Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

De Klanderij

Wijken en overige onderwerpen die met de stad te maken hebben.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
INVISIBLE

Internationale erkenning de Klanderij

#1 Bericht door INVISIBLE » do feb 09, 2006 8:41 pm

Winkelcentrum "de Klanderij" in Enschede is voor de 2de keer sinds de opening in 2003 in de prijzen gevallen .

Afbeelding*Nu werd in Phoenix,USA de award uitgerijkt van :

-Internationale erkenning voor Klanderij tijdens de ICSC Design & Development Awards

Vijf Europese winkelcentra kregen erkenning tijdens de 29e jaarlijkse internationale ICSC ontwerp en ontwikkelingsprijzen (de ICSC International Design and Development Awards). De prijzen werden op 8 december ceremonieel bekendgemaakt en uitgereikt tijdens de ICSC Centerbuild Conference 2005 in Phoenix, Arizona, USA. Sinds de instelling daarvan in 1977 heeft het ‘ICSC International Design and Development Awards’ programma erkenning gegeven aan opmerkelijke projecten, die uitblonken bij het creëren van nieuwe retailprojecten en het uitbreiden of herontwikkelen van bestaande projecten. "Het succes van de Europeanen bij de Awards toont de kracht van de commerciële plannen en ontwerpen in Europa" zei Ermine Amies, de Managing Director van ICSC Europe.

Klanderij heeft een “certificaat van verdienste” ontvangen voor innovatief ontwerp en ontwikkeling met betrekking tot een nieuw project. Klanderij komt voort uit een plan om de koopkracht terug te winnen die toevloeide aan winkelcentra in Nederland en Duitsland. De nationale ketens die hier een pand huren melden resultaten die de ramingen met 25 tot 40 procent overtreffen. Om tot een indrukwekkend ontwerpstatement te komen, zijn hoogwaardige materialen gebruikt, zoals balken van Oregon dennenhout en 26 verschillende steensoorten van marmer en mozaïek. Klanderij was eveneens de allereerste winnaar van de ReStore prijs van ICSC Europe, waarmee winkelcentraontwikkelingen worden geëerd die een essentieel onderdeel vormen van de totale herontwikkeling van het leven in een stadscentrum.

*Eerder al viel het in Istanbul in de prijzen met :

-Winkelcentrum Klanderij te Enschede (NL) beste P.P.S. van Europa


De International Council of Shopping Centers (ICSC) heeft winkelcentrum Klanderij in Enschede uitgeroepen tot beste publiek-privaat ontwikkelde winkelcentrum van Europa en tot één na beste winkelcentrum in de categorie middelgrote centra. De gemeente Enschede ontwikkelde winkelcentrum Klanderij in samenwerking met Foruminvest uit Naarden en Prowinko Nederland uit Amsterdam. Winkelcentrum Klanderij werd in oktober 2003 geopend en op 1 juli 2004 aangekocht door Fortis, de huidige eigenaar. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Europese ICSC congres in Istanbul.

De International Council of Shopping Centers (ICSC) reikt elk jaar prijzen uit voor de beste winkelcentra van Europa. De ICSC Awards zijn op dit terrein de meest prestigieuze Europese onderscheidingen. Dit jaar reikt men voor het eerst ook een prijs uit voor de beste publiek-private samenwerking (P.P.S.) in Europa. In Europa worden jaarlijks meer dan 300 winkelcentra ontwikkeld. Klanderij werd tevens bekroond als tweede in de categorie middelgrote centra. Het gaat daarbij om criteria als architectuur, stedenbouw, vernieuwende elementen en commercieel succes.

De publiek-private samenwerking bij de ontwikkeling van winkelcentra biedt grote mogelijkheden. De ontwikkeling van winkelcentrum Klanderij was een belangrijk onderdeel van de herontwikkeling van de binnenstad van Enschede. Deze onderscheiding is een belangrijke erkenning van het succes van onze aanpak en de mogelijke synergie tussen een stad en een ontwikkelaar.*Ook deze nominatie's heeft de Klanderij al achter de rug :

Het winkelcentrum De Klanderij, dat op 30 oktober 2003 werd geopend, heeft in 2004 maar liefst vier nominaties in de wacht gesleept.

In het voorjaar van 2004 werd De Klanderij genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2004 (Nederlandse Raad voor Winkelcentra). Bij deze prijs is het vernieuwende karakter van het project en de resultaten en de onderbouwing van de kwaliteit van het project op het gebied van marketing en promotie, projectaanpak, realisatie en onderscheidend vermogen van groot belang. Tevens worden de commerciële aantrekkelijkheid, de fysieke kenmerken van het centrum, de functionele kenmerken, de commerciële kenmerken en de bezettingskenmerken van het project voor zowel consumenten als detaillisten beoordeeld .

Vervolgens werd het Van Heekplein, waaraan De Klanderij is gelegen, genomineerd voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. Deze prijs wordt één keer in de twee jaar uitgereikt aan een gemeente en de risicodragende marktpartij(en) voor een locatie in Nederland, die met het beste resultaat is (her)ontwikkeld en waarbij de betrokken partijen op voorbeeldige wijze hebben samengewerkt. De locatie dient voorts te bestaan uit een samenhangend stedelijk gebied met een sterke stedenbouwkundige samenhang.

Daarna is De Klanderij genomineerd voor de FGH Vastgoedprijs 2004. De FGH Vastgoedprijs is een initiatief van FGH Bank en wordt één keer in de twee jaar uitgereikt aan een vastgoedproject, dat in de afgelopen twee jaar nieuw is gebouwd of ingrijpend gerenoveerd en zich kenmerkt door een aansprekende architectuur en aansprekende materiële vormgeving.

Ten slotte is De Klanderij, tijdens de Mapic in Cannes, door de jury van de International Council of Shopping Centres ICSC genomineerd voor de European Shopping Centre Awards 2005. Deze prijs zal op het ICSC-congres in Istanbul (dat plaatsvindt van 20 t/m 22 april 2005) worden uitgereikt.
De Klanderij is genomineerd in de categorie “new centres - medium” met drie andere centra respectievelijk uit Polen, Portugal en Tsjechië.

*Kortom een zeer geliefd winkelcentrum in Europa dus !!!


Afbeelding


*ABN Klanderij
Afbeelding*Meervoudig ruimtegebruik

-Al toen de eerste pennenstreken op het papier werden gezet, was het voor Foruminvest en Prowinko duidelijk dat de Klanderij een eigen identiteit zou krijgen. In geen enkel opzicht zou het project overeenkomsten vertonen met andere grootschalige winkelprojecten. Het sociale aspect heeft een belangrijke rol gespeeld, wat de keuze verklaart om woonhuizen te integreren in het project in plaats van kantoren. Eric Kouwen: “Het dak van de Klanderij heeft altijd een parkeerbestemming gehad. En na overleg met de gemeente hebben wij die parkeerbestemming behouden, maar dan alleen bestemd voor de bewoners. Want de woonhuizen werden op het dak van de nieuwe Klanderij gebouwd en dan is het wel zo gemakkelijk als je de auto voor de deur kunt parkeren.”
Afbeelding
er word ook geleefd op het dak van de Klanderij ....hezelfde is het geval bij de Enschedese V&D .
Misschien een toch iets wat interessante kant van het VHP dat nog niet zo vaak aan de order komt .

YunuS

#2 Bericht door YunuS » do feb 09, 2006 9:14 pm

Ik vind 'De Klanderij' ook leuk plekje om te winkelen. Ook heel gezellig!

INVISIBLE

#3 Bericht door INVISIBLE » do feb 09, 2006 9:57 pm

Dat vind ik precies hetzelfde .
Magna Plaza Amsterdam is er ook zo'n eentje .

Martin

#4 Bericht door Martin » vr feb 10, 2006 9:36 pm

Cool!  :)

Martin

De Klanderij

#5 Bericht door Martin » di mar 21, 2006 11:49 pm

Nieuw in de Klanderij: Gifts & Dreams

Op donderdag 13 april opent in De Klanderij in het voormalige pand van de gameshop E-Plaza een nieuwe life style winkel voor jongeren tot 16 jaar. Er worden onder meer kado-artikelen, byoux, posters, gimmicks en kaarten verkocht. Sfeertypering: een mix tussen Expo, Byoux Brigitte en Claire's. Gifts & Dreams is een onderneming van Blokker, net als E-Plaza, een formule die succesvol was, maar moest wijken omdat Blokker de nieuwe formule Gifts & Dreams zo snel mogelijk op toplocaties wil uitbouwen.

bron: winkelhart enschede

De leegstaande gedeeltes bij Twentec mogen nu ook wel een keer worden verhuurd.  :down:

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 2447
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

#6 Bericht door Errik » wo mar 22, 2006 9:48 am

Kennelijk geldt de Klanderij als toplocatie maar Twentec niet.
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Fir
Member
Member
Berichten: 504
Lid geworden op: do jul 01, 2004 9:52 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

#7 Bericht door Fir » wo mar 22, 2006 1:03 pm

routing is sowieso beter, twentec is lastiger met de dagmarkt, en er mag gefiest worden wat ook erg raar is, geen argument natuurlijk wel irritant.

INVISIBLE

#8 Bericht door INVISIBLE » wo mar 22, 2006 1:58 pm

Ik dacht dat E-Plaza niet liep .
En dat het een onderdeel van Bart Smit was ?


Vond het een mooi uitziende winkel .
Maar de concurrentie met Free Record en Media Markt is ook wel verschrikkelijk hoog .......
Maar nu ik dus lees dat het juist een goed lopende en succesvolle winkel is, dan heb ik mijn vraagtekens waarom je juist die Gift En Dreams niet zo snel mogelijk ergens anders had proberen onder te brengen .
Zodat je 2 goed lopende winkels erbij hebt i.p.v .......1 !!

Gebruikersavatar
Q.
Member
Member
Berichten: 1028
Lid geworden op: zo mar 21, 2004 9:03 pm
Locatie: Utrecht

#9 Bericht door Q. » wo mar 22, 2006 2:09 pm

E-Plaza liep blijkbaar goed maar ze wilden dus liever die andere keten op die plek hebben zitten.
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.

Waeske

#10 Bericht door Waeske » wo mar 22, 2006 2:15 pm

Bart Smit is ook van de Blokker.

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 2447
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

#11 Bericht door Errik » wo mar 22, 2006 3:09 pm

Anders verhuist E-plaza lekker naar de oude Leonardo's?
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

eazy

#12 Bericht door eazy » wo mar 22, 2006 4:12 pm

Blokker zelf is een stukje van het gebouw kwijt
Afbeelding

Martin

#13 Bericht door Martin » wo mar 22, 2006 4:16 pm

Wat is daar gebeurd?  :o

Robert

#14 Bericht door Robert » wo mar 22, 2006 4:17 pm

't Is wel wat, want ie'j kunt d'r met de kop tegenan knappen.

eazy

#15 Bericht door eazy » wo mar 22, 2006 4:21 pm

Martin schreef:Wat is daar gebeurd?  :o
Vermoedelijk een vrachtwagen, schat ik:
Afbeelding

Gebruikersavatar
rr1991
Member
Member
Berichten: 952
Lid geworden op: do dec 01, 2005 2:56 pm
Locatie: Auckland, New Zealand

#16 Bericht door rr1991 » wo mar 22, 2006 4:34 pm

Ik denk dat gifts & dreams het niet echt wordt. Expo heeft al een grote naam in de stad en dan wil je er schuin tegenover een soortgelijke winkel zetten? Ik zou er liever een wat exclusievere winkel zien dan van die koopjes winkels.

INVISIBLE

#17 Bericht door INVISIBLE » wo mar 22, 2006 6:15 pm

Ik dacht dus ook dat er op de deur stond .
U kunt ons nu vinden in de Hofpassaga bij de Bart Smit .

Wat een onbenullige fout tegen die muur ?

Martin

#18 Bericht door Martin » di jul 25, 2006 11:13 am

Drogisterij stopt in de Klanderij


Enschede - Drogisterij DA Beauty houdt het voor gezien in winkelcentrum De Klanderij. De komende weken is er een uitverkoop en wordt de zaak 'omgebouwd' tot een oulet store, daarna doet de eigenaar van de drogisterijketen de deur definitief op slot. De nieuwe bestemming is een dames-kledingzaak.


TCT

Brenda

#19 Bericht door Brenda » di jul 25, 2006 5:25 pm

Ik ben benieuwd wat voor reden daar achter zit.

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 2447
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

#20 Bericht door Errik » di jul 25, 2006 7:41 pm

Ik vond het een lelijk ingerichte winkel. :down:
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Plaats reactie