Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Vlees, eten en aanverwante zaken

Voor alle borrelpraat.

Gordon Ramsey?

Onbeschofte en arrogante smeerlap
7
50%
Van dat soort mensen moeten we er meer hebben
5
36%
Euh.. wie???
2
14%
 
Totaal aantal stemmen: 14

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 6593
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

Bericht door Robert » di okt 11, 2005 1:58 pm

Bakleverworst voor beginners

Afbeelding
1. Men snijdt de plakken op ca. 5 á 8 mm. dik en deponeert deze in een met margarine of boter verhitte pan.

Afbeelding
2. Ondertussen schenkt u zichzelf koemelk in, of bij gebrek hieraan, halfvolle verse melk.

Afbeelding
3. Na circa 2 á 3 minuten, afhankelijk van de sterkte van uw apperatuur, draait u de plakken bakleverworst om. U komt tot de conclusie dat het gas de volgende keer iets lager mag.

Afbeelding
4. Wat u overhoudt, plaatst u, met vershoudfolie, in een daarvoor bestemde ruimte. Een koelkast is ideaal.

Afbeelding
5. Na enkele minuten is het smullen geblazen en blijkt het een verradelijk product te zijn om te snijden.

Eet smakelijk!
Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 5815
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door Errik » di okt 11, 2005 2:29 pm

Lekker!
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Acidor
Member
Member
Berichten: 953
Lid geworden op: vr mar 04, 2005 11:05 am
Locatie: Oldnzel

Bericht door Acidor » di okt 11, 2005 2:41 pm

Het water loopt me in de mond
goad goan

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 6427
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

Bericht door Winus » di okt 11, 2005 4:00 pm

Mij niet.
de kloomp'maj anhoalen

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 5815
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door Errik » di okt 11, 2005 4:04 pm

Niks mis met lever, toch?
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 6593
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

Bericht door Robert » di okt 11, 2005 4:28 pm

Nou, als je gewoon (varkens)lever kookt in een pannetje en dan laat afkoelen, in de koelkast en aan plakjes snijdt (voor op 't brood) vind ik 't niet echt denderend. Oma is er echter gek op.
Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 5815
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door Errik » di okt 11, 2005 4:34 pm

Ik bedoelde eigenlijk ook specifiek de 'baklèèwer'
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Perceptor
Member
Member
Berichten: 1145
Lid geworden op: do okt 07, 2004 1:09 pm
Locatie: Enschede

Bericht door Perceptor » di okt 11, 2005 7:10 pm

Lekker!!!

Ik ga zaterdag op de markt maar eens rondkijken of ze daar goeie worst hebben.

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 5815
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door Errik » di okt 11, 2005 7:12 pm

Het is een echte ouderwetse worstenkraam, helemaal afgeladen met tientallen soorten harde worst. Meestal staat 'ie aan het hoofdpad, ter hoogte van Siebel ongeveer.
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Fir
Member
Member
Berichten: 1284
Lid geworden op: do jul 01, 2004 9:52 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Bericht door Fir » ma okt 31, 2005 8:10 am

Gatver, lever...
It's Ok love

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 5815
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door Errik » ma okt 31, 2005 7:52 pm

Smaken verschillen...
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Vincent1971
Member
Member
Berichten: 4447
Lid geworden op: zo nov 07, 2004 6:38 pm
Locatie: Enschede

Bericht door Vincent1971 » ma okt 31, 2005 11:06 pm

Waar is die stapel gebleven Robert uit die laatste foto ?
Een goed begin heeft geen einde

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 6593
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

Bericht door Robert » di nov 01, 2005 7:40 am

@Vincent. Heel dicht bij mij.
Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 5815
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door Errik » di nov 01, 2005 9:45 am

Die drijft nu in geheel andere vorm in de Regge.  :D
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 6593
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

Bericht door Robert » di nov 01, 2005 9:51 am

:lol: Ook wij hebben riolering.
Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 5815
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door Errik » di nov 01, 2005 10:40 am

Die alles rechtstreeks naar Rijssen afvoert, waar het na zuivering op de Regge wordt geloosd...
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Vincent1971
Member
Member
Berichten: 4447
Lid geworden op: zo nov 07, 2004 6:38 pm
Locatie: Enschede

Bericht door Vincent1971 » di nov 01, 2005 10:40 am

Goh niet in een bepaalde vorm ergens diep in de grond in de tuin ;) ?
Een goed begin heeft geen einde

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 5815
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door Errik » di nov 01, 2005 11:10 am

Septic?
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 6593
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

Bericht door Robert » do nov 17, 2005 10:47 pm

Drukke slachtvisite vol nostalgie

Vetprijzen, hoofdkaas en bloedballen. Het zijn woorden uit het verleden. Een vér verleden zelfs, voor jeugdige bezoekers van de slachtvisite op boerderij Zorgvliet. Het heeft alles te maken met de oude traditie van het zelf slachten.

HOLTEN - Het is druk in het achterhuis, waar zich tegen de honderd bezoekers melden. Gerrie Marsman en haar buurvrouwen zijn druk in de weer. Ze draaien nog maar weer ’ns een worst, zodat de bezoekers kunnen zien hoe dat vroeger in z’n werk ging. Buiten, bij het grasdakhuis van Aloys Meulenbroek, hangt aan een ladder wat er rest van het door de Saasveldse slager Lotgerink Bruinenberg geleverde varken. ‘Je was vroeger drie dagen druk met het slachten van een varken, met een koe zelfs wel een week’, vertelt gastvrouw Gerrie van Brooks, evenals haar buurvrouwen toepasselijk in klederdracht.

De tafels staan vol met allerlei etenswaren, vers van het varken: hoofdkaas (worst van gemalen hersenen), bloedballen (bloed gemengd met roggemeel), gebakken spekjes, baklever en ga zo maar door.

‘Vroeger gebruikten we bijna alles van het dier, tot de darmen aan toe, voor de worst en om foekepotten van te maken’, vertelt Gerrie Marsman. Ze groeide op het Erve Brooks op, waar ze vertrouwd raakte met het slachtritueel. Nostalgisch, realiseert ze zich. Al smaken haar de producten van vroeger nog altijd prima, thuis komt er tegenwoordig ook veel ‘buitenlands’ op tafel. ‘Zoals bij iedereen, hè. We zeggen ook altijd dat de echte smaak van dingen verloren is gegaan in de massaproductie. Ja, vroeger had een varken een speklaag van wel twaalf, dertien centimeter dik. Dat kom je nu niet meer tegen.’
TCTubantia

Hoofdkaas, whoa.  8)
Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n

Gebruikersavatar
Judje-1986
Member
Member
Berichten: 1816
Lid geworden op: wo jul 13, 2005 8:37 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Bericht door Judje-1986 » vr nov 18, 2005 10:16 am

Morgen is dat ook allemaal te zien in Noordijk ;)
Ik kleur de stad nu ook ;)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten