Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Stadsveld

Wijken en overige onderwerpen die met de stad te maken hebben.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 11226
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Stadsveld

Bericht door Arie » za dec 17, 2016 11:03 am

Renovatie van Stadsveld staat op de agenda

Gepubliceerd op: 16/12/2016
VIDEO Renovatie van Stadsveld staat op de agenda, zie: http://www.tvenschedefm.nl/video-renova ... tem?940428

DC Vastgoed uit Deventer en gemeente Enschede hebben vrijdagochtend hun handtekening gezet onder de overeenkomsten voor de renovatie in het hart van Stadsveld.

TV Enschede FM sprak met ontwikkelingsmanager Marc Cooper. Bekijk het hierboven.

De belangrijkste ontwikkeling is het winkelcentrum aan de Wethouder Nijhuisstraat en Jan Vermeerstraat. De bedoeling is dat het vervallen gebouw een geheel nieuwe invulling krijgt. Hierbij komen er verschillende winkels en de supermarkt Dirk van den Broek. Ook komt er een appartementencomplex boven de winkels, wat voorheen studentenwoningen waren.

Renovatie
In april gaat de verbouwing van start, de verwachting is dat de hele renovatie tot 2018 gaat duren.
Bron: http://www.tvenschedefm.nl/video-renova ... tem?940428
Bijlagen
Renovatie van Stadsveld staat op de agenda.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 11226
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Stadsveld

Bericht door Arie » di sep 26, 2017 6:52 pm

Straks ook bussen door Enschedese fietsstraat

Gepubliceerd op: 26/09/2017

Straks ook bussen door Enschedese fietsstraat
In de fietsstraat Zweringweg door Stadsveld en Pathmos komen fietsers en bussen elkaar straks tegen. Dit komt vanwege een wijziging in de dienstregeling van Syntus.

Buslijnen 4 en 5 gaan verdwijnen en maken plaats voor één nieuwe buslijn in Stadsveld en Pathmos. Dat wordt duidelijk uit een aankondiging van de gemeente dat er drie nieuwe bushaltes worden geplaatst.

Een van de bushaltes komt aan de Zweringweg, ter hoogte van de kruising met de B.W. ter Kuilestraat. Opvallend, want de Zweringweg is ook een fietsstraat. Een straat waar fietsers worden 'beschermd' en gemotoriseerd verkeer zich te gast voelt. Gebruikers van fietsstraten hebben voorrang op alle kruispunten, met uitzondering van de hoofdwegen zoals de singels.

Zorgen in de buurt
In de bezwarenprocedure voor de fietsstraat Zweringweg hebben omwonenden hun zorgen geuit over de aanwezigheid van een bus in de smalle straat. Ook bewoners van 't Bruggert hebben vraagtekens gezet bij de busroute die over fietsstraat Cornelis Troostlaan/Bruggertstraat gaat. De gemeente erkent in de beantwoording dat een busroute en fietsstraat geen ideale combinatie is, maar dat wanneer een fietsstraat niet de kortste route door de wijk is, fietsers automatisch toch van de oude route (dus de busroute) gebruik zullen maken.

Syntus kan op dit moment nog niets zeggen over wijzigingen in de buslijnen 4 en 5. Er worden nog gesprekken gevoerd met de gemeente en de provincie. Binnen twee weken verwacht de vervoerder meer duidelijkheid.
bron: http://www.tvenschedefm.nl/straks-ook-b ... tem?991876
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 11226
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Stadsveld

Bericht door Arie » wo okt 18, 2017 1:37 pm

Stadsbeek 't Bruggert in Enschede krijgt vorm

Gepubliceerd op: 18/10/2017

Stadsbeek 't Bruggert in Enschede krijgt vorm
Wateroverlast in Stadsveld en Pathmos moet straks tot het verleden behoren. De Stadsbeek die nu wordt aangelegd voert overtollig regenwater af naar het Twentekanaal.

Op het kruispunt Bruggertstraat-Rembrandtlaan is het nauwelijks voor te stellen dat hier nog eind van dit jaar een beek het straatbeeld opfleurt. Het is er nu een grote zandbak.

Aannemerscombinatie Van Heteren-Reef is in juli begonnen met de aanleg van de Stadsbeek. Die moet een flinke bijdrage leveren aan het verminderen van wateroverlast in de wijken Stadsveld en Pathmos.

Twekkelerbeek
De beek voert via een drainageleiding overtollig water af naar de Twekkelerbeek, waarna het water in het Twentekanaal belandt. Voordat dit proces in werking treedt, moet er nog een heleboel gebeuren, want de aanleg van de beek is pas gereed in 2019. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd, te beginnen bij de Rembrandtlaan en de Bruggertstraat. Foeke Hendriks, toezichthouder bij de afdeling stadsingenieurs en ontwerp van de gemeente Enschede, wijst naar de technische tekeningen aan de wand van de bouwkeet.

Alle voorbereidingen zijn al getroffen voor de realisatie van de onderdoorgangen op plekken waar de beek niet boven de grond uitkomt. Een hele klus, weet Hendriks. Want onder de grond is het een doolhof van kabels en leidingen, die soms verlegd moeten worden om de beek aan te kunnen leggen. "En alles moet blijven functioneren. Het riool, de waterleiding, alles." Het kruispunt Bruggertstraat-Rembrandtlaan, tegenover het Bonhoeffer College, is in het hele proces misschien wel een van de meest ingewikkelde plekken voor de aannemer.

"Daar moeten we onderdoor graven. Je kan namelijk de duiker waar het water van de beek straks doorheen stroomt, niet boven de riolering en gasleiding aanleggen. Dat betekent dat we op die plekken wel vijf meter moeten graven om de duiker voor de Stadsbeek aan te kunnen leggen", legt Hendriks uit.

Verkeershinder
In december moet de Stadsbeek in de Bruggertstraat en Rembrandtlaan klaar zijn. Tot zeker volgende maand ondervindt het verkeer hinder van de werkzaamheden. Sinds het begin van de aanleg van de Stadsbeek kan het verkeer geen gebruik maken van het kruispunt Bruggertstraat/Rembrandtlaan.

Als de klus in dit gebied geklaard is, verplaatst het werk zich naar de B.W. ter Kuilestraat, tussen de Rembrandtlaan en de Elferinksweg. In het voorjaar worden de kabels en leidingen verlegd en rond de bouwvakvakantie wordt begonnen met de aanleg van de beek.

"Dat betekent wel dat je dus het jaar ervoor al moet beginnen met de voorbereidingen voor de volgende fase, want de werkzaamheden moeten steeds op elkaar aansluiten", zegt Wim Mulder, directeur bij Van Heteren. "Enschede is namelijk een van de weinige steden in Nederland die een stadsbeek aanlegt. Het is dus redelijk uniek wat hier gebeurt."

Over twee jaar staat de aanleg van de laatste fase van de Stadsbeek in Stadsveld en Pathmos gepland: het deel aan de Elferinksweg en Tweede Emmastraat, tot vlak voor de Pathmossingel.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Reinier van Willigen
bron: http://www.tvenschedefm.nl/stadsbeek-t- ... tem?995199
Bijlagen
Stadsbeek 't Bruggert in Enschede krijgt vorm.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 11226
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Stadsveld

Bericht door Arie » zo okt 29, 2017 7:32 pm

'Deze straat in Enschede is te smal voor een stadsbus'

Gepubliceerd op: 29/10/2017

'Deze straat in Enschede is te smal voor een stadsbus'
Buurtbewoners in Stadsveld blijven zich verzetten tegen bussen en vrachtauto’s in hun straten.

In maart gaat de nieuwe buslijn 5 van Stadsveld/Pathmos via de fietsstraat Zweringweg en B.W. ter Kuilestraat naar de Elferinksweg. Tijdens de spits gebeurt dat zes keer per uur.

'Gevaarlijk'
Omwonenden houden hun hart vast voor de verkeersveiligheid. Eerder was er al een filmpje van een gevaarlijke situatie met een vrachtwagen. Bovenstaande foto werd dit weekend gemaakt aan de B.W. Ter Kuilestraat.

Om tegenliggers te kunnen passeren moeten vrachtwagens dikwijls over de stoep. En dat terwijl de fietsstraat Zweringweg en de B.W. ter Kuilestraat veel gebruik worden door jonge kinderen op de fiets.

Met voorbeelden als deze hopen buurtbewoners duidelijk te maken dat de straat 'te smal is voor een bus', aldus een omwonende. Onlangs kwam de situatie ter sprake in de stadsdeelcommissie West, maar dat heeft niet geleid tot concrete oplossingen. De buurtbewoners hebben bezwaar aangetekend bij de gemeente tegen de komst van een bushalte aan de Zweringweg.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Michelle Baesjou
bron: http://www.tvenschedefm.nl/-deze-straat ... tem?996833
Bijlagen
Deze straat in Enschede is te smal voor een stadsbus.jpg
Deze straat in Enschede is te smal voor een stadsbus.jpg (113.96 KiB) 116 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten