Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Enschede zoekt topstrategen

Nieuwsberichten uit de stad.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
INVISIBLE

Enschede zoekt topstrategen

#1 Bericht door INVISIBLE » ma jan 09, 2006 12:56 pm

Zag dit toevallig staan op de site van Enschede .
En eigenlijk vind ik dat dit een roeping is voor ons leden van het forum om 1 van die 5 te kunnen zijn of worden :) .


Die van de afdeling luchthaven zou ik wel graag tot mijn beschikking zien komen .
Maar ook op andere vlakken zou ik wel info willen ruilen .

5 topstrategen voor Enschede

woensdag 28-12-2005
5 topstrategen voor Enschede

Frans van Vught, lid van het Innovatieplatform van premier Balkenende en adviseur van José Manuel Barroso en voormalig rector magnificus van de Universiteit Twente, speurt op dit moment naar 5 topstrategen voor de stad Enschede.

Als boegbeeld voor de ondernemende Universiteit en mede-initiator van Kennispark Twente en diverse samenwerkingen op het gebied van research & development en zorgtechnologie, geniet Van Vught de status van Mr. Innovation. Met name op het snijvlak kennis, ondernemerschap en innovatie. Een speelveld waarin partnerschappen met de lokale overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen van cruciaal belang zijn. In Twente zijn op dit vlak een aantal bijzondere projecten en initiatieven tot stand gebracht. De ambitie deze krachtige impulsen door te zetten leeft onverminderd voort. Frans van Vught daarvoor op zoek naar vijf topstrategen voor Enschede.

Stad met Ambitie
De topstrategen gaan aan de slag met innovatiethema's als het Twentse Kennispark, uitdagingen op het gebied van innovatiebeleid, de ontwikkeling van de luchthaven, maatschappelijke uitdagingen, zoals het stimuleren van de lokale banenmotor en het voorkomen van sociale uitsluiting. Zo maar een greep uit externe ontwikkelingen die vragen om een adequaat antwoord van de gemeente. Enschede heeft de ambitie de stad in elk opzicht aantrekkelijker te maken. Dat vraagt natuurlijk om vaardige handen en slimme hoofden die uitvoering geven aan allerlei activiteiten en plannen om die ambitie waar te maken. Ervaren toppers, behorend tot besten in hun vakgebied, die de stad tenminste een paar jaar assisteren.Mensen die de ontwikkelingen en de ambities en hun onderlinge samenhang weten te vertalen, enerzijds in een heldere visie en anderzijds in krachtige uitvoering. Samen met onze partners in de stad.

Onorthodox
Van Vught is op verzoek van Peter den Oudsten, burgemeester van de gemeente Enschede, op zoek naar topstrategen die een wezenlijke bijdrage aan de stad kunnen leveren. De gemeente weigert zich neer te leggen bij, wat sommigen als een gegeven ervaren, dat dergelijke mensen, topstrategen, niet te vinden zijn dan wel niet te interesseren zijn voor de publieke zaak. Traditionele wervingsuitingen en procedures werken hiervoor niet goed, is de conclusie van Enschede onorthodoxe aanpak. Zo stelt de gemeente geen obligaat functieprofiel op waaraan precies is af te lezen wat er verwacht wordt, geen traditionele advertentie waaruit moet blijken dat het hier beter werken is dan elders, geen klassieke uitnodiging voor een sollicitatiegesprek op de kamer van de directeur.

De topstrategen worden door Van Vught persoonlijk benaderd. Maatwerk is het sleutelwoord. Een traditionele wervingscampagne is daarmee overbodig. Een onalledaagse aanpak die in feite symbool staat voor de strategen die gezocht worden.

Topstrategen pur sang
Frans van Vught zoekt niet naar de alleskunners, niet naar het schaap met vijf poten maar naar de besten in hun vak: topstrategen pur sang. Woonruimte, actieve loopbaanbemiddeling voor de partner; alles is bespreekbaar. Sterker nog, verwacht wordt dat de topstrategen hun eigen profiel, voorwaarden en prestatiecriteria opzetten.

Kortom: wel de voordelen, niet de randstad. Enschede keert in alles de vraag om. Waar rekent u ons op af? Als u denkt dat u de topstrateeg voor Enschede kunt zijn neem dan contact op met Frans van Vught of de gemeentesecretaris van Enschede, Marcel Meijs. Zij helpen u graag verder.

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 2692
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

#2 Bericht door Robert » ma jan 09, 2006 2:29 pm

Heb je z'n telefoonnummer?  ;)
Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n

Gebruikersavatar
DBM
Member
Member
Berichten: 685
Lid geworden op: di mar 23, 2004 10:16 am
Locatie: Enschede
Contacteer:

#3 Bericht door DBM » ma jan 09, 2006 2:41 pm

Dus toch nog een initiatief om me voor de regio te behouden ;-)

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 14618
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede zoekt topstrategen

#4 Bericht door Arie » ma mei 22, 2017 9:38 am

Nieuwe gemeentesecretaris Enschede haakt op laatste moment af

Gepubliceerd op: 21/05/2017

Nieuwe gemeentesecretaris Enschede haakt op laatste moment af
Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 komt er geen vaste invulling voor de positie van gemeentesecretaris.

Het is Enschede, ondanks een strak opgezette sollicitatieprocedure, de afgelopen maanden niet gelukt een nieuwe baas voor de ambtelijke organisatie te vinden. De enige overgebleven kandidaat haakte op het laatste moment af.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Wie die kandidaat was, daar doet de gemeente geen uitspraken over. Wel over de reden waarom hij/zij 'ter elfder ure' besloot om toch geen gemeentesecretaris in Enschede te worden.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zouden volgens de kandidaat niet voldoende zijn. En omdat die voorwaarden voor alle medewerkers hetzelfde zijn, wilde de gemeente daar niet van afwijken.

'Type Obama'
Voormalig gemeentesecretaris Marcel Meijs is vertrokken naar Tilburg. Enschede zette de sollicitatieprocedure voor een opvolger hoog in met een persoonlijke brief van burgemeester Onno van Veldhuizen, waarin hij aangaf een 'type Obama of Mandela' te zoeken.

Dat is dus niet gelukt. De vacature wordt de komende anderhalf jaar ingevuld door interim-manager Kars Nickolson. Dat betekent dat het nieuwe college van B en W een nieuwe sollicitatieprocedure kan opstarten.
bron: http://www.tvenschedefm.nl/nieuwe-gemee ... tem?960992
Bijlagen
Nieuwe gemeentesecretaris Enschede haakt op laatste moment af.jpg
Nieuwe gemeentesecretaris Enschede haakt op laatste moment af.jpg (176.96 KiB) 828 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie