Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Centrum: Oude V&D

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
EZ

Centrum: Oude V&D

#1 Bericht door EZ » do apr 29, 2004 10:45 am

Wat zijn de plannen met de oude V&D? Men weet wel, het pand waar discotheek Bastion inzat, en de oude Vobis en Bristol. Het is nu godsverlaten. Zwaar zonde.
Ik hoorde dat de gemeente destijds heeft geprobeerd de bibliotheek daarin te krijgen, maar dat dat mislukt is.
Ook hoorde ik een gerucht dat Baja Beachclub daar een discotheek wou in vestigen, maar dat dat om mysterieuze wijze niet doorging.

Wat gaat er nu echt mee gebeuren?

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 3415
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

#2 Bericht door Winus » do apr 29, 2004 10:53 am

Ik heb gehoord dat de VVV er in wil, samen met een soort banenmarkt-achtig iets. Even het artikeltje opzoeken...
de kloomp'maj anhoalen

Gebruikersavatar
Q.
Member
Member
Berichten: 1371
Lid geworden op: zo mar 21, 2004 9:03 pm
Locatie: Utrecht

#3 Bericht door Q. » do apr 29, 2004 10:57 am

Het ligt nu zwaar te verpauperen. Doodzonde van zo'n mooi gebouw op zo'n mooie locatie.
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.

Gebruikersavatar
Q.
Member
Member
Berichten: 1371
Lid geworden op: zo mar 21, 2004 9:03 pm
Locatie: Utrecht

#4 Bericht door Q. » do apr 29, 2004 10:57 am

En nog een discotheek in dat pand zie ik niet zitten, er moet iets publieks in. De bieb zou perfect zijn, maar daar heb ik een hard hoofd in.
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 3415
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

#5 Bericht door Winus » do apr 29, 2004 10:58 am

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 28-01-2004
‘Ook VVV naar voormalige V&D’

ENSCHEDE - Als het aan de Federatie Centrumondernemers Enschede (FCE) ligt, verhuist ook de VVV naar het voormalige pand van V&D aan de Brammelerstraat. Volgens bestuurslid K. Feringa zou dat de levendigheid van het Kruispunt De Graaff en omgeving zeer ten goede komen. De VVV zelf reageert enthousiast.


Zoals deze krant vorige week berichtte, heeft de gemeente Enschede serieuze belangstelling voor het oude warenhuis. Bedoeling is om er een bedrijfsverzamelgebouw van te maken, speciaal gericht op werkzoekenden, samen het Centrum voor Werk en Inkomen (het vroegere arbeidsbureau) en het Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen voorheen het GAK).

De FCE juicht die plannen van harte toe. Volgens bestuurslid Feringa wordt dit deel van het centrum steeds meer een ‘dooie hoek’. Een bedrijfsverzamelgebouw met onder andere CWI en UWV zou het winkelgebied rond Kruispunt De Graaff nieuw leven kunnen inblazen.

Nadeel is dat zo’n ‘arbeidsbeurs’ alleen tijdens kantoortijden open is. De FCE wil graag dat er óók op zaterdag iets te doen is. Daarom pleit het bestuur voor een extra publieksfunctie, bij voorkeur achter de hoofdingang aan het kruispunt. Meest voor de hand liggende optie is volgens Feringa de VVV.

Over verhuizing van de VVV wordt al jaren gesproken. De huidige vestiging aan de Oude Markt is te krap. Volgens Feringa valt er van de VVV ‘veel meer te maken’, bijvoorbeeld in combinatie met het Uitbureau.

Met L. Niemeijer, directeur van de Enschedese VVV, valt er wel te praten over verhuizing naar de oude V&D. ‘Absoluut. Het is een heel mooi pand, op een goeie locatie en met een parkeergarage erachter.’ Niemeijer wil hierover op korte termijn contact opnemen met het CWI.
de kloomp'maj anhoalen

EZ

#6 Bericht door EZ » do apr 29, 2004 11:02 am

Het verplaatsen van zaken daar naar toe lijkt me ook niet een oplossing, dan vallen er weergaten elders in de stad.
Maar het mag ook niet zo verpauperen zoals het nu doet

Gebruikersavatar
Q.
Member
Member
Berichten: 1371
Lid geworden op: zo mar 21, 2004 9:03 pm
Locatie: Utrecht

#7 Bericht door Q. » do apr 29, 2004 11:04 am

EZ schreef:Het verplaatsen van zaken daar naar toe lijkt me ook niet een oplossing, dan vallen er weergaten elders in de stad.
Maar het mag ook niet zo verpauperen zoals het nu doet
Naah, dat Bieb-pand staat nu ook op een kutplek, kunnen daar mooi appartementen van worden gemaakt.
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.

Gebruikersavatar
Q.
Member
Member
Berichten: 1371
Lid geworden op: zo mar 21, 2004 9:03 pm
Locatie: Utrecht

#8 Bericht door Q. » do apr 29, 2004 11:04 am

En de VVV zit op een mooie plek voor een kroeg met terrasje. :)
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 3415
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

#9 Bericht door Winus » do apr 29, 2004 11:06 am

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 23-01-2004
Samen met arbeidsbureau
Gemeente aast op voormalige pand V&D

ENSCHEDE - De gemeente heeft serieuze belangstelling voor het oude V&D-pand aan de Brammelerstraat. Bedoeling is om er een bedrijfsverzamelgebouw van te maken, speciaal gericht op werkzoekenden, samen met het Centrum voor Werk en Inkomen.


De vestigingsmanager van het Centrum voor Werk en Inkomen Enschede-Haaksbergen, B. Hermelink, bevestigt de gezamenlijke plannen. Een definitief besluit is nog niet genomen. ‘Het is allemaal nog prematuur. Maar we zijn inderdaad met de makelaar in gesprek.’ Hermelink verwacht dat de komende maanden de knoop wordt doorgehakt, in elk geval nog vóór de zomer.

Het CWI (het vroegere arbeidsbureau) is nu nog gevestigd aan het Hoedemakerplein. Hermelink ziet een verhuizing naar het voormalige V&D-pand, iets verderop in de Brammelerstraat, wel zitten. ‘Het is centraal gelegen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft een goede uitstraling. Als je het opknapt is het een verschrikkelijk mooi pand.’

Behalve het personeel van het CWI komen er ook ambtenaren te werken van de gemeentelijke Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling en mensen van het Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen (UWV, voorheen het GAK).

Eventueel is er ook plek voor uitzendbureaus, reïntegratiebedrijven en aanverwante organisaties. ‘Alles wat maar met werk en inkomen te maken zou kunnen hebben’, aldus Hermelink.

Op grond van de wet Structuur Uitvoering Werk en Inkomen moeten overal in het land bedrijfsverzamelgebouwen worden opgezet, waarin in elk geval de sociale dienst, het CWI en het UWV vertegenwoordigd zijn: één adres waar werkzoekenden terecht kunnen voor een baan en een uitkering.

‘Onze beursvloer, met alle beschikbare vacatures, wordt het centrale punt van het bedrijfsverzamelgebouw. Alles draait erom dat mensen zo snel mogelijk aan het werk komen’, vertelt Hermelink.

Waarschijnlijk gaat de gemeente Enschede het karakteristieke V&D-pand kopen. De gemeente had enkele jaren geleden ook al belangstelling voor het gebouw. Destijds bedroeg de vraagprijs tien miljoen gulden.

Wethouder T. de Weger weigert desgevraagd in te gaan op de plannen voor het voormalige V&D-pand. ‘Geen commentaar. Ik lees het wel in de krant.’
Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 02-08-2003
Enschede wil opknapbeurt oude V&D-pand afdwingen

ENSCHEDE - Het oude V & D-pand in Enschede aan de Brammelerstraat moet snel worden opgeknapt. Het gebouw ziet er lelijk uit en vertoont vele gebreken. De gemeente legt de eigenaar, Masocot Properties uit Scherpenzeel, een dwangsom op als niet voor 1 oktober de noodzakelijke vergunningen worden aangevraagd om bouwkundige gebreken te verhelpen.
‘Tien jaar vechten, knokken en procederen is niet voor niets geweest. Eindelijk heb ik de gemeente vierkant achter me staan. De nieuwe eigenaar van het gebouw heeft een brief gekregen die er niet om liegt.’ Met die woorden reageert Reinette de Boer, eigenaresse van het Snooker & Pool Centrum Twente, op de aanschrijving aan het adres van Mascot Properties, de eigenaar van het veel besproken monumentale pand op de hoek van de Brammelerstraat en de Korte Hengelosestraat.

Sinds 1990 voert de Enschedese een ware veldtocht tegen de ‘dienstdoende’ huurbaas. Want het in de jaren dertig gebouwde pand waar ze voor haar biljartpaleis duizend vierkante huurt, vele bouwkundige gebreken. Maar haar kruistocht in de rechtzaal mocht niet baten. Vele tienduizenden euro’s en talloze illusies armer vocht ze echter door.

Toen burgemeester J. Mans eind vorig jaar haar nering bezocht overhandigde Reinette de Boer hem een zwartboek.

‘Je kunt veel van Mans zeggen, maar dankzij zijn bemoeienis ligt er nu een pittige brief. Want ook de nieuwe eigenaar Mascot Properties heeft niets gedaan om het achterstallig onderhoud te verhelpen.’En nog een oudje om te laten zien hoe snel de gemeente van gedachten veranderd:

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 23-01-2001
’Geen geschikte functie’
Gemeente ziet af van aankoop oude V&D

ENSCHEDE - De gemeente ziet waarschijnlijk af van aankoop van het oude pand van V & D in de Brammelerstraat. Wethouder R. Althof is uit principiële overwegingen weinig enthousiast. Bovendien ziet hij geen geschikte gemeentelijke functie voor het markante gebouw.

Een definitieve beslissing is nog niet genomen. æWe denken er nog zwaar over naÆ, zegt Althof. æMaar er zitten flink wat haken en ogen aan.Æ Althof verwacht dat nog deze week de knoop zal worden doorgehakt.

De vraagprijs ligt rond de tien miljoen gulden. Maar volgens de wethouder zit het niet vast op het geld. Het gaat meer om het principe. æIk vind dat je als lokale overheid niet in onroerend goed moet handelen. Dan krijg je van die Zuid-Hollandse toestanden... We doen toch ook niet in aandelen!?Æ

Het wil weleens voorkomen dat de gemeente om æstrategischeÆ redenen onroerend goed koopt. Volgens Althof is daar in dit geval geen sprake van. De enige reden om het voormalige warenhuis te kopen zou kunnen zijn dat de gemeente er zelf direct belang bij heeft. Maar Althof zou niet weten welke gemeentelijke functie het gebouw zou moeten krijgen. Zeker niet als over een paar maanden het nieuwe stadskantoor aan de Hengelosestraat klaar is.

Eind november liet dezelfde wethouder in deze krant nog weten dat de gemeente serieuze belangstelling had voor de oude V & D. Het pand, met een totale vloeroppervlakte van 8000 m2, heeft twee eigenaren. De bovenste etage waar een snooker- en poolcentrum is gevestigd, is van BEM Vastgoed van de Enschedese belegger E. Jansen. De overige drie verdiepingen zijn eigendom van een particuliere belegger uit het midden van het land. Sinds het faillissement van utigaanscentrum Bastion staat de onderste etage leeg.

Makelaar R. de Groot (Snelder Zijlstra-de Groot) toont zich onaangenaam verrast door de opstelling van Althof: æWe zijn er heel dichtbij. Met de particuliere belegger hebben we al overeenstemming bereikt. Met BEMVastgoed zijn we nog altijd in gesprek. Dan kun je daar niet zomaar mee stoppen. ZoÆn deal mag niet afketsen op details. Als je geen functie weet voor dit gebouw, ga je toch helemaal niet onderhandelen?Æ

Het is een publiek geheim dat de bibliotheek en de Volksuniversiteit Enschede graag samen hun intrek willen nemen in het monumentale gebouw. Een onderzoek heeft aangetoond, dat het gebouw daar groot genoeg voor is.

Wethouder Althof reageert nogal laconiek op die plannen. æIs de nood van de bibliotheek wel zo hoog? Ze zitten daar toch prachtig aan de Pijpenstraat!?Æ Formeel zegt hij niet eens op de hoogte te zijn van de plannen. æZe zijn niet bij me langs geweest.Æ
de kloomp'maj anhoalen

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 3415
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

#10 Bericht door Winus » do apr 29, 2004 11:07 am

QyRoZ schreef:En de VVV zit op een mooie plek voor een kroeg met terrasje. :)
Precies, de VVV moet plaats maken voor horeca. En Snekkie moet ook weg, een vieze tent is dat geworden.
de kloomp'maj anhoalen

Gebruikersavatar
Q.
Member
Member
Berichten: 1371
Lid geworden op: zo mar 21, 2004 9:03 pm
Locatie: Utrecht

#11 Bericht door Q. » do apr 29, 2004 11:33 am

Nog een leuke oude foto gevonden:

Afbeelding
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 3415
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

#12 Bericht door Winus » do apr 29, 2004 11:46 am

De zinken luifel moet per direkt weer terug geplaatst worden!
de kloomp'maj anhoalen

Gebruikersavatar
Q.
Member
Member
Berichten: 1371
Lid geworden op: zo mar 21, 2004 9:03 pm
Locatie: Utrecht

#13 Bericht door Q. » do apr 29, 2004 11:55 am

Waarom had V&D vroeger van die best wel mooie panden (in Alkmaar staat ook nog een behoorlijk mooie) en nu allemaal van die nare blokkendozen?
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 3308
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

#14 Bericht door Errik » do apr 29, 2004 12:29 pm

De V&D in Haarlem is echt bruut mooi. Ook een ouwe.
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Errik op do apr 29, 2004 1:36 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 3415
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

#15 Bericht door Winus » do apr 29, 2004 1:30 pm

Die in Eindhoven was bruut mooi, voor de renovatie in de jaren '60. :(
de kloomp'maj anhoalen

Gebruikersavatar
Q.
Member
Member
Berichten: 1371
Lid geworden op: zo mar 21, 2004 9:03 pm
Locatie: Utrecht

#16 Bericht door Q. » do mei 06, 2004 12:09 pm

Dit is die in Alkmaar:

Afbeelding
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 2692
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

#17 Bericht door Robert » do mei 06, 2004 12:21 pm

[img]http://atlantis.hsij.nl/atlantis/applic ... 8138|10000[/img]
dit is 'n oud fototje van de V&D in Deventer. Foto uit ca. 1975. Tegenwoordig zit 'ie in 't middelste pand (met de donkere stenen).
Laten we dit topic maar sluiten, straks komt heel Nederland nog voorbij :?

Gebruikersavatar
Q.
Member
Member
Berichten: 1371
Lid geworden op: zo mar 21, 2004 9:03 pm
Locatie: Utrecht

#18 Bericht door Q. » do mei 06, 2004 12:37 pm

Robert schreef:[img]
Laten we dit topic maar sluiten, straks komt heel Nederland nog voorbij :?
Wat is daar mis mee? ;)
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 2692
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

#19 Bericht door Robert » do mei 06, 2004 12:40 pm

QyRoZ schreef:
Robert schreef:[img]
Laten we dit topic maar sluiten, straks komt heel Nederland nog voorbij :?
Wat is daar mis mee? ;)
Niet zo heel veel, maar 't topic gaat over:
Wat zijn de plannen met de "oude V&D"
dus.... :(
Laatst gewijzigd door Robert op zo nov 12, 2006 6:47 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Q.
Member
Member
Berichten: 1371
Lid geworden op: zo mar 21, 2004 9:03 pm
Locatie: Utrecht

#20 Bericht door Q. » do mei 06, 2004 2:42 pm

Ik zie alleen maar oude V&D's hier hoor. :D
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.

Plaats reactie