Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Kantorenmarkt zit weer in de lift .

Nieuwsberichten uit de stad.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 14613
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Kantorenmarkt zit weer in de lift .

#41 Bericht door Arie » ma jul 17, 2017 3:14 pm

Kantoorruimte in Enschede gaan als warme broodjes

Gepubliceerd op: 17/07/2017

Kantoorruimte in Enschede gaan als warme broodjes
In Enschede is het afgelopen half jaar 12 keer zoveel vierkante meter kantoorruimte in gebruik genomen dan in Hengelo en Almelo. De 'kantooropname' in zowel Almelo en Hengelo bedroeg in de eerste zes maanden van 2017 ongeveer 1.000 vierkante meter. In Enschede was dat bijna 12.000 vierkante meter.

Landelijke trend
Dat blijkt uit een landelijk rapport van Cushman & Wakefield. De vastgoedonderneming, die ook een vestiging heeft aan de Zuiderval in onze stad, geeft als verklaring voor de grote populariteit van Enschede voor het bedrijfsleven: "Al langere tijd is deze concentratie van kantoorwerkgelegenheid in de regio zichtbaar. Dit komt overeen met een landelijk zichtbare trend, waarbij bedrijven zich bij voorkeur vestigen in de grotere steden met een gemengde woon- en werkomgeving in een levendige stedelijke omgeving en waar wonen, werken, winkelen en recreëren elkaar versterken."

Stijging
Het aantal transacties op de kantorenmarkt in heel Twente is in de onderzoeksperiode gestegen met 177 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het leeuwendeel daarvan komt dus voor rekening van Enschede.

Hengelo
Het kantorenaanbod bedraagt momenteel 174.000 vierkante meter. Hiermee is nog steeds sprake van zeer ruime marktomstandigheden. Wel zijn er grote regionale verschillen. De kantorenleegstand in Enschede en Almelo beweegt zich rondom het landelijke gemiddelde met respectievelijk 13,8 en 14,5 procent. Het aanbod van Twentse kantoorruimte is vooral te vinden in Hengelo: circa 26,2 procent. Hengelo behoort daarmee tot de hoogste van Nederland.
bron: http://www.tvenschedefm.nl/kantoorruimt ... tem?983145
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie