Welkom op het forum van Enschedeinansichten.

Enschede fietsstad

Wegen, spoorwegen, kanalen etc.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Enschede fietsstad

#1 Bericht door Arie » ma jan 09, 2012 4:58 pm

Enschede wil fietsstad van Nederland worden

maandag 9 januari 2012 |

Enschede wil voor 2020 de titel fietsstad van Nederland binnenhalen.

Door een nieuw fietsplan, dat nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad, moet fietsen in Enschede aantrekkelijker worden. Zo moet de verkeersveiligheid worden verbeterd en de binnenstad beter bereikbaar worden. Er wordt zeker 9 miljoen euro geinvesteerd in fietsprojecten. Daardoor moet het fietsgebruik met 4 procent toenemen, met als doel de gezondheid van inwoners te verbeteren en problemen als overgewicht tegen te gaan. In 2020 moet de CO2 uitstoot met 27,5 procent zijn verminderd. Inwoners van Enschede vinden ook dat de stad een stuk fietsvriendelijker kan, uit een enquete van de gemeente blijkt dat tweederde van de inwoners vindt dat er veel verbeterd kan worden
bron: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=137012
Bijlagen
fiets.jpg
fiets.jpg (249.67 KiB) 25503 keer bekeken

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#2 Bericht door Arie » ma jan 09, 2012 6:18 pm

De fietsvisie 2012-2020 is te vinden op:
http://www.enschede.nl/repository/08561 ... _def3.pdf/

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#3 Bericht door Arie » za jan 21, 2012 3:44 pm

Leuk filmpje over fietsen in Enschede[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CO_w__3Z ... re=related[/youtube]

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#4 Bericht door Arie » wo jan 25, 2012 12:50 am

Fietser krijgt een streepje voor

Auteur: Stephan Scheper | dinsdag 24 januari 2012

ENSCHEDE - De fietsers in Enschede gaan mooie tijden tegemoet. Op sommige kruisingen krijgen ze eerder groen als het begint te regenen. Andere kruispunten worden voorzien van indicatoren, die aangeven hoe lang het duurt voordat het licht op groen springt. Voor het onderhoud van fietspaden en de aanpak van knelpunten is een miljoen euro beschikbaar.

Als klap op de vuurpijl besloot de raad deze week, bij de vaststelling van de (allereerste) Fietsvisie, zelfs om een creatieve visie voor fietstunnels te ontwikkelen.

Een klus waarvoor de gemeente de hulp gaat inroepen van jongeren en muurkunstenaars. Zij moeten ideeën en suggesties aandragen, waarmee de sociale veiligheid rondom fietstunnels kan worden vergroot. Want een mooie muurschildering, zo is de gedachte van het CDA, kan een buurt absoluut verfraaien.

Hoewel wethouder Hans van Agteren werd overladen met complimenten kreeg hij toch nog diverse aanvullende voorstellen aangereikt vanuit de raad. Jurgen van Houdt (ChristenUnie) pleitte, met stgeun van PvdA en D66, voor de aanleg van het ontbrekende stukje fietspad langs de Euregioweg. Het probleem daarbij is de kruising van dit fietspad met de spoorlijn richting Gronau. De eis van ProRail dat die kruising ongelijkvloers moet zijn, is volgens Van Houdt volstrekt ‘irreëel’. Unaniem besloot de raad dat alle haalbare opties voor deze ontbrekende schakel onderzocht moeten worden.

In het debat over de Fietsvisie profileerden vooral GroenLinks en de PvdA zich als belangenbehartigers van de fietsers. Tegengas kwam er met name uit de VVD-hoek. Niet dat deze partij geen oog heeft voor fietsers, benadrukte Jeroen Diepemaat. Maar zoals het een liberale partij betaamt, is de VVD van mening dat Enschedeërs zelf moeten beslissen of ze voor korte ritjes in de stad de fiets of toch de auto pakken.

Behalve technologisch maatregelen (zoals de wachttijdindicator en regensensor), ligt er een miljoen op de plank voor een inhaalslag. In beeld zijn de fietspaden langs de Haaksbergerstraat, Oldenzaalsestraat en Usselerrondweg. Een meerderheid van de raad stemde ermee om de ambitie nog iets bij te stellen. Waardoor het aandeel fietsers voor ritjes tot 7,5 km moet stijgen van 34 naar 40 procent. Als dat financiële gevolgen heeft, zal de raad die ook moeten accepteren.
zie: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede ... e-voor.ece
Bijlagen
fietsen_em_2270954h.jpg
foto Emiel Muijderman
fietsen_em_2270954h.jpg (12.85 KiB) 25349 keer bekeken

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#5 Bericht door Arie » wo feb 15, 2012 4:14 pm

Enschede wil wielertoertocht ambtenaren overnemen
Datum: 15 Februari 2012


De gemeente Enschede wil de jaarlijkse wielertoertocht voor ambtenaren overnemen van de gemeente Amersfoort, die heeft besloten na 10 jaar te stoppen met het organiseren van het evenement. Volgens de gemeente past het organiseren van het evenement bij de ambities om Enschede te profileren als sport- en fietsstad. Daarnaast trekt de tocht een groot aantal bezoekers naar de stad. Enschede wil de tocht op vrijdag 8 juni voor het eerst te laten plaatsvinden. Het organiseren van de wielertoertocht kost de gemeente waarschijnlijk 12.000 euro.
bron: http://www.tvenschedefm.nl/nl/nieuws.ph ... temID=8394

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#6 Bericht door Arie » ma feb 20, 2012 6:37 pm

Teleurstelling over fietspad Buurse-Enschede

maandag 20 februari 2012

BUURSE - Jarenlang zette Buurse zich in voor een fietspad naar Enschede. Nu dat er ligt, is niet iedereen even blij. Ook de Fietsersbond heeft stevige kritiek. Maar Buurse zal het er mee moeten doen, zegt Haaksbergen.

De Fietsersbond Enschede en Omstreken hekelt het fietspad langs de Braamweg tussen Buurse en Enschede. De route bestaat uit fietssuggestiestroken, die op meerdere punten overgaan in een onverharde weg. Bij die onverharde delen staat een bord dat het fietspad verplicht is. En dat mag volgens de Fietsersbond niet. „Het fietspad is een recreatief fietspad,” zegt woordvoerder Wim Koolhoven. „Het woord recreatief zegt het eigenlijk al. Daar moet je lekker kunnen fietsen, maar daar zijn deze stukken niet geschikt voor. Veel fietsers kiezen er daarom voor om gebruik te maken van de weg, maar volgens het bord mag dat dus niet.”

Buursenaren hebben zich jaren ingezet om een fietspad langs de Braamweg te krijgen. Ook zij trokken al aan de bel over de onverharde delen, omdat de veiligheid in het geding zou zijn. De dorpelingen zullen het er echter mee moeten doen, zo hebben ze van de gemeente te horen gekregen.

Dat komt omdat de gemeente voor de aanleg een subsidie heeft gekregen van de provincie Overijssel. Deze subsidie kregen ze alleen voor de aanleg van een toeristisch-recreatief fietspad. „De inwoners hadden gedacht dat langs het hele gedeelte een fietssuggestiestrook zou komen, net als langs de Broekheurneweg”, vertelt Hans Engbers, bestuurslid van de Stichting Belangenvereniging Buurse. „De meningen lopen nu echter een beetje uiteen.”
bron: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede ... schede.ece
Bijlagen
fietspad2_2301500h.jpg
fietspad2_2301500h.jpg (7.66 KiB) 25181 keer bekeken

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#7 Bericht door Arie » di mar 20, 2012 11:59 pm

Rondje Enschede vernieuwd

dinsdag 20 maart 2012

ENSCHEDE - Met een sportief openingsfeest wordt zondag 25 maart de vernieuwde toeristische bewegwijzering van Rondje Enschede in gebruik genomen. Alle inwoners van Enschede zijn uitgenodigd om hardlopend met atleet Marti ten Cate, fietsend met wethouder Hans van Agteren of lopend met een van de wandelgidsen een deel van de 40 kilometer lange route af te leggen.


Rondje Enschede loopt over nieuwe en bestaande paden en verbindt een aantal bijzondere pleisterplaatsen met elkaar. Daarbij moet worden gedacht aan theetuinen, klim- en speelbossen, kunstateliers en landgoederen. Langs de route is van alles te doen en te beleven. Rondje Enschede is als papieren kaart gratis verkrijgbaar bij de VVV Enschede-shop aan het Stationsplein, de VVV Boekelo, hotels en andere adressen zoals bed & breakfast-locaties in het buitengebied.

De bewegwijzering is vernieuwd en is te herkennen aan de wit-groene pijl op een metalen plaatje.

De route is opgezet om jongeren en ouderen te laten bewegen. Dat geldt ook tijdens het openingsfeest. Vanaf 13.30 uur worden alle hardlopers, wandelaars en fietsers verwacht bij het toeristisch overstap punt (TOP) naast de parkeerplaats van de IJsbaan Twente aan het Colosseum. Rond de klok van twee uur klinkt het startschot en vertrekken de diverse groepen door een speciale poort. De wandelaars gaan 4 kilometer op stap met onder meer een ecoloog.

Dertienvoudig Nederlands kampioen Marti ten Kate begeleidt de groep hardlopers die een parcours van 12 kilometer afleggen en de fietsgroep legt onder leiding van wethouder Hans van Agteren (toerisme) een gelijke afstand af. Omstreeks 15.15 uur worden alle deelnemers terug verwacht bij de finish. Iedere deelnemer wordt vervolgens uitgenodigd voor een bezoek aan de feesttent die tussen de IJsbaan Twente en het Twentekanaal is opgebouwd. Hier wacht een hapje en een drankje.
bron: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede ... nieuwd.ece
Bijlagen
rondje-enschede_2333893a.jpg
rondje-enschede_2333893a.jpg (27.39 KiB) 25161 keer bekeken

Gebruikersavatar
Veteraan
Member
Member
Berichten: 4568
Lid geworden op: ma jan 02, 2012 10:10 am
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#8 Bericht door Veteraan » do mei 17, 2012 4:13 pm

Iedereen is aan het fietsen. Het is gelukkig droog op deze Hemelvaartsdag. De bewolking geeft de zon niet veel kans.
Toch ideaal voor een mooie route. Zoals deze:
http://www.lonnekerland.nl/ll_fietsroute.pdf

Rene
Member
Member
Berichten: 589
Lid geworden op: wo nov 11, 2009 1:02 pm

Re: Enschede fietsstad

#9 Bericht door Rene » do mei 17, 2012 11:35 pm

Welke foto heb je toch gekozen in de eerste afbeelding bovenaan Arie?!
Zeker dat dat geen Duitsers zijn? Als ik de fietsen zo bekijk met die dunne spatbordjes.
En reflectoren in de wielen? Dat kan ik me nog herinneren van zo'n 30 jaar geleden toen de
reflecterende band verplicht werd maar mensen met oude banden als overgangsregel van die reflectoren
op hun spaken mochten monteren.

Hoe het ook zij, Dickie Buursink zal blij zijn met het feit dat Enschede Fietsstad nr.1 wil worden
om genoemde redenen. En, ik heb er geen bezwaar tegen, fietsen worden steeds beter, luxer, comfortabeler.
Je zoeft zo van de ene plaats naar de andere.....ik zal de tijd nog meemaken dat de parkeergarage onder het van Heekplein leeg zal zijn......

Gebruikersavatar
Peter.h
Member
Member
Berichten: 331
Lid geworden op: di dec 15, 2009 12:55 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#10 Bericht door Peter.h » vr mei 18, 2012 11:50 am

En als het zo door gaat met de ontwikkeling v/d fiets,hoeven de mensen in de toekomst ook niet meer te trappen. :lol:
As dös wa-s kaans wat sa-s dan meer.

Spruwel
Member
Member
Berichten: 221
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 4:44 pm

Re: Enschede fietsstad

#11 Bericht door Spruwel » vr mei 18, 2012 12:31 pm

Uit de oude doos.
Bijlagen
paktdenfiets.jpg
Enschedeërs, pakt den fiets!
paktdenfiets.jpg (62.61 KiB) 24793 keer bekeken

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#12 Bericht door Arie » ma jun 11, 2012 8:47 pm

Rondje Enschede beter zichtbaar voor fietsers

maandag 11 juni 2012

ENSCHEDE - Het wordt voor fietsers iets makkelijker om het Rondje Enschede af te leggen zonder te verdwalen. Dankzij enkele verbeteringen in de bewegwijzering.

De gemeente zegt meerdere klachten te hebben gehad over het feit dat de recreatieve wandel- en fietsroute langs de stadsrand van Enschede soms moeilijk te volgen is. Dat komt omdat bij het plaatsen van de routepalen rekening moest worden gehouden met zowel wandelaars als fietsers. Omdat de beide routes niet altijd parallel lopen, moest hier en daar een compromis worden gesloten. Gevolg is dat de route op de kaart soms afwijkt van de werkelijke bewegwijzering. De gemeente is daarom begonnen met het doorvoeren van enkele verbeteringen.

De veertig kilometer lange route wordt in het voorjaar van 2013 aangesloten op de bestaande fietsknooppunten. Dan komt er voor fietser en wandelaar ook een aparte bewegwijzering.
bron: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede ... etsers.ece
Bijlagen
rondjeenschede_2423516h.jpg
rondjeenschede_2423516h.jpg (17.18 KiB) 24681 keer bekeken

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#13 Bericht door Arie » do aug 23, 2012 3:47 pm

Enschede meldt zich als finishplaats Vuelta

donderdag 23 augustus 2012


ENSCHEDE - De wielerronde van Spanje doet in 2015 mogelijk Enschede aan. De stad heeft zich kandidaat gesteld als finishplaats.

De eerste vijf etappes van de Vuelta worden in 2015 in Nederland verreden. De ronde begint dan met een ploegentijdrit in Emmen. De vijfde en laatste ‘Nederlandse’ etappe eindigt in Breda. Voor de tussenliggende ritten hebben ook Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Zwolle, Vlissingen en Den Bosch zich als finishplaats gemeld. Eind november worden de finishplaatsen bekendgemaakt
TCT

Dit topic kan dus weer open: forum/viewtopic.php?f=22&t=1659&hilit=vuelta

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#14 Bericht door Arie » do sep 06, 2012 11:38 pm

Gemeente heeft primeur met mobiele fietsenstalling

donderdag 06 september 2012

ENSCHEDE - Enschede neemt in december de eerste mobiele fietsenstalling in gebruik. Die wordt waarschijnlijk op proefingezet bij Serious Request en op koopzondagen.

Dat maakte wethouder Hans van Agteren donderdagmiddag bekend. Hij deed dat tijdens de huldiging van de tweemiljoenste gebruiker van de fietskelder naast de V&D.

De mobiele installatie is onlangs in België besteld. Het uitklapbare hek biedt ruimte aan ruim 400 tweewielers en kost zo'n 25.000 euro. Inclusief trailer waarmee het geheel wordt vervoerd. „In België wordt dit type fietsenstalling op grote schaal gebruikt, in Nederland ken ik nog geen gemeente die hem heeft gekocht. Het is de bedoeling dat dit ding bij grote manifestaties wordt neergezet. Dan voorkom je dat de fietsen overal maar worden gestald”, legt Van Agteren uit.

Meer over het parkeren van fietsen in de krant van vrijdag
zie: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede ... alling.ece
Bijlagen
fietskelder2_2511617h.jpg
fietskelder2_2511617h.jpg (17.28 KiB) 24330 keer bekeken

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#15 Bericht door Arie » wo okt 31, 2012 12:14 am

Plan voor nieuw fietspad

dinsdag 30 oktober 2012

ENSCHEDE - De Oldenzaalsestraat heeft alle aandacht van de provincie. Er komt een nieuw fietspad en ook dient er een nieuwe fietsoversteek te komen.

Niet alleen in de bebouwde kom van Lonneker en richting Oldenzaal, maar ook het deel tussen de bebouwde kom van Enschede en de kruising met de Lossersestraat.

Aan de westzijde moet, tussen de Voortmansweg en Stokhorstlaan, een nieuw fietspad worden aangelegd. Ook dient er een nieuwe fietsoversteek te komen ter hoogte van de Stokhorstlaan.

Dat het bestaande fietspad in westelijke richting wordt opgeschoven, heeft alles uit te staan met de mogelijke aanleg van een busbaan (HOV-Noord) langs de Oldenzaalsestraat.

Planologisch moest er hiervoor wel het een en ander gecorrigeerd worden. Het nieuwe fietspad, dat berijdbaar moet zijn in beide richtingen, valt buiten de huidige bestemmingsgrenzen. Het aangepaste bestemmingsplan ‘Groene Scheg - Oldenzaalsestraat’ wordt ter inzage gelegd.

Een groene berm zorgt er voor dat de fietsers straks fysiek worden gescheiden van het autoverkeer op de Oldenzaalsestraat. Verder wil de provincie ook de inrit naar het landhuis op landgoed Het Welna in noordelijke richting opschuiven.
bron: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede ... etspad.ece
Bijlagen
olstraat_2568070h.jpg
olstraat_2568070h.jpg (16.12 KiB) 24133 keer bekeken

harrybro

Re: Enschede fietsstad

#16 Bericht door harrybro » wo nov 07, 2012 6:48 am

Rond de klok van twee uur klinkt het startschot en vertrekken de diverse groepen door een speciale poort.

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#17 Bericht door Arie » di nov 27, 2012 11:21 pm

Enschede gaat voor titel Fietsstad 2014

dinsdag 27 november 2012

Enschede wil Fietsstad 2014 worden. De stad stelt zich kandidaat voor die titel. Volgend jaar najaar wordt duidelijk of Enschede bij de vijf genomineerden hoort.

De Fietsstadverkiezing wordt elke drie jaar gehouden en is het laatst gewonnen door Den Bosch. Enschede vindt dat ze nu zoveel doet voor een goed fietsklimaat dat het nu haar beurt is. Zo is er inmiddels een fietssnelweg, een nieuwe overdekte fietsenstalling bij het station en zijn fietspaden opgeknapt. Enschede vindt deelname aan de verkiezing een goede gelegenheid om de stad en het fietsbeleid landelijk voor het voetlicht te brengen.

Enschede stond jarenlang bekend bekend als en fietsvriendelijke stad, in de jaren dat fervent fietser Dick Buursink er nog wethouder was. Uit recent onderzoek van de fietsersbond blijkt dat de fietser de afgelopen tien jaar steeds meer in het gedrang is gekomen en de stad, zeker in de beleving van de inwoners meer aandacht had voor de automobilisten. Enschede wil daar met de vorig jaar vastgestelde Fietsvisie verandering in brengen.

Zwolle heeft in 2002 geprobeerd Fietsstad van Nederland te worden. De stad behoorde bij de vijf genomineerden maar greep uiteindelijk naast de titel.
bron: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.as ... nid=154239

hans
Member
Member
Berichten: 2668
Lid geworden op: ma sep 24, 2012 11:45 pm

Re: Enschede fietsstad

#18 Bericht door hans » wo nov 28, 2012 12:44 am

Spruwel schreef:Uit de oude doos.
nu weet ik waarom mijn fiets weg is....

Gebruikersavatar
Arie
Member
Member
Berichten: 19308
Lid geworden op: di nov 27, 2007 4:31 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#19 Bericht door Arie » do feb 14, 2013 2:47 pm

Start aanleg noordelijke deel zo mogelijk nog in 2013: fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede

12 februari 2013

Het College van B&W in Enschede wil nog dit jaar beginnen met de aanleg van een fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg. Het gaat dan om het noordelijke deel, tussen de Stenversweg en de Derkinkweg.

Wethouder Hans van Agteren: “De Zuid Esmarkerrondweg is druk, smal en bochtig. Auto’s en fietsers, waaronder grote groepen scholieren die naar de Scholingsboulevard en naar het Bonhoeffer College aan de Van der Waalslaan gaan, moeten de weg nu samen delen. Dat leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties en daar willen we zo snel mogelijk wat aan doen. De huidige coalitie heeft de aanleg van het fietspad als een speerpunt op het gebied van bereikbaarheid en verkeersveiligheid bestempeld. De afgelopen maanden, tijdens het ontwerpproces, is nogmaals gebleken dat de aanleg van het fietspad op brede steun rekenen, zowel van de wijkraden als van de Fietsersbond en andere maatschappelijke organisaties. Ik ben dan ook heel blij dat we, wat mij betreft, dit jaar nog kunnen beginnen met de aanleg.”

De kosten van het nieuwe fietspad, tussen de Holzikerbrinkweg en de Stenversweg, worden op dit moment geraamd op 1,96 miljoen euro. Bij de Regio Twente is een eerste subsidieaanvraag ingediend van 125.000 euro; de gemeente hoopt nog aanvullende subsidies te verwerven. Het voorstel ligt nu ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor.

Voorlopig ontwerp gereed
Het College heeft een voorlopig ontwerp, met daarin een voorkeurstracé, opgesteld voor het nieuwe fietspad. Het fietspad komt aan de westzijde van de Zuid Esmarkerrondweg te liggen en is minimaal 3 meter breed; op het intensief gebruikte noordelijke deel 3,5 meter. Het is over de gehele lengte een twee-richtingen fietspad. Het uitgangspunt is om de aanwezige houtwallen en bomen zoveel mogelijk te behouden. Daar waar er onvoldoende ruimte langs de weg is, zijn alternatieve routes ontworpen.

Mogelijke innovatie: een verwarmd fietspad
Bodemwarmte gebruiken om het nieuwe fietspad te verwarmen. Op dit moment wordt nog onderzocht of het mogelijk, zinvol en tijdig realiseerbaar is om een verwarmd fietspad aan te leggen. Ingenieursbureau Tauw heeft in Heino dit jaar met succes een eerste test uitgevoerd. Het verwarmen van een fietspad heeft als voordeel dat het nooit meer glad wordt door vorst en sneeuw en je niet meer hoeft te strooien.
bron: http://www.enschede.nl/repository/09226/
Bijlagen
fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg.jpg
Het College van B&W wil nog dit jaar beginnen met de aanleg van een fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg. Het gaat dan om het noordelijke deel, tussen de Stenversweg en de Derkinkweg.
De geplande route zie je op het plaatje
fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg.jpg (141.54 KiB) 23572 keer bekeken

Gebruikersavatar
Peter.h
Member
Member
Berichten: 331
Lid geworden op: di dec 15, 2009 12:55 pm
Locatie: Enschede

Re: Enschede fietsstad

#20 Bericht door Peter.h » do feb 14, 2013 5:44 pm

Zou een keer tijd worden,levens gevaarlijk om daar te gaan fietsen.
As dös wa-s kaans wat sa-s dan meer.

Plaats reactie