Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Deppenbroek

Wijken en overige onderwerpen die met de stad te maken hebben.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 17077
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Deppenbroek

#1 Bericht door Arie » vr aug 02, 2019 1:23 pm

Opnieuw een Zeeman in Enschede dicht
Gepubliceerd: Vrijdag 02 augustus 2019 08:52

Opnieuw een Zeeman in Enschede dicht
Budgettextielketen Zeeman heeft na 25 jaar haar filiaal in het winkelcentrum Deppenbroek in Enschede gesloten. In maart van dit jaar ging al een andere vestiging in de stad dicht, in het Budget Center aan het Spaansland. Die winkel staat na bijna een half jaar nog steeds te huur.

In Enschede zijn nu nog drie filialen van Zeeman: bij het Miro Center, aan De Heurne en in het winkelcentrum Zuid. Zeeman is sinds enige tijd bezig minder rendabele zaken te sluiten, om daarmee de concurrentie van het kopen op internet het hoofd te bieden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels
bron: http://enschede.1twente.nl/opnieuw-een- ... em?1139633
Bijlagen
Opnieuw een Zeeman in Enschede dicht.jpg
waardevol

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 17077
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Deppenbroek

#2 Bericht door Arie » do aug 22, 2019 2:34 pm

Mogelijk woningbouw op locatie oude Roombeekschool in Enschede
Gepubliceerd: Donderdag 22 augustus 2019 14:28

Mogelijk woningbouw op locatie oude Roombeekschool in Enschede
De oude vestiging van de Roombeekschool aan de Zaanstraat in de wijk Deppenbroek in Enschede wordt mogelijk een ontwikkellocatie. De gemeente doet momenteel onderzoek naar de haalbaarheid daarvan.

Het gebouw aan de Zaanstraat is sinds de verhuizing van de Roombeekschool naar de Bosuilstraat niet meer in gebruik als onderwijslocatie. Het Vastgoedbedrijf van de gemeente is eigenaar van het pand.

Onderzocht wordt momenteel of deze, midden in een woonwijk gelegen locatie geschikt is voor woningbouw. Als dat het geval is, zal het Vastgoedbedrijf het terrein en het gebouw verkopen.

Leegstand
Ondertussen staat het pand al een behoorlijke tijd leeg. Om verdere verloedering van het gebouw tegen te gaan is een tijdelijke ontheffing van de maatschappelijke bestemming aangevraagd. Hiermee wil de gemeente de school tijdelijk, dat wil zeggen maximaal jaar, laten bewonen door maximaal twee personen.

De tijdelijke bewoning is bedoeld als anti-kraak, totdat het pand is verkocht. In het kader van leegstandsbeheer is daarom een vergunningaanvraag ingediend.

Jorienosaurus
Overigens is het binnenkort met de totale leegstand van het schoolgebouw gedaan. Per 1 september verhuist Jorienosaurus Kinderyoga van de Voortsweg naar de Zaanstraat. Jorienosaurus gaat hier dagelijks yogalessen verzorgen voor kinderen tussen 4 en 16 jaar. Volgens eigenaar Jorien Schulten is Jorienosaurus de enige yogaschool in Enschede die zich exclusief richt op kinderen. Zij biedt naast kinderyogalessen ook ouder-kindyogalessen en op woensdagmiddag is er een creatief atelier voor kinderen.
bron: http://enschede.1twente.nl/mogelijk-won ... em?1141105
Bijlagen
Mogelijk woningbouw op locatie oude Roombeekschool in Enschede.jpg
Mogelijk woningbouw op locatie oude Roombeekschool in Enschede.jpg (42.79 KiB) 1704 keer bekeken
waardevol

Plaats reactie