Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Goud voor Enschedese Jorien ter Mors

Nieuwsberichten uit de stad.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13242
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Goud voor Enschedese Jorien ter Mors

Bericht door Arie » di feb 27, 2018 1:23 pm

Gouden Jorien ter Mors krijgt weer mooie huldiging in Enschede
Gepubliceerd op: 27/02/2018

Gouden Jorien ter Mors krijgt weer mooie huldiging in Enschede
Enschede brengt schaatsster Jorien ter Mors op vrijdag 9 maart een groot eerbetoon. Ze wordt eind van de middag op het balkon van het stadhuis gehuldigd, waar alle fans haar massaal kunnen toejuichen vanaf het plein.

Vermoedelijk wordt ze rond 16.30 eerst met genodigden in het stadhuis ontvangen. Daarna is het feest op het balkon. De huldiging zal waarschijnlijk tot maximaal 18.00 uur duren.

Groot feest
Vier jaar geleden werd Jorien na de Olympische Spelen ook in haar geboorteplaats Enschede gehuldigd, hoewel zij nu niet meer in Twente woont. Het werd een groot feest, waar honderden mensen haar toezongen. Ter Mors was diep onder de indruk van de belangstelling en zette op het balkon spontaan een polonaise in met de burgemeester.

Twee medailles
Ter Mors won deze spelen een zilveren en een gouden medaille. Mogelijk komen er voor de huldiging nog wat prijzen bij. Komende weekeinde doet ze namelijk ook weer mee op het WK sprint in China. Het WK is reden om de huldiging pas 9 maart te doen.

De gemeente Enschede heeft de huldiging met het management van Ter Mors afgestemd. Dat is ook de reden dat deze keer de huldiging op een vrijdag is, en niet zoals de vorig keer op een zaterdag. Woordvoerder Ton Kamp van de gemeente. “Op zich is de zaterdag een mooiere dag, want dan is het ook veel drukker in de stad. Maar bepalend is natuurlijk wat Jorien uitkomt.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Annina Romita
bron: http://www.tvenschedefm.nl/gouden-jorie ... em?1068777
Bijlagen
Gouden Jorien ter Mors krijgt weer mooie huldiging in Enschede.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13242
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Goud voor Enschedese Jorien ter Mors

Bericht door Arie » za mar 10, 2018 6:46 pm

Enschede trakteert haar kampioen Ter Mors op heldenontvangst
Gepubliceerd op: 09/03/2018

VIDEO Enschede trakteert haar kampioen Ter Mors op heldenontvangst, zie: http://www.tvenschedefm.nl/video-ensche ... em?1070908
Een volgepakt Ei van Ko vierde vrijdagmiddag de komst van Enschedees grootste sporter: Jorien ter Mors. De olympisch kampioene van Pyeongchang en kersvers wereldkampioene sprint werd op het plein massaal en hartelijk toegejuicht.


Net als vier jaar geleden werd Ter Mors gehuldigd na de succesvolle Olympische Spelen. Toen won ze twee gouden medailles (op de 1.500 meter en de ploegenachtervolging), ditmaal was het goud en brons. Maar wel gescoord op twee verschillende disciplines, namelijk de langebaan en shorttrack. Met name die combinatie maken de veroverde medailles extra bijzonder. „Als eerste Nederlandse sporter ooit”, sprak een trotse burgemeester Onno van Veldhuizen op het bordes van het gemeentehuis.

De burgervader prees het karakter en de mentaliteit van Ter Mors, die hij vergeleek met haar geboortestad. „Vallen en opstaan, maar nooit opgeven. Doorgaan”, verwees hij naar de voorbereiding van Ter Mors op de Spelen, die gepaard ging met veel tegenslag vanwege blessures.

Ter Mors zelf danste met haar moeder Nina en vriend Jeroen op het bordes. „Dit maakt het allemaal extra bijzonder om weer hier in Enschede te zijn, ik ben en blijf een trotse Tukker.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
bron: http://www.tvenschedefm.nl/video-ensche ... em?1070908
Bijlagen
Enschede trakteert haar kampioen Ter Mors op heldenontvangst.jpg
Enschede trakteert haar kampioen Ter Mors op heldenontvangst.jpg (140.56 KiB) 437 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten