
Bijlagen
Fre Cohenlaan straatnaambord.JPG
Fre Cohenlaan 11-2-2017.JPG
Fre Cohenlaan.jpg
Fre Cohenlaan google maps.jpg
hans
Member
Member
Berichten: 2731
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Straatnaambordjes

Bericht door hans »

is dat een voet/fietspad ?
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

hans schreef: zo feb 12, 2017 1:57 pm is dat een voet/fietspad ?
Dat is een van de zijtakken zoals op het 2e kaartje is aangegeven.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

straatnaambord Dr. van der Zandestraat.

De Dr. van der Zandestraat loopt van de Haaksbergerstraat eerst n.w.-waarts, dan w.-waarts, daarna z.- tot de Min. Loudonlaan en vervolgens weer w.-waarts tot de S.L. Louwesstraat.
Geschiedenis
Naar Dr. Karel Hendrik Marinus van der Zande, geboren 9 februari 1864, onder andere inspecteur van het landbouwonderwijs van 1 april 1910 tot 28 februari 1929 (4 maart 1929 voormalig Lonneker, gewijzigd 29 mei 1936, 9 november 1953 en 12 juli 1954). De bij raadsbesluit van 4 maart 1929 van de voormalige gemeente Lonneker vastgestelde omschrijving, gewijzigd 29 mei 1936, luidende: "van de Haaksbergerstraat n.w.-waarts tot de Wethouder Nijhuisstraat" is door het besluit van 9 november 1953 vervallen. De daarna vastgestelde omschrijving luidde: "van de Haaksbergerstraat n.w.-waarts tot de Hennepstraat". bron: http://straatnamen.enschede.nl/straten/01176/?char=D
Bijlagen
Dr. van der Zandestraat straatnaambord.JPG
Dr. van der Zandestraat 10-2-2017.JPG
Dr. van der Zandestraat 1955 Nieuwbouw na de Tweede wereldoorlog.jpg
Dr. van der Zandestraat 1955 Nieuwbouw na de Tweede wereldoorlog.jpg (112.98 KiB) 16110 keer bekeken
Dr. van der Zandestraat 1955 Duplex Woningen gebouwd..jpg
Dr. van der Zandestraat 1955 Duplex Woningen gebouwd..jpg (140.23 KiB) 16110 keer bekeken
Dr. van der Zandestraat Zicht op eengezinswoningen, nieuwbouw.jpg
Hendrik
Member
Member
Berichten: 2290
Lid geworden op: di nov 28, 2006 7:20 pm

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Hendrik »

Zie dat de min Loudonlaan genoemd wordt bij het Stadsveld i.p.v. Het Zwik. Lijkt me niet goed. Een stevige vergissing van het gemeentearchief. Onze stadsfotograaf Arie weet vast van de hoed en de rand in heel Enschede.
Wat sas as dós was kaans.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

Ik kan voorlopig geen berichten plaatsen want mijn computer werkt niet meer en kan dus niet in mijn fotobestanden komen. Kan nog wel via mijn mobiele telefoon de geplaatste berichten lezen
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

Heeft iemand nog straatnaambordjes gefotografeerd? Ik probeer in de omgeving van het oude postkantoor en het casino een straatnaambordje te vinden van de Boulevard 1945, maar niet gevonden. Misschien verderop nog maar eens zoeken.
Ik ga maar eens verder met de bordjes die ik al eerder heb gefotografeerd. Vandaag de Gerard van Honthorststraat op het Stadsveld.

Deze straat loopt van de Meindert Hobbemastraat, noordelijk van de Zweringweg, in w.-richting tot de Ferdinand Bolstraat.
Geschiedenis
Naar Gerard van Honthorst, Ned. schilder, geboren 4 november 1590 te Utrecht, overleden 27 april 1656 aldaar. Schilderde portretten en genrestukken en was o.m. hofschilder van Frederik Hendrik en Willem II (12 november 1956). bron: http://straatnamen.enschede.nl/straten/01255/?char=G
Bijlagen
Gerard van Honthorststraat straatnaambordje.JPG
Gerard van Honthorststraat.JPG
Gerard van Honthorststraat achterkant school Juniorcollege ZweringJPG.jpg
Meindert Hobbemastraat hoek Gerard van Honthorststraat met gebouwen Juniorcollege Zwering en Bibliotheek Stadsveld.JPG
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

Hendrik schreef: do feb 16, 2017 10:04 am Zie dat de min Loudonlaan genoemd wordt bij het Stadsveld i.p.v. Het Zwik. Lijkt me niet goed. Een stevige vergissing van het gemeentearchief. Onze stadsfotograaf Arie weet vast van de hoed en de rand in heel Enschede.
Waar heb je dat gezien Hendrik? Ik heb het niet kunnen vinden. Het ligt inderdaad in Het Zwik. Het straatnamenboekje van het gemeentearchief vermeld hierover het volgende:
Toelichting
Ned. Staatsman 1866 - 1955.
Beschrijving
Van de Tubantiasingel ongeveer w.-waarts tot de Goolkatenweg.
Geschiedenis
Naar Jhr. Dr. John Loudon, Ned. diplomaat, geboren 18 oktober 1966 te Den Haag, overleden 11 november 1955 te Wassenaar. Was van 1890-1940 in diplomatieke dienst, met uitzondering van de periode 1913-1919, toen hij Minister van Buitenlandse Zaken was en er met Mr. P.W.A. Cort van der Linden - premier en Minister van Binnenlandse Zaken - in slaagde, voor ons land de neutraliteit in de 1e Wereldoorlog te handhaven. Was o.m. eerste gedelegeerde van Nederland bij de Assemblée van de Volkenbond en werd 1947 benoemd tot lid van de Raad van State (13 februari 1919 voormalig Enschede). zie: http://straatnamen.enschede.nl/straten/00628/?char=M
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

straatnaambord Raadhuisstraat.

De Raadhuisstraat loopt van de Langestraat-hoek Van Loenshof in z.o.-richting tot het Hendrik Jan van Heekplein.
Geschiedenis
Naar het tegenover het begin van deze straat gelegen raadhuis dat Naar een ontwerp van ir. G. Friedhoff werd gebouwd en op 5 augustus 1933 officieel werd geopend (12 juli 1954). Voor het gedeelte van deze straat, gelegen tussen de Langestraat en het Achter 't Hofje, was bij besluit van 27 april 1899 de naam "Knijphoeksteeg" vastgesteld. bron: http://straatnamen.enschede.nl/straten/00799/?char=R
Bijlagen
Raadhuisstraat straatnaambordje.JPG
Raadhuisstraat 16-2-2017.JPG
Raadhuisstraat 1980 Hoek met H.J. van Heekplein, Grote Kerk op de achtergrond.jpg
Raadhuisstraat richting Langestraat Grote Kerk, van Haren links.jpg
Raadhuisstraat gezien vanaf de Langestraat 1970. Woudstra.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

straatnaambord Jan Lievenstraat.

Jan Lievenstraat loopt van de S.L. Louwesstraat tegenover de Tuinbouwstraat in w.-richting tot de Carel Fabritiusstraat.
Geschiedenis
Naar Jan Lieven, Ned. schilder en etser, geboren 24 oktober 1607 te Leiden, overleden 4 juni 1674 te Amsterdam. Heeft als beroemdheid, wiens werk door samenwerking met Rembrandt sterke invloed van deze weerspiegelt, een trekkend leven geleid. Onder zijn werken te Amsterdam bevindt zich en jongensportret dat door Rembrandt is getoucheerd (4 april 1955). bron: http://straatnamen.enschede.nl/straten/01272/?char=J
Bijlagen
Jan Lievenstraat straatnaambord.JPG
Jan Lievenstraat gezien vanaf de S.L. Louwesstraat 16-2-2017.JPG
Jan Lievenstraat gezien vanaf Carel Fabritiusstraat 16-2-2017.JPG
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

straatnaambord Sientje van Houtenlaan.

Deze straat ligt in de wijk 't Zwering en loopt volgens Google maps van en naar de Margartehta Roosenboomlaan via de Fre Cohenlaan.
Bijlagen
Sientje van Holutenlaan straatnaambord.JPG
Sientje van Houtenlaan 26-2-2017.JPG
Sientje van Houtenlaan 26-2-2017 (2).JPG
Sientje van Houtenlaan Google maps.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

straatnaambord Frans Halsstraat.

De Frans Halsstraat loopt van de S.L. Louwesstraat, zuidelijk van de Paulus Potterstraat, eerst in w.-, dan in z.w.- en vervolgens weer in w.-richting tot de Adraen van Ostadestraat.
Geschiedenis
Naar Frans Hals, geboren circa 1580 te Antwerpen, overleden 26 augustus 1666 te Haarlem. Was begaafd portret-, corporatie- en genreschilder, wiens werken in bijna alle grote musea zijn te vinden (12 juli 1954). bron: http://straatnamen.enschede.nl/straten/00377/?char=F
Bijlagen
Frans Halsstraat straatnaambord.JPG
Frans Halsstraat vanaf S.L. Louwesstraat sneeuw 13-1-2017 (2).jpg
Frans Halsstraat 10-2-2017.JPG
Frans Halsstraat.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

Onlangs fotografeerde ik het straatnaambordje Ans van de Berglaan en korte tijd daarna werd het vervangen door een nieuwe straatnamenbord met de tekst Ans van den Berglaan.

Vreemd genoeg kan ik beide straatnamen niet terugvinden in het straatnamenoverzicht van de Gemeente Enschede.
Volgens Google maps is het Ans van de Berglaan en loopt van de Ferdinand Bolstraat naar de Margaretha Roosenboomlaan in de wijk 't Zwering.

Volgens Wikipedia is de juiste naam Ans van den Berg, een Nederlandse kunstschilder, die heeft geleefd van 18-2-1873 tot 6-10-1942. zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ans_van_d ... nstenares)
Bijlagen
Ans van de Berglaan straatnaambord.JPG
Ans van den Berglaan straatnaambord 1-3-2017.JPG
Ans van den Berglaan 9-2-2017.JPG
Ans van de Berglaan 2-8-2015 (2).JPG
Ans van de Berglaan Google maps.jpg
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 21387
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Straatnaambordjes

Bericht door Arie »

straatnaambord Adriaen Brouwerstraat.

De Adriaen Brouwerstraat loopt van de Elferinksweg, westelijk van de Pieter de Molijnstraat in z.w.-richting tot de Jan Vermeerstraat.
Geschiedenis
Naar Adriaen Brouwer, Vlaams schilder, geboren 1605 of 1606 te Oudenaarde, overleden 1638 te Antwerpen. Is vermaard geworden om zijn soms navrante kroegtaferelen en zijn landschappen (4 april 1955). bron: http://straatnamen.enschede.nl/straten/00151/?char=A
Bijlagen
Adriaen  Brouwerstraat straatnaambord.JPG
Adriaen Brouwerstraat vanaf Jan Vermeerstraat 13-2-2017.JPG
Plaats reactie