Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

VVV regelt 'Bezoek op verzoek' in Twente

Nieuwsberichten uit de stad.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 6427
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

VVV regelt ‘Bezoek op verzoek’ in Twente

Bericht door Winus » di jul 06, 2004 2:34 pm

Bron: TC Tubantia

Speciale rondleidingen
VVV regelt ‘Bezoek op verzoek’ in Twente
Wel eens een watertoren beklommen? Nieuwsgierig naar de bloeiende villatuin, het interieur van dat monumentale pand of naar wat zich achter die hoge muuur bevindt? De VVV Zuid Twente begint maandag het project Bezoek op Verzoek.

Burgers, recreanten en toeristen in het ‘verspreidingsgebied’ van de VVV Zuid Twente (Enschede, Boekelo en Haaksbergen) kunnen vanaf maandag hun stille wensen op een formulier aangeven. ‘Binnen de fatsoensnormen mag alles worden gevraagd’, meldt VVV-directeur Lianne Niemeijer.

Zij denkt dat er nog tal van plekken, gebouwen, tuinen en instellingen zijn, waar veel mensen meer over willen weten en als het even kan ook een kijkje willen nemen. ‘Zelf reed ik laatst langs een watertoren. Die zou ik best eens van binnen willen zien, dacht ik.’ Een nieuw idee was geboren: Bezoek op verzoek, luidt de werktitel.

‘Het verzoek kan van alles zijn’, benadrukt Niemeijer. ‘We nemen alle verzoeken in behandeling en toetsen de aanvragen zo snel mogelijk op hun haalbaarheid. Als het even kan nog dezelfde dag. De indiener van het verzoek krijgt dan meteen bericht.’ In sommige gevallen zal het volgens de VVV-directeur om bestaande gebouwen of voorzieningen gaan, die even niet toegankelijk zijn. In die gevallen krijgt de aanvrager de gewenste informatie, inclusief openingsuren. Anders wordt het als iemand een niet alledaags verzoek indient. Bijvoorbeeld om een karakteristiek huis te bezichtigen, een heel bijzondere tuin van een particulier of misschien om een kijkje te nemen achter de schermen van een bepaalde instantie. De VVV zal in elk geval haar uiterste best doen, deuren te openen die normaal gesproken voor het publiek gesloten blijven. ‘In overleg met de betreffende eigenaar. We geven natuurlijk geen garantie dat het lukt, maar we zullen het zeker proberen’, belooft Niemeijer.

De aanmeldingsformulieren voor het project Bezoek op verzoek zijn verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in Enschede, Haaksbergen en Boekelo. Daarnaast worden de formulieren bij onder meer de campings in de omgeving op de balie gelegd.

Het project past in het voornemen van de VVV om elk kwartaal iets bijzonders dan wel ludieks te doen. Het mes snijdt wat Niemeijer betreft aan twee kanten. ‘Het is voor ons ook een manier om er achter te komen wat het publiek wil. We kunnen zo onze activiteiten nog beter afstemmen op de toerist. Als het nu niet lukt, misschien volgend jaar wel. Komen die toeristen ook nog een keer terug.’

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mooi man, meteen een verzoekje voor de watertoren indienen. :banaan:
de kloomp'maj anhoalen

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 6593
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

Bericht door Robert » wo jul 07, 2004 12:54 am

Ok, dan ga ik voor Zonnebeek voor een eventuele volgende forum-meeting? :D
Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13247
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: VVV regelt 'Bezoek op verzoek' in Twente

Bericht door Arie » za jul 01, 2017 12:51 pm

Inventaris van gesloten Tourist Info verhuist naar UT

Gepubliceerd op: 01/07/2017

Inventaris van gesloten Tourist Info verhuist naar UT
Zaterdag is de laatste dag dat de Tourist Info Shop aan het Stationsplein is geopend. De city marketeers van Enschede Promotie blijven op de verdieping werken, maar na twaalf jaar gaat de winkel op de begane grond voorgoed op slot.

De VVV Enschede vormt in 2004 samen met de vestigingen in Haaksbergen en Boekelo de VVV Twente Zuid. Een jaar later verhuist de VVV van de Oude Markt naar het Stationsplein, waar ze samengaat met het Enschede UIT Bureau. De ANWB doet ook nog mee. Het is het startsein voor een nieuw Platform voor Stads- en Streekmarketing. In mei 2008 gaat de VVV Haaksbergen weer zelfstandig verder.

Nieuwe naam
In Enschede worden de krachten gebundeld onder de nieuwe naam Enschede Promotie. Drie jaar later volgt een ingrijpende verbouwing van het onderkomen van de informatiewinkel die tevens verkooppunt wordt van Grolsch-producten en FC Twente-spullen. Alles wat na vandaag nog in de rekken staat, gaat terug naar de leveranciers.

De complete winkelinventaris is verkocht aan de Universiteit Twente, waar de mensen van de Student Union van plan zijn een UT-winkeltje te gaan runnen. De lege winkel aan het Stationsplein gaat naar verwachting plek bieden aan een makelaarskantoor of uitzendbureau.
bron: http://www.tvenschedefm.nl/inventaris-v ... tem?974780
Bijlagen
Inventaris van gesloten Tourist Info verhuist naar UT.jpeg
Inventaris van gesloten Tourist Info verhuist naar UT.jpeg (123.75 KiB) 667 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13247
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

toeristen beoordelen binnenstad Enschede

Bericht door Arie » do dec 14, 2017 1:27 pm

'Professionele toeristen' beoordelen binnenstad Enschede

Gepubliceerd op: 14/12/2017

'Professionele toeristen' beoordelen binnenstad Enschede
De Euregio wil toeristische organisaties uit de grensregio bij elkaar brengen, zodat ze elkaar ontmoeten, ervaringen delen en van elkaar leren. Met dat doel heeft het grensoverschrijdende samenwerkingsverband een Nederlands-Duits citymarketingnetwerk opgezet. De aftrap was deze week bij Enschede Promotie.

Een groep van zo'n twintig Nederlandse en Duitse gasten namen een kijkje achter de schermen van de toeristische organisatie. Daarna bezochten ze de binnenstad en vulden ze een enquête in over hun bevindingen. "Ze keken met de ogen van een bezoeker, maar wel met een professionele blik", zegt Marieke ter Brugge, directeur van Enschede Promotie.

Verrast
De citymarketeers beoordeelden onder meer het winkelaanbod, de toegankelijkheid van de stad en de informatievoorziening. Voorafgaand aan hun bezoek keken ze naar de websites uitinenschede.nl, stadtenschede.de en naar de manier waarop Enschede zich presenteert op social media.

"De stad scoorde goed op beleving en sfeer", zegt Irene van Benthem van Enschede Promotie. "De collega's waren positief verrast over de aankleding van het centrum tijdens Winter Wonderland. Ook het grote en gevarieerde winkel- en horeca-aanbod viel op." De gasten gaven ook tips. Van Benthem: "De bewegwijzering van de parkeergarage naar het centrum is niet duidelijk. Ook misten ze meertalige informatiebordjes op monumentale gebouwen."

Münster
De volgende bijeenkomst van het citymarketingnetwerk staat gepland voor het voorjaar. Dan is Münster de gastheer. Andere initiatieven zijn mysteryguests uit het buurland en een-op-eensamenwerking tussen een Duitse en een Nederlandse stad. Voor de projecten is subsidie beschikbaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Enschede Promotie
bron: http://www.tvenschedefm.nl/-professione ... em?1054536
Bijlagen
'Professionele toeristen' beoordelen binnenstad Enschede.JPG
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast