Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Centrum: Muziekkwartier

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
DBM
Member
Member
Berichten: 464
Lid geworden op: di mar 23, 2004 10:16 am
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Centrum: Muziekkwartier

#141 Bericht door DBM » zo feb 15, 2009 3:43 pm

Ik zie nog steeds niet in waarom die vleugel tegen de vlakte moet. :down:
Laten ze die gasten in Zuid of Noord droppen.

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 2474
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

Re: Centrum: Muziekkwartier

#142 Bericht door Winus » zo feb 15, 2009 3:59 pm

Prima plan, zeker vergeleken met waar men in eerste instantie mee aankwam. Toch jammer dat de noordvleugel tegen de grond gaat. Er is nu een heel aardig steegje ontstaan tussen het Muziekkwartier en De Wonne. In een interview beweerde Hoogstad zo'n fan van Italiaanse steden en straatjes te zijn. Het is dan ook vreemd dat hij heeft geeist dat de noordvleugel verdwijnt.
Ik snap het wel: Italiaanse steegjes zijn hartstikke leuk zolang ze maar niet te dicht in de buurt van jouw gebouw komen. Je moet je ego wel beschermen.
de kloomp'maj anhoalen

Pin

Re: Centrum: Muziekkwartier

#143 Bericht door Pin » do jun 04, 2009 11:24 pm

Hai! Ik zit niet echt op fora, dus ik weet niet precies waar ik moet zoeken.
Ik kan niet vinden wat er gaat komen op het lege terrein naast het Muziekkwartier.
Ik vind dat het gebouw mooi geworden is en ben nieuwsgierig hoe alles wordt als het af is.
Wordt het een open plein of komt daar nog een gebouw?

golberdinge

Re: Centrum: Muziekkwartier

#144 Bericht door golberdinge » vr jun 05, 2009 12:33 pm

Het muziekkwartier is gevestigd aan het nog later aan te leggen Willem Wilminkplein. Op het forum is een topic te vinden over het Willem Wilminkplein. Naast winkels komt er een hotel ontworpen door architect van Gemeren.

Helmerhoeker

Re: Centrum: Muziekkwartier

#145 Bericht door Helmerhoeker » wo jun 24, 2009 5:26 pm

Gebruikers Muziekkwartier komen geld te kort
woensdag 24 juni 2009 | 17:01 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 24 juni 2009 | 17:05

Afbeelding
Tekening van de gewenste loopbrug tussen Muziekkwartier en Muziekcentrum.

ENSCHEDE - Poppodium Atak en de Stadsschouwburg hebben meer geld nodig om met succes in het Nationaal Muziekkwartier te kunnen opereren. Bij de Stadsschouwburg zorgen vooral de veel hogere kosten dan geraamd voor energie en schoonmaken voor hoofdbrekens. Die conclusie trekt de gemeente uit de cijfers van het eerste kwartaal.


De cijfers uit dit kwartaal zijn voor een tweede gebruiker van het Nationaal Muziekkwartier, Poppodium Atak, ook al niet rooskleurig. Het positieve nieuws is dat de bezoekersaantallen de verwachtingen overtreffen. De financiële cijfers geven aanleiding tot zorg. De kosten zijn hoger dan begroot, de inkomsten lager.

Los van deze dreigende tekorten, blijft het college vasthouden aan een loopbrug tussen Muziekkwartier en het Muziekcentrum, waar ook de gevel wordt aangepast. Deze verbinding wordt van wezenlijk belang voor een goede exploitatie van beide gebouwen genoemd

TCT

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 2474
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

Re: Centrum: Muziekkwartier

#146 Bericht door Winus » wo jun 24, 2009 11:24 pm

De gevel van het muziekcentrum wordt wel veel beter.
de kloomp'maj anhoalen

Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 3441
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Centrum: Muziekkwartier

#147 Bericht door enschedeinansichten » zo jan 10, 2010 8:27 pm

Crisis raakt ook Muziekkwartier
zondag 10 januari 2010
ENSCHEDE - De economische crisis raakt ook de bezoekersaantallen van het Nationaal Muziekkwartier. In 2009 kwamen er niet alleen minder bezoekers dan gepland (-14.000), maar bleef ook de omzet achter (drie ton) bij de oorspronkelijke raming. Volgens directeur Harm Mannak wordt deze financiële tegenvaller opgevangen 'binnen de eigen vermogenspositie'.
De terugloop van het aantal theaterbezoekers, zo blijkt uit een ambtelijke evaluatie van het project Nationaal Muziekkwartier, is een landelijk gegeven. In Enschede deed zich die trend vooral voelen bij 'Sunset Boulevard', een grote musical uit de stal van Joop van den Ende. Qua bezoekers bracht deze productie niet waar op gerekend was. Mannak: " Maar dat was niet alleen in Enschede zo; deze musical deed het helaas overal wat minder goed. Als zo'n grote voorstelling tegenvalt, voel je dat zwaar in de cijfers."
Mannak geeft aan dat er meer oorzaken zijn aan te wijzen voor het negatieve bedrijfsresultaat over 2009. Het aantal symposia bleef wat achter bij de verwachtingen en de horeca-omzet kwam eveneens lager uit. Hoger dan gepland waren ook de energienota's in het eerste jaar. " We verwachten dat het volgend jaar beter zal gaan", schat Mannak in. " Nu moeten we even een stapje terug doen. Maar dat hoort ook bij cultureel ondernemerschap. We moeten een gezonde bedrijfsvoering zien te krijgen. Zonder dat dit leidt tot gedwongen ontslagen moeten we het ook met iets minder personeel doen." Inhoudelijk heeft ook een versobering plaatsgevonden. Voor het seizoen 2010-2011 werkt de Stadsschouwburg/Muziekcentrum met een zogeheten basisprogrammering. De relatief dure reeks van internationale orkesten krijgt volgend jaar geen vervolg.
Het Productiefonds Oost-Nederland, dat er juist moet komen voor de bijzondere producties, laat nog even op zich wachten. Tien tot twaalf miljoen euro is nodig om hiermee van start te kunnen gaan. "Op dit terrein is er nog niet veel voortgang. Maar ik heb nog steeds goede hoop dat we ons streefbedrag gaan halen", verzekert Mannak vol optimisme.

Wat de toekomst van het jeugdtheater betreft, is alle hoop gevestigd op de voormalige Fabrieksschool aan de Kloosterstraat. Op die locatie kan een zaal worden gerealiseerd, die voldoet aan de technische eisen van veel producties. Vooral het gebruik van een vlakke zaal is daarbij van wezenlijk belang.
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.

Martin

Re: Centrum: Muziekkwartier

#148 Bericht door Martin » wo jan 20, 2010 3:47 pm

Enschede wil over tien jaar dé muziekstad van Oost Nederland en de Euregio zijn.

Elke avond moet er in de binnenstad een band spelen en poppodium Atak moet dan net zo beroemd zijn als poptempel Paradiso in Amsterdam. Het staat in de Muziekvisie, die het gemeentebestuur van Enschede aan de raadsleden heeft gestuurd. De gemeenteraad moet bepalen of er onderzoek gedaan mag worden naar de haalbaarheid van alle initiatieven. Het gemeentebestuur denkt de ideeën uit de Muziekvisie onder meer te bekostigen door subsidies te verwerven.

rtv oost

Gebruikersavatar
Vincent1971
Member
Member
Berichten: 1421
Lid geworden op: zo nov 07, 2004 6:38 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: Muziekkwartier

#149 Bericht door Vincent1971 » do feb 18, 2010 9:24 pm

Muziekkwartier houdt uitverkoop

ENSCHEDE - Het Nationaal Muziekkwartier houdt uitverkoop. Tot en met 3 april gaan de kaarten voor een groot aantal voorstellingen en concerten in de rest van het seizoen voor de helft van de prijs weg. Deze actie heet de ‘Lenteweken’.


Het NMK is tot deze onorthodoxe actie overgegaan omdat het bezoek terugloopt. Onderzoek leert dat de prijs voor veel mensen een obstakel vormt. In het nieuwe seizoen gaat het NMK een rangensysteem invoeren zodat mensen zelf voor een goedkoper kaartje kunnen kiezen.

Directeur Harm Mannak van het NMK zegt dat de gemiddelde zaalbezetting onder druk staat. Hij wil geen concrete cijfers noemen, maar erkent wel dat de situatie ernstig genoeg is om deze ‘verstrekkende’ kortingsactie op touw te zetten. Eerder werd al gemeld dat het NMK over 2009 14.000 bezoekers minder trok dan waarop was gerekend. Mannak wijst erop dat het theaterbezoek landelijk terugloopt, mede als gevolg van de economische crisis. Cijfers over 2009 zijn nog niet bekend.

Een woordvoerster van de VSCD (vereniging van podiumdirecties) zegt dat het beeld vooralsnog sterk wisselt. „Vooral podia die veel kaarten aan bedrijven verkopen merken dat dat minder wordt. Maar er zijn ook podia waar men niets van een terugloop merkt.”

Grootschalige kortingsacties als deze zijn in de podiumbranche ongebruikelijk. Het NMK had ook de medewerking nodig van theaterbureaus en impresariaten, omdat die (afhankelijk van de afspraken) delen in de opbrengsten.

Mannak benadrukt dat het NMK als maatschappelijke voorziening een positief signaal wil afgeven met de Lenteweken. „Natuurlijk is er ook een bedrijfseconomische noodzaak. Ik verkoop liever twee stoelen voor 25 euro dan dat er een voor dat bedrag leeg blijft. Als het niet uit zou kunnen, zouden we het niet doen. Juist in tijden van krapte en recessie hebben kunst en cultuur het publiek iets te bieden.”

Bang dat deze actie kwaad bloed zet bij mensen die ruim vantevoren reserveren, is Mannak niet. „Onze vaste klanten zijn geïnformeerd en reageren met begrip. Vergelijk het met lastminute-aanbiedingen in de reiswereld en de opruiming in kledingzaken: je hebt minder keus en bent er minder zeker van dat je slaagt.”

De ‘Lenteweken’ duren tot en met 3 april. In die periode kunnen met 50 procent korting kaarten worden gekocht voor optredens in alle genres, van cabaret en toneel tot kamermuziek en musical. Op de website van het Nationaal Muziekkwartier is te zien om welke voorstellingen en concerten het gaat.


Afbreken, opnieuw asfalteren en parkeren. Brengt het tenminste nog een beetje geld op. Het eerste verlies moet je nemen zeg ik maar zo.
Een goed begin heeft geen einde

Gebruikersavatar
enschedeinansichten
Member
Member
Berichten: 3441
Lid geworden op: do jan 08, 2009 9:24 pm
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Centrum: Muziekkwartier

#150 Bericht door enschedeinansichten » wo jun 02, 2010 7:31 pm

Eden’ haakt af voor hotel Wilminkplein
woensdag 02 juni 2010 | 13:49
wilminkplein_impre_1482457b.jpg
wilminkplein_impre_1482457b.jpg (17.11 KiB) 6523 keer bekeken
ENSCHEDE - Nu de Eden Hotel Group heeft afgehaakt, zoekt projectontwikkelaar Van Wijnen een andere kandidaat voor de huur van de hotelaccommodatie op het Willem Wilminkplein. Een mogelijke gegadigde zou de internationale keten Accor Hotels (bekend van merken als Ibis, Novotel en Sofitel) kunnen zijn. Deze keten kondigde onlangs aan het aantal hotels in Nederland (op dit moment 37) te willen verdubbelen.
Een hotel plus kantoorgebouw is een van de projecten die zijn gesitueerd rond het Willem Wilminkplein bij het Nationaal Muziekkwartier. Hotel en kantoorgebouw moeten parallel aan het spoor verrijzen. Verder voorziet het bouwplan in een appartementencomplex met winkels en horeca aan de Korte Hengelosestraat.
Na de opening van het Muziekkwartier zou aansluitend de bouw van het hotel beginnen. Alle projecten zijn echter vertraagd door de economische crisis. De Eden Hotel Group durft het nu helemaal niet meer aan en haakte definitief af. Terwijl projectontwikkelaar Van Wijnen een andere geschikte keten zoekt, wordt op korte termijn wel begonnen met de aanleg van een parkeerkelder.
Daarvoor gaat op 1 juli de eerste schop de grond in. Dat houdt in dat op deze locatie geen stadsstrand Enschede aan Zee komt. Om geen subsidie mis te lopen, dulden de bouwplannen rond het Wilminkplein geen verdere vertraging. Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren besloten om alle (financiële) risico’s van de invulling rond het Wilminkplein in kaart te brengen. „Het hele project lijdt onder de economische recessie. Vandaar dat we nu laten bekijken of de gemeente een positieve investering kan doen”, laat burgemeester Peter den Oudsten desgevraagd weten. „Dat hoeft niet in financiële zin te zijn, maar zou ook kunnen betekenen dat we als gemeente zorg dragen voor de invulling van een deel van het kantoorgebouw.”
Het college hecht er aan dat de verschillende onderdelen van het project ‘worden voorzien van een exploitabel geheel’, zoals Den Oudsten het omschrijft. De afronding van de bebouwing rond het Wilminkplein behoort tot de ambitieuze plannen voor de invulling van de Spoorzone. Als alternatief voor het Dish-hotel dat de deur sluit, was de Eden Group van plan langs het spoor een hotel met negentig kamers te exploiteren.
Schat iedereen op waarde maar laat daarbij wel iedereen in zijn waarde.

TA
Member
Member
Berichten: 686
Lid geworden op: vr aug 25, 2006 4:05 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: Muziekkwartier

#151 Bericht door TA » wo jun 02, 2010 9:40 pm

Maar hoe kan de Eden groep zoiets beslissen. Nu blijft er enkel en alleen de Broeierd over, wat een relatief klein hotel is. Dat voor een stad van 159.000 inwoners!!! Ongelooflijk zeg.
Kan mij niet voorstellen dat er te weinig vraag is.

Gebruikersavatar
Vincent1971
Member
Member
Berichten: 1421
Lid geworden op: zo nov 07, 2004 6:38 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: Muziekkwartier

#152 Bericht door Vincent1971 » wo jun 02, 2010 11:11 pm

TA schreef:Maar hoe kan de Eden groep zoiets beslissen. Nu blijft er enkel en alleen de Broeierd over, wat een relatief klein hotel is. Dat voor een stad van 159.000 inwoners!!! Ongelooflijk zeg.
Kan mij niet voorstellen dat er te weinig vraag is.
Nou ik kan wel een reden verzinnen. Bereikbaarheid. Hoe kom je bij dat hotel als je met de auto komt? En er loopt een spoorlijn langs ondertussen bijna dag en nacht rijdt in het weekend ( vraag me steeds af hoe ze het toch lukken om stipt op tijd te rijden en dan nog zo laat ). En dan de prijs die voor zo'n hotel betaald moet worden. Zal de gemeente ook wel een aardige grijpstuiver aan willen verdienen.
Een goed begin heeft geen einde

Schot

Re: Centrum: Muziekkwartier

#153 Bericht door Schot » vr jun 04, 2010 1:46 pm

TA schreef:Maar hoe kan de Eden groep zoiets beslissen. Nu blijft er enkel en alleen de Broeierd over, wat een relatief klein hotel is. Dat voor een stad van 159.000 inwoners!!! Ongelooflijk zeg.
Kan mij niet voorstellen dat er te weinig vraag is.
Aan de Zuiderval komt toch een nieuwe vd Valk........

Martin

Re: Centrum: Muziekkwartier

#154 Bericht door Martin » vr jun 04, 2010 3:40 pm

Tja wanneer beginnen ze daar eens mee?

123
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: wo mei 20, 2009 11:04 am
Locatie: Enschede

Re: Centrum: Muziekkwartier

#155 Bericht door 123 » wo aug 25, 2010 1:38 pm

Wanneer gebeurt er toch weer eens wat met het Wilminkplein? Het braakliggend terrein begint me nu wel een beetje te storen. Laat ze er anders (voor tijdelijk) parkeerplaatsen aanleggen of een mooi groen grasmatje. Dat ziet er tenminste wat minder vervallen uit.

Dit is toch geen visitekaartje voor mensen die met de trein naar Enschede reizen.

Twekkelerveld
Member
Member
Berichten: 1327
Lid geworden op: di nov 07, 2006 7:02 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: Muziekkwartier

#156 Bericht door Twekkelerveld » wo aug 25, 2010 7:21 pm

Dat zou ik eigenlijk ook wel willen weten. :)

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 2474
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

Re: Centrum: Muziekkwartier

#157 Bericht door Winus » wo aug 25, 2010 9:19 pm

Ze zullen het wel ontkennen, maar het gaat vast nog wel even duren, als het al doorgaat.
de kloomp'maj anhoalen

123
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: wo mei 20, 2009 11:04 am
Locatie: Enschede

Re: Centrum: Muziekkwartier

#158 Bericht door 123 » do aug 26, 2010 11:14 am

Gelukkig gaat de loopbrug wel door zie artikel TCT.
Loopbrug Muziekkwartier komt van de grond
ENSCHEDE - De totale bouwkosten blijven nog even geheim. Maar voor de loopbrug die gebouwd gaat worden tussen het Muziekcentrum en het Nationaal Muziekkwartier, een klus waarmee half september wordt begonnen, is 472.000 euro beschikbaar. Bouwbedrijf Van Wijnen uit Eibergen gaat de klus klaren.

Naast het realiseren van een transparante verbinding tussen de beide cultuurpodia krijgt de noordelijke gevel van het Muziekcentrum een open karakter met veel glas. Aanvankelijk had de verbouwing al in juli moeten beginnen. Extra overleg met de sociëteit die in het Muziekcentrum is gehuisvest leidde echter tot enige vertraging. Eind dit jaar moet de loopbrug klaar zijn.
Bron: TCT (woensdag 25 augustus 2010)

Gebruikersavatar
Vincent1971
Member
Member
Berichten: 1421
Lid geworden op: zo nov 07, 2004 6:38 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: Muziekkwartier

#159 Bericht door Vincent1971 » do aug 26, 2010 10:47 pm

123 schreef:Gelukkig gaat de loopbrug wel door zie artikel TCT.
Loopbrug Muziekkwartier komt van de grond
ENSCHEDE - De totale bouwkosten blijven nog even geheim. Maar voor de loopbrug die gebouwd gaat worden tussen het Muziekcentrum en het Nationaal Muziekkwartier, een klus waarmee half september wordt begonnen, is 472.000 euro beschikbaar. Bouwbedrijf Van Wijnen uit Eibergen gaat de klus klaren.

Naast het realiseren van een transparante verbinding tussen de beide cultuurpodia krijgt de noordelijke gevel van het Muziekcentrum een open karakter met veel glas. Aanvankelijk had de verbouwing al in juli moeten beginnen. Extra overleg met de sociëteit die in het Muziekcentrum is gehuisvest leidde echter tot enige vertraging. Eind dit jaar moet de loopbrug klaar zijn.
Bron: TCT (woensdag 25 augustus 2010)
Vrees een brug te ver...ach of we straks 13 of 14 miljoen gaan bezuinigen maakt ook niets meer uit. Een citroen kan je uitpersen tot er geen druppel meer in zit.
Een goed begin heeft geen einde

Twekkelerveld
Member
Member
Berichten: 1327
Lid geworden op: di nov 07, 2006 7:02 pm
Locatie: Enschede

Re: Centrum: Muziekkwartier

#160 Bericht door Twekkelerveld » wo sep 15, 2010 6:24 pm

De plannen voor een hotel aan het Willem Wilminkplein in Enschede staan in de ijskast, maar zijn zeker niet afgeblazen. Dat zegt wethouder Van Hees.

Zij reageert daarmee op vragen van de politiek. De aannemer en woningcorporatie Ons Huis zijn samen op zoek naar een nieuwe exploitant, nadat Eden Hotel Group zich heeft teruggetrokken. De keten wilde het Dish Hotel verhuizen van de Boulevard naar het Willem Wilminkplein, maar zag daar eerder dit jaar uiteindelijk door de economische crisis van af. Het Dishhotel zou de deuren sluiten, maar het is onduidelijk wat er nu gaat gebeuren. Enschede heeft naast het Dish Hotel weinig overnachtingsmogelijkheden. In het centrum zijn nog twee hotelkamers en er is Eden Hotel de Broeierd met 60 kamers. Over twee jaar moet het Van der Valkhotel met 150 kamers aan de Zuiderval openen.

Rtv oost

Plaats reactie