Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Uitgaan & bier

Voor alle borrelpraat.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 11226
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Uitgaan & bier

Bericht door Arie » vr aug 11, 2017 3:16 pm

Horeca in Enschedese winkels, 'dit is de toekomst'

Gepubliceerd op: 11/08/2017

Horeca in Enschedese winkels, 'dit is de toekomst'
Ondergeschikte horeca. Die trend is in het stadscentrum niet meer te stoppen. Een wijntje bij de kledingzaak, een kop koffie in de bieb. Horeca in winkels komt steeds vaker voor, maar niet iedereen is daar even blij mee.

Winkelen draait tegenwoordig veel meer om de beleving; de binnenstad is als een pretpark. In de volgens pessimisten kansloze strijd tegen de onlineverkopers grijpen eigenaren van fysieke winkels elke mogelijkheid aan om het winkelend publiek te paaien.

Ondergeschikte horeca
Ondergeschikte horeca, heet deze mengvorm van detailhandel en horeca. Het past in de grootstedelijke uitstraling die het gemeentebestuur zo graag wil zien. In het centrum zijn volgens het bestemmingsplan de functies wonen, horeca, detailhandel, cultuur en ontspanning, publieksdienstverlening en ambachtelijke bedrijvigheid toegestaan. Wisseling van functies is mogelijk, zonder langdurige procedures of een omgevingsvergunning.

Meer bezoekers
Het doel is dat meer bezoekers naar het centrum komen, dat ze daar langer vertoeven, en zo zorgen voor meer omzet in horecagelegenheden, winkels en culturele voorzieningen. 'We willen ruimte bieden aan vernieuwende initiatieven van bewoners, studenten, bedrijven, instellingen en winkeliers', stellen B en W. Daar past de combinatie van kleinschalige horeca in winkels ook in, zij het dat de horeca 'ondergeschikt' moet zijn aan de hoofdfunctie. Zo mag de ondergeschikte horeca geen eigen toegang hebben, en mag de omvang van het voor publiek toegankelijke deel van de hoofdfunctie maximaal 40 procent zijn.


Toekomst
"Dit is de toekomst. We hebben te maken met een nieuwe generatie ondernemers. Het nieuwe, gewijzigde bestemmingsplan is een compromis waar alle partijen mee uit de voeten kunnen. Eenvoudiger en flexibeler", aldus Eelco Eerenberg, stadsdeelwethouder Centrum. Hij wijst erop dat ondernemers kunnen bellen, wanneer ze zien dat collega's zich niet aan de regels houden. "In dat geval sturen wij onze controleurs erop af en treden we handhavend op. Ze krijgen dan eerst een aanschrijving en als het nodig is een dwangsom opgelegd", aldus Eerenberg.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Lars Smook
bron: http://www.tvenschedefm.nl/horeca-in-en ... tem?986058
Bijlagen
Horeca in Enschedese winkels, 'dit is de toekomst'.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 11226
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Uitgaan & bier

Bericht door Arie » vr jan 12, 2018 1:31 pm

Eanske Bier komt straks echt uit Enschede
Gepubliceerd op: 12/01/2018

Eanske Bier komt straks echt uit Enschede
Brouwerij Eanske krijgt komende zomer een eigen volwaardige en ambachtelijke bierbrouwerij in Enschede. Het Enschedese bier wordt inmiddels al vier jaar gebrouwen, maar dit gebeurt in andere brouwerijen buiten de stad. Initiatiefnemer Oscar Moerman gaat zich vestigen in de Portiersloge naast de Twentse Foodhall in Enschede.

De Enschedese brouwers verkopen inmiddels 6 zelfgebrouwen biertjes in Enschede, Twente en daarbuiten. "In de afgelopen jaren zijn er een aantal mooie bieren gebrouwen die gezamenlijk het verhaal van Enschede vertellen", aldus eigenaar Oscar Moerman. "Nu krijg ik de mogelijkheid om met een investeerder een brouwerij in Enschede neer te zetten."

Portiersloge
In de Portiersloge moet een volwaardige brouwerij komen met een duizend liter-installatie, met een totale capaciteit van 1500 hectoliter per jaar. Ook komt er een afvulmachine, waardoor de productie van begint tot eind in eigen brouwerij gebeurt. De brouwerij is in augustus of september dit jaar gereed voor gebruik.

Moerman heeft de financiering nog niet rond en schakelt de Enschedese bierliefhebbers in voor de laatste euro's. Investeren kan via crowdfunding.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Charel van Tendeloo
bron: http://www.tvenschedefm.nl/eanske-bier- ... em?1060813
Bijlagen
Eanske Bier komt straks echt uit Enschede.jpg
Eanske Bier komt straks echt uit Enschede.jpg (111.1 KiB) 48 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast