Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Enschede krijgt buitenbad

Nieuwsberichten uit de stad.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19055
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#101 Bericht door Arie » vr okt 11, 2019 11:15 am

Recreatiebad Aquadrome dicht: Enschede houdt alleen instructiebad over
Gepubliceerd: Donderdag 10 oktober 2019 16:30

Recreatiebad Aquadrome dicht: Enschede houdt alleen instructiebad over
Enschede houdt door fikse bezuinigingen nog maar een zwembad over. Het Slagman zal de deuren moeten sluiten en het subtropische deel van het Aquadrome gaat verdwijnen. Door het besluit verliezen enkele tientallen veelal parttime-werknemers hun baan.

Dat was de keiharde boodschap die Sportaal en de gemeente Enschede woensdagavond brachten aan het personeel van Sportaal en de gebruikers van de verschillende zwembaden. De onheilstijding zat er al aan te komen door de forse bezuinigingen waar de gemeente zich voor geplaatst ziet. Door de gedwongen sluiting en versobering van het zwemmen in de stad gaan 30 tot 35 banen verloren.

Ook heeft het besluit grote gevolgen voor de verschillende doelgroepen en huurders van zwemwater zoals verschillende watersportverenigingen. Eerder al sloot zwembad De Brug in Glanerbrug noodgedwongen de deuren. Er zullen geen schoolactiviteiten meer plaats kunnen vinden. Ook vreest Sportaal dat een aantal clubs zal verdwijnen doordat er geen zwemwater beschikbaar is. Bovendien vinden nu jaarlijks 200 ROC-studenten een stage- of leerplek binnen Sportaal.

Compleet uitgekleed zwembadaanbod
Bas Morsink, directeur Sportaal, sprak het personeel en de gebruikers toe op de drukbezochte avond. Nadat in het voorjaar bleek dat de ‘Zwembadvisie 2021’ niet haalbaar was door de gestegen kosten, had het college in juni aan de raad het alternatieve plan, een nieuw zwembad in een afgeslankte vorm, willen voorleggen. Door de recente ontwikkelingen rondom de bezuinigingen in de zomernota is dat nu niet meer haalbaar.

In plaats van het scenario voor een nieuw zwembad moet Sportaal de komende jaren gaan rekenen met een lagere bijdrage van de gemeente. En dat betekent een compleet uitgekleed zwembadaanbod in de stad. Het instructiebad bij het Aquadrome zal als enige nog blijven bestaan. Het subtropische gedeelte in het Aquadrome en het wedstrijdbad Het Slagman zullen de deuren moeten sluiten. Enschede voldoet hiermee niet aan de minimale zwemwaterbehoefte conform eerdere onderzoeken.

Gekort
Vorige week werd bekend dat het zwembad niet 700.00 euro, maar 400.000 euro wordt gekort op de exploitatiebijdrage van de gemeente Enschede. Althans, dat staat in de programmabegroting, die volgende maand nog door de raad moet worden vastgesteld. Sportaal heeft op verzoek van de gemeente de gevolgen in kaart gebracht van de voorgenomen bezuiniging.

Grote gevolgen
Het gevolg van de structurele bezuiniging van 400.000 euro is dat de voorgenomen nieuwbouwplannen voor het Aquadrome niet meer haalbaar zijn. Een harde boodschap voor de toehoorders want door het besluit staat laagdrempelige beweegsport voor veel senioren. „Waar kunnen de kinderen straks zwemles volgen? Voor de verenigingen betekent het in elk geval een doodsteek want in het overgebleven water is onvoldoende plek en huren in de omliggende gemeenten is niet mogelijk. Dit is een zeer bittere pil, waar we de gevolgen nog niet compleet van kunnen overzien”, aldus Morsink.
Het buitenbad blijft wel open.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
bron: http://enschede.1twente.nl/recreatiebad ... em?1144797
Bijlagen
Recreatiebad Aquadrome dicht Enschede houdt alleen instructiebad over.jpg

Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 3869
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Enschede krijgt buitenbad

#102 Bericht door enschedeinansichten » vr okt 11, 2019 3:01 pm

Hoe dom kun je zijn. De gemeente raakt steeds verder verwijderd van de burger. Moet alle geld naar Enschede fietsstad ?
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.

Gebruikersavatar
Acidor
Member
Member
Berichten: 594
Lid geworden op: vr mar 04, 2005 11:05 am

Re: Enschede krijgt buitenbad

#103 Bericht door Acidor » vr okt 11, 2019 4:09 pm

Straks kunnen we alleen nog maar zwemmen in het rutbeek
Ooh noh

hans
Member
Member
Berichten: 2699
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Enschede krijgt buitenbad

#104 Bericht door hans » vr okt 11, 2019 10:25 pm

geld voor drempels en wegversmallingen is er genoeg , fietspaden verdwijnen waar de fietsers als mobiele verkeersremmers tussen het overige verkeer worden geleid...
vreemde praktijken.

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19055
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#105 Bericht door Arie » zo okt 13, 2019 11:00 am

Petitie om Enschedees zwembad te behouden, zie: http://enschede.1twente.nl/petitie-om-e ... em?1144937

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19055
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#106 Bericht door Arie » zo okt 13, 2019 7:03 pm

‘Sluiting zwembaden in Enschede is onnodig en totaal misplaatst’
Gepubliceerd: Zondag 13 oktober 2019 16:34

‘Sluiting zwembaden in Enschede is onnodig en totaal misplaatst’
Oppositiepartij CDA wil parkeergeld en de opbrengst van de ozb gebruiken om zwembaden voor Enschede te behouden.

Alleen nog een buitenbad en een instructiebad overhouden, en dertig man op straat. Dat zijn de directe gevolgen van een bezuiniging van 4 ton op de zwembaden. Het subtropisch deel van Aquadrome moet dicht en het Slagman ook, en daar komt niets voor terug. Oppositiepartij CDA heeft er geen goed woord voor over.

Onnodig en misplaatst
Het college heeft ‘angst en onzekerheid’ gezaaid met de bezuiniging op de zwembaden, vindt oppositiepartij CDA. ‘Volledig onnodig en totaal misplaatst’, aldus de fractie. Want volgens de christendemocraten is er een alternatief. De partij ziet geld op de plank liggen om zwemwater te behouden.

De fractie wil ‘uit de extra ozb-inningen en de extra parkeeropbrengsten geld reserveren om het zwemmen voor onze inwoners te handhaven’. Dat geld kan dan niet voor andere zaken ingezet worden, maar hoe deze gaten dan weer gedicht moeten worden laat het CDA in het midden.

Onzorgvuldig
Niet alleen is de forse bezuiniging, met sluiten van zwembaden als gevolg, onnodig; het college heeft zich ook als een stier in de porseleinkast gedragen door met niemand goed te overleggen, meent het CDA. ‘Dit college is onzorgvuldig omgegaan met alle emoties die er leven in de stad over de toekomst van de zwembaden. Alle zwemverenigingen in Enschede zijn nu in onzekerheid over hun toekomst.’

Met de zwemverenigingen zou niet of nauwelijks gesproken zijn over het plan en ook Sportaal zou slecht geïnformeerd zijn. ‘Basis voor een goede samenwerking is goede onderlinge communicatie. Het CDA is teleurgesteld dat de wethouder ervoor gekozen heeft om deze taakstelling rauw over de schutting te gooien.’

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
bron: http://enschede.1twente.nl/%e2%80%98slu ... em?1144980
Bijlagen
Zwembad Het Slagman.jpg

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19055
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#107 Bericht door Arie » wo okt 16, 2019 9:59 pm

Wethouder Enschede: ‘Slagman kan open blijven, onrust over zwembaden voorbarig’
Gepubliceerd: Woensdag 16 oktober 2019 21:18

Wethouder Enschede: ‘Slagman kan open blijven, onrust over zwembaden voorbarig’
De onrust die is ontstaan over de toekomst van de zwembaden in Enschede is te voorbarig. Dat zegt wethouder Niels van den Berg. Hij is ervan overtuigd dat Het Slagman nog tot 2028 kan openblijven.

Het gemeentelijke sportbedrijf Sportaal schetste vorige week in een bijeenkomst voor zwembadgebruikers de contouren van de voorgenomen bezuiniging van 400.000 euro op de exploitatiebijdrage voor de Enschedese zwembaden. Dat is sluiting van Het Slagman en het recreatiebad van Aquadrome en bovendien het verlies van zo’n 30 tot 35 (parttime) banen. Enschede zal het volgens Sportaal vanaf 2023 moeten doen met alleen het instructiebad van Aquadrome en dat is organisatorisch niet mogelijk.

Andere conclusie
Van den Berg deelt het toekomstbeeld van Sportaal niet. Hij heeft een kleine week de tijd genomen om duiding te geven aan de onheilsprofetie, maar komt tot een heel andere conclusie. „Ik begrijp de zorgen van Sportaal en van alle zwembadgebruikers. Maar de onrust die in de stad is ontstaan vind ik spijtig”, aldus Van den Berg.

„Je kunt zeggen dat er jaarlijks 4 ton minder is voor zwembaden, maar ik zeg liever dat er 1 miljoen euro overblijft. Wat mij betreft is er helemaal geen sprake van sluiting van Het Slagman. In mijn optiek blijft dat bad tot 2028 open. En ook binnen het budget. Mocht toch blijken dat dit niet kan, dan moeten we daar goed naar kijken.”

Nieuw zwembad?
Dat is niet alles. Van den Berg gelooft ook dat er nog altijd een nieuw zwembad kan worden gebouwd, al zal dat niet meer de orde van grootte hebben als in eerdere plannen werd voorzien. „Dan moet je denken aan één multifunctioneel bad op Het Diekman, waar in ieder geval ruimte is voor zwemlessen, doelgroepzwemmen en zwemsport zonder de recreatieve voorzieningen. Het Slagman is straks echt afgeschreven. De uitdaging daar is dat we ruim voor 2028 gaan nadenken of, hoe en waar we na de sluiting daarvoor nieuw bouwen.” In het scenario dat Van den Berg voor ogen heeft geldt dat het recreatiebad en het instructiebad van Aquadrome in 2023 of eerder worden gesloten.

Onrust
Opvallend is dat het beeld van het college en sportbedrijf Sportaal mijlenver uit elkaar liggen. „Het is aan Sportaal zelf hoe ze de situatie verwoorden. Maar ik zie dat de samenleving onrustig wordt door de scenario’s die worden geschetst. We hebben nog tijd. En we hebben een gezamenlijk belang. De komende periode wil ik gebruiken om goed na te denken over hoe we het miljoen gaan inzetten. We vragen Sportaal om hun berekeningen op papier te zetten en dan kijken we daarnaar. We moeten er samen uitkomen en daar wil ik de visie van de verschillende zwemgroepen ook meer in meenemen.”

De bezuiniging van 400.000 euro (dat was eerder 700.000) op de zwembaden maakt deel uit van de besluitvorming over de gemeentebegroting op maandag 11 november. Binnen een half jaar verwacht Van den Berg een definitief plan voor de toekomst van de zwembaden.
bron: http://enschede.1twente.nl/wethouder-en ... em?1145234

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19055
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#108 Bericht door Arie » za okt 19, 2019 5:04 pm

Verwarring over sluiting zwembaden in Enschede is compleet
Gepubliceerd: Vrijdag 18 oktober 2019 21:09

Verwarring over sluiting zwembaden in Enschede is compleet
De gevolgen van de bezuinigingen voor de zwembaden in Enschede zijn volstrekt onduidelijk. Oppositiepartijen vragen de wethouder in een noodbrief om binnen een week met een cijfermatige onderbouwing te komen.

Moeten Enschedeërs het, na een fikse bezuiniging van 4 ton, doen met slechts een instructiebad? Of is er nog budget genoeg om Het Slagman in stand te houden en ook nog een klein zwembad te bouwen op Het Diekman?

Visies lopen uiteen
De visies van Sportaal en de gemeente lopen uiteen. Het verzelfstandigde sportbedrijf schetste vorige week een situatie waarbij zwemclubs geen plek meer hebben in hun eigen stad en waarbij er tot 35 (parttime) banen en 200 stageplekken voor ROC-studenten op de tocht staan.

Wethouder Niels van den Berg reageerde 7 dagen later dat de ontstane onrust te voorbarig is en dat er met het overgebleven budget van 1 miljoen euro genoeg zwemwater overblijft om in ieder geval zwemlessen, zwemclubs en doelgroepen (senioren of gehandicapten) ruimte te bieden.

Verwarring compleet
De verwarring is compleet, zelfs bij de lokale politici. Want wie spreekt de waarheid? Zet directeur Bas Morsink van Sportaal met een onheilsprofetie de boel bewust op scherp of bagatelliseert Van den Berg de mogelijke gevolgen van zijn eigen bezuiniging? Feit is dat er twee totaal verschillende scenario’s zijn opgevoerd.

Datzelfde gebeurde donderdag rond de toekomst van het per 2018 gesloten zwembad De Brug. Waar de wethouder inzet op een ontmoetingsplek - en heropening van het bad min of meer uitsluit - spreekt de Dorpsraad Glanerbrug van een geïnteresseerde partij die de zwemvoorziening in het grensdorp nieuw leven wil inblazen.

Geen update
Omdat de gemeenteraad al vier maanden geen update van het college heeft gekregen, constateert de oppositie dat als zij op 11 november de begroting (en dus ook de bezuiniging) accepteert, zij de gevolgen ervan niet kan overzien. In juni kreeg de raad voor het laatst informatie over de zwembadperikelen. Aanleiding was toen het intrekken van het voorstel waarin nog werd uitgegaan van de bouw van drie nieuwe baden op Het Diekman.

De gestegen bouwkosten en financiële tekorten bij de gemeente maakten dat plan onhaalbaar. De exploitatie werd zelfs gehalveerd tot 7 ton, waarmee nieuwbouw van de baan leek. Behalve het einde van het recreatiebad van Aquadrome in 2023, werd ineens ook Het Slagman met sluiting bedreigd. In de begroting is de bezuiniging teruggebracht tot 400.000 euro.

Gefronste wenkbrauwen
Wat bij oppositiepartijen (en zelfs binnen de coalitie) tot gefronste wenkbrauwen leidde, was dat de wethouder donderdag in deze krant zijn verhaal deed, zonder eerst de gemeenteraad te informeren. CDA, GroenLinks, SP, PVV, DENK, EnschedeAnders, Democratisch Platform en Groep Versteeg willen voor de commissievergadering (4 november) duidelijkheid.

„Wij en de andere partijen krijgen mailtjes van inwoners met de vraag of ze straks nog naar zwemles kunnen”, zegt CDA-raadslid Mart van Lagen. Gerust stellen kan niet. „Sportaal en de wethouder zeggen iets totaal anders. Wat moeten we geloven? We willen graag meedenken over de toekomst van de zwembaden, maar wel zorgvuldig. Dat betekent onderbouwing van de uitspraken van de wethouder. Een noodbrief is het enige middel dat we op zo’n korte termijn kunnen inzetten.”
bron: http://enschede.1twente.nl/verwarring-o ... em?1145404

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19055
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#109 Bericht door Arie » di nov 12, 2019 1:27 pm

Enschede wil mogelijk toch meer investeren in zwemwater
Gepubliceerd: Dinsdag 12 november 2019 12:50

Enschede wil mogelijk toch meer investeren in zwemwater
De korting van 400.000 euro op de zwembaden is voorlopig van de baan. Marc Teutelink van Burger Belangen Enschede stelde maandagmiddag in de begrotingsvergadering van de gemeenteraad namens de coalitiepartijen voor dat geld niet in te boeken. De oppositiepartijen wilden de complete bezuiniging op het zwemwater dan ook maar helemaal schrappen en het geld uit de reserves halen.

Henk ten Harkel | 1Twente

Zo ver wil Teutelink nog niet gaan. Hij vroeg om een duidelijke berekening van de exploitatiekosten voor voldoende zwemwater in de stad. Die berekening moet uitgangspunt van handelen zijn, zodat de gemeenteraad volgend jaar voor de zomer een besluit over de zwembaden kan nemen. “En als we daar meer geld voor nodig hebben, dan moet dat geld er komen.”

De coalitie hoopt stiekem dat het Rijk volgend jaar met extra geld over de brug komt, zodat er geld overblijft om te investeren in bijvoorbeeld de zwembaden. Dat is ook helemaal in het straatje van René Kreeft van de VVD die opriep om weer in voorzieningen te investeren.

Baantjes zwemmen
Wethouder Niels van den Berg onderschreef die visie en is van plan vaart te zetten achter de berekeningen. Hij onderstreepte ook dat hij bij die kostenberekening vooral inzet op doelgroepen-, les- en wedstrijdzwemmen. “Maar het recreatief zwemmen dan”, wilde Robin Wessels van Groen Links weten. “Enschedeërs moeten gewoon hun baantjes kunnen zwemmen.” Ayfer Koc van het CDA: “Hoe komt u erbij dat recreatief zwemmen niet meer in is. Mensen schrikken ervan als u dat zegt.”

Uiteindelijk beloofde de wethouder in zijn kostenplaatje ook het recreatief zwemmen mee te nemen en rekening te houden met ‘bescheiden recreatief zwemmen’. Het voorstel van Teutelink vervat in een motie werd dan ook met meerderheid van stemmen aangenomen.

De coalitiepartijen zijn het ook met elkaar eens de halve miljoen die gekort zou worden op subsidies voor instellingen niet door te voeren. De gesubsidieerde organisaties moeten op 1 december al weten dat ze niet worden gekort en dat hun subsidie zelfs wordt geïndexeerd. Teutelink die ook dat voorstel namens de andere partijen D66, VVD, PvdA en ChristenUnie deed, wil wel dat die vijf ton voor de zomer ergens anders wordt gevonden.

Wethouder Eelco Eerenberg zegde toe te proberen een andere dekking voor dat bedrag te vinden. “Dat is wel een moeilijke opgave”, voegde hij toe.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
bron: http://enschede.1twente.nl/enschede-wil ... em?1147049
Bijlagen
Enschede wil mogelijk toch meer investeren in zwemwater.jpg

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19055
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: toekomst zwembaden Enschede

#110 Bericht door Arie » ma feb 03, 2020 10:18 pm

Toekomst Aquadrome ligt in handen van gebruikers
Gepubliceerd: Maandag 03 februari 2020 14:42

Toekomst Aquadrome ligt in handen van gebruikers
Gebruikers van de zwembaden Aquadrome en Het Slagman mogen meedenken over de toekomst van hun baden. Volgende week woensdag mogen zij hun ideeën over de Enschedese zwembaden delen in een speciale bijeenkomst van Sportaal en de gemeente Enschede.

Erwin Waanders | Tubantia

Het afgelopen jaar is er veel gesproken over de toekomst van de zwembaden in Enschede. Eén ding is het afgelopen jaar duidelijk geworden. De huidige accommodaties zijn te sterk verouderd waardoor nieuwbouw noodzakelijk is en de raad wil de garantie dat er voldoende zwemwater is om aan de behoefte voor leszwemmen, verenigingen en doelgroepen te voldoen. Daarnaast moet onderzocht worden of en in welke mate recreatief zwemmen alsnog kan worden aangeboden.

Plannen
Sportaal en de gemeente Enschede nemen de gebruikers en stakeholders graag mee om input te geven in de verdere uitwerking van de plannen. Op woensdag 12 februari nodigt Sportaal alle gebruikers uit voor een gebruikersbijeenkomst. Hier wordt uitleg gegeven over de huidige stand van zaken en input gevraagd op mogelijke scenario’s voor de zwembaden. „Hierbij is het de bedoeling dat mensen echt meedenken en hun mening geven”, aldus een woordvoerder.

Aanmelden
De gebruikersbijeenkomst begint om 19.30 uur in het Aquadrome aan de J.J. van Deinselaan 2. Aanmelden vooraf is wel gewenst via www.sportaal.nl/zwembadvisie. Een extern bureau gaat aan de hand van de meegegeven input de scenario’s verder uitwerken, onderzoeken en voorzien van financiële onderbouwing. De uitkomsten hiervan moeten eind maart zijn afgerond en worden in een aparte bijeenkomst gedeeld met de gebruikers.
bron: http://enschede.1twente.nl/toekomst-aqu ... em?1152533

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19055
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#111 Bericht door Arie » wo jun 10, 2020 6:30 pm

Uitgekleed zwembad op het Diekman
Gepubliceerd: Woensdag 10 juni 2020 13:34
Redactie | 1Twente

Uitgekleed zwembad op het Diekman
Op het Diekman wordt de komende jaren een nieuw zwembad gebouwd. Verenigingen, doelgroepen en kinderen die zwemlessen krijgen de beschikking over twee baden. Het Slagman blijft in elk geval tot 2028 open.

Er komt een sportbad (30 graden) van 25 bij 15,4 meter en een warmwaterbad (32 graden) van 15 bij 10 meter. Voor wedstrijdzwemmers is er geen plaats. Daarom wordt het Slagman in elk geval opengehouden tot 2028.

Afgeslankt
Meer dan een afgeslankte vorm van de plannen die er eerst lagen, is volgens het College van Burgemeester en Wethouders op dit moment niet mogelijk, omdat de financiële schade van de coronacrisis nog niet bekend is. Het nieuwe bad wordt mogelijk in 2023 geopend.

Exploitatie
Het nieuwe zwembad dat ter vervanging moet dienen dient van het Aquadrome, Het Slagman en het al gesloten De Brug. Vooraf moest er op het zwemwater 4 ton worden bezuinigd vanaf 2020 tot en met 2023. Sportaal is net als in de oude situatie eigenaar van het nieuwe zwembad en is degene die bouwt. De gemeente geeft een garantstelling van 7,6 miljoen euro. De voorliggende plannen zorgen ervoor dat 510.000 euro per jaar op de exploitatie wordt bezuinigd.

Snel bouwen
Voor de zomer wordt een gemeenteraadsbesluit verwacht, zodat snel met de bouw kan worden begonnen. Dat is nodig ook, omdat de levensduur van het Aquadrome eindigt in 2023. Enschedeërs kunnen tot 2029 in het buitenbad terecht. De gemeenteraad moet uiterlijk in 2025 een besluit nemen over de nieuwe situatie na de sluiting van Het Slagman. De Enschedese zwemvereniging komt dan weer ongetwijfeld met de wens om een echt wedstrijdbad in de stad te creëren.
bron:
http://enschede.1twente.nl/uitgekleed-z ... em?1160869
Bijlagen
Uitgekleed zwembad op het Diekman.jpg

Gebruikersavatar
Acidor
Member
Member
Berichten: 594
Lid geworden op: vr mar 04, 2005 11:05 am

Re: Enschede krijgt buitenbad

#112 Bericht door Acidor » do jul 02, 2020 10:52 am

wordt deze dan op de plek van Aquadrome gebouwd of op een andere plek?
Ooh noh

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19055
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#113 Bericht door Arie » di jul 19, 2022 8:37 am

Geen bommetje: het buitenbad van Aquadrome blijft de hele zomer dicht
11 juli 2022
Charmain Zwijnenberg
buitenbad aquadrome

Het buitenbad van Aquadrome blijft deze zomer dicht. Foto: indebuurt Enschede
Grote kans dat je tijdens de tropische dagen die eraan komen wat verkoeling wil opzoeken. Een duik in Het Rutbeek of een bommetje in het Aquadrome. Dat laatste kan, maar niet in het buitenbad. Dat blijft de hele zomer potdicht.

Het buitenbad van zwemparadijs Aquadrome in Enschede wordt dit jaar niet meer gevuld met water, meldt 1Twente. De grootste reden? De gestegen gasprijzen.

Eerst alleen in mei en juni dicht
Enschedeërs konden in de maanden mei en juni al geen baantjes zwemmen in het buitenbad van Aquadrome. Ook niet toen het zo heet was. Later in de zomer zou het bad wél weer gevuld zijn, schreef Tubantia in juni nog. Maar ook dat blijkt niet meer het geval.

Keuze maken
“We moeten keuzes maken”, vertelt Erik Kroeze, teamleider zwembaden bij Sportaal, aan 1Twente. Die hebben te maken met de kosten, maar ook met de aanwezigheid van het personeel. “Als we het buitenbad openen, zou op die momenten het binnenzwembad dicht moeten en vice versa. We hebben er voor gekozen om niet met die tijdsloten te werken en voor iedereen één duidelijke keuze te maken.”

De binnenbaden – het recreatiebad en het wedstrijdbad – zijn wel open in de zomervakantie, net als de ligweide en de waterspeeltuin.
bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/ge ... ht~181683/
Bijlagen
Aquadrome buitenbad.jpg

TA
Member
Member
Berichten: 755
Lid geworden op: vr aug 25, 2006 4:05 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#114 Bericht door TA » di jul 19, 2022 9:53 am

Volstrekt kansloos natuurlijk.

Gebruikersavatar
Veteraan
Member
Member
Berichten: 4634
Lid geworden op: ma jan 02, 2012 10:10 am
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#115 Bericht door Veteraan » di jul 19, 2022 9:58 am

Vroeger zwommen we in het buitenbad met water van 18 graden. Volgens mij verwarmd door de zon. Of zit ik er volledig naast?

Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 3869
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Enschede krijgt buitenbad

#116 Bericht door enschedeinansichten » di jul 19, 2022 10:00 am

Onvoorstelbaar. Amateurs.
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.

hans
Member
Member
Berichten: 2699
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Enschede krijgt buitenbad

#117 Bericht door hans » di jul 19, 2022 6:02 pm

ja dat is balen , u mag alleen betalen...

Gebruikersavatar
Veteraan
Member
Member
Berichten: 4634
Lid geworden op: ma jan 02, 2012 10:10 am
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#118 Bericht door Veteraan » di jul 19, 2022 6:07 pm

Alle ambtenaren zouden verplicht SimCity moeten spelen. Als ze daar geen brokken maken krijgen ze een kans.

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19055
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede krijgt buitenbad

#119 Bericht door Arie » di jul 19, 2022 7:07 pm

Definitief géén buitenbad deze zomer in Enschede; motie van gemeenteraad leidt tot niks, zie verder: https://www.tubantia.nl/enschede/defini ... ~afa87e41/

Plaats reactie