Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Bungalowpark op Het Rutbeek

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 13242
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Bungalowpark op Het Rutbeek

Bericht door Arie » wo sep 19, 2018 1:16 pm

Bungalowpark op Het Rutbeek: 'mogelijk bouwen in 2020'
Gepubliceerd: Woensdag 19 september 2018

Bungalowpark op Het Rutbeek: 'mogelijk bouwen in 2020'
Het was een poos stil rondom beoogde bungalowpark Het Rutbeek, maar binnenkort prijkt het plan weer op politieke agenda.

Het college buigt zich dit najaar over het bestemmingsplan bungalowpark Het Rutbeek. Dit plan moet de bouw van 250 vakantiehuisjes in het recreatiepark mogelijk maken. Daar wordt al 35 jaar over gesproken. Eerder werd gemikt op 2018 als start van de bouw van de eerste bungalows, maar dat wordt naar verwachting niet eerder dan 2020.

Laatste hand
Dat maakte gemeentelijk projectleider René Pruijsers dinsdagavond duidelijk in de stadsdeelcommissie Zuid. Hij sprak de raadsleden bij over de stand van zaken. In het gemeentehuis wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het bestemmingsplan voor het initiatief van Outdoor Resort Boekelo. De afhandeling van de (inspraak)procedures neemt ongeveer een jaar in beslag, aldus Pruijsers in een toelichting.

Vervolgens is het de vraag of mogelijke bezwaarmakers de gang naar de Raad van State maken. „Als dat niet gebeurt, kan in 2020 worden begonnen met de bouw van de eerste bungalows. Anders ben je al snel minimaal een half jaar verder. Dan moet de Raad van State wel meegaan met het gemeentelijke besluit.”

Rumoer
Afgaande op de weerstand tot dusver is het aannemelijk dat de Raad van State uiteindelijk ook een oordeel moet vellen over de plannen. Eind vorig jaar zorgde de geplande ontsluiting van het park via de Usserleveenweg nog voor veel rumoer. In de ogen van vele betrokkenen is deze smalle weg niet geschikt als aan- en afvoerroute.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels
bron: http://enschede.1twente.nl/bungalowpark ... em?1100176
Bijlagen
Bungalowpark op Het Rutbeek 'mogelijk bouwen in 2020'.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten