Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Velve-Lindenhof

Informatie en vorderingen.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 3522
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

Velve-Lindenhof

#1 Bericht door Winus » do jun 24, 2004 4:06 pm

Bron: TC Tubantia

Minister: officiële erkenning NCE
Probleemwijk Velve gaat flink op de schop
ENSCHEDE - De wijk Velve-Lindenhof gaat komende jaren flink op de schop. Met name de woningcorporaties Volion en Ons Huis hebben ambitieuze plannen met hun huizenbezit in dit deel van de stad.


Dat bleek gistermiddag tijdens een bezoek van minister Sybilla Dekker (VROM) aan Enschede. Ons Huis wil al op korte termijn, nog in de loop van dit jaar, beginnen met de renovatie van 104 eengezinswoningen in de Velve. Het gaat om de zogenaamde ‘rode woningen’ in de omgeving Van Leeuwenhoekstraat en Snelliusstraat. Kosten: 2,5 miljoen. Daarnaast werkt Ons Huis aan een nieuwe invulling van de locatie van de Goede Herder-kerk, onder andere met 45 seniorenwoningen, een ondergrondse parkeergarage en een multifunctionele (kerk-) ruimte. Geraamde investering: acht miljoen.

Volion is eigenaar van een slordige 450 woningen, met name in de Lindenhof. Een groot deel ervan, globaal tussen Lipperkerkstraat en Velveweg, zal gesloopt worden en plaats maken voor nieuwbouw. Volgens Voliondirecteur R. Hoff is daarbij het uitgangspunt ‘bouwen voor de buurt’. Dat houdt in dat in principe elke bewoner terug kan keren. Kosten van deze ingrijpende operatie: circa vijftig miljoen.

Daarnaast zijn er concrete plannen voor herontwikkeling van het Miroterrein, van het Lage Bothof-terrein en voor het realiseren van een brede school.

In aanwezigheid van minister Dekker zetten gistermiddag vertegenwoordigers van alle betrokken partijen hun handtekening onder een intentieverklaring voor een dergelijke integrale aanpak.Vervolgens maakte de minister een wandeling door de wijk. In de Lipperkerkstraat verrichtte ze de officiële opening van het nieuwe kantoor van de Neighbourhood Corporation (NCE), recht tegenover coffeeshop Peter Bar. Ze bleek niet met lege handen naar Enschede te zijn gekomen. In haar toespraak vertelde ze dat de NCE officieel erkend is als wijkontwikkelingsmaatschappij, als eerste in Nederland. Dat biedt grote fiscale voordelen. De NCE kan nu namelijk met terugwerkende kracht gebruik maken van de eenmalige vrijstelling van overdrachtsbelasting. Voorheen moest de NCE dubbel betalen: bij de aankoop van een pand en nog een keer wanneer het - na renovatie - werd doorverkocht. Dat scheelt de NCE miljoenen, aldus directeur P. Lohmann.

Als het aan hem ligt, wordt het nieuwe NCE-kantoor een soort buurtcentrum en trekken ook de politie, de wijkraad, wijkpost Alex en andere instellingen erbij in. Wijkraadvoorzitter G. Ansink ziet dat wel zitten. De huidige wijkpost Alex is namelijk veel te klein. Eerder was de oude Pniëlkerk, verderop in de Lipperkerkstraat, in beeld als nieuw buurtcentrum. Maar volgens Ansink zou verbouwing van de voormalige kerk veel te kostbaar worden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fikse plannen voor 'mijn' oude buurtje.
de kloomp'maj anhoalen

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 3431
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

#2 Bericht door Errik » do jun 24, 2004 4:15 pm

Slopen die zooi en gesloten bouwblokken terugpbouwen. :D
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Q.
Member
Member
Berichten: 1388
Lid geworden op: zo mar 21, 2004 9:03 pm
Locatie: Utrecht

#3 Bericht door Q. » do jun 24, 2004 4:20 pm

De Enschedese Baarsjes, Errik? :P
Je kan Q uit Twente halen, maar je kan Twente nooit uit Q halen.

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 3431
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

#4 Bericht door Errik » do jun 24, 2004 4:35 pm

Oh yeah! :)
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 3522
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

#5 Bericht door Winus » do jun 24, 2004 4:37 pm

Nu zullen die Airey woningen ook wel tegen de vlakte gaan. Misschien sneu voor mijn oma, maar ook zij verdient beter.
de kloomp'maj anhoalen

EZ

#6 Bericht door EZ » za jun 26, 2004 6:55 pm

Hulde !!

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 3522
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

#7 Bericht door Winus » ma jul 19, 2004 4:58 pm

Bron: TC Tubantia

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kwik Wijkthermometer stijgt langzaam in Velve-Lindenhof en de Bothoven
Het wordt beter toeven in Velve-Lindenhof en de Bothoven. De probleemwijk van weleer wordt sinds mei 2000, toen de gemeente eindelijk ernst maakte van het verbeteren van de leefomgeving, met enige regelmaat door studenten van de Saxion Hogeschool ‘doorgelicht’.


Aan de hand van een aantal deelcijfers wordt de vooruitgang in de wijk gemeten. Uit de tweede meting, Wijkthermometer genoemd, blijkt dat het verbeteringsproces in 2004 in vergelijking met het beginjaar 2000, een stijging van 13,4 procent te zien laat geven. De Wijkthermometer is een initiatief van de gemeente, de Neighbourhood Corporation Enschede (NCE) en de Saxion Hogeschool. Zo wordt gekeken naar de meldingen van overlast die de politie dagelijks krijgt en naar de inzet van diverse instanties en diensten. Voorts wordt een bepaalde groep wijkbewoners geënquêteerd. Aan de hand van de uitkomsten van de vragen wordt de tevredenheid van de mensen bepaald. Een belangrijk element, zo vermeldt het persbericht, is de tevredenheid van de ondernemers alsmede de omzetten die door de middenstand in deze wijk wordt behaald. Uit de jongste cijfers blijkt dat het in het algemeen beter gaat. Maar de wijkeconomie blijft daarentegen fors achter. Als reden voor dit mindere cijfer wordt door de betrokkenen de aanwezigheid van de coffeeshops gegeven. Een positief facet is de waardestijging van onroerend goed in de Bothoven. De prijzen van de verkochte panden ligt hier hoger dan elders in de stad.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het kader van komkommernieuws.
de kloomp'maj anhoalen

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 2773
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

#8 Bericht door Robert » di jun 28, 2005 9:53 pm

Vanwege schietpartij
Politie pakt overmatige drinkers in Velve aan

ENSCHEDE - De politie gaat de komende tijd extra surveillances uitvoeren in de wijk Velve-Lindenhof. Die zijn vooral gericht op het aanpakken van overmatig drankgebruik op straat en in de voortuinen. Deze maatregelen worden genomen naar aanleiding van een schietpartij in de wijk.

De politie gaat het aantal gebruikelijke surveillances opvoeren. Daarnaast wordt het zogenoemde bike-team intensiever ingezet. Deze ploeg van agenten op snelle mountainbikes gaat zich de komende tijd alleen richten op Velve-Lindenhof. Ze zijn nu ook nog actief in Bothoven en De Laares.

Dat is gistermiddag besloten tijdens een breed overleg met allerlei instanties die actief zijn in Velve-Lindenhof, aldus een gemeentewoordvoerster. De bijeenkomst werd gehouden naar aanleiding van een schietpartij, die vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvond voor een woning in de Wattstraat. Daarbij raakte een man zwaargewond. Waarschijnlijk speelde drank daarbij een grote rol.

Voortuin

In Velve-Lindenhof zitten bij mooi weer veel wijkbewoners voor hun huis. Daarbij wordt soms veel alcohol genuttigd. Direct na de schietpartij heeft de wijkraad gemeente en politie gevraagd hier tegen maatregelen te nemen.

Drinken op de openbare weg is strafbaar. De politie gaat in Velve-Lindenhof extra optreden tegen mensen die zich hier schuldig aan maken. Daarnaast wordt ingegrepen als mensen in hun voortuin buitensporig veel alcohol drinken. ‘Een biertje is geen probleem, maar als het echt veel biertjes worden dan treedt de politie op’, aldus de woordvoerster van de gemeente.

Daarmee moet voorkomen worden dat er problemen ontstaan. Agenten kunnen op basis van de apv, de algemeen plaatselijke verordening, bij voorbaat ingrijpen.

Behalve deze maatregelen willen betrokken instanties - politie, gemeente, justitie, woningcorporaties en de wijkraad - ook kijken naar de lange termijn. Daarvoor praten ze binnenkort verder.

De politie heeft recent al maatregelen genomen tegen overmatig drankgebruik in de wijk. Zo zijn volgens de gemeente illegale cafés gesloten en is de verkoop van kratten bier uit de kantine van de speeltuinvereniging in de wijk verboden.
TCTubantia
Zo zijn volgens de gemeente illegale cafés gesloten en is de verkoop van kratten bier uit de kantine van de speeltuinvereniging in de wijk verboden.
Uhm. Speeltuin - kratten bier. Logisch. Enschede, de stad van de onbegrenste mogelijkheden.  8)
Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n

Waeske

#9 Bericht door Waeske » di jun 28, 2005 11:06 pm

In Velve-Lindenhof zitten bij mooi weer veel wijkbewoners voor hun huis. Daarbij wordt soms veel alcohol genuttigd.
Pfffr, ja, laten we dit deel van het culturele erfgoed in de stad ook maar opdoeken. Ik weet niet beter dan dat er in bepaalde straten met zomers weer gedronken wordt op straat. Krat bier erbij, Frans en Koos op de achtergrond en de kinderen tot ver na het donker rennen over straat. Ik woonde lang geleden aan de geraniumstraat en iets minder lang geleden aan de margrietstraat, voor de sanering van dat deel van de wijk. Buiten zitten is een deel van het bestaan. Vraag het de mensen zelf en steevast staat het argument 'sociale controle' in al zijn enschedees-bargoens bovenaan. Het is geen goedpraterij van schietpartijen maar je moet denk ik ook niet meteen het andere uiterste opzoeken, of opdringen.

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 2773
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

#10 Bericht door Robert » di jun 28, 2005 11:15 pm

In Velve-Lindenhof zitten bij mooi weer veel wijkbewoners voor hun huis. Daarbij wordt soms veel alcohol genuttigd.

In de overige wijken van Enschede zitten bij mooi weer veel wijkbewoners achter het huis. Daarbij wordt soms veel alcol genuttigd.

Direct na de schietpartij heeft de wijkraad gemeente en politie gevraagd hier tegen maatregelen te nemen.
In de overige wijken van Enschede worden vooralsnog geen maatregelen genomen door de gemeente en politie. De verschillende wijkraden hebben niet gevraagd om hier maatregelen tegen te nemen.

:D  :beer: Zo.
Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n

Gebruikersavatar
Martin
Member
Member
Berichten: 2413
Lid geworden op: zo jan 23, 2005 4:31 pm

#11 Bericht door Martin » do jun 30, 2005 10:24 pm

‘Pilsje voor de deur, daar is toch niks tegen’

ENSCHEDE - Bewoners Velve-Lindenhof balen van problemen in de wijk, maar ze duiken steeds weer op. Een schietpartij waarbij de uitbater van een afhaalcentrum gewond raakte, bracht de Enschedese wijk Velve-Lindenhof weer in het nieuws.

Na de Mirorellen in 1996 zijn het, in de ogen van wijkbewoners, opnieuw ‘mensen van buiten’ die de Velve een slechte naam bezorgen.

bron: http://www.tctubantia.nl

Een pilsje achter de deur. :beer:
Enschede, het eindpunt van Twente.

Gebruikersavatar
Robert
Member
Member
Berichten: 2773
Lid geworden op: wo mar 24, 2004 8:21 pm

#12 Bericht door Robert » vr feb 03, 2006 3:57 pm

Velve wil geen tweede Pathmos

ENSCHEDE - Velve-Lindenhof waarschuwt de gemeente en De Woonplaats dat de wijk bij de aanstaande ombouw geen ‘tweede Pathmos’ met voor haar bewoners onbetaalbare huren wenst. Wijkraadvoorzitter Gerrit Ansink zegt niet het volle vertrouwen in de Woonplaats te hebben. Hij en z’n mensen hebben woensdag op dit punt volkshuisvestingsminister S. Dekker tijdens haar werkbezoek aangesproken. In een brief aan het stadhuis en aan Woonplaats-directeur F. Cato vraagt de wijkraad om in het nieuwe Velve-Lindenhof minimaal vijftig procent sociale woningbouw te plegen, een terugkeergarantie voor alle bewoners en voor voldoende wisselwoningen in de wijk zelf te zorgen opdat kinderen straks niet naar een andere school hoeven. Opnieuw laakt de wijkraad in de brief het volgens hem niet rechtvaardige woontoewijzingsbeleid van De Woonplaats en Domijn. Leefbaarheidsconsulent van Domijn Paul Henzen deelde gisteravond de wijkraad mee dat zijn corporatie ‘geen schone grond-verklaring’ kan krijgen voor de met asbest vervuilde woonomgeving van een blok van zes huizen aan de Lage Bothofstraat. De bewoners vragen al sinds december 2004 om een volledig afgraven van de grond. Domijn wil enkel de bovenlaag afschrapen. Bewonerswoordvoerder W. Hillen heeft nu het provinciebestuur in Zwolle te hulp geroepen.
TCT
Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n

Gebruikersavatar
Helmerhoeker
Member
Member
Berichten: 1303
Lid geworden op: vr dec 01, 2006 9:33 pm
Locatie: Enschede

#13 Bericht door Helmerhoeker » wo mar 14, 2007 7:46 pm

Iedereen al bekend met dit appartementcomplex waarvan de grondwerkzaamheden reeds begonnen zijn? (Velveweg)

Afbeelding

Bron: Wijksite Velve-Lindenhof
En dan klikken op Buurt in beeld

Dit is trouwens ook interessant voor degenen die geïnteresseerd zijn in de op hand zijnde renovatie van Velve-Lindenhof.
Als het bier uit de kraan kwam als water, hadden we elke dag een kater

Gebruikersavatar
Rik
Member
Member
Berichten: 668
Lid geworden op: di nov 21, 2006 3:37 pm
Locatie: Arnhem

#14 Bericht door Rik » wo mar 14, 2007 8:29 pm

Achja, met een biertje op de stoep zitten dat is onder studenten toch ook normaal...

Alleen NIET de hele dag :lol:

Gebruikersavatar
Helmerhoeker
Member
Member
Berichten: 1303
Lid geworden op: vr dec 01, 2006 9:33 pm
Locatie: Enschede

#15 Bericht door Helmerhoeker » wo mar 14, 2007 8:34 pm

Dat pilsje is alweer van juni 2005 dus die zal niet meer al te goed smaken :D
Als het bier uit de kraan kwam als water, hadden we elke dag een kater

Gebruikersavatar
Rik
Member
Member
Berichten: 668
Lid geworden op: di nov 21, 2006 3:37 pm
Locatie: Arnhem

#16 Bericht door Rik » wo mar 14, 2007 10:11 pm

Maar goede wijn, is nog geen bier!

INVISIBLE

#17 Bericht door INVISIBLE » do mar 15, 2007 11:52 am

Ja ik kende dat project al :) .

Een zelfde soort van project word ontwikkeld op het "in de Groene Bogen terrein" ( Horstlanden-Veldkamp ), ook door R.K. Woningstichting Ons Huis !!
En al is dat niet meteen een modern en hoogstaand appartementengebouw, die van "in de Groen Bogen" vind ik wel wat hebben ......zo met die balkons en ronding erin .
Ook het type Architectuur bevalt me wel, een beetje ouderwetse stijl .

Prelude 26 Appartementen
Afbeelding
http://www.onshuis.com, tevens ook verantwoordelijk voor het terrein het Ledeboer !!

INVISIBLE

#18 Bericht door INVISIBLE » vr mar 16, 2007 8:03 pm

Helmerhoeker schreef:Iedereen al bekend met dit appartementcomplex waarvan de grondwerkzaamheden reeds begonnen zijn? (Velveweg)
Dus binnenkort kunnen we weer een bouwkraan verwachten :P;).
Wel erg goed dat de desbetreffende organisatie's zoveel doen aan deze wijken de laatste tijd, en niet alleen op het Velve .

Hans van Dijk

#19 Bericht door Hans van Dijk » vr mar 16, 2007 8:28 pm

Op mijn werk drukte ik vandaag het blad AEDES, waarin een artikel over het Dolphia en de gerelateerde problemen stond, welke vergelijkbaar met het Velve-Lindenhof zijn.
Er wordt o.a. gesproken over Domijn, en de vele manieren waarop zij tevergeefs proberen de sociale status van dit soort wijken op te krikken
Ik zal volgende week het artikel eens in scannen, als het blad dan tenminste afgewerkt is. ;)

(Aedes vereniging van woningcorporaties)

Gebruikersavatar
Rik
Member
Member
Berichten: 668
Lid geworden op: di nov 21, 2006 3:37 pm
Locatie: Arnhem

#20 Bericht door Rik » zo apr 29, 2007 1:04 pm

Zo, de minister is gisteren eens langs geweest;

http://www.velve-lindenhof.nl/webkrant2.html

Plaats reactie