Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Festivals, evenementen en beurzen

Voor alle borrelpraat.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 18690
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Festivals, evenementen en beurzen

#181 Bericht door Arie » do sep 22, 2022 5:28 pm

Oktoberfest in Enschede: op deze datum verandert het Van Heekplein in een biergarten

Ganz toll! Op zondag 25 september verandert het Van Heekplein in een heuse biergarten. Met biertafels, een lekker biertje, Duitse curryworst en natuurlijk heerlijke meezing-schlagers. Stadsharmonie Enschede en Dweilorkest de Braandheultjes zijn verantwoordelijk voor die schlagermuziek. Tussen de orkesten door zorgt dj Rob Toonen voor Duitse deuntjes. Inhaken en meedeinen maar! Het feest vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken.

Het oktoberfeest in Enschede is een onderdeel van Die Tolle Woche. Als meest Duitse stad van Nederland organiseert Enschede jaarlijks deze feestweek. Onder het motto ‘Das Schöne passiert wenn Man Grenzen passiert’ komen Nederland en Duitsland samen. Die Tolle Woche is dit jaar van 1 tot en met 9 oktober, maar sommige activiteiten – waaronder oktoberfest – vinden voorafgaand aan de week plaats.

Meer activiteiten
Wat er verder op het programma staat? Een oktoberfestavond bij cáfe Stonewall met optredens van dragqueens, bijvoorbeeld. Liever iets sportiefs? Doe dan mee aan een grensoverschrijdende fietstocht van 68 kilometer door Nederland, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. Ook leuk: een voetbaltoernooi tussen Nederlanders en Duitsers waar jij en je kind aan mee kunnen doen. Alle activiteiten vind je op de website van Die Tolle Woche. bron: https://indebuurt.nl/enschede/doen/okto ... en~189055/
Bijlagen
Van Heekplein Tolle-Woche-Oktoberfest.jpg

Plaats reactie