Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Centrum: H.J. van Heekplein

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13582
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: H.J. van Heekplein Hudson's Bay

#641 Bericht door Arie » vr dec 14, 2018 11:09 am

Het gaat niet zo lekker met Hudson’s Bay
Door Charmain Zwijnenberg 13 december 2018

Zeg eens eerlijk, koop je weleens wat bij Hudson’s Bay of kies je toch voor window shopping? We gokken dat redelijk wat Enschedeërs voor dat laatste gaan. De Telegraaf bemachtigde namelijk interne stukken met slecht nieuws: het warenhuis draait in ons kikkerlandje tachtig miljoen euro verlies. Jammer, zeg!

Ai, tachtig miljoen is natuurlijk heel veel geld. Zelfs voor zo’n grootschalig warenhuis. Er is een kans dat we in Hudson’s Bay straks minder medewerkers tegenkomen, want een ontslagronde is niet uitgesloten.

Even slikken
Het is vast even slikken voor de nieuwe directie van Hudson’s Bay. Het is eigenlijk een Canadese keten, maar in september 2018 werd deze opgekocht door het Oostenrijkse Signa. Het Algemeen Dagblad schrijft nu dat de organisatie ‘tegen het licht wordt gehouden’. Wat de directie precies gaat doen om het verlies te verzachten, is nog niet bekend. We houden ons notitieblokje in ieder geval in de aanslag.

Feestelijke opening
In Enschede opende Hudson’s Bay op 8 maart dit jaar. Wat was dat een feest, zeg! Enschedeërs kwamen massaal op de opening van Hudson’s Bay af, want iedereen was reuzenieuwsgierig naar de groots aangekondigde winkel.

Opening Hudson's Bay Enschede
Foto: Opening Hudson’s Bay Enschede
Dertien vestigingen
Naast de vestiging in Enschede komen we Hudson’s Bay ook tegen tijdens een rondje shoppen in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Den Bosch, Almere, Breda, Tilburg, Maastricht, Zwolle, Amersfoort en Haarlem. Eigenlijk zouden er twintig vestigingen in ons land komen, maar daar zag de directie in februari van dit jaar toch van af.
bron: https://indebuurt.nl/enschede/nieuws/uh ... bay~60575/
Bijlagen
H.J. van Heekplein opening-hudsons-bay.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Vincent1971
Member
Member
Berichten: 2399
Lid geworden op: zo nov 07, 2004 6:38 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: H.J. van Heekplein

#642 Bericht door Vincent1971 » vr dec 14, 2018 5:02 pm

Ben er nooit geweest en zal er ook nooit komen. Keer de website bekeken en dacht de komma stond verkeerd bij de prijzen.
Een goed begin heeft geen einde

Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 3512
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Centrum: H.J. van Heekplein

#643 Bericht door enschedeinansichten » vr dec 14, 2018 7:05 pm

Vincent1971 schreef:
vr dec 14, 2018 5:02 pm
Ben er nooit geweest en zal er ook nooit komen. Keer de website bekeken en dacht de komma stond verkeerd bij de prijzen.
Mooi uitzicht in het restaurant.
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.

Hendrik
Member
Member
Berichten: 2189
Lid geworden op: di nov 28, 2006 7:20 pm

Re: Centrum: H.J. van Heekplein

#644 Bericht door Hendrik » vr dec 14, 2018 7:58 pm

De Bijenkorf had de Nederlandse consument beter begrepen. Die hadden ook eigen merken die én goed waren én niet te duur waren. Niets van dat alles in HB. Als ze de strategie in merkkeuze en prijsstelling niet wijzigen gaat het fout. Het is overigens wel een hele mooie winkel, maar ja, daar heb je niks aan.
Wat sas as dós was kaans.

Gebruikersavatar
TA
Member
Member
Berichten: 909
Lid geworden op: vr aug 25, 2006 4:05 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: H.J. van Heekplein

#645 Bericht door TA » zo dec 16, 2018 7:24 am

Zeer mooie winkel. Beneden is voor vrouwen een soort walhalla met die make up stands.
Wat echter overblijft als je daar doorheen kijkt is niet veel. Ze hebben net teveel van niets en te weinig van iets. De mannenkleding is, ondanks de bekende merken, redelijk gedateerd en het interieurdeel is wederom te klein en beperkt. Ik was bij eerste bezoek over de mannenafdeling ronduit teleurgesteld. Tevens is de winkel gewoon niet zo "gezellig". Straalt weinig warmte af.

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13582
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: H.J. van Heekplein Hudon's Bay

#646 Bericht door Arie » zo jan 20, 2019 2:44 pm

Hudson’s Bay gaat ook in Enschede op de schop, de vraag is hoe?
Gepubliceerd: Vrijdag 18 januari 2019

Hudson’s Bay gaat ook in Enschede op de schop, de vraag is hoe?
Hudson’s Bay wijzigt haar strategie. Het verliesgevende warenhuis gaat de grootte van de winkels aanpassen, met naar verwachting kleinere warenhuizen tot gevolg. De hervormingen raken Enschede. Retaildeskundige Fred Rutgers verwacht grote veranderingen voor het warenhuis aan het Van Heekplein.

Nog geen jaar na de feestelijke opening in Enschede heeft Hudson’s Bay het moeilijk. Uit interne stukken die De Telegraaf eerder in handen kreeg, blijkt dat de dertien warenhuizen in Nederland vorig jaar meer dan 80 miljoen euro verlies draaiden. Een ontslagronde wordt niet uitgesloten.

Hudson’s Bay kondigt nu een herpositionering aan, waarbij de grootte van de winkels wordt aangepast. Volgens Aniek Zweers, woordvoerder van Hudson’s Bay, heeft die herpositionering gevolgen voor alle filialen in Nederland. Maar wat er precies staat te veranderen in het warenhuis aan het Van Heekplein in Enschede, daarover doet ze geen mededelingen. Evenmin wil ze iets zeggen over mogelijke ontslagen. „We gaan herpositioneren, meer kan ik op dit moment echt niet zeggen.”

Niet vol te houden
Voor retaildeskundige Fred Rutgers staat buiten kijf dat er medewerkers op straat komen te staan. „Het aantal vierkante meters wordt kleiner, wat betekent dat er minder personeel nodig is. Waarschijnlijk is dit intern ook al besproken, maar willen ze er nog niet mee naar buiten treden. Ze zullen het roer om moeten gooien, want de kosten rijzen de pan uit. Dit is niet vol te houden zo.”

In maart vorig jaar opende Hudson’s Bay een filiaal aan het Van Heekplein. Voor Enschede was dat een mooie uitkomst na het faillissement van V&D, eind 2015. Want ondanks een aantal pop-upstores stond een groot deel van het immense pand in hartje Enschede jarenlang leeg. Hudson’s Bay sloot in Enschede gelijk een huurcontract voor twintig jaar af en nam het voormalige V&D-gebouw grondig onder handen.

Maar volgens retaildeskundige Rutgers zijn er van meet af aan fouten gemaakt door het van oorsprong Canadese warenhuis. „Er is landelijk niet één winkel waar het goed gaat. Ze hebben een positioneringsfout gemaakt, ze hebben geen smoel. Van het personeel wist in het begin niemand te vertellen wat het concept is van Hudson’s Bay”, luidt zijn kritiek.

Consument verleiden
Dat er in Twente geen markt zou zijn voor een luxere winkel als Hudson’s Bay noemt Rutgers onzin. „Consument is consument. De kunst is om de latente behoefte aan te wakkeren; je moet de consument verleiden iets te kopen. Op dat gebied kunnen ze echt een voorbeeld nemen aan de Bijenkorf. Leg de reclames van Hudson’s Bay en de Bijenkorf maar eens naast elkaar.”

Dat de organisatie van de Nederlandse Hudson’s Bay-warenhuizen momenteel tegen het licht wordt gehouden, heeft volgens het bedrijf zelf vooral te maken met de fusie met het Oostenrijkse bedrijf Karstadt vorig jaar. Hudson’s Bay zegt de ‘lokale aanwezigheid in de markt geheel te willen herzien’.

„Het doel is om onze klantenbasis te verbreden en de grootte van de winkels aan te passen”, aldus Hudson’s Bay. Het warenhuis heeft Armin Devender aangesteld als nieuwe ceo. Hij moet de herpositionering in de Nederlandse markt gaan leiden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
bron: http://enschede.1twente.nl/hudson%E2%80 ... em?1117456
Bijlagen
Hudson’s Bay gaat ook in Enschede op de schop, de vraag is hoe.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13582
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: H.J. van Heekplein

#647 Bericht door Arie » di feb 26, 2019 2:21 pm

Sorry dit keer geen bouwplannen, maar een nieuw bord op het Van Heekplein om er geen duiven te voeren.
Bijlagen
Van Heekplein bord geen duiven voeren 26-2-2019.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie