Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

B&S Park: Kennispark Twente

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 3419
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: B&S Park: Kennispark Twente

#221 Bericht door enschedeinansichten » ma dec 30, 2019 1:36 pm

:okay:
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.

Twekkelerveld
Member
Member
Berichten: 1298
Lid geworden op: di nov 07, 2006 7:02 pm
Locatie: Enschede

Re: B&S Park: Kennispark Twente

#222 Bericht door Twekkelerveld » wo mar 25, 2020 10:26 pm

Dit is klaar inmiddels:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Twekkelerveld
Member
Member
Berichten: 1298
Lid geworden op: di nov 07, 2006 7:02 pm
Locatie: Enschede

Re: B&S Park: Kennispark Twente

#223 Bericht door Twekkelerveld » do jun 25, 2020 6:27 pm

‘Rotte kies’ Kennispark Twente gevuld met nieuwbouw onderzoeksinstituut Fraunhofer
ENSCHEDE – Het Duitse onderzoeksinstituut Fraunhofer neemt zijn intrek in een nieuw te bouwen pand op het Kennispark in Enschede. Daarvoor wordt het vervallen Mai-gebouw op de hoek Auke Vleerstraat-Hengelosestraat gesloopt.


Het Fraunhofer Project Center (FPC) is nu nog gevestigd in gebouw De Horst op de campus van de Universiteit Twente. Drie jaar geleden ging de vlag uit in Twente toen het befaamde onderzoeksinstituut, onder andere met een miljoenensubsidie, naar deze regio werd gelokt.

Producten slimmer, sneller en beter maken
Fraunhofer ondersteunt bedrijven bij het slimmer, sneller en beter maken van hun producten. Daarvoor zet het instituut kennis in over de allernieuwste technologische ontwikkelingen. FPC past daarmee perfect in de functie van het Kennispark, aldus gebiedsdirecteur Anne-Wil Lucas. „Het is een belangrijke schakel tussen UT en de bedrijven op het innovatiepark.”

Een belangrij­ke schakel tussen Universi­teit Twente en de bedrijven op het innovatie­park

Anne-Wil Lucas, Gebiedsdirecteur Kennispark
Ze is blij dat er een oplossing komt voor het pand dat veel mensen al jarenlang een doorn in het oog is. „Het gebouw stond lang leeg, maar dit is de bestemming die bij deze mooie plek past. Niet alleen vormt FPC een brug tussen de wetenschap en het bedrijfsleven en tussen studenten van de UT en ondernemingen, FPC kan ook de bestaande bedrijven op het Kennispark helpen te innoveren en vernieuwen.”

Ook andere geïnteresseerden voor nieuwbouw
FPC gaat in de nieuwbouw zo’n 2000 vierkante meter huren voor het testen en ontwikkelen van machines en kantoren. Er is nog 6500 vierkante meter beschikbaar voor andere gebruikers. De eerste geïnteresseerden hebben zich daarvoor volgens Lucas al gemeld.

Toenmalig minister Henk Kamp (Economische Zaken) kwam drie jaar geleden naar de UT om de Twentse vestiging van Fraunhofer te openen. Bij de start telde het instituut zes medewerkers. Dat zijn er inmiddels 24.

De verwachting is dat Fraunhofer ook wat betreft medewerkers zal doorgroeien. Hoewel directeur Biba Visnjicki eerder aangaf niet zozeer zelf banen te creëren, maar bedrijven te helpen dat te doen.

Meestal gebeurt dat onder de radar omdat bedrijven concurrenten niet wijzer willen maken. Maar in de afgelopen jaren kwamen er wel bijzondere projecten in de publiciteit.

Wellicht duizend banen in toekomst
Voorbeelden daarvan zijn de ontwikkeling, samen met het Enschedese bedrijf PhiX, van zogenoemde fotonicachips en de proefproductie van 3D metaalgeprinte onderdelen voor de luchtvaart bij Aeronamics in Almelo. De productie van de chips, de nieuwe standaard voor mobiele technologie 5G, zou de komende jaren duizend banen kunnen opleveren.

Fraunhofer vestigt ook het eigen Advanced Manufacturing Center in de nieuwbouw. Biba Visnjicki: „Dit is een open innovatiehub voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in de nieuwste technieken voor produceren. Door ons uitgebreide industriële netwerk in Duitsland, zijn wij in staat om de industriële community verder uit te breiden naar Twente en de rest van Nederland. Daarvoor zetten we in op verdere uitbouw van het open innovatiecentrum, met onder andere het aanbieden van trainingen en digitale diensten, plus het faciliteren van de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen.”

De verwachting is dat de nieuwbouw volgend jaar in gebruik kan worden genomen.

Afbeelding

Bron: TCT

Gebruikersavatar
Acidor
Member
Member
Berichten: 503
Lid geworden op: vr mar 04, 2005 11:05 am
Locatie: Noordoost Twente

Re: B&S Park: Kennispark Twente

#224 Bericht door Acidor » vr jun 26, 2020 10:34 am

Ik vind het ontwerp niet onaardig. Staat wel op die plek
Ooh noh

Plaats reactie