Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

Informatie en vorderingen.
Bericht
Auteur
Robert

Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#1 Bericht door Robert » do feb 16, 2006 5:40 pm

Sportpark Diekman betaalbaar met 100 hoogbouwwoningen

ENSCHEDE - Met minstens honderd woonappartementen denkt het stadsbestuur een hernieuwd Diekmanterrein enigszins betaalbaar te maken. Het nieuwe sportpark moet ook jongerenwerk De Rots en school 't Schip huisvesten. Los daarvan is een nieuw buitenbad bij het Aquadrome gedacht.
Dat laatste is een plan van de PvdA maar die krijgt van de rest van de gemeenteraad daarvoor nog niet veel handen op elkaar. Woningbouw op en bij de plek van het vroegere Diekmanstadion is gedacht in vier, zes en zelfs negen bouwlagen, de laatste in de vorm van een woontoren op de hoek met de Van Deinselaan. De andere woonblokken 'voor bovengemiddelde inkomens' staan ingetekend langs de Van Deinselaan en zuidelijk van de nieuwe Diekman-sporthal aan de rand van een grote waterpartij.
TCT

Nieuw nieuws?

9 Woonlagen! :o
Laatst gewijzigd door Robert op vr sep 01, 2006 10:51 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Errik
Member
Member
Berichten: 2447
Lid geworden op: ma mar 15, 2004 1:24 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

#2 Bericht door Errik » do feb 16, 2006 5:46 pm

Er worden al ruim voldoende appartementen gebouwd in de stad. Ik vind versterking van de woonfunctie direct rondom de binnenstad ook veel belangrijker dan dat Diekman sportpark. Elk appartement daar gebouwd, is er één minder bij de binnenstad.
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase power

Gebruikersavatar
rr1991
Member
Member
Berichten: 954
Lid geworden op: do dec 01, 2005 2:56 pm
Locatie: Auckland, New Zealand

#3 Bericht door rr1991 » do feb 16, 2006 5:52 pm

Heb je gezien hoe het er daar bijligt?! Het ziet er nu vreselijk uit. Ik kan de reactie van Errik begrijpen, maar er moeten de komende jaren duizenden woningen bijkomen(laatst een bericht, ik weet niet precies hoeveel woningen.) Ik wil graag wat ontwerpen zien, want het ligt wel in een laagbouw wijk. Ik sta er wel achter want op dit moment ziet het terrein er niet uit!

INVISIBLE

#4 Bericht door INVISIBLE » do feb 16, 2006 6:10 pm

Nog mooier en dat las ik vandaag .
Is dat Er tot 2010 wat ik zo gelezen heb .
in Enschede alleen al ongeveer 4500 woningen bij moeten komen .
In Almelo en Hengelo zijn dat resp. 1250 .

Ook werd er aangehaald dat juist de inwoners van de stad Almelo vanaf 1 januari dit jaar met bijna 300 is afgenomen .

Gebruikersavatar
Winus
Member
Member
Berichten: 2474
Lid geworden op: zo mar 14, 2004 11:09 pm
Locatie: Amsterdam / Enschede
Contacteer:

#5 Bericht door Winus » do feb 16, 2006 6:48 pm

Niet iedereen wil in het centrum wonen, sommige mensen willen graag gratis voor de deur parkeren. Laat die appartementen maar komen.
de kloomp'maj anhoalen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 15982
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Gezondheidshoes Diekman

#6 Bericht door Arie » vr mar 29, 2013 12:08 am

Gezondheidshoes Diekman

Start nieuwbouw J.J. van Deinselaan

ENSCHEDE - Vandaag organiseert wooncorporatie Ons Huis vanaf 16.00 uur in samenwerking met Reinbouw de officiële eerste handeling van de nieuwbouw aan de J.J. van Deinselaan

Het project
Aan de J.J. van Deinselaan wordt een nieuwbouwcomplex met onder meer 74 appartementen gerealiseerd. Op de begane grond komt het Gezondheidshoes waar zich onder meer huisartsenpraktijken, fysiotherapeuten, apotheker, podotherapeut, diëtist, thuiszorg en psychosociale zorg in vestigen. In totaal komen er bijna twintig praktijken en organisaties, die gezamenlijk beschikken over 2.500 vierkante meter. Daarnaast is er nog een kleine 300 vierkante meter beschikbaar voor verhuur, eventueel in twee kleinere units. Op de eerste verdieping komt een parkeergarage voor auto’s en bergingen. Daar bovenop, aan weerszijden, komen twee torens met daarin de appartementen. De linkertoren heeft tien verdiepingen met elk vijf appartementen. De rechtertoren heeft vier verdiepingen met elk zes appartementen. De appartementen zijn gemiddeld 90m2 en hebben grotendeels een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. De verhuur wordt zeer waarschijnlijk in najaar 2013 opgestart. Naar verwachting wordt het geheel eind van 2014 opgeleverd
bron: http://www.reinbouw.nl/nieuws_spec.asp?id=60
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 15982
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#7 Bericht door Arie » vr mar 29, 2013 12:03 pm

Het bouwbord en het bouwterrein aan de J.J. van Deinselaan van het te bouwen Gezondheidshoes Diekman op het Diekmanterrein.
Bijlagen
DSCF7692.JPG
DSCF7693.JPG
DSCF7695.JPG
DSCF7696.JPG
DSCF7694.JPG
De stadsfotograaf zonder grenzen

Twekkelerveld
Member
Member
Berichten: 1491
Lid geworden op: di nov 07, 2006 7:02 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#8 Bericht door Twekkelerveld » vr mar 29, 2013 6:14 pm

Das toch een behoorlijk groot gebouw als ik dat zo zie. Gelukkig weer een kaal stukje Enschede opgevuld.
En er ligt weer sneeuw hoor. :( :cry: :x :down:

Hendrik
Member
Member
Berichten: 2046
Lid geworden op: di nov 28, 2006 7:20 pm

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#9 Bericht door Hendrik » vr mar 29, 2013 7:49 pm

Jammer dat dit gebouw op die plek wordt gezet, een kilometer verderop aan de Zuiderval was beter geweest.
Wat sas as dós was kaans.

Gebruikersavatar
Tony S.
Member
Member
Berichten: 447
Lid geworden op: wo jun 07, 2006 8:23 am
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#10 Bericht door Tony S. » za mar 30, 2013 12:18 pm

Met Hendrik eens,tien verdiepinkjes had daar prima tussen gepast!
Een lang wief is een ladder in huus!

TA
Member
Member
Berichten: 700
Lid geworden op: vr aug 25, 2006 4:05 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#11 Bericht door TA » wo apr 03, 2013 7:26 pm

Aardig projectje! Geheel onder de radar door gegaan volgens mij hier. Over radars gesproken, hoe is daarmee eigenlijk afgelopen? Mogen we weer hoger?

Gebruikersavatar
Tony S.
Member
Member
Berichten: 447
Lid geworden op: wo jun 07, 2006 8:23 am
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#12 Bericht door Tony S. » do apr 04, 2013 11:58 am

TA schreef:Aardig projectje! Geheel onder de radar door gegaan volgens mij hier. Over radars gesproken, hoe is daarmee eigenlijk afgelopen? Mogen we weer hoger?
Nog niet,maar er wordt wel gepraat met defensie.Heb van iemand die bij de gemeente werkt,gehoord dat men toch van plan is de radar aan te passen,ook i.v.m. de komst van een windturbine in het havengebied.
Vond ook net nog even het volgende stukje,is van februari 2013,mogen we toch nog even een beetje hoop uit putten :)


Defensie maakt het plaatsen windmolens niet lastiger

In tegenstelling tot de berichtgeving in Trouw van 16 april 2012, krijgen ontwikkelaars van windparken niet vaker last met het ministerie van Defensie vanwege de radar. De aanpassingen aan de radar zijn gunstig voor windenergie, hoge gebouwen en de nationale veiligheid. Wel zullen windparken vaker getoetst gaan worden dan in het verleden. Het Rijk streeft naar 6.000 MW opgesteld vermogen windenergie in 2020. Nu staat er ongeveer 2.050 MW op land. Om de groei ruimtelijk mogelijk te maken, wordt al een tijd door het ministerie van I&M gekeken naar geschikte gebieden voor grootschalige windenergie. Buiten die gebieden voor projecten van minstens 100 MW, zijn er ook nog vele kleinere locaties in Nederland waar initiatieven lopen voor windmolens. Aangezien de defensieradar een mogelijke belemmering kan zijn voor het plaatsen van windturbines, is door Defensie gekeken naar mogelijkheden om de ruimte voor wind te vergroten. NWEA is daarover ook met Defensie en I&M afgelopen jaren meermalen in gesprek geweest. Windturbines kunnen een verstoring op het radarbeeld veroorzaken; vanwege die reden gold altijd al de noodzaak van een toets binnen 28 km van een defensieradar en waren er projecten die dienden te worden aangepast of vertraagd raakten vanwege de radar. Defensie gaat nu een aantal aanpassingen doorvoeren aan het radarsysteem en de wijze van toetsen. Daardoor wordt het gebied waar windturbines geplaatst kunnen worden, groter. Dat betekent overigens niet – net als in het verleden - dat elke locatie geschikt is. Maar de aanpassingen leiden dus feitelijk tot een versoepeling voor het plaatsen van windturbines. Wel zal door de veranderde werkwijze vaker een toets plaatsvinden, tot op 75 km van een defensie-radar. De totale hoeveelheid ruimte en projecten die door kunnen gaan, zullen echter groter zijn. De windenergiesector is op zich niet gelukkig met het gegeven dat vaker een toetsing plaats moet vinden in verband met de daarmee gemoeide kosten en tijd, terwijl veelal op voorhand duidelijk zal zijn dat plaatsing mogelijk is. De sector zal er bij Defensie op aandringen de mate van toetsen te beperken. De sector staat wel achter het streven van Defensie en I&M en de gekozen uitgangspunten om het totale potentiële gebied voor windturbines te vergroten. De aanpassingen aan de radar zijn ook goed voor de ontwikkeling van hoge gebouwen in Nederland (ook zij kregen de laatste jaren steeds vaker met de radar van Defensie te maken) en de veiligheid in het luchtruim in het algemeen, omdat radars in de nieuwe opzet door de combinatie van gegevens een groter deel van Nederland kunnen bewaken en het luchtverkeer daarin kunnen begeleiden.

Bron: http://www.windpark-oostermoer.nl/nieuw ... t-lastiger
Een lang wief is een ladder in huus!

TA
Member
Member
Berichten: 700
Lid geworden op: vr aug 25, 2006 4:05 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#13 Bericht door TA » do apr 04, 2013 12:56 pm

Tony S. schreef:
TA schreef:Aardig projectje! Geheel onder de radar door gegaan volgens mij hier. Over radars gesproken, hoe is daarmee eigenlijk afgelopen? Mogen we weer hoger?
Nog niet,maar er wordt wel gepraat met defensie.Heb van iemand die bij de gemeente werkt,gehoord dat men toch van plan is de radar aan te passen,ook i.v.m. de komst van een windturbine in het havengebied.
Vond ook net nog even het volgende stukje,is van februari 2013,mogen we toch nog even een beetje hoop uit putten :)


Defensie maakt het plaatsen windmolens niet lastiger

In tegenstelling tot de berichtgeving in Trouw van 16 april 2012, krijgen ontwikkelaars van windparken niet vaker last met het ministerie van Defensie vanwege de radar. De aanpassingen aan de radar zijn gunstig voor windenergie, hoge gebouwen en de nationale veiligheid. Wel zullen windparken vaker getoetst gaan worden dan in het verleden. Het Rijk streeft naar 6.000 MW opgesteld vermogen windenergie in 2020. Nu staat er ongeveer 2.050 MW op land. Om de groei ruimtelijk mogelijk te maken, wordt al een tijd door het ministerie van I&M gekeken naar geschikte gebieden voor grootschalige windenergie. Buiten die gebieden voor projecten van minstens 100 MW, zijn er ook nog vele kleinere locaties in Nederland waar initiatieven lopen voor windmolens. Aangezien de defensieradar een mogelijke belemmering kan zijn voor het plaatsen van windturbines, is door Defensie gekeken naar mogelijkheden om de ruimte voor wind te vergroten. NWEA is daarover ook met Defensie en I&M afgelopen jaren meermalen in gesprek geweest. Windturbines kunnen een verstoring op het radarbeeld veroorzaken; vanwege die reden gold altijd al de noodzaak van een toets binnen 28 km van een defensieradar en waren er projecten die dienden te worden aangepast of vertraagd raakten vanwege de radar. Defensie gaat nu een aantal aanpassingen doorvoeren aan het radarsysteem en de wijze van toetsen. Daardoor wordt het gebied waar windturbines geplaatst kunnen worden, groter. Dat betekent overigens niet – net als in het verleden - dat elke locatie geschikt is. Maar de aanpassingen leiden dus feitelijk tot een versoepeling voor het plaatsen van windturbines. Wel zal door de veranderde werkwijze vaker een toets plaatsvinden, tot op 75 km van een defensie-radar. De totale hoeveelheid ruimte en projecten die door kunnen gaan, zullen echter groter zijn. De windenergiesector is op zich niet gelukkig met het gegeven dat vaker een toetsing plaats moet vinden in verband met de daarmee gemoeide kosten en tijd, terwijl veelal op voorhand duidelijk zal zijn dat plaatsing mogelijk is. De sector zal er bij Defensie op aandringen de mate van toetsen te beperken. De sector staat wel achter het streven van Defensie en I&M en de gekozen uitgangspunten om het totale potentiële gebied voor windturbines te vergroten. De aanpassingen aan de radar zijn ook goed voor de ontwikkeling van hoge gebouwen in Nederland (ook zij kregen de laatste jaren steeds vaker met de radar van Defensie te maken) en de veiligheid in het luchtruim in het algemeen, omdat radars in de nieuwe opzet door de combinatie van gegevens een groter deel van Nederland kunnen bewaken en het luchtverkeer daarin kunnen begeleiden.

Bron: http://www.windpark-oostermoer.nl/nieuw ... t-lastiger
Super nieuws natuurlijk. Wel jammer dat men destijds niet geinteresseerd was om de radar te wijzigen. Anders hadden we een prachtige Dish Toren staan nu.
Ik ben benieuwd wat een definitieve wijziging gaat betekenen. Ondanks de crisis, zal Enschede wellicht toch hoger gaan bouwen. Het aanbod aan betaalbare appartementen is gewoonweg slecht in Enschede.

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 15982
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#14 Bericht door Arie » do apr 18, 2013 5:43 pm

update bouwactiviteiten Gezondheidshoes Diekman aan J.J. van Deinselaan op 18-4-2013
Bijlagen
J.J. van Deinselaan  bouwwerkzaamheden Gezondheishoes.JPG
J.J. vanDeinselaan bouw Gezondheidshoesw Diekman.JPG
J.J. van Deinselaan  bouw Gezondheidshoes.JPG
J.J. van Deinselaan bouwwerkzaamheden Gezondheidshoesw Diekman.JPG
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Peter.h
Member
Member
Berichten: 333
Lid geworden op: di dec 15, 2009 12:55 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#15 Bericht door Peter.h » do apr 18, 2013 9:08 pm

Waarom geen aannemer uit de regio?
As dös wa-s kaans wat sa-s dan meer.

Gebruikersavatar
Vincent1971
Member
Member
Berichten: 1427
Lid geworden op: zo nov 07, 2004 6:38 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#16 Bericht door Vincent1971 » do apr 18, 2013 9:17 pm

Peter.h schreef:Waarom geen aannemer uit de regio?
Europese aanbestedingsregels?
Een goed begin heeft geen einde

Gebruikersavatar
Peter.h
Member
Member
Berichten: 333
Lid geworden op: di dec 15, 2009 12:55 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#17 Bericht door Peter.h » vr apr 19, 2013 9:10 pm

Vincent1971 schreef:
Peter.h schreef:Waarom geen aannemer uit de regio?
Europese aanbestedingsregels?
Belachelijk. :head:
As dös wa-s kaans wat sa-s dan meer.

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 15982
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#18 Bericht door Arie » di jul 02, 2013 5:15 pm

update nieuwbouw Gezondheidshoes aan J.J. van Deinselaan op 2-7-2013. De bouwkraan is nu geplaatst.
Bijlagen
DSCF8791.JPG
DSCF8792.JPG
DSCF8793.JPG
DSCF8794.JPG
DSCF8795.JPG
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Dimitri
Member
Member
Berichten: 83
Lid geworden op: ma mei 23, 2011 1:11 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#19 Bericht door Dimitri » di jul 02, 2013 9:46 pm

Ohh kijk daar is die kraan, ik vroeg me al af bij welk project die te vinden was! :okay:

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 15982
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#20 Bericht door Arie » wo jul 03, 2013 11:02 am

Meer over de nieuwbouw Gezondheidshoes aan de J.J. van Deinselaan te vinden op: http://www.reinbouw.nl/nieuws_spec.asp?id=61
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie