Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

Informatie en vorderingen.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 15982
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#41 Bericht door Arie » ma mar 20, 2017 10:55 am

Maatregelen tegen racen op Diekmanterrein in Enschede

Gepubliceerd op: 20/03/2017

Maatregelen tegen racen op Diekmanterrein in Enschede
Met betonblokken worden op korte termijn enkele lange, rechte wegen op het Diekmanterrein afgesloten voor motorvoertuigen. Fietsers en bromfietsers kunnen er nog wel door. De blokken moeten autoracen tegengaan.

De blokken beton worden eind deze maand geplaatst en blijven staan tot eind september. In die periode worden alle ervaringen verzameld. Daarna wordt bekeken welke structurele maatregelen zinvol zijn.

Veiligheid en toegankelijkheid
In 2015 en vorig jaar zijn op Het Diekman snelheidsmetingen verricht die bevestigen dat er hard wordt gereden. Wijkagent Peter Vos: "Op het terrein bevindt zich onder meer een kinderspeelcentrum. Als daar plotseling een auto voorlangs scheurt... Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren. De veiligheid en toegankelijkheid van het gebied staan voorop. Daarom is in gezamenlijkheid afgesproken maatregelen te nemen tegen het racen op Het Diekman."

In een brief aan de ondernemers van Het Diekman benadrukt de gemeente dat het hele Diekmanterrein goed bereikbaar blijft voor bussen en vrachtwagens. Dat is gecontroleerd met behulp van computermodellen. Er komt een goede verwijzing naar de gewijzigde verkeerssituatie.
bron: http://www.tvenschedefm.nl/maatregelen- ... tem?952563
Bijlagen
Maatregelen tegen racen op Diekmanterrein in Enschede.jpg
Maatregelen tegen racen op Diekmanterrein in Enschede.jpg (109.4 KiB) 2356 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

hans
Member
Member
Berichten: 2505
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#42 Bericht door hans » ma mar 20, 2017 10:49 pm

handhaven in plaats van obstakels opwerpen !
het kost klauwen met geld en de massa moet lijden onder een paar aso,s.

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 15982
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#43 Bericht door Arie » do nov 02, 2017 12:33 pm

Nieuwe plannen voor clubs op Het Diekman in Enschede

Gepubliceerd op: 02/11/2017

Nieuwe plannen voor clubs op Het Diekman in Enschede
In een vertrouwelijk document geeft de gemeente Enschede richting aan samenwerking of fusie van voetbalclubs op Het Diekman. De leden zijn straks aan zet.

De vier voetbalclubs op het Diekman hebben een even interessante als loodzware opdracht voor de toekomst van het voetbal in dat deel van de stad. Uit een nog vertrouwelijke concept intentieverklaring, die door de gemeente Enschede is opgesteld en waar de clubs de komende tijd hun gedachten over mogen laten gaan, blijkt dat de gemeente de regie vrijwel volledig bij de clubs legt.

Insteek is een nieuw gemeenschappelijk sportpark met gedeelde clubgebouwen, kleedkamers en velden op een multifunctionele accommodatie. Maar dan moeten de vier zelf met een plan van aanpak komen en - niet onbelangrijk - een gemeenschappelijke begroting.

Het gaat om De Tubanters, Zuid Eschmarke, PW en Sportclub Enschede. Daarnaast participeren ook FC Twente en de gemeente Enschede in het geheel.

Positief
Volgens Bas Veenendaal, voorzitter van Zuid Eschmarke en woordvoerder namens de vier clubs op Het Diekman, geeft het document aan dat de gemeente welwillend is om ver mee te denken met de clubs. "Ik ga niet inhoudelijk reageren op het concept, want we hebben met elkaar afgesproken dat we eerst de leden van onze clubs bij willen praten", zegt Veenendaal.

Uit de conceptverklaring blijkt dat de clubs wel samen moeten werken en uiteindelijk wellicht moeten fuseren om een gemeenschappelijk sportpark te realiseren. In de intentieverklaring staat letterlijk dat een of meerdere clubs wellicht kunnen fuseren. Maar het is duidelijk dat de gesprekken over fusie of een vergaande vorm van samenwerking niet enkel met ambities te maken hebben. Bezuinigingen vanuit de gemeente, teruglopende ledenaantallen en beperkte beschikbaarheid van voldoende en goed kader zijn voor de vier clubs ook redenen geweest om met elkaar in gesprek te gaan over samenwerking. In de concept-intentieverklaring is het doel om te komen tot een gemeenschappelijke accommodatie.

Mochten de clubs de intentieovereenkomst uiteindelijk ondertekenen, dan heeft dat verstrekkende gevolgen, want daarmee geven de clubs hun huidige accommodatie met gebouwen en opstallen op. Bovendien moeten de clubs samen het plan gaan uitwerken: hoe moet het nieuwe sportpark eruit gaan zien, zowel fysiek, organisatorisch en financieel?

Vooral dat laatste betekent dat er een gedegen financiële onderbouwing moet komen van de aangesloten clubs. De gemeente en Sportbedrijf Sportaal hebben hier een ondersteunende rol en zullen zorgen voor het integraal masterplan Diekman. Daarnaast zal de gemeente het omliggende gebied verder uitwerken. De afzonderlijke clubs leggen het concept voor aan hun leden en begin volgend jaar moet er dan een gezamenlijk voorstel rond de accommodatie en masterplan Diekman gepresenteerd worden. In juni volgend jaar moet er dan een plan op detailniveau liggen dat aan de ledenvergaderingen van de clubs kan worden voorgelegd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Studio Beeld en Verbeelding
bron: http://www.tvenschedefm.nl/nieuwe-plann ... tem?997449
Bijlagen
Nieuwe plannen voor clubs op Het Diekman in Enschede.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 15982
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#44 Bericht door Arie » za aug 03, 2019 10:53 am

Metamorfose in Enschede voor Champions League voetbalvrouwen, maar of het voldoende is...
Gepubliceerd: Vrijdag 02 augustus 2019 21:07

Metamorfose in Enschede voor Champions League voetbalvrouwen, maar of het voldoende is...
Sportcomplex Het Diekman heeft in drie weken tijd een complete metamorfose ondergaan met het oog op de voorronde Champions League, die de vrouwen van FC Twente er komende week gaan spelen. Of toch niet?

Maandag gaat de duim van de keurende official van de UEFA op sportpark Het Diekman omhoog of omlaag. Dan valt het besluit of de splinternieuwe kunstgrasmat van SC Enschede aan alle normen voldoet om er in Champions League wedstrijden op te spelen. En als het mag van de UEFA, kunnen de vrouwen van FC Alashkert-Women uit Armenië nog roet in het eten gooien. Want die moeten ermee akkoord gaan, dat de duels deels op kunstgras en deels op echte grassprieten worden gespeeld.

Alternatieven
Het organiserende FC Twente kwam in de problemen nadat de kunstgrasvelden van Sparta Enschede en Achilles’12 Hengelo afgelopen week werden afgekeurd door de Europese voetbalbond, omdat de benodigde kwaliteitscertificaten ontbraken. Daardoor moest FC Twente naarstig op zoek naar alternatieven.

Ondergrond
VOSTA in Enschede en GFC in Goor bleken uitwijkmogelijkheden. Maar die hebben velden van echt gras. Het Turkse Beşiktaş en GKS Górnik Leczna uit Polen vinden het goed dat er op velden met een verschillende ondergrond wordt gespeeld. Maar als de dames van FC Alashkert uit Armenië het niet willen, valt ook SC Enschede af als speellocatie en is alle haast voor niets geweest.

Vrijdagochtend werd er in opdracht van Sportaal – het sportbedrijf van de gemeente Enschede - nog getimmerd en geboord op Het Diekman. Aan nieuwe dugouts, een nieuwe boarding, een nieuwe omheining, nieuwe lichtmasten en aan de tribunes. Zaterdag helpen de Ultra’s van Vak-P bij het schilderwerk.

„We hebben ons verkeken op de strenge eisen die de UEFA aan kunstgras stelt”, zegt voorzitter Hans Siers van de vrouwenafdeling van FC Twente. Hij wijst op een paars draaiboek, waarin de UEFA in vele pagina’s voorschrijft wat er moet gebeuren rond de wedstrijden. Siers: „Dat varieert tot het beschikbaar hebben van een ambulance bij alle duels en EHBO’ers bij elke training tot het regelen van security. En van het uitgeven van persaccreditaties tot het boeken van hotels. Echt een enorme berg werk.”

FC Twente kreeg de organisatie van de voorronde pas eind juni toegewezen. 22 Europese vrouwenploegen zijn rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi, 40 ploegen spelen een voorronde waaruit tien winnaars tevoorschijn komen, die ook mogen meedoen aan het hoofdtoernooi.

Stapsgewijs
Gemeentelijk sportbedrijf Sportaal heeft alle investeringen in verband met de CL-voorronde naar voren gehaald. „Een kans die we niet konden laten lopen”, zegt projectleider Rutger-Jan Hesselink van Sportaal. Hesselinks collega Maaike Heethaar legt uit dat de renovatie van en rond het hoofdveld op Het Diekman de eerste stap is op weg naar een sportcampus, die op termijn mogelijk wordt uitgebreid met meer faciliteiten, mogelijk ook meer velden. „Stapsgewijs, maar de ambitie is er.”

FC Twente vrouwen naar Diekman
FC Twente traint komend seizoen met de jeugd tot 16 jaar, de vrouwen en het beloftenteam van de vrouwen op Het Diekman. Als het aan de gemeente ligt, keert Twente volledig terug in de moederschoot. Voorzitter Hans Siers van FC Twente vrouwen vindt de verhuizing van het complex van Achilles’12 in Hengelo naar dat van SC Enschede en Zuid-Eschmarke een stap vooruit. „Sportaal heeft het complex in korte tijd volledig gerenoveerd. We voelen ons welkom.” De mobiele units waarin de kleedkamer en het spelershome van de vrouwen zijn ondergebracht zijn afgelopen maand van Hengelo naar Enschede overgebracht.

FC Twente vrouwen werkt komend seizoen met een begroting van 7,5 ton, een half miljoen meer dan vorig seizoen. Daarvan komt vier ton uit de kas bij FC Twente. De vrouwenafdelingen van Ajax en PSV hebben bijna het dubbele te besteden, toch werden de vrouwen van FC Twente vorig seizoen kampioen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
bron: http://enschede.1twente.nl/metamorfose- ... em?1139703
Bijlagen
J.J. van Deinselaan voetbalveld Sportclib Enschede op Diekmancomplex..jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 15982
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#45 Bericht door Arie » za aug 03, 2019 7:18 pm

Scorebord uit Stadion Diekman terug naar oale groond
Gepubliceerd: Zaterdag 03 augustus 2019 18:53

Scorebord uit Stadion Diekman terug naar oale groond
Het oude scorebord uit Stadion Diekman keert terug op oale groond. Het gevaarte, dat sinds 1998 op de velden van SC Rekken stond, is daar zaterdagochtend afgebroken en wordt na renovatie weer opgebouwd op sportpark Het Diekman. Brand dreigde even roet in het eten te gooien.

Er moesten emmers water aan te pas komen om een beginnend brandje in het scorebord, dat tot en met 1998 in het Diekman Stadion stond, te blussen. Snijbranders en de gortdroge vogelnesten, die aan de achterzijde in het houten omhulsel van het scorebord zaten, zijn nu eenmaal geen goede combinatie. De snijbranders waren nodig om de houten bak met elektronisch uurwerk los te snijden van de stalen constructie met twee bogen waaraan het elektronische bord was bevestigd.

UEFA-Cup finale
De stalen bogen, waarin in de periode 1956-1975 in Het Diekman de score werd bijgehouden door leren ballen te hijsen, verhuist eveneens mee naar Enschede. Het elektronisch scorebord werd in 1975, vlak voor de UEFA-Cupfinale tegen Borussia MG, aan de oorspronkelijke stellage bevestigd.

Sportclub Rekken
De hele constructie weegt naar schatting 5000 kilo en werd zaterdagochtend door loonwerker Jan Beusink met behulp van een kraan op de oplegger van Luuk Woolderink getakeld. Woolderink is één van de 155 leden van de pas afgelopen week opgerichte supportersvereniging Glanerbrug van FC Twente. De 29ste supportersclub van Twente stelt meteen een daad door het oude scorebord terug te brengen naar Het Diekman. In ruil daarvoor krijgt SC Rekken het elektronisch scorebord van Sportclub Enschede terug.

Sloopkogel
In de zomer van 1998 bezweek Stadion Diekman onder de slopershamer. Een dag voordat het scorebord door de sloopkogel zou worden geveld, werden de oorspronkelijke stadionklok en de elektronische variant, die er onder hing, gered.

Sportclub Rekken maakte zich meester van stellage en elektronisch bord. „We hadden een tip gehad dat het zou worden gesloopt en kregen van de gemeente 24 uur de tijd om de hele stellage weg te halen”, zegt oud-voorzitter Henk Roossink van Sportclub Rekken. „Toen we de volgende dag met een demontageploeg en kraan bij het stadion kwamen, was de ronde klok al weg en de afstandsbediening van het elektronische bord ook.”

Stadionklok
Het oorspronkelijke analoge uurwerk, in 1956 bij de in gebruikname van Stadion Diekman geleverd door Jonge Poerink uit Hengelo, was een uur voordat de Rekkenaren arriveerden bij het stadion op al opgetakeld en meegenomen door Sportclub Enschede, moedervereniging van FC Twente. Roossink zegt nooit te hebben geweten, dat de oorspronkelijke stadionklok al sinds 1998 op het complex van Sportclub staat. Hoe het ook zij, oorspronkelijke klok en het elektronisch scorebord worden nu herenigd op Het Diekman.

Brandje
Spannend was de demontage in Rekken wel. Niet alleen vanwege het brandje in de houten omlijsting, maar ook vanwege de deplorabele staat waarin de hele constructie verkeert. Het leek niet ondenkbeeldig, dat het scorebord in de takels in twee stukken zou breken. Wouter Middelhof (35), tweede voorzitter van de Supportersvereniging Glanerbrug, hield dan ook de adem in, terwijl clubgenoot Jeffrey Vogelzang (32) assisteerde bij het werk met de snijbrander.

Uiteindelijk ging alles goed. „Een mooie start voor de Supportersvereniging Glanerbrug”, vindt Wouter Middelhof. „Andere leden van ons zijn momenteel aan het schilderen op Het Diekman. Er waren afgelopen maandag 60 mensen aanwezig in de oprichtingsvergadering en we hebben na een oproepje op Facebook al 155 leden. Dan mag je wel zeggen dat FC Twente leeft.”

Leren ballen
Willy Berends, marketingmedewerker bij FC Twente, wrijft in zijn handen als de scorebord veilig op de vrachtwagen is getakeld. „Prachtig. Welke club heeft dit? Precies, geen enkele.” Hij heeft nog wel een verzoek: „De leren ballen die voor 1974 in de stellage werden gehesen zijn allemaal weg. Wie ze op zolder heeft liggen, zou ons er een groot plezier mee doen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Tubantia
bron: http://enschede.1twente.nl/scorebord-ui ... em?1139744
Bijlagen
Scorebord uit Stadion Diekman terug naar oale groond.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Twekkelerveld
Member
Member
Berichten: 1491
Lid geworden op: di nov 07, 2006 7:02 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#46 Bericht door Twekkelerveld » za aug 03, 2019 8:49 pm

Cool! Ik wist niet dat dat ding nog bestond.

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 15982
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

#47 Bericht door Arie » vr feb 05, 2021 12:35 pm

Trainingsaccommodatie eerste selectie FC Twente naar Sportcampus Diekman
do 4 feb 2021, 9:27

ENSCHEDE - Gemeente Enschede, Sportaal en FC Twente gaan een intentieovereenkomst aan waarin wordt voorgesteld om de trainingen van de eerste selectie van FC Twente per 1 juli 2023 op Sportcampus Diekman te laten plaatsvinden, voor een periode van minimaal 25 jaren. Ook spreken de partijen uit om gezamenlijk op zoek te gaan naar (een) investeerder(s) voor de ontwikkeling en exploitatie van het deelproject Diekman-West. In de komende maanden verkennen de partijen de mogelijkheden om tot uitvoering te komen.

De resultaten van die verkenning worden ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. Vorig jaar is de jeugd van FC Twente en Heracles Almelo ondergebracht in één opleidingsinstituut: de FC Twente/Heracles Academie. Gemeente Hengelo en de voetbalacademie willen met het tekenen van een intentieovereenkomst het gehele opleidingsinstituut op Sportpark Veldwijk in Hengelo huisvesten.

Trainingscomplex FC Twente onderdeel van TOP Sportcampus Diekman-West

Deelproject Diekman-West voorziet onder meer in de ontwikkeling van een talentencampus, zwembad, sportmedisch centrum, huisvesting en trainingsaccommodatie van FC Twente. Deze ontwikkeling is onderdeel van de totale masterplanontwikkeling op Sportcampus Diekman. De visie is dat TOP (Training Opleiding Plezier) Sportcampus Diekman een ontmoetingsplek moet zijn voor sporters en professionals, waarbij talentonwikkeling voor de stad en de regio wordt bevorderd.

Niels van den Berg, wethouder Sport: ‘Met de TOP Sportcampus Diekman willen we de wisselwerking en synergie tussen topsport, talentontwikkeling, breedtesport, onderwijs en gezondheid op het sportpark optimaliseren. FC Twente Vrouwen traint en speelt al op het Diekman. De komst van een trainingsaccommodatie voor FC Twente en FC Twente Vrouwen gaat een aanzuigende werking hebben voor de totale ontwikkeling en ambitie. Met diverse partijen willen we vooral ook kennis en kunde op sportgebied verder brengen voor Enschede en de regio Twente. Het feit dat FC Twente daarmee naar huis terugkeert kan ik alleen maar toejuichen’.Paul van der Kraan, algemeen directeur van FC Twente, onderschrijft dit: ‘Wij willen voor onze spelers een trainingsaccommodatie en voor onze speelsters een trainings- en wedstrijdaccommodatie die voldoet aan alle professionele eisen. Het betreft niet alleen trainingsvelden, maar alle faciliteiten en entourage die passen bij een topsportomgeving. De mogelijkheden die Sportcampus Diekman hierbij kan bieden, passen daar heel goed bij. We zijn dan ook heel blij met de intentie van gemeente Enschede en Sportaal om de komende periode gezamenlijk de plannen verder uit te werken. We willen graag onderdeel uitmaken van dit masterplan, waar ruimte is voor topsport en breedtesport in Enschede Dat daarnaast de eerste selectie van FC Twente na 25 jaar terug kan keren op oude grond maakt het wel speciaal’.

Gewijzigd raadsbesluit nodig

De Enschedese gemeenteraad stemde op 8 april 2019 in met medewerking aan het herstructureringsplan FC Twente. Daarin staat als voorwaarde dat de jeugdacademie FC Twente op het Diekman blijft. Als onderdeel van de benodigde bezuinigingen vanuit het herstructureringsplan van FC Twente is in 2020 de jeugd van FC Twente en Heracles Almelo samengevoegd tot één opleidingsinstituut. Dat is deels niet in lijn met bovengenoemde ontwikkeling. De gemeenteraad moet hierover een gewijzigd raadsbesluit nemen. De intentieovereenkomst eindigt op 1 juli 2021, tenzij de partijen gezamenlijk eerder besluiten de looptijd te verlengen. Dit betekent dat de partijen de komende maanden de tijd hebben om te verkennen hoe zij de plannen verder willen uitwerken.
zie verder: https://www.huisaanhuisenschede.nl/nieu ... sportcampu
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie