Pagina 1 van 1

Inval Oekraïne.

Geplaatst: zo feb 27, 2022 1:51 pm
door enschedeinansichten
Bleker heeft het niet goed begrepen.
Willen is kunnen !!!

"Het voelt ongemakkelijk
Stoppen met Gazprom heeft dus niet van doen met de invasie in de Oekraïne, maar zet daar nu wel extra druk op. Burgemeester Roelof Bleker van Enschede: "Het voelt in deze omstandigheid inderdaad ongemakkelijk om Russisch gas te gebruiken. Wat mijn betreft stoppen we daar direct mee. Maar tussen willen en ook kunnen zit vaak verschil. Dat moeten we onderzoeken en daar gaan we maandag meteen mee beginnen.”

Ze willen overstappen naar de Warmte die opgewekt wordt door het verbranden van biomassa bij Twence.
Wat heeft met gas te maken ?

Ik heb nooit om gas uit Rusland gevraagd en ik denk dat de meerderheid van Enschede / Nederland dat niet wil. Maar ja ons wordt niets gevraagd. Gaat net zo als groene stroom, komt allemaal uit hetzelfde stopcontact.

Er wordt op dit forum alleen gemeentepolitiek bedreven maar ik maak hier een uitzondering. Dit gaat alles te boven.
vlag.jpg
vlag.jpg (6.03 KiB) 2735 keer bekeken

Re: Inval Oekraïne.

Geplaatst: zo feb 27, 2022 3:33 pm
door hans
de kachel lager .
in ukraine worden de mensen door dom gehouden russische legereenheden over de kling gejaagd en in brabant maakt men zich zorgen om de eventuele verminderde verkrijgbaarheid van het bier tijdens de carnaval.
prioriteiten...

Re: Inval Oekraïne.

Geplaatst: zo feb 27, 2022 4:05 pm
door Hendrik
Stoppen met Gazprom heeft zo iets als: ik wil "andere" lucht inademen. Hoe je het ook wendt of keert, we kunnen niet zonder Russisch gas. Elke gasleverancier betrekt zijn product van Gazprom. Het alternatief is om in Groningen de gaspijp weer helemaal open te draaien.

Re: Inval Oekraïne.

Geplaatst: zo feb 27, 2022 5:04 pm
door hans
dat is niet correct , een groot deel komt uit noorwegen en ook uit GB er komt ook vloeibaar gemaakt gas via rotterdam uit het midden oosten.
het westland is al volop bezig met de transitie naar led verlichting en aardwarmte voor de kassen , en ook andere grootverbruikers kunnen evt van het gas af.
we kunnen met veel minder energie toe , trek maar een vest aan en draai de thermostaat lager.
we kunnen prima zonder russisch gas , we moeten het enkel willen.

Re: Inval Oekraïne.

Geplaatst: zo feb 27, 2022 7:57 pm
door enschedeinansichten
Dat bedoel ik, willen is kunnen. Je moet de offers willen brengen of niet.

Re: Inval Oekraïne.

Geplaatst: zo feb 27, 2022 8:25 pm
door Peter.h
Er komt maar 15 procent gas uit Rusland naar Nederland.

Re: Inval Oekraïne.

Geplaatst: ma feb 28, 2022 9:25 am
door Hendrik
Laat er geen misverstand over bestaan: ook ik wil zo snel mogelijk van gazprom gas af; maar de realiteit is dat het niet van de ene dag op de andere gaat. Maar als de bereidheid en de snelheid van nu van de Europese regeringen zo blijft als de afgelopen dagen kan er veel in korte tijd! Va het gas af was tot nu voor ons even een ver van ons bed show. Nu ga ik mij oriënteren op een warmtepomp ketel en nog een stuk of wat zonnepanelen erbij. Putin wil verdeeldheid zaaien in Europa, hij bereikt het tegenovergestelde.