Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Roombeek: honderd jaar aan contrasten

Over de rijke historie van de stad.
Bericht
Auteur
AnneBerentsen
Member
Member
Berichten: 1
Lid geworden op: wo mei 27, 2015 2:55 pm

Roombeek: honderd jaar aan contrasten

#1 Bericht door AnneBerentsen » wo mei 27, 2015 3:22 pm

Om op de Twente Biënnale naast kunst ook geschiedenis en architectuur aan te bieden, ontwikkelde ik de afgelopen maand RoombeekEVOLUTIE. Dit is een historische wandeling door wijk aan de hand van een mobiele website die gevuld is met foto's van het Stadsarchief. Nou, gevuld... Het zijn tien foto's, maar dat kunnen er met jullie hulp meer worden!

Afbeelding

De projectomschrijving:
Sinds het ontstaan van de wijk heeft Roombeek veel meegemaakt: de intensieve textielindustrie, twee oorlogen en de verwoestende vuurwerkramp. Met de titel 'wederopbouwwijk' is het duidelijk dat Roombeek na elke tegenslag weer sterk terug komt, met grote contrasten tot gevolg. Ontdek al wandelend wat er veranderd is aan de hand van historische foto's.
Dit zijn slechts tien foto's uit de geschiedenis van Roombeek, maar samen kunnen we er een grotere collectie van maken. Heeft u mooie foto's van uw oude straat, de buurtkat die op de stoep ligt te slapen of een parkeerplaats vol antieke auto's? Voeg ze toe aan RoombeekEVOLUTIE!

Hoe kunt u bijdragen?
1. Maak met uw telefoon een foto van uw oude foto op de plek waar hij origineel is genomen. Is dat niet mogelijk, maak dan een foto van het oude plaatje en een foto van de huidige situatie.
2. Upload de foto op Instagram en tag daarin het account van RoombeekEVOLUTIE: http://instagram.com/roombeekevolutie. Heeft u geen Instagram-account, mail de foto's dan naar anne@planetart.nl.
3. Op 7 juni, de laatste dag van de Twente Biënnale, komt de verzameling foto's op deze pagina te staan. Houd uw ogen open en laat u verrassen!

Wat denken jullie?

De wandeling met de foto's is hier te vinden: http://roombeekevolutie.twentebiennale.nl

Plaats reactie