Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Universiteit Twente

Informatie en vorderingen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12313
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Universiteit Twente

Bericht door Arie » do okt 22, 2015 11:04 pm

Belastingdienst zet UT in bij afschaffen blauwe envelop

Gepubliceerd op: 22/10/2015

Belastingdienst zet UT in bij afschaffen blauwe envelop
De Universiteit Twente gaat de Belastingdienst helpen bij de omschakeling van geschreven en gedrukte naar digitale correspondentie. Beide partijen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het in de gaten houden van het gebruik van Elektronisch Berichtenverkeer.

Staatssecretaris Wiebes van financiën wil dat alle correspondentie met de Belastingdienst digitaal gaat verlopen. Daarmee verdwijnen de bekende blauwe enveloppen. Digitaal is volgens Wiebes veiliger, goedkoper en sneller. De Tweede Kamer wil echter dat er rekening wordt gehouden met burgers die geen internet gebruiken. De Belastingdienst schakelt de UT in als onafhankelijke en ervaren partij. De UT gaat controleren of de omschakeling naar digitaal goed verloopt voor de inwoners. De samenwerking is voor twee jaar.
bron: http://www.tvenschedefm.nl/belastingdie ... tem?788665
Bijlagen
Belastingdienst zet UT in bij afschaffen blauwe envelop.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Acidor
Member
Member
Berichten: 953
Lid geworden op: vr mar 04, 2005 11:05 am
Locatie: Oldnzel

Re: Universiteit Twente

Bericht door Acidor » wo aug 31, 2016 1:45 pm

Gebouw Citadel op de Universteit zal gesloopd worden en er komt een gebouw van 13 etages te staan.
eindelijk weer eens enigszins hoogbouw :beer:

bron: UT nieuws.
http://www.utnieuws.nl/nieuws/63159/Spe ... an_OOplein
goad goan

Gebruikersavatar
Tony S.
Member
Member
Berichten: 848
Lid geworden op: wo jun 07, 2006 8:23 am
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: Universiteit Twente

Bericht door Tony S. » do sep 01, 2016 8:49 am

Klinkt goed, benieuwd wat ze gaan ontwerpen!
Een lang wief is een ladder in huus!

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12313
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Universiteit Twente

Bericht door Arie » do nov 30, 2017 1:16 pm

Universiteit Twente wil scholieren uit Rijnmond verleiden

Gepubliceerd op: 30/11/2017

Universiteit Twente wil scholieren uit Rijnmond verleiden
De Universiteit Twente aast op scholieren uit de regio Rijnmond. De UT vraagt zich af: waar blijven die westerlingen toch?

De Universiteit Twente behoort al jaren tot de kopgroep in de academische ranglijsten. De kamers behoren tot de goedkoopste en ook voor een biertje betaal je er verre van de hoofdprijs. En toch komt slechts 5 procent van alle studenten uit Zuid-Holland. Wáárom, vraagt de universiteit zich af. Is die treinreis van 2,5 uur nou echt zo’n afknapper?

In een poging de jongeren uit de Randstad te verleiden, reist een afvaardiging van de Twentse Universiteit donderdag af naar Rotterdam. Komen de jongeren niet naar ons, dan komen wij wel naar hen, dat is het idee. In een ‘pop-upuniversity’ in Theater Walhalla op Katendrecht kunnen scholieren kennismaken met de technische universiteit en de opleidingen.

Amsterdam
Eerder dit jaar gebeurde hetzelfde in Amsterdam, daar kwamen zeventig scholieren op af. ,,Het is lastig om te zeggen of zij vervolgens ook echt voor Twente kiezen, maar iedere extra student uit het westen is mooi meegenomen”, aldus mede-organisator Danny de Vries. ,,Als ze in de vierde of vijfde klas al eens kennismaken met Twente, is de drempel lager om daarna bij ons een echte open dag te bezoeken.”

Erik van Dijk van de Universiteit Twente begrijpt wel dat er niet veel studenten uit het westen naar Enschede gaan. ,,Jullie hebben veel hogescholen en universiteiten in de buurt. Daarom staat Enschede niet standaard op het lijstje van scholieren.”

Dat is zonde, vindt hij. ,,Wij hebben een interessante technische universiteit omdat wij ook niet-technische studies als bedrijfskunde, psychologie en communicatie aanbieden. Wij brengen die studenten samen en dat levert uitdagende combinaties op.”

Doel
Een officieel doel voor het aantal Rotterdammers dat de trein naar Enschede moet pakken, heeft hij niet. ,,Maar het is niet goed als wij over vijf jaar nog steeds op 5 procent Zuid-Hollanders zitten. Onze eigen regio krimpt en als we het aandeel Nederlanders gelijk willen houden, naast alle internationale studenten, moeten wij dat aandeel in andere provincies opvangen.”
bron: http://www.tvenschedefm.nl/universiteit ... em?1052127
Bijlagen
Universiteit Twente wil scholieren uit Rijnmond verleiden.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12313
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Universiteit Twente

Bericht door Arie » ma jun 04, 2018 1:08 pm

UT-onderzoekers strijden om Europese miljarden
Gepubliceerd: Maandag 04 juni 2018 08:32

UT-onderzoekers strijden om Europese miljarden
De Universiteit Twente probeert samen met andere partijen miljarden aan Europese gelden binnen te halen. Het geld is bestemd voor een samenwerkingsverband rondom een nieuwe generatie robots en een onderzoek naar meer persoonlijke gezondheidszorg.

Aan de twee projecten zijn de bekende UT-wetenschappers Albert van den Berg en Stefano Stramigioli verbonden. Van den Berg is medecoördinator van het project Health EU, dat de gezondheidszorg wil verbeteren met behulp van een nieuw te maken digitaal, virtueel model van mensen. Dat gebeurt met behulp van data die zijn verzameld via nieuwe technologieën als draagbare sensoren, implantaten en genetische informatie.

Digitale tweelingen
Met de digitale tweelingen die zo worden gecreëerd kunnen tests en processen worden uitgevoerd die met echte mensen lastig of niet te doen zijn. Maar de digitale tweeling kan ook helpen de juiste diagnose te stellen, ziektes te behandelen of ziektes te voorkomen.

Ander voordeel van deze zogeheten avatars is volgens de UT dat er minder dierproeven nodig zijn om medicijnen uit te testen. Een meer persoonlijke, maar ook preciezere en efficiëntere gezondheidszorg is het uiteindelijke doel.

Robots
Het project van Stefano Stramigioli brengt verschillende onderzoeksdisciplines bij elkaar die samen een volgende generatie robots ontwikkelen. Deze robots moeten mensen beter begrijpen en beter met ze communiceren. De machines hebben meer geavanceerde eigenschappen dan de robots die er nu zijn.

Meer dan 700 wetenschappers hebben zich aangesloten bij het initiatief. "Dat we hiermee zijn geselecteerd voor een volgende ronde betekent dat Europa het gevoel van urgentie met ons deelt dat we deze robotica nodig hebben in de toekomst", zegt Stramigioli.

Inzendingen
De projecten van de beide wetenschappers zijn samen met nog 15 andere plannen gekozen uit in totaal 33 inzendingen voor de nieuwe zogenoemde EU Flagships for Future and Emerging Technologies (FET Flagships). Op 18 september is een volgende selectieronde. Van de 17 mogen er 6 door naar een derde en laatste ronde. Deze 6 mogen een heel uitgebreid voorstel indienen. Uiteindelijk blijven 2 projecten over die beide een miljard euro krijgen.

Albert van den Berg durft nog niet vooruit te kijken, maar is trots op het bereiken van de tweede ronde. "Het doorstaan van de eerste evaluatie is een belangrijke stap voorwaarts."

Het bevestigt volgens hem dat de UT-instituten MESA+, TechMed Centre en DSI belangrijk onderzoek doen om de gezondheidszorg en kwaliteit van leven voor alle Europeanen te verbeteren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: UT
bron: http://enschede.1twente.nl/ut-onderzoek ... em?1085198
Bijlagen
UT-onderzoekers strijden om Europese miljarden.jpg
UT-onderzoekers strijden om Europese miljarden.jpg (211.3 KiB) 229 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 2 gasten