Welkom op het forum van Enschede-Stad / Enschedeinansichten.

Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

Informatie en vorderingen.
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12138
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

Bericht door Arie » ma mar 20, 2017 10:55 am

Maatregelen tegen racen op Diekmanterrein in Enschede

Gepubliceerd op: 20/03/2017

Maatregelen tegen racen op Diekmanterrein in Enschede
Met betonblokken worden op korte termijn enkele lange, rechte wegen op het Diekmanterrein afgesloten voor motorvoertuigen. Fietsers en bromfietsers kunnen er nog wel door. De blokken moeten autoracen tegengaan.

De blokken beton worden eind deze maand geplaatst en blijven staan tot eind september. In die periode worden alle ervaringen verzameld. Daarna wordt bekeken welke structurele maatregelen zinvol zijn.

Veiligheid en toegankelijkheid
In 2015 en vorig jaar zijn op Het Diekman snelheidsmetingen verricht die bevestigen dat er hard wordt gereden. Wijkagent Peter Vos: "Op het terrein bevindt zich onder meer een kinderspeelcentrum. Als daar plotseling een auto voorlangs scheurt... Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren. De veiligheid en toegankelijkheid van het gebied staan voorop. Daarom is in gezamenlijkheid afgesproken maatregelen te nemen tegen het racen op Het Diekman."

In een brief aan de ondernemers van Het Diekman benadrukt de gemeente dat het hele Diekmanterrein goed bereikbaar blijft voor bussen en vrachtwagens. Dat is gecontroleerd met behulp van computermodellen. Er komt een goede verwijzing naar de gewijzigde verkeerssituatie.
bron: http://www.tvenschedefm.nl/maatregelen- ... tem?952563
Bijlagen
Maatregelen tegen racen op Diekmanterrein in Enschede.jpg
Maatregelen tegen racen op Diekmanterrein in Enschede.jpg (109.4 KiB) 491 keer bekeken
De stadsfotograaf zonder grenzen

hans
Member
Member
Berichten: 1966
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

Bericht door hans » ma mar 20, 2017 10:49 pm

handhaven in plaats van obstakels opwerpen !
het kost klauwen met geld en de massa moet lijden onder een paar aso,s.

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 12138
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Varvik-Diekman: Sportpark Diekman

Bericht door Arie » do nov 02, 2017 12:33 pm

Nieuwe plannen voor clubs op Het Diekman in Enschede

Gepubliceerd op: 02/11/2017

Nieuwe plannen voor clubs op Het Diekman in Enschede
In een vertrouwelijk document geeft de gemeente Enschede richting aan samenwerking of fusie van voetbalclubs op Het Diekman. De leden zijn straks aan zet.

De vier voetbalclubs op het Diekman hebben een even interessante als loodzware opdracht voor de toekomst van het voetbal in dat deel van de stad. Uit een nog vertrouwelijke concept intentieverklaring, die door de gemeente Enschede is opgesteld en waar de clubs de komende tijd hun gedachten over mogen laten gaan, blijkt dat de gemeente de regie vrijwel volledig bij de clubs legt.

Insteek is een nieuw gemeenschappelijk sportpark met gedeelde clubgebouwen, kleedkamers en velden op een multifunctionele accommodatie. Maar dan moeten de vier zelf met een plan van aanpak komen en - niet onbelangrijk - een gemeenschappelijke begroting.

Het gaat om De Tubanters, Zuid Eschmarke, PW en Sportclub Enschede. Daarnaast participeren ook FC Twente en de gemeente Enschede in het geheel.

Positief
Volgens Bas Veenendaal, voorzitter van Zuid Eschmarke en woordvoerder namens de vier clubs op Het Diekman, geeft het document aan dat de gemeente welwillend is om ver mee te denken met de clubs. "Ik ga niet inhoudelijk reageren op het concept, want we hebben met elkaar afgesproken dat we eerst de leden van onze clubs bij willen praten", zegt Veenendaal.

Uit de conceptverklaring blijkt dat de clubs wel samen moeten werken en uiteindelijk wellicht moeten fuseren om een gemeenschappelijk sportpark te realiseren. In de intentieverklaring staat letterlijk dat een of meerdere clubs wellicht kunnen fuseren. Maar het is duidelijk dat de gesprekken over fusie of een vergaande vorm van samenwerking niet enkel met ambities te maken hebben. Bezuinigingen vanuit de gemeente, teruglopende ledenaantallen en beperkte beschikbaarheid van voldoende en goed kader zijn voor de vier clubs ook redenen geweest om met elkaar in gesprek te gaan over samenwerking. In de concept-intentieverklaring is het doel om te komen tot een gemeenschappelijke accommodatie.

Mochten de clubs de intentieovereenkomst uiteindelijk ondertekenen, dan heeft dat verstrekkende gevolgen, want daarmee geven de clubs hun huidige accommodatie met gebouwen en opstallen op. Bovendien moeten de clubs samen het plan gaan uitwerken: hoe moet het nieuwe sportpark eruit gaan zien, zowel fysiek, organisatorisch en financieel?

Vooral dat laatste betekent dat er een gedegen financiële onderbouwing moet komen van de aangesloten clubs. De gemeente en Sportbedrijf Sportaal hebben hier een ondersteunende rol en zullen zorgen voor het integraal masterplan Diekman. Daarnaast zal de gemeente het omliggende gebied verder uitwerken. De afzonderlijke clubs leggen het concept voor aan hun leden en begin volgend jaar moet er dan een gezamenlijk voorstel rond de accommodatie en masterplan Diekman gepresenteerd worden. In juni volgend jaar moet er dan een plan op detailniveau liggen dat aan de ledenvergaderingen van de clubs kan worden voorgelegd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Studio Beeld en Verbeelding
bron: http://www.tvenschedefm.nl/nieuwe-plann ... tem?997449
Bijlagen
Nieuwe plannen voor clubs op Het Diekman in Enschede.jpg
De stadsfotograaf zonder grenzen

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten